tirsdag 3. januar 2023

Jeg håper at yr tar feil...

 


Dette er min vakre som orkide jeg fikk til jul. Jeg har satt den opp i andre etasje for der er det kjøligere. Den skal ikke ha det varmere enn 20 grader, og det passer godt med der den står. 


Jeg fikk også en julerose /Helleborus niger som er litt annerledes er de "vanlige". Jeg tror at denne sorten tåler litt mer varme, så den kan tåle å stå i en stue i korte perioder. 
Jeg googlet litt rundt, og fant en som heter Aspen Awesome!
Er det noen som kjenner til denne sorten?


Jeg hadde den ute på trappen da det regnet og det var mange varmegrader her. Da passet det å ha den ute, men nå er den flyttet til drivhuset. I dag var det - 11° her.


Vi hadde omtrent 35 cm med snø før regnet kom. All snøen fikk skare på toppen på grunn av regnet, og da ble det dobbelt så tungt.  Drivhuset skal tåle mye, men det var tryggest å måke taket der før det kom mer snø.


Alt dette lå på taket der. Yr er en norsk værmeldingstjeneste, og i går melde de om 120 mm/ cm med snø og regn i den denne uken. Jeg håper virkelig at de tar feil...Om været ute er ufyselig, så kan jeg bare gå ned i kjelleren og nyte camelliablomstringen som har startet der. Jeg er glad for at vi har en kraftig snøfreser, for jeg frykter at det kan bli veldig mye snø her. 

Dette var et innlegg som var ment for i morgen, men det var noe som gikk galt med teknikken... ;)

20 kommentarer:

 1. Hello,
  Your Orchid is beautiful. I have never seen an orchid like your Christmas gift. I hope you do not have too much snow. Will the greenhouse roof handle a lot of heavy snow? Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   This post was ment for tomorrow, but something went wrong... ;)
   Thank you. They are very special.
   I fear that we get a lot of snow tomorrow. Time will show...
   I think the greehouse roof tolerates a lot of snow, but if it comes a lot of rain om the top of it I really do not know.
   Take care, and enjoy your day too!

   Slett
 2. Sååå vakker inneblomstring!
  Var nok lurt å måke drivhustaket. Her har det sklidd av etter hvert, for vinkelen er bratt, og det er litt varme på inni. Men endel prydbusker ligger allerede godt nedbøyd etter tunge snøfall :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det begynte å skli av her også, men ikke nok. Så det måtte måkes før det frøys fast. Jeg har også på varme i teltet.
   Ja, det var fryktelig tungt det som kom ned sist.

   Slett
 3. Wow det var jammen mye snø! Hyggelig med snø om vinteren, men litt begrensninger hadde vært greit. Her er det bare spådd 68.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper jo at det ikke kommer så mye som det er meldt. En mellomting hadde vært greit ja. Noe av de kommer nok som regn dessverre, men kanskje det er greit på en annen måte. 68 høres greit ut.

   Slett
 4. Hej Marit
  Du har skønne camellia, godt du kan gå inde og nyde dem. Det er voldsom med regn, her skal vi have meget i morgen, vi får se.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusen takk. Jeg er så glad for at jeg kan nyte deres blomstring nå midt på vinteren. Vi skal i første omgang få alt som snø, så det blir spennende å se hvor mye vi får i morgen. Ja, dere får det neppe som snø.
   Klem

   Slett
 5. Hej Marit!
  Vilka fantastiska blommor du har . Hade två julrosor inomhus men de trivs inte inne. Hos oss har man lovat oväder och ca 30 cm snö, det tyckte jag lät mycket. Du får hålla dig hemma om det blir såna mängder hos dig.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Juleroser liker seg ikke inne, for det blir for varmt for de. Det snør veldig mye her nå, og jeg skal ingen steder i dag nei. Det er best å holde seg unna veiene i dag. Dere får nok det været som vi har nå.
   Ha det godt.

   Slett
 6. How do you manage to shovel the roof, Marit, since it is made of glass. Years ago I had a summer cottage and used to clear the now from the roof a couple of times each winter, but I was able to walk on it. A greenhouse must be a challenge. Congratulations on your lovely floral gifts. No one has to think twice about what to buy for you! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar

  1. My husband shoveled the roof by standing on a small ladder. Yesterday he bought a special one for the roof. I don't really know how it works, but I'll see tomorrow. There is so much snow here right now that we just have to wait until most of it has fallen. Yes, it's a challenge, but he managed it very well. Thank you. That's true, David! Hugs and kisses, Marit

   Slett
 7. Vilken otroligt vacker orkidé!
  Det var nog bra att skotta bort snön från växthuset. Men oj ... ska det komma så mycket nederbörd! Undrar om det är samma som ligger över södra Sverige nu. Det är på väg upp hit men ska inte bli så mycket här. Men söderut är det trafiksvårigheter. Jag hoppas Yr har fel ...
  Tur att du kan gå ner i källaren och njuta av dina kamelior ...

  Önskar dig en fin onsdag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, det var så tungt av regn det som lå der fra før, at det måtte bort før dette snøværet kom. Jeg håper jo at det kommer mindre, men så langt har det kommet ca. 20 cm i dag. Det skal gå over til regn på søndag, og da må all snø på taket der bort igjen :(
   Det kan jo være det samme været som dere får. Det er problemer i trafikken her også. Ja, ikke sant! :)

   Ønsker deg også en fin ettermiddag og kveld.
   Klem, Marit

   Slett
 8. Lovely flowers you've shared here ... enjoy them.

  All the best Jan
  https://thelowcarbdiabetic.blogspot.com/

  SvarSlett
 9. Love your beautiful orchid, Marit.
  So glad you can escape to your basement to enjoy your camellias.

  Hugs and blessings!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. Yes, I'm so happy about my basement. We have at the moment 40 cm with snow, and then it's so nice to go down in the basement and enjoy my camellias.

   Many hugs!

   Slett
 10. Tus plantas son preciosas y las camelias están super lindas, pronto florecerán las mías. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Teresa. Yes, the camellia is so pretty.
   Hugs.

   Slett