onsdag 30. oktober 2013

Supergode, superenkle horn, og utsikt fra kjøkkenet...

I går hadde jeg et anfall av husmoraktivitet her. Jeg satte en gjærdeig, og lagde horn av den.  Det er ikke så ofte at det skjer, men i går hadde jeg ånden over meg ;-) De er veldig enkle å lage, og smaker veldig godt.

Oppskrift på horn, ca. 24 stk.

7,5 dl melk
1 pakke fersk gjær ( gjær for søt gjærbakst)
0,8 dl sukker
1/4 teskje salt
150 gram margarin (Melange eller tilsvarende som er godt egnet for bakverk)
ca 1 kg hvetemel ( ca. 2,1 liter)

Lag en løs deig og sette den til heving i ca 45 minutter med plast eller lokk over. Jeg pleier å sette bakebollen i oppvaskkummen med lunkent vann. Da hever deigen seg veldig fort.

Her er deigen ferdig hevet

Del deigen i to, og kjevle ut den ene delen til en stor sirkel. Del den opp i tolv deler, og rull de til horn. Gjør akkurat det samme med den andre delen av deigen, altså 24 horn.

Pensle de med egg og strø over valmuefrø, og etterhev i 10 minutter

Stekes i 225 grader C  i 15 minutter

Her er det ferdige resultat! Nam....


Utsikt fra kjøkkenvinduet

30 kommentarer:

  1. Uhm, der ser lækkert ud - tak for opskriften! Ånden kommer desværre alt for sjældent over mig, men det er jo så skønt med hjemmebag. Udsigten fra dit vindue er utrolig smuk. Jeg har bare udsigt til nogle nøgne træer, men det hjælper, at der er underholdning i form af fugle og egern. Klem og ha' en dejlig dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig godt med hjemmebakst, men det er ikke så ofte jeg heller får ånden over meg. Tusen takk! Ja, det er jo veldig hyggelig med utsikt av fugler og ekorn. De er så morsomme å se på :)
      Klem, og ha en deilig dag!

      Slett
  2. Mmm jeg lurer på hvorfor det romler i min mage nå hehe, de ble så flotte Marit.
    Jeg har faktisk en brød deig til heving, det er en av de få tingene jeg er god på å bake men horn skal jeg prøve meg på neste gang

    Vakker utsikt fra vinduet ditt, ha en fin dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja det kan du lure på! :) Gjærbakst er det eneste jeg får til hver gang jeg også.
      Tusen takk!
      Ha en fin dag du også!

      Slett
  3. Svar
    1. Thank you! Yes, they are very good :)

      Slett
  4. Disse ble lekre! Ser eventyrlig gode ut. Takk for at du deler oppskrifta. Denne må jeg prøve. Er de gode med ost og skinke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig godt med ost og skinke på de. Det går også an å legge det inni hornene før en steker de hvis de blir spist opp samme dag.

      Slett
  5. Deilige horn! I dag har vi hatt ganske bra vær her, men i morgen blir det regn og grått igjen. Kanskje jeg skal bake litt. Jeg lager noen ganger horn med ost og skinke inni. Lettvint å ha i frysen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, på grå høstdager er det veldig greit å bake litt. Jeg pleier også noen ganger å lage de med ost og skinke inni hvis jeg vet at de blir spist opp samme dag. Jeg synes det er bedre å fryse de ned uten ost og skinke siden de da blir varmet opp to ganger.

      Slett
  6. These pictures are all very nice...... looks good these croisants.

    Greetings and i wish you a nice evening, Joop

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Joop. They are very good :)
      Have a nice day!

      Slett
  7. Tak for opskriften, ånden er også sjældent over mig til bagning, men de ser lækre ud.
    Dejlig udsigt, du har fra køkkenviduet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du er ikke alene om det, for det er ikke så ofte jeg baker heller.
      Takk, jeg er veldig glad for den utsikten.

      Slett
  8. Mmm....ser jätte-gott ut! Kan du inte skicka hit några, vore så gott att ha till kaffet om en stund!/ Titti

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo, det skulle jeg gjerne ha gjort, Titti, men det spørs om ikke du må bake de selv :)

      Slett
  9. That looks very tastefull Marit. I am going to try to make them one day. Thanks for sharing the recipe. What a vieuw you have from your kitchenwindow. If it was mine, I would be standing a lot of time to watch outside. Beautiful.
    Have a wonderful evening Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. I hope you will like them, Marijke! Yes, I love to watch outside my kitchenwindow. I love the view.
      Have a wonderful day, Marijke!

      Slett
  10. Så flott utsikt du har!
    Horn var det lenge siden jeg bakte. Noe av det beste med å bake er godlukten det sprer i huset synes jeg:-)
    Klem!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det lukter utrolig godt når en baker. En blir jo så slulten bare av lukten :)

      Klem!

      Slett
  11. Uhm, de ser lækre ud! Jeg må sige som Madame at det er for sjældent ånden kommer over mig. I perioder af mit liv har jeg bagt meget, men for tiden bliver det ikke ret ofte. Så tak for inspiration.
    Og sikke da en fantastisk udsigt!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er ganske sjeldent at ånden kommer over meg også, dessverre. Jeg har bakt mye før jeg også, men nå blir det ikke så ofte gjort.
      Tusen takk!

      Slett
  12. Så goda de ser ut! Jag tror det är samma som gifflar på svenska.
    Du har en fantastisk utsikt.
    Trevlig kväll Marit
    Kram Maria

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var et nytt ord for meg, for det har jeg ikke hørt om før :) Tusen takk.
      Ha en fin dag, Maria
      Klem Marit

      Slett
  13. Flott utsikt frå kjøkkenglaset ditt, og god anledning til å nyte haustfargane derifra. Det smakte nok med nysteikte horn, og det flotte med gjærbakst er at den er minst like god etter eit opphald i fryseboksen, men ein liten oppfrisking i steikeovnen att. Ha ein god kveld.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, der har jeg veldig god anledning til å se på høstfargene nå, og om våren er det lysegrønt der pga. alle løvtrærne. Ja, de blir kjempegode hvis en tiner de i ovnen etter at de har vært fryst. Jeg passer alltid på å fryse ned litt når jeg baker, for det er kjekt å ha :)
      Ha en fin dag!

      Slett
  14. Åhhh, de så supergode ut, og nå fikk jeg veldig lyst til å bake=) Nydelig utsikt fra vinduet ditt=) Vibeke

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du fikk lyst til å bake, Vibeke :) Tusen takk!

      Slett
  15. Mmmm ... vilka läckerheter! Sugen blir jag även om det inte är så länge sedan jag åt lunch. Och ... vilken fantastisk utsikt från ditt köksfönster.

    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får lage de en dag du er ekstra sulten! De smaker veldig godt :)Tusen takk!

      Klem Marit

      Slett

Et lite vårtegn...

I dag så jeg svarttrosten/ Turdus merula for første gang i  denne vårvinteren som vi har nå. Jeg forstår godt at den ikke har villet komme t...