tirsdag 3. januar 2023

Tilbakeblikk på året 2022... Del 2

 


I fjor kjøpte jeg (for) mange camellia, og i år må jeg begrense meg til noen få i år hvis jeg finner noen som er helt hvite.  Jeg høres  jo alvorlig syk ut nå når jeg skriver dette, men tiden vil vise hva som skjer... Begrensningens kunst er vanskelig ;) 
 Kjelleren er helt full sånn de står der nede nå. Jeg har mulighet til å ha flere der, men da må noe annet ut. 
Vi får se.  Bildet er fra 1. april, og denne heter 'Kewpie Doll'


7. april var det blitt så varmt at jeg måtte sette opp dørene til drivhuset. Da kom det humler inn og hjalp meg med bestøvningen. Det ble en flott avling, og det resulterte i ca. 30 fersken i mange ulike størrelser. Det var dog flest av de små :)


12. april fant jeg den første blåveisen/ Hepatica nobilis.


14. april, og snøklokkene / Galanthus vokser rett opp av snøen. Disse står i full skygge, og blomstrer flere uker etter de som vokser i sol. Jeg er heldig, for da har jeg blomstring veldig lenge av de. Jeg har slitt  med å få de til her, men til slutt har jeg lykkes. Stor takk til Anne for løker som jeg fikk av disse for flere år siden. 


16. april. Jeg må bare ta med dette bildet. Dere som har fulgt bloggen min i noen år nå vet jo hvor glad jeg er i disse. Jeg har de på to forskjellige steder her. Det er mye sol der de som blomstrer allerede i mars står, mens disse her står også i full skygge. Her har snøen akkurat gått, og disse blomstrer to til tre uker etter de andre. Hvis noen fortsatt er i tvil så er dette altså Helleborus thibetanus. Disse har mørkere blader. Om det skyldes skyggen eller frøene vet jeg ikke. De vokser opp både av snø og gjennom blader. Herlige planter!


1.mai blomstret min magnolia ved hagedammen.


10. mai er mine Trillium grandiflorum i full gang med blomstringen.


Høsten 2021 plantet jeg veldig mange løk. Her er det mange som blomstret på en gang. Dette er fra 13. mai. Om de kommer like fint igjen i år etter gjenstår å se.


En søt Primula denticulata blant hvitveisbladene.  De selvsår seg her i hele hagen, og da flytter jeg de bare inn i bedene når de blir større. 


Bilde fra 23. mai. Div. primula og anemoner.


Paeonia obovata var. alba 25. mai. Blomstene varer ikke lenge, men de er verdt et studie den korte tiden de blomstrer.


Denne var ny i fjor. Lamprocapnos spectabilis 'Cupid'. Altså lys rosa løytnantshjerte. Fargen på den var helt nydelig. Bildet er tatt 2. juni. 


Rhododendron 'Blue Peter' 8. juni. Den har blitt en favotitt her. Den tilhører de "gammeldagse" sortene som vokser seg lange og store, og ikke så kompakte som mange andre nyere sorter.  Men den tåler godt beskjæring, og det er en god ting.


I slutten av mai / begynnelsen av juni blomstrer det veldig mange clematis her, og jeg får begrense meg til å ta med bare en.
Dette er C. alpina 'Willy' som virkelig har blitt en favoritt. 


Juni er også akeleietid. Dette er fra 24. juni.

Det ble mange bilder fra disse tre månedene, men sånn blir det alltid. Jeg kunne tatt med dobbelt så mange, men det får klare seg.

Når jeg ser disse bildene kjenner jeg at jeg gleder meg vilt til alt blomstrer på nytt her. Jeg er så takknemmelig for at jeg har denne hageinteressen min. Den gir meg veldig mye glede.

Fortsettelse følger...

22 kommentarer:

 1. Ååh ... bilden på 'Kewpie Doll' är så vacker Marit. Men hm, ska du verkligen kunna hålla dig ifrån att köpa kamelior ... :)
  Våren och försommaren är en så härlig tid och du har fångat den så perfekt i de bilder du valt för del två i din årskrönika. Då ser vi ju ofta allt i ett rosa skimmer då vi är i början av en ny härlig växtsäsong och rosa är färgen som dominerar hos dig i dina bilder. Din underbara magnolia vid dammen, din fina Helleborus thibetanus, ett vackert ljusrosa löjtnantshjärta, rosa clematis och rosa aklejor bland annat. Men också din plantering med primula och anemoner. En rabatt att bli glad av.
  Tack så mycket för del två. Nu ser jag fram mot nästa ...

  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita! Nei, men det vil nok tiden vise ;)
   Ja, rosa er en farge som går igjen i mange planter her. Jeg er veldig glad i hvite blomster også, men det er de rosa blomstene som dominerer. Takk til deg for dine hyggelige kommentarer. Jeg setter alltid veldig stor pris på de!

   Ønsker deg også en fin tirsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Nydelige bilder, tenk at vi snart er der igjen. Camelia ser helt fantastiske ut, men jeg har aldri våget å prøve, og må også begrense meg litt med hva som må inn om vinteren. Godt nytt år, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det går veldig hurtig fremover bare en har kommet forbi julen. De er helt fantastiske ja, men hos deg burde de vel klare seg ute på en beskyttet plass? Jeg må ha mine inne om vinteren, og må nok tenke på plassen i kjelleren fremover. Ja, sånn er det bare.
   Godt nytt år!

   Slett
 3. Hej Marit!
  Helt fantastiska bilder, på blåsippor och snödroppar, och magnolian. Köpte en ny magnolia på hösten som jag hoppas kommer att blomma fint. Det är en Susan.
  Idag har vi lite vitt på marken och -5 grader, strålande sol.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Jeg håper du lykkes med den. Jeg prøvde den her for mange år siden, men da plantet jeg den på feil sted.
   Her er det - 11 grader, og med strålende sol her også.

   Ha det godt.

   Slett
 4. Hvert eneste billede stråler af din planteglæde Marit, og den glæde er en gave at have! - Og så er de jo åbenbart allesammen dine yndlinge, hvilket betyder de skal have særlig opmærksomhed og omsorg, og helst nye 'kolleger' indenfor arten. Ja, jeg mener nye sorter naturligvis:-) Tænker ikke du ligefrem formindsker dine samlinger i dette år...

  Rigtig god fornøjelse!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla! Det er som du sier, alle er jo egentlig mine yndlinger. Alle skal jo ha oppmerksomhet ja :)
   Jeg antar at du får rett... ;)

   Ha en riktig fin dag!

   Hilsen Marit

   Slett
 5. Flott, kjære Marit. Det er det jeg kaller forventning om vår og sommer... det er herlig å se på denne fargerike varianten. Ja, faktisk kan man nesten ikke vente med å se de fargerike blomstene igjen :-)) Tusen takk Marit, flott idé, jeg gleder meg til del 3 og ønsker deg og dine kjære et fantastisk 2023.
  Godt bloggår og et klem fra Viola .

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Viola! Ja, vi har mye å glede oss til. Det er helt sant!
   Jeg ønsker deg og dine et flott 2023!
   Godt bloggår til deg også!
   Klem fra Marit

   Slett
 6. Hello Marit,
  Lovely collection of flowers and photos. The first Camellia is gorgeous. You have me wishing it was apring already! Take care, enjoy your day and the week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, I think we all long for spring.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 7. Siempre es maravilloso ver las flores y yo estoy feliz de ver esas flores tuyas tan lindas. Espero que esta primavera estén así tan preciosas. Deseando ver la continuación. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your comment, Teresa. I hope they all will bloom again this spring!
   Hugs.

   Slett
 8. Seeing these Snowdrops, Marit, reminded me that a couple of bloggers from the UK have already posted pictures of Snowdrops in their gardens. Seems unbelievably early to me, but their climate is more moderate than ours of course. We still have it to look forward to. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, the climate is very warm in UK, and I have read abut the snowdrops, David. It's amazing. Yes, we have a lot to look forward to. Hugs and kisses, Marit

   Slett
 9. Hej,så underbara bilder på fina blommor nog är det allt bra härligt att vi inom en snar framtid åter få se dessa skönheter i trädgården igen.Man får titta på de vackra bilderna så länge.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi har så mye å se frem til i månedene som kommer. Ja, det får vi gjøre. Ha det godt.

   Slett
 10. Ja, begrænsningens kunst er virkelig svær, og hvor venter der mange lækkerier i netop denne periode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er meget vanskelig å overholde når våren kommer 😉

   Slett
 11. Hei Marit! Vårblomstring er noe helt spesielt. De er så etterlengta. Så fint at du har fått snøklokkene til å trives. Man blir jo spesielt glad når det har tatt så lang tid. Får håpe de sprer seg.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, den er så etterlengtet, og da blir en så glad over alt som kommer opp. Jeg er veldig fornøyd med det ja, og de har begynt å spre seg også.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...