fredag 27. januar 2023

Camelliablomstringen har startet...

 I går hadde jeg vannedag nede i kjelleren. Temperaturen var på akkurat 10 grader der, og det er en fin temperatur for plantene når de har startet blomstringen. Hvis de kunne ha vært plantet i bakken ute her hadde de nok blomstret i mai. De hadde så gode forhold inne i drivhuset i høst og fikk utviklet knoppene så store, så derfor starter de blomstringen allerede nå.Camellia 'Lady Loch'


Bladene ser så gule ut, men det er litt på grunn av lyset som henger rett over de. Denne har dessverre ikke noe navn som jeg kjenner til. Kjøpt umerket på Blomsterlandet i Sverige. Jeg har to av den, så jeg får bare nyte synet av den for blomstene er så fine :)


Camellia 'Hawaii'. Den er den som egentlig skal blomstre sist av alle de jeg har, men det ser ikke sånn ut i år. 
Den kalles pionblomstrende, og knoppene og blomstene er enormt store. Det er nesten rart at greinene ikke knekker, men det har de aldri gjort

 God helg/weekend!

34 kommentarer:

 1. Good morning Marit dear :=) Your camellias are all so pretty. I have never seen a camellia like the Camellia Hawaii with serrated edged petals. Thank you for brightening an extremely dark rainy day here in Portugal.
  Enjoy your day
  Warm Hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Sonjia :)

   Thank you. Yes, it's a very special camellia. I have bought it from England for some years ago.
   Thank you for you nice comment. Here we have sunshine, and -10 degrees.
   Have a great day!
   Warm hugs.

   Slett
 2. Visst är det ljuvligt när kameliorna börjar blomma! Mina har ett bra tag kvar men massor av knoppar. Undrar om det är samma sort som jag köpte förra våren på Blomsterlandet. Den var också rosa och liknar lite din. Men ... tyvärr inget namn. Vi får jämföra dom senare i vår när min börjar blomma :)
  Sol här idag och 5 minusgrader.

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, Anita! Det kan godt være at våre to kan være like. Minn meg på det når dine blomstrer, og så kan vi sammenligne dem :)
   Her er det også sol i dag, men dobbelt så kaldt, - 10 her nå.

   Ha en fin fredag du også!
   Klem, Marit

   Slett
 3. Nej, så fint du har det i din kælder, og tænk der allerede er blomstring i januar! Det må jo være en fornøjelse at gå en tur med vandkanden i de smukke omgivelser, og se resultatet af alle dine omhyggelige forberedelser.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det så fint der nede. Det er veldig tidlig ja. Det er absolutt en fornøyelse å vanne der nå ja.

   Hilsen Marit

   Slett
 4. Hello Marit,
  It is wonderful to see these blooms, a preview of what is coming this spring. The Camellias are all lovely.
  Take care, have a wonderful weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, it's a preview of what will come later this spring. Yes, they are very pretty flowers.
   Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 5. How lucky you are to have these Camellias blooming indoors in the depths of winter. These beauties, combined with increased day light, will keep hope alive. Spring is on its way! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, I'm very lucky who have them in my basement. I xan go there every day and see how beautiful they are even it's - 10 degrees here right now. Yes, spring is on its way even it don't look like it today. The sun will melt the snow later!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Svar
  1. Thank you! Have a nice weekend you too.

   Slett
 7. Hej Marit,

  Vilka skönheter och så där blommar de nog bara om de trivs riktigt bra. Måste vara härligt att kunna gå ner och tillbringa lite tid med att pyssla om dem. Tråkigt när de inte har information om sortnamn men den är ju lika vacker ändå, och 'Hawaii' ser ju väldigt välmående ut!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. De er ikke av de enkleste å få til, men jeg er sp heldig at jeg har en kjølig kjeller hvor de kan bo hele vinteren. Uten den hadde det ikke fungert. Det er dessverre ikke varmt nok klima her jeg bor, men for eksempel på Vestkandet der hvor Bergen lugger kunne de ha vært plantet i bakken og overlevd ute. Ja, mangel på sortsnavn er irriterende, men de er like vakre uten navn også. Ja, den er veldig fin, men blomsten er nesten for fylt :)

   Ha det godt!
   Hilsen Marit

   Slett
 8. Great having flowers in the Camelia s already. Up to springtime🥳🥳🥳 have a wonderful weekend ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I'm very happy about the flowers right now! 🌸🌸🌸
   Have a wonderful weekend you too!

   Slett
 9. Hvor er det dejligt for dig, at du har sådan en god kælder. Jeg har aldrig haft en Camellia, men jeg nyder dine smukke fotos.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig heldig som har en sånn kjeller. Uten den hadde det ikke nyttet, for de trives ikke i mitt klima. Hos deg hadde de nok klart seg ute. Tusen takk.

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Vacker blomninng hos kameliorna och visst är det härligt att ha lite som blommar nu också. Mina står ute i ett skyddat läge och jag har faktiskt inte ens tittat till dem.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi setter ekstra pris på alt som blomstrer nå. Hos deg klarer de seg sikkert fint ute når de står beskyttet.

   Klem, Marit

   Slett
 11. Tus camelias se ven lindas, las mías ya están floreciendo en el jardín, una ya abrió sus flores. Abrazos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. In your climate they grows very well in the garden.
   Hugs.

   Slett
 12. Hej Marit!
  Vilka underbart vackra camelior, och många knoppar. Så du får njuta av dem länge.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika,

   Tusen takk. Ja, jeg kommer til å ha blomstring på de lenge.
   God helg!

   Slett
 13. Det må være som et lille paradis nede i din kælder. Det er imponerende, hvordan du jonglerer med lys og vand. Det må ikke være let.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jo ligne på et lite paradis der nede. Det er ikke så enkelt nei, men det ser ut som de fleste har overlevd så langt.

   Slett
 14. Oi! Vakkert der nede nå. Og morsomt å få til utfordrende planter. Du har disse åpenbaringene. Jeg konsentrerer meg om roser ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er veldig morsomt å få de til. Ja, jeg har jo det, og de blomstrer om vinteren. Ja, det må du gjøre :)

   Slett
 15. Så utrolig fine! Jeg ville tatt enhver unnskyldning for å tatt en tur i kjelleren... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja ikke sant, og det beste er at jeg trenger ingen unnskyldning :)

   Slett

Pionblomstringen er i gang...

Årets blomstring av pioner har vært litt ujevn, for etter varmesjokket i mai har blomstringen mer eller mindre stoppet opp.  Men nå har blom...