tirsdag 31. januar 2023

Fugler i hagen akkurat nå...

 Min interesse for fugler er veldig gammel, faktisk nesten like gammel som meg selv :)

Min far var alltid så glad i å mate fuglene, og han lærte meg tidlig hva noen av de forskjellige het. Der jeg vokste opp var det også ekorn på fuglebrettet. Min far var også en ivrig hobbyfotograf og jeg husker vi hadde bilder av ekornet som satt der og spiste. Noen ting går åpenbart i arv :)

Mine egne barn har også arvet dette, for de mater fuglene de også.

På søndag var det mildt og hele 3 varmegrader her, og jeg var ute i drivhuset og skrudde ned varmen. Der var det hele 10 grader inne i teltet, så så lenge det er så varmt ute er det ikke behov for varme på der inne. 

Etter at jeg hadde vært der gikk jeg bort for å mate fuglene. Etterpå kom det store svermer av fugler, og det var tydelig at de likte det milde været de også. 


Yrende fugleliv! Som dere ser er det mer enn nok snø her fortsatt.


Pilfink / Passer montanus


Blåmeis / Cyanistes caeruleus


Dette er gulspurv / Emberiza citrinella (tror jeg)
Denne er jeg i hvertfall ikke tvil om hvem er.
Kjøttmeis / Parus majorBlåmeis


Flaggspett / Dendrocopos major


Rimfrost på eple.Dette treet som fuglene er så glad i er min hengeblodbøk som jeg også er så glad i. Høye trær er nyttige å ha i hagen.Flaggspett og kjøttmeis.

37 kommentarer:

 1. Det er fint at arve nogle interesser fra ens forældre, navnlig når det handler om naturen. Dejlige billeder omkring din alsidige fodringsplads, og flot udvalg af forskellige fugle!
  Her regner det - igen...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, og jeg lærte å bli glad i natur og blomster både fra min far og mine bestemødre (mormor og farmor). Det er en god arv å ta med seg videre. Tusen takk. Det er mange forskjellige fugler her ja. Uff, jeg føler med deg som bare får regn. Snøen som ligger her på bakken lyser opp om ikke annet.

   Hilsen Marit

   Slett
 2. Ja, det er godt å se yrende liv på foringsplassen. Sies jo at antall fugler stadig går ned.
  Gulspurven har jeg ikke sett hittil i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig å se de rett utenfor vinduene her. Ja, jeg har lest det. Jeg tror det stadig blir færre som forer fugler også. I byene er det jo ikke lov mange steder pga. rotter.
   Du har dompap og jeg har gulspurv :)

   Slett
 3. I am very pleased that your father taught you to appreciate birds, Marit. He was obviously a fine fellow. I think that everyone who feeds birds will agree that it is a constant source of delight. When I fill my feeders this morning I will think of you doing the same thing in Norway. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I learned a lot from him about nature and birds. Yes, he was.
   I feed them of two reasons, David. The first reason is they need a lot of food when it's cold and a lot of snow. The other reason is they eat a lot of insects here in the summertime. it's a win win situation. Yes, we both love to feed them.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Hello,
  It is nice you enjoy feeding the birds and your children are following in your shoes too. You have a nice collection of feeders, your birds are happy. The Woodpecker is one of my favorites and those cute little Tits. Take care, have a wonderful day and week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I love to feed them, and I'm very happy about my children are feeding birds too. Yes, I think the birds are happy. The Woodpecker is a beautiful bird.
   Take care you too, and enjoy your day!

   Slett
 5. Du disker op med nogle gode sager, så kvitterer fuglene med at møde op og underholde os i de lange vinterdage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gjør jo det, og det er så underholdene å se på de. Jeg har foringsplassen rett utenfor vinduet, så jeg ser veldig mye på de gjennom dagen.

   Slett
 6. Hej Marit!
  Det är likadant med mig, min pappa var väldigt intresserad av fåglar och lärde mig och mina syskon vad de hette, han kunde också fågelläten så han visste vilken fågel det var som sjöng. Det har jag svårare för. Vi har samma sorter som besöker oss, och så i år har jag fått domherrarna också.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Så hyggelig at din pappa lærte deg de samme tingene. Det er ikke jeg noe god på heller. Du er heldig som har besøk av dompapen, for den har jeg ikke sett i hele vinter.
   Ha det godt.

   Slett
 7. Det er så trivelig med alle fuglene dine. Hos meg har jeg knapt sett en eneste fugl i hele vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig at de er her hver dag. Jeg forer de mye, og det er nok grunnen til at det er så mange fugler her.

   Slett
 8. Det är nog så att ett fågelintresse ofta går i arv. Hos mig var det min mamma som var fågelfantast. Hon matade alltid fåglarna och jag minns hur vi satt och tittade på dom tillsammans, hon, jag och vår katt. Hon lärde mig också vad dom hette och på vårarna när vi var ute så lärde hon mig att lyssna för att lära mig hur dom sjöng. Även min bror, som gick bort i somras, var fågelintresserad. Vi pratade ofta och nästan tävlade lite om vilka sorter som vi hade vid våra fågelbord. Fina minnen.

  Det är väldigt mycket snö hos er ännu. Här finns ingen snö kvar men eventuellt kan det komma några snöbyar senare under dagen och imorgon. Men det var en osäker prognos. Nu skiner i varje fall solen.

  Önskar dig en fortsatt fin tisdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også Anita, for det en lærer tidlig hjemme og som en intresserer seg for, tar er ofte med seg senere i livet. Så hyggelig å høre om din mor og din bror. Ja, sånt er fine minner.

   Ja, det er fryktelig mye snø her fortsatt, og det kommer til å ta lang tid innen den er borte. Her kom det e liten snøbyge i dag, men det varte kun en halv time. Nå er det - 1 grad her, men det var så vidt over 0 før i dag. Det er så godt å se når det drypper fra taket, for da smelter det litt om ikke annet :)

   Ønsker deg en fin tirsdag kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 9. Dear Marit :=)
  Learning at an early age to feed the birds is something I learned from my grandfather. He taught me to love nature, and birds and horses in particular. It's good to know you have taught your children to enjoy feeding the birds, and it's also nice to know your parents and Grandparents taught you.I see you have many visitors to your feeders. The Yellow Sparrow and the Great Spotted Woodpecker are lovely sightings. I have not seen a Great Spotted Woodpecker in many years.
  Enjoy your day.
  Warm Hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)

   So nice to read about your grandfather. Yes, we take those memories with us later in life. Yes, I'm happy about that my children also feeds the birds. Yes, my father thought me many things about nature and birds. I have so many feeders, and it's very many birds who eats here every day. The Great Spotted Woodpecker is here every day to eat. That was sad news.
   Enjoy your day you too!
   Warm hugs.

   Slett
 10. Bird watching is really interesting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's very intresting and very fun.

   Slett
 11. Fuglene ser ud til at være glade for den fine forplejning, du giver dem. Nu vil det ikke vare så længe, før de kvitterer med deres sang. I en have som din, må der være mange gode muligheder for at bygge reder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror at de liker maten de får her. Deres sang er så vakker å høre på ja, og om sommeren spiser de mange insekter her.

   Hilsen Marit

   Slett
 12. Hej Marit,

  Att mata fåglarna är högprioriterat här också och jag tycker (också) om att stanna en stund i närheten för att se hur de genast återvänder så snart jag lämnat. Ibland är de ivrigare än så. Det syns att dina fåglar är lyckliga över all mat för det ser ut att vara en febril aktivitet kring dina matare och så fina bilder du lyckas ta. Inte helt lätt att lyckas med det.
  Så mycket snö ni har fortfarande men man måste väl också komma ihåg att även om dagarna blir allt längre och solen till och med börjar värma, är det fortfarande vinter. Men de dagar temperaturen är okej och solen lyser är det verkligen härligt att vara ute nu.

  Ha det gott!
  Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Så bra at du også gjør det. Ja, det er så hyggelig å se på de spiser, og fuglene behøver også maten. Det blir færre og færre som forer fuglene. Ja, jeg har knapt snudd meg før de er der og spiser. Bildene er tatt ut gjennom vinduet og da er det mye enklere å få til. Ellers er de så lettskremte når en er ute, for jeg får ikke gjemt meg noe sted. Ja, det er veldig mye snø her fortsatt. Dagene blir lengre ja, men så lenge det er så kaldt så smelter det ikke noe særlig. Ja, det er så herlig å være ute nå når det ikke er for kaldt.

   Ha det godt.
   Hilsen Marit

   Slett
 13. Ja du har mange fugle, vi har ikke foderbrættet her endnu, vi mangler at få flyttet lidt, vi plejer også at fodre fuglene. Vi skal have hentet det sidste om 14 dage. Der er afløser færge for tiden, den er meget ustabil, så vi venter lidt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange fugler her nå. De kommer nok til deg også når dere får satt opp forebrettet. Det går nok i orden til slutt! :)
   Klem

   Slett
 14. Samme fuglene hos meg også. I dag så jeg en dompap-hann ellers har det vært hunner. Skjære og kråke kommer også, kråke har jeg bare sett en gang. Også kommer ekornet og spiser opp all maten. Det er ordentlig moro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jeg tenke meg, for alle er jo helt vanlige fugler. Her er det også kråker, men de holder til oppe ved hovedveien. Ekorn har jeg også her, og egen ekornmater. Fuglene får ha maten i fred i ekornsikre matere. Så alle får mat. De er så moro å se på de ja!

   Slett
 15. Que bonito Marit, me encanta ver tus comederos de aves lleno de pájaros. Un abrazo.

  SvarSlett
 16. Love your collection of feeders. Nice to see your birds happy and thriving.
  Hugs and blessings, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. I hope they are happy.
   Many hugs.

   Slett
 17. Hello Marit,

  You have a wonderful variety of birds in your yard and at the feeders. It seems the snow makes all the birds hungry, I am glad you are providing them food during the cold winter days. Great post and photos.
  Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. Yes, the snow and the cold weather makes the birds very hungry. Thank you for your kind comments on my blog too.

   Slett
 18. Lovely shots, the second one is my favorite!

  SvarSlett
 19. The birds sure appreciate all the feeders and special treats during these cold winter months. You got some good photos to share too!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they need a lot of food during the winter. Thank you!

   Slett