Oppskrift på horn, ca. 24 stk.
7,5 dl melk
1 pakke fersk gjær ( gjær for søt gjærbakst)
0,8 dl sukker
1/4 teskje salt
150 gram margarin (Melange eller tilsvarende som er godt egnet for bakverk)
ca 1 kg hvetemel ( ca. 2,1 liter)
Lag en løs deig og sette den til heving i ca 45 minutter med plast eller lokk over. Jeg pleier å sette bakebollen i oppvaskkummen med lunkent vann. Da hever deigen seg veldig fort.
Her er deigen ferdig hevet
Del deigen i to, og kjevle ut den ene delen til en stor sirkel. Del den opp i tolv deler, og rull de til horn. Gjør akkurat det samme med den andre delen av deigen, altså 24 horn.
Pensle de med egg og strø over valmuefrø, og etterhev i 10 minutter
Stekes i 225 grader C i 15 minutter
Her er det ferdige resultat! Nam....
Utsikt fra kjøkkenvinduet
Uhm, der ser lækkert ud - tak for opskriften! Ånden kommer desværre alt for sjældent over mig, men det er jo så skønt med hjemmebag. Udsigten fra dit vindue er utrolig smuk. Jeg har bare udsigt til nogle nøgne træer, men det hjælper, at der er underholdning i form af fugle og egern. Klem og ha' en dejlig dag!
SvarSlettJa, det er veldig godt med hjemmebakst, men det er ikke så ofte jeg heller får ånden over meg. Tusen takk! Ja, det er jo veldig hyggelig med utsikt av fugler og ekorn. De er så morsomme å se på :)
SlettKlem, og ha en deilig dag!
Mmm jeg lurer på hvorfor det romler i min mage nå hehe, de ble så flotte Marit.
SvarSlettJeg har faktisk en brød deig til heving, det er en av de få tingene jeg er god på å bake men horn skal jeg prøve meg på neste gang
Vakker utsikt fra vinduet ditt, ha en fin dag.
Hehe, ja det kan du lure på! :) Gjærbakst er det eneste jeg får til hver gang jeg også.
SlettTusen takk!
Ha en fin dag du også!
it looks good!
SvarSlettThank you! Yes, they are very good :)
SlettDisse ble lekre! Ser eventyrlig gode ut. Takk for at du deler oppskrifta. Denne må jeg prøve. Er de gode med ost og skinke?
SvarSlettJa, det er veldig godt med ost og skinke på de. Det går også an å legge det inni hornene før en steker de hvis de blir spist opp samme dag.
SlettDeilige horn! I dag har vi hatt ganske bra vær her, men i morgen blir det regn og grått igjen. Kanskje jeg skal bake litt. Jeg lager noen ganger horn med ost og skinke inni. Lettvint å ha i frysen.
SvarSlettJa, på grå høstdager er det veldig greit å bake litt. Jeg pleier også noen ganger å lage de med ost og skinke inni hvis jeg vet at de blir spist opp samme dag. Jeg synes det er bedre å fryse de ned uten ost og skinke siden de da blir varmet opp to ganger.
SlettThese pictures are all very nice...... looks good these croisants.
SvarSlettGreetings and i wish you a nice evening, Joop
Thank you, Joop. They are very good :)
SlettHave a nice day!
Tak for opskriften, ånden er også sjældent over mig til bagning, men de ser lækre ud.
SvarSlettDejlig udsigt, du har fra køkkenviduet.
Ja, du er ikke alene om det, for det er ikke så ofte jeg baker heller.
SlettTakk, jeg er veldig glad for den utsikten.
Mmm....ser jätte-gott ut! Kan du inte skicka hit några, vore så gott att ha till kaffet om en stund!/ Titti
SvarSlettJo, det skulle jeg gjerne ha gjort, Titti, men det spørs om ikke du må bake de selv :)
SlettThat looks very tastefull Marit. I am going to try to make them one day. Thanks for sharing the recipe. What a vieuw you have from your kitchenwindow. If it was mine, I would be standing a lot of time to watch outside. Beautiful.
SvarSlettHave a wonderful evening Marit.
I hope you will like them, Marijke! Yes, I love to watch outside my kitchenwindow. I love the view.
SlettHave a wonderful day, Marijke!
Så flott utsikt du har!
SvarSlettHorn var det lenge siden jeg bakte. Noe av det beste med å bake er godlukten det sprer i huset synes jeg:-)
Klem!
Tusen takk! Ja, det lukter utrolig godt når en baker. En blir jo så slulten bare av lukten :)
SlettKlem!
Uhm, de ser lækre ud! Jeg må sige som Madame at det er for sjældent ånden kommer over mig. I perioder af mit liv har jeg bagt meget, men for tiden bliver det ikke ret ofte. Så tak for inspiration.
SvarSlettOg sikke da en fantastisk udsigt!!
Ja, det er ganske sjeldent at ånden kommer over meg også, dessverre. Jeg har bakt mye før jeg også, men nå blir det ikke så ofte gjort.
SlettTusen takk!
Så goda de ser ut! Jag tror det är samma som gifflar på svenska.
SvarSlettDu har en fantastisk utsikt.
Trevlig kväll Marit
Kram Maria
Det var et nytt ord for meg, for det har jeg ikke hørt om før :) Tusen takk.
SlettHa en fin dag, Maria
Klem Marit
Flott utsikt frå kjøkkenglaset ditt, og god anledning til å nyte haustfargane derifra. Det smakte nok med nysteikte horn, og det flotte med gjærbakst er at den er minst like god etter eit opphald i fryseboksen, men ein liten oppfrisking i steikeovnen att. Ha ein god kveld.
SvarSlettTusen takk! Ja, der har jeg veldig god anledning til å se på høstfargene nå, og om våren er det lysegrønt der pga. alle løvtrærne. Ja, de blir kjempegode hvis en tiner de i ovnen etter at de har vært fryst. Jeg passer alltid på å fryse ned litt når jeg baker, for det er kjekt å ha :)
SlettHa en fin dag!
Åhhh, de så supergode ut, og nå fikk jeg veldig lyst til å bake=) Nydelig utsikt fra vinduet ditt=) Vibeke
SvarSlettSå hyggelig at du fikk lyst til å bake, Vibeke :) Tusen takk!
SlettMmmm ... vilka läckerheter! Sugen blir jag även om det inte är så länge sedan jag åt lunch. Och ... vilken fantastisk utsikt från ditt köksfönster.
SvarSlettKram Anita
Du får lage de en dag du er ekstra sulten! De smaker veldig godt :)Tusen takk!
SlettKlem Marit