søndag 1. januar 2023

Tilbakeblikk på året 2022... Del 1

 Tradisjonen tro så kommer det en nyttårskavalkade i fire eller fem deler. Jeg starter som vanlig fra begynnelsen av januar og til og med mars i første omgang med bildene i dag.


Jeg tok meg en biltur i nabolaget og fotograferte denne brua. Den heter Hvål bru, og det er så vidt at det er plass til en liten bil over der. 


2. januar la jeg i vann frø fra  Cyclamen Society, og det er alltid mange forskjellige frø og derfor er det så mange glass fremme. Colaglass, whiskeyglass, vannglass, mummiglass, ja alt kan brukes :)


17. januar satte vi opp et telt inne i drivhuset, og det var et stort prøveprosjekt. 


21. januar. Etter en uke med telt var det fortsatt så kaldt der at noe måtte gjøres. Jeg fikk idéen om å isolere gulvet, og etter at jeg la det ble det mye varmere der. I år har vi isolert med bobleplast både på sidene og på toppen av teltet. En lærer og erfarer stadig noe nytt, og godt er det!


Den 26. januar så himmelen sånn ut. Vel verdt å gå ut i kulden og fotografere da!


8. februar blomstret min rosa vanda orkide for første gang (og eneste gang så langt).


Den 15. februar kom det 15 cm med tung våt snø, det dampet av den når solen skinte. Vinter er pent når det ser sånn ut. 


1. mars i fjor åpnet det seg den aller første fersken blomsterknoppen. Da hadde jeg på varme der inne, men jeg bestemte meg for at det ble med det ene forsøket på trærne der inne. Forsøket var for så vidt vellykket, men det ble mye jobb med bestøvningen. Nå står de i den kalde delen av drivhuset, og det blir spennende å se når de vil blomstre i år.


Dette bildet er fra 28. mars, og da blomstret min ene Helleborus thibetanus. Det er bare tre måneder til, og jeg gleder meg allerede til å se de igjen. 

Fortsettelse følger...

29 kommentarer:

 1. As you look back on last year, Marit, you will know what is about to happen this year. It's always good to learn and benefit from experience. Happy New Year. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess it will be more or less the same. But even so, I look forward to it anyway.
   Yes, that's true, David.
   Happy New Year to you too!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. So beautiful with the snow. Happy New Year !

  SvarSlett
 3. Du kan ikke være i tvivl om, at du har masser at glæde dig til allerede om kort tid.

  SvarSlett
 4. Hej Marit
  Ja det ser godt ud, du fik ikke mange måneder med, det er svært at vælge. I morgen kommer 2. halvdel af 2022 hos mig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nei, jeg gjorde ikke det, men det kommer mange flere bilder fremover. Vinteren er jo litt lang, og det skjer ikke mye i hagen før ut i mars her. Det gleder jeg meg til.
   Klem

   Slett
 5. Det er så trivelig med slike tilbakeblikk. Mye av året som er gått er glemt, til en ser på bilder fra året. Minnene dukker opp med mye glede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes også det er så hyggelig å se tilbake. En glemmer fort ja, og jeg har sykt mange bilder å ta av. Mange gode minner ja.

   Slett
 6. Hei Marit! Det beste med slike bilder, er at det ikke er lenge til. Gleder meg over for hvert minutt dagen øker. Jeg tror den allerede har økt med 14 minutter. Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, det er helt sant. Knappe tre måneder og så er vi der igjen. Jeg leste at det var 11 minutter og 45 sekunder nå. Uansett går det hurtig den rette veien. Det er bare å glede seg.Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 7. Fine bilder fra vinteren i 2022. Spennende med den rosa vanda orkideen blomstrer igjen i år.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det blir spennende om den vil blomstre på ny.

   Ha en fin dag!

   Slett
 8. Hej Marit!
  Det enda sättet att lära sig är att pröva sig fram. Jag hade tänkt skaffa mig en värmefläkt, men det har inte blivit av. De växter jag har i växthuset står också i ett litet plasttält. En härlig bild med persikoknoppen och vit snö i bakgrunden.
  God fortsättning /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er i grunnen den beste måten å lære på. Plasttelt er en god oppfinnelse. Jeg har på mye mindre varme der i år enn i fjor, og takket være bobleplasten holder varmen seg mye bedre der nå.
   Tusen takk.

   Ha en fin dag.

   Slett
 9. Bare herligt at taget fat på et nyt år med sidste års erfaringer i frisk erindring! Det første billede er helt magisk - man bliver næsten suget over broen af perspektivet...

  Godt nytår Marit!
  Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo av erfaringer vi lærer mye nyttig, og det må vi bare ta med oss. Tusen takk, Ulla.
   Godt nytt år til deg også!

   Slett
 10. Det är så roligt med årskrönikor tycker jag. Och jag minns så mycket från dina inlägg under året. Just det där med att du prövade att isolera golvet. Det var nog väldigt bra. Och bubbelplast är bra. Jag har gjort "rullgardiner" som sitter för fönstren i uterummet och det har gjort skillnad.
  Ler när jag ser alla dina "fröglas". Visst är det tur att man sparar så mycket. Anar att du kanske kommer tt behöva, åtminstone en del av dom i år också.
  Vilken otroligt vacker himmel och vilken fin bild det blev.Tung våt snö, ja det känner jag till efter den som kom i november hos oss.
  Och så kommer jag ihåg din fina Helleborus thibetanus. Ja Marit, snart är det dags igen.
  Nu ser jag fram mot nästa del av din årskrönika.

  Önskar dig en fin måndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også at det er, Anita. Det bringer mange gode minner frem, og så slår det meg også hvor hurtig en glemmer ting. Så tilbakeblikk er bare hyggelig. Isoleringen av gulvet utgjorde en stor forskjell, og det samme med bobleplasten. I fjor før jul ble det hele -19 her, og da ble det "kun" -5,5 grade r der inne. Så isolering hjelper mye. Så bra at du også bruker bobleplast. Ja, glass har jeg nok av, men jeg bruker de samme hvert år. Tusen takk.
   Nå er det i denne uken meldt om masse snø, og vinteren er ikke over enda. Det blir nok flere snøbilder. Tusen takk. Ja, snart er vi der igjen :)

   Ønsker deg også en fin mandag kveld.
   Klem, Marit

   Slett
 11. A nice look back ...

  All the best Jan

  SvarSlett
 12. Me encantó ver tus recuerdos. Besos.

  SvarSlett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...