søndag 6. oktober 2024

Nye småprosjekter og litt løklegging...

 Tidligere i sommer så fikk naboen tak i grus til veien her og som vi fikk tilkjørt med lastebil, og den kom opprinnelig fra noe sprenging helt inne ved Gardermoen. Det er den beste grus vi har hatt her noen gang. Den støver omtrent ikke, og selv om det har regnet veldig mye siden vi fikk den er veien like bra. Den har blitt  hard som asfalt.  Hva som er forskjell på denne grusen og den andre vi har hatt før vet jeg ikke,  men denne nye er mye  bedre. Jeg spurte naboen om det var mer igjen av denne grusen, og det var det. Han tok traktoren og henger og hentet et lite lass til oss. Dette er bare en mil herfra hvor grusen ligger. Han er så hjelpsom, og jeg belønnet han med to vinflasker. Det var han glad for :)

 På torsdag når jeg var hos min mor hadde mannen min fått lagt grus inne i garasjen og utenfor den.  Så nå ble det veldig  bra her. På fredag begynte jeg på et miniproskjekt, og det var å få lagt heller som er maken til de som ligger i drivhuset som gulv.  Dette har jeg tenkt på lenge, men har ikke fått begynt på det før nå. Jeg fikk hjelp av mannen, og jeg hentet hellene og grus og han la de :) 


Her mannen har lagt på ny grus i enden av gården og ut mot veien.


Her har han lagt på grus i enden av steinbelegget i andre enden av gården mot drivhuset. 


Her er hellene som ble lagt utenfor drivhuset. Jeg skal ha to heller til til venstre for døren, for da er de utenfor hele døråpningen. Døren til drivhuset er så bred, og da blir det bedre.  Det fant vi ut etterpå, så vi er ikke helt ferdig enda.

Siden jeg lagde et lite nytt bed forrige helg, så hadde jeg tenkt å plante løk der. De kom endelig i posten denne uken, og nå er de plantet.

Det som ble plantet er:

Lilium martagon 'Guinea White'. Jeg har fra før 'Guinea Gold', og det skal bli morsomt å se denne nye i blomst. Den er plantet i "min lille skog" hvor jeg har plantet den gule fra før.

De andre som kom var:

Colchium 'Waterlily'

Colchium autumnale 'Pleniforum'.  Disse to ble plantet et annet sted hvor jeg har en hvit form av disse fra før.


Colchium autumnale 'Albo Plenum' som betyr høstlig hvit fylt (blomst). 

Muscari 'Baby's Breath'

Erythronium dens-canis 'Snowflake'

Fritillaria raddeana. Denne har jeg aldri hatt før. Den skal bli hele 60 cm høy, og det skal bli spennende å se om den trives her. 

Siden jeg var hos min mor på besøk,  så var jeg også innom yngste sønnen og tok noen bilder. Han har en fantastisk utsikt der han bor.


Dette er Skrimfjellene som ligger i nærheten av her jeg bor også, men jeg bor mye lavere nede i dalen her, og har derfor ikke denne utsikten. 



Dette er mot Storåsen, og Gamlebrua kan ses lengst til venstre. I nærheten her vokste jeg opp, og måtte gå over denne broen to ganger hver dag når jeg gikk til skolen. Den gangen var veisystemene der helt annerledes, og all tungtrafikk gikk over denne lille broen. Busser, lastebiler og tømmerbiler gikk over der, og mange ganger var jeg livredd. Det gikk bra utrolig nok, og jeg kan ikke huske at det skjedde noen ulykker. 

Nå skal jeg ut i det fine været, og jobbe. Det er meldt om regn i en hel uke fremover, så i dag er nok den siste dagen med høy temperatur og fint vær. Den må utnyttes :)

2 kommentarer:

  1. Det ligner mer på subbus som du har fått enn grus. Subbusen blir hard når en får pakket den til.

    SvarSlett
  2. That gravel looks amazing, Marit, and the way it packs together probably means that it has some other substance mixed in as a type of binding agent. In any event the results are outstanding. Those views are breathtaking and I think I need to fly to Norway without further delay to see them. Tell your neighbour not to open the wine until I arrive there! Hugs and kisses - David

    SvarSlett

Nye småprosjekter og litt løklegging...

 Tidligere i sommer så fikk naboen tak i grus til veien her og som vi fikk tilkjørt med lastebil, og den kom opprinnelig fra noe sprenging h...