onsdag 18. januar 2023

Litt av hvert...

Jeg prøver å få kontakt med værgudene, men de er like tause som alle andre guder... ;)

Jeg vil ikke ha mer snø nå takk! Hvis noen andre har kontakt med de så si i fra at det er nok nedbør her nå! 

Fra spøk til alvor så har det mer eller mindre regnet og snødd her siden sent i høst. Jeg vil tippe at det er minst 50 cm med snø her nå inklusiv de 20 cm med kliss våt snø vi fikk i går. Det startet som tørr snø, og så gikk det over til regn. Den var så tung, at den var nesten umulig å flytte på den.


Bilde fra i går. Det sier litt om mengdene med snø her og tro det eller ei, men det snør her i dag også :(


Så hopper jeg inn igjen. Det er mye hyggeligere inne nå. Denne orkidéen sprang ut 14. desember, og er fortsatt like fin. Dette er altså et helt nytt bilde av den.


Det er dette bildet også, og denne sprang ut 23. desember. Jeg må si at jeg er veldig imponert i er disse orkidéene! 


Jeg fikk denne julerosen i en glassvase til jul. Den bor nå i drivhuset, og der trives den godt.


Jeg driver med fuglematproduksjon i veldig liten skala. Jeg hadde to pakker med kokosfett, og en pakke med usaltet smør igjen fra jul som aldri ble brukt. Jeg smeltet de her om dagen, og fant både havregryn og rosiner i skapet som jeg kunne bruke.


Jeg dekket den med havregryn til slutt, for det ble veldig mye fett i denne "kaken". Fuglene er veldig glad i denne maten.


Denne alpefiolen / cyclamen fant jeg i blomst nede i kjelleren her om dagen.


Se på alle disse camelliaknoppene som snart springer ut! Jeg gleder meg veldig til blomstringen :)


Felix sitter på sin faste plass med utsikt mot hagen og fuglene.
Som innekatt er det hyggelig underholdning, og han spiser ikke opp "mine" fugler ute. Han får mat nok av meg :)

30 kommentarer:

 1. Hej Marit!
  Oj vilka mängder med snö, här är det bara grått och bart. Vilka vackra blommor, både Orkidéer och Julrosor. Felix sitter och njuter, det är fin underhållning för honom med alla fåglarna.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er helt utrolig at det kan komme så mye snø her. Da er du heldig. Tusen takk. Ja, det er hans faste plass flere ganger om dagen. Han liker å se på fuglene.
   Ha det godt.

   Slett
 2. Fine Felix. Kattene mine sitter mye å titter ut for å følge med på fuglene ute i buskene ved vinduet. Den Daisy er ikke ute omtrent fra november til april, men gutta er ivrige jegere året rundt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, dine katter er nok det som er utekatter. Katter liker uansett å følge med på fuglene enten de er inne eller utekatter. Det er dagens underholdning.

   Slett
 3. Hvilken overflod Marit! Både sne og regn er der rigeligt af, men også blomstring og fuglemad!
  Forstår du nyder dine orkideer som blomstrer så længe og flot, men også julerosen er fin! Det er nok også det bedste at blive inde sammen med kattene i sådan et vejr, men jeg tænker 'nogen' må ud engang imellem og rydde sneen væk fra bilen og drivhuset... Håber I kommer igennem denne overdrevne mængde af nedbør!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant Ulla! Her er det overflod av det meste for tiden. Tusen takk. Min mann brukte snøfreseren / sneslynge i går og fikk bort alt sammen. Vi gjør helt sikkert det, men blir jo litt oppgitt over all snøen. Det hjelper ikke, men jeg er oppgitt likevel ;)

   Hilsen Marit

   Slett
 4. Svar
  1. Yes , we have got a lot of snow here!

   Slett
 5. That heavy, wet snow is the worst of all, Marit. Right now we have no snow cover at all here. Yesterday brought rain and fog - miserable conditions. I hope we can get back to "regular" winter soon. It is after all the second half of January already. As for talking to the gods, the flowers gods seem to pay attention to your pleas, so you can't expect the same treatment from the weather gods too. Be sure to feed the birds. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, this heavy wet snow are terrible. It sounds great with no snow at all, David. We have got a lot of rain lately, and soon it will be much colder. It will be very slippery here ahead with ice. I hate this kind of winter.
   Yes, I guess you are right. The flowergods have been very kind to me. I must pray to the weathergods every evening, so maybe they will listen to me.
   The birds get a lot of food from me. They are quite spoiled here ;)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Hello,
  I hope your weather improves. You will run out room and places to put the snow. We have been having bits of rain but not too much. Your orchids and Christmas rose are lovely. I am sure the birds will love your homemade suet. Cute photo of Felix. Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, it would be nice if this terrible weather stopped. That's true, and it is already a problem here. It sounds better than snow.
   Thank you. I think they like it. Take care, and have a nice day!

   Slett
 7. Men Marit ... det är ju inte klokt så mycket snö och så snöar det idag igen. Om jag hade någon bra kontaktperson hos vädergudarna så skulle jag ta ett allvarligt samtal men dessvärre så har jag nog inte det. Jag kan bara hoppas på att det slutar snart.
  Men ... din orkidé är väldigt fin liksom julrosen och den söta cyklamenblomman. Många kameliaknoppar på gång också. I varje fall lite att glädja sig åt. Väldigt fin bild på Felix. Förstår att han är intresserad av fåglarna.
  Nu håller jag tummarna för att ni får uppehållsväder snart ... och att det håller i sig!

  Önskar dig en fin onsdag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert at det ikke er. Halvparten hadde vært mer enn nok. Jeg tror at værgudene er både blinde og døve!
   Tusen takk. Ja, det er mye å glede seg til innendørs. Ja, han trives godt med å sitte der og se på fuglene. Takk for det, Anita. Det er faktisk meldt om kaldere vær fremover, og ikke mer nedbør på en stund. Jeg håper at det stemmer.

   Ønsker deg en fortsatt fin dag!
   Klem, Marit

   Slett
 8. Ser vel ut som vi får en pause fra nedbøren de nærmeste dagene. Vært litt mye innevær i det siste. Orkideene trives visst fortreffelig hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå ser det bedre ut fremover. Det er helt sikkert at det har vært mye innevær, ja. De gjør visst det :)

   Slett
 9. Jeg kan godt forstå, at du er træt af sneen, men det er dog bedre, den kommer nu end til marts. så må vi bare håbe, at der ikke kommer noget til marts.
  Orkidéen er vel nok fin.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig trett av snøen, men jeg er helt enig med deg hvis det ikke kommer mer snø i mars :)
   Tusen takk.
   Klem

   Slett
 10. Wow, så mye snø dere har. Her har vi også snø igjen, men bare et tynt lag. Nydelig orkidee. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det mye snø. Hos deg kommer det nok ikke så mye snø som her. Tusen takk. Ha en fin kveld.

   Slett
 11. Du sørger godt for havens fugle. Det er så hyggeligt at betragte fuglene gennem vinduet, det synes Felix åbenbart også.
  Din camellia vil blive helt utrolig smuk, når blomsterne springer ud.
  Vi har indtil nu fået 115 mm regn i januar. Det er godt, det ikke er faldet som sne, så ville vi da være sneet inde. Jeg forstår godt, det er et stort arbejde at holde de vigtigste stier og veje fri, så I kan få bilen ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må jo gjøre det, for vinteren her er hard for fuglene. Jeg ee også glad i se på fuglene ute i hagen. Ja, Felix liker også det.
   Jeg tror de vil fine når de springer ut ja. Det er mye regn dere har fått ja. Jeg vet ikke hvor mye nedbør vi har fått, men det er også mye. Det har regnet mye her også, og hvis alt hadde kommet som snø hadde vi nok snødd inne. Ja, det mye arbeide, og når det snør nonstop vet en til slutt hvor en skal plassere alt.

   Hilsen Marit

   Slett
 12. I must say that I like the food you created for the birds. Gives me ideas.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. It's very easy to make food for the birds. I wish you good luck with it.

   Slett
 13. So much snow, we have a litttle in the Netherlands, not in my town. Thank you for your friendship.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, we have a lot of snow here right now. Ok. Thank you for your friendship too.

   Slett
 14. Hej Marit,

  Jag tycker det verkar som om du håller humöret upp bra trots all snö som kommer. Kanske är det ändå bättre för växterna att snön ligger kvar som hos dig, än som här där snön smälter och det blir barmark växelvis. Men jag förstår att det är jobbigt att skotta!
  Julrosen måste ju verkligen tycka om att bo i växthuset. De brukar ju vara lite svåra att hålla glada fram till våren annars. Som vanligt är jag imponerad av alla dina fina växter som du finner plats för.
  Hoppas att fåglarna betalar tillbaka till våren :)

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Jeg er jo glad for at snøen ligger der i hagen, men det er heller mengden av snø som begynner å bli et problem. Ja, det er mye jobb å få det bort. Barfrost og barmark er ikke bra. Det hadde jeg her i fjor, og det likte ikke plantene. Jeg tror den liker seg der ja, for der er temperaturen som ute om våren. Jeg har prøvd det mange ganger tidligere uten å lykkes. Men den trives der nå, og da håper jeg at den overlever. Tusen takk. Det tror jeg de gjør, for de spiser mye insekter her om sommeren :)

   Ha det godt!

   Slett
 15. Se ve mucha nieve en tu jardín, por aquí hace frío pero no nieva. Tus orquídeas se ven preciosas y tu gato me encanta. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's a lot of snow here. I guess you don't get so much snow where you live. Thank you.
   Hugs.

   Slett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...