fredag 20. januar 2023

Besøk i hagen igjen...

 Det er ikke så ofte jeg ser ekorn / Sciurus vulgaris her mer, og det synes jeg er litt trist. Jeg synes det er så hyggelig å få besøk av de sammen med fuglene. Her om dagen kom det endelig et ekorn på besøk. Den var  veldig opptatt av å skremme bort fuglene i hagen, for den satt lenge og slo med halen for å skremme bort potensielle farer. Til slutt følte den seg trygg nok til å hente nøtter i  "ekornkassen". Jeg har flere ekornsikre fuglematere, men ekornene må også få mat. Så derfor har jeg en egen ekornmater til det formålet. Bildene er tatt ut gjennom vinduet.


Her sitter ekornet og slår med halen. Alle fiender må skremmes bort før den spiser!


Her har den sitt private spisested. Lokket på kassen er enkelt å få opp for ekornet, for det vippes bare opp.


Hasselnøtter smaker alltid godt.


Den går ikke av veien for å spise fuglemat heller, men epler er ikke noe den er intressert i å spise. Bare fuglemat som lå der, og den var egentlig ment til fuglene. Men det er mat nok der til alle.


Den poserte villig oppå ekornkassen også. Den var ikke mulig å få montert den til metallstativet, så derfor måtte jeg knyte den fast med tau. Det fungerer veldig fint :)


De er jo så vakre!Disse fuglematerene er ekornsikre. Ekornet får klare seg med nøttene den får i ekornkassen. Den vil gjerne ha både hjemmelaget fuglemat og meiseboller, men den er forbeholdt fuglene.

God helg/weekend!


38 kommentarer:

 1. Good morning.g dear Marit. Fantastic to have that kind of visitors in the garden. Washington you a beautiful day.

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke! It's a long time since I heard from you. Yes, it's very fun to watch them. I wish you too a wonderful day!

   Slett
 2. Hello Marit,
  Your squirrel is adorable, I love those cute ears. You have some wonderful feeder birds too. Take care, have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, they have very cute ears. Take care you too, and have a great day!

   Slett
 3. Your segregated dining arrangements seems to work very well, Marit, and everyone gets their share. In a harsh winter everyone needs a helping hand and I am happy to see that Marit's Diner and Gourmet Buffet is open for all. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it looks like it works out very well David. Everyone can eat as much as they want. Yes, it's open 24/7!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Ekorn er nydelige. Jeg har ingen rundt veggene mine, men det hender jeg ser noen når jeg er på tur i byen. De som holder til i skauen er veldig lett å skremme bort, så de holder seg i toppen av trærne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så vakre. Så synd da. De er egentlig ganske tamme rundt her, og så er jeg også den eneste som forer de i mils omkrets. Så da har de valget mellom å sulte i skogen eller bevege seg i hagen min.

   Slett
 5. Dear Marit :=) You are the first blogger friend I am visiting. It's been a long time since I saw your posts.What lovely snow scenes and wild life. Very endearing captures of the squirrel. I particularly like the seventh image, the squirrel looks so cute. I also see the same kind of birds that visit my garden, lovely birds from the Tit family.
  Thank you for your lovely much appreciated comments Marit. Have a nice day, and enjoy your weekend. :=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)
   I'm very thankful for your visit! Yes, there is a lot of snow here right now. Thank you. They are very beautiful, and I'm so happy they visit my garden. Yes, we have the same birds in our gardens. Thank you for your very nice comments, Sonjia!
   Have a nice day, and have a great weekend :)

   Slett
 6. I år har vi for første gang i rigtig mange år også haft besøg af et egern; men vi har ingen ide om, hvor den holder til og lokker heller ikke med lækker egernmad, som du gør, så måske går der mange år igen, før vi genser det sjove dyr.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt da! Hvis du forer fugler så kommer ekorn ofte inn i hagen for å lete etter mat. Jeg håper at du får se det igjen.

   Slett
 7. Det er dejlige billeder du har taget af din egern-gæst, men også af fuglene! Sjovt du kan fodre dem allesammen på hver sin måde og med hver sin mad. Her ser vi sjældent egern i haven, men de er her rundt omkring - men måske ikke så mange.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. De spiser jo stort sett det samme, men ekornet spiser mye mer enn fuglene. Så hvis det skal bli igjen noe til fuglene må deres mat beskyttes. Det er ikke så mange her heller. De har mange fiender, så det er ikke så rart at bestanden av de går ned.

   Hilsen Marit

   Slett
 8. Det er godt, du er så god ved dyrene, for med al den sne, I har, er det ikke let for dem at finde føde. De vil også gerne have vand.
  Vi har ikke set egern i haven de sidste par år, men der er en del i en nærliggende park, hvor kommunen fodrer dem.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar

  1. Jeg må jo det, for de spiser masse insekter her hver sommer. Så da har vi gjensidig glede av hverandre. Nei, jeg tror ikke det en lett for noen dyr å finne mat nå i den dype snøen. Vann er det mye av rundt her, for det renner en liten bekk ved siden av her og i tillegg renner Norges tredje største elv 50 meter herfra.
   Så bra at kommunen forer ekornene da.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Fint med ekorre på besök, här tror jag de pausat just nu. Men istället har fasaner kommit tillbaka. I höstas såg jag ett par på min tomt. I veckan såg min bror en hel flock. Roligt när det går åt rätt håll.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig å ha de på besøk. Så bra at du var fått fasaner på besøk. De har jeg aldri sett her, men jeg har lest om en dame som bor ved Kongsvinger som hadde fasaner fast på besøk i området rundt henne.
   Ja, det er så herlig å se at dagene blir lysere og lengre nå.

   Klem, Marit

   Slett
 10. De nordiska ekorrarna är så fina och väldigt påhittiga.
  De grå ekorrarna i UK, trädråttorna, är fula och inte alls kul att ha i trädgården. De äter allt och förstör väldigt mycket.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så søte. Jeg har lest om de grå ekornene i UK, og de virker å være annerledes enn de nordiske ekornene ja. Huff, det høres ikke bra ut.
   Ha det godt!

   Slett
 11. Hej Marit!
  Så söt ekorre du har på besök. Nu är det några år sedan jag såg ekorren i trädgården. Beror nog på att det byggs mer och mer omkring, så den trivs nog bäst i skogen. Hade en ekorrmatare som jag tänkte kunde locka den hit, men det blev inga besök, så mataren fick flytta till dottern istället.
  Så fina bilder.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de er så søte. De trives nok best i skogen ja, og mer bebyggelse skremmer de nok bort ja. Så bra at din datter kan bruke ekormateren da. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 12. Hello Marit,
  You do have some beautiful birds in your garden, the squirrels are cute too.
  I hope the snow is melting and your weather is improving. I am sure all that snow is making the birds and critters hungry. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. The snowing weather has stoppet, but now it's very cold here. We have -19 °degrees/ - 2,2 Fahrenheit. Yes, they get very hungry in the snow and cold weather. Thank you for the linkup!
   Take care you too, and have a happy weekend!

   Slett
 13. Så fint att du matar både fåglarna och ekorrarna. Jag håller med, ekorrarna är så fina och du har fått fina bilder av din lilla besökare. Dom behöver nog mycket mat nu när ni har så mycket snö. Hos oss är det barmark och idag är det mulet ... den grå filten du vet.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må jeg jo når været blir som det er her nå.
   Ja, de er så fine, og jeg er glad for at de kommer på besøk nå. Ja, det er ikke bare snøen som er et problem for de nå, for nå er det hele -19 grader her! Det høres nesten herlig ut med barmark og mulet...
   Ja, jeg har lest om den mange ganger nå :)
   Det er vel det vi kaller grått vær tror jeg.

   Jeg ønsker deg også en fin helg!
   Klem, Marit

   Slett
 14. That squirrel wants the feeder all to itself! He's a beauty but it's nice to see the birds have plenty too when the weather is so cold! Take care!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I think he does! They are very beautiful. Yes, they have all much food, and they need it very much now because of the very cold weather we have. Take care you too!

   Slett
 15. Squirrels are smart, not to mention cute!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are both smart and cute! :)

   Slett
 16. The squirrel is most adorable. Love that it gave you so many beautiful poses. The birds too are wonderful!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are very cute. Thank you.

   Slett
 17. Your squirrel is too cute!
  God bless your kind heart, Marit.

  Hugs and blessings!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are very cute. Thank you, Veronica.
   Many hugs to you. Have a great week ahead!

   Slett
 18. Hej Marit,

  Så kul att ekorren är tillbaka i din trädgård. De är så lustiga att titta på med all sin akrobatik för att komma åt mat. Jag har som du olika typer av fågelmatare så att småfåglarna också ska ha en chans att äta ifred. Man vill ju att alla ska må bra.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, jeg ble så glad når jeg så at den var tilbake i hagen her. De har alltid vært her, og da savner jeg de når jeg ikke har sett de på lenge. De er veldig akrobatiske ja, og mat vil de ha tak i. Det er best å ha noen matere de ikke kommer inn i, for hvis ikke tar de absolutt all maten. Ja, det er jo det vi ønsker.

   Ha det godt!

   Slett
 19. I do love to see the squirrels, especially the Red kind. So cute with their little hands and so dextrous. Great to see plenty of birds at the feeders too.

  SvarSlett
  Svar
  1. That's the only squirrel who lives here. Yes, I feed the birds very often here, and I love to watch them from my window. I have a lot of birds around here all the time.

   Slett