fredag 11. oktober 2024

En gledelig nyhet!

 I lokalavisen i går var det en liten video fra en bro som er ca. en halv mil eller litt mer herfra. Broen feiret 100 års jubileum i år, men den er ikke særlig egnet for dagens brede biler eller trafikk.  


Dette er broen, men dette bildet er ikke tatt nå, men 1. januar 2022.  Snøen har altså ikke kommet hit allerede :)

Her om dagen var det var det to gaupeunger som løp over denne broen mens moren sto i enden av broen og passet på. Jeg får dessverre ikke vist denne videoen, for den er i en plussartikkel som bare avisens abonnementer får sett. Gaupeungene så ut til å være store, så de er nok  født i vinter.

Uansett er det gledelig at det finnes gauper/ Lynx lynx i nærheten. De er absolutt en del av norsk natur.  Gaupene er rødlistet og det vil si at bestanden er truet, men likevel er det jakt på gauper hver vinter. Forstå det den som kan...

For to år siden hadde noen satt en peiler på en gaupe, og jeg så på et kart hvor den hadde gått, og det var akkurat forbi her. De må gjerne slå seg til her hos meg :)


Bildet er lånt fra Langedrag naturpark. Klikk på linken så får dere se flere flotte gaupebilder.

God helg!

11 kommentarer:

  1. Vilken fin bild på lokatterna. Så roligt att ni har lodjur så nära er. Men det var tråkigt att läsa att det finns folk som jagar dem trots att de är fridlysta. Men så är det tyvärr alltid. Anar att dina katter skulle tycka det vore spännande att se ett lodjur gå förbi utanför fönstret ;)

    Önskar dig en fin fredag och en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er altså ikke mitt bilde, men det forsto du nok. Det er et veldig fint bilde ja. Ja, det burde ikke være lov, men det er det dessverre. De hadde nok likt det ja! :)

      Ønsker deg også en fin fredag og god helg!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Lovely scene with the bridge! The Lynx are beautiful, I would be sad to see them being hunted. Take care, have a wonderful weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, they are very beautiful. I strongly dislike them being hunted.
      Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  3. What an utterly gorgeous creature, Marit. I have never seen one. What a tragedy that they are still hunted. I swear that humans will never be satisfied until we have destroyed everything - animals, their habitat, soil, air, water, the climate, the oceans. We are a sorry bunch. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
  4. Yes, they are very beautiful, David. I have never seen them either. Yes, it's a big tragedy. I'm afraid you are right. We are a disaster!
    Hugs and kisses, Marit

    SvarSlett
  5. Jeg måtte lige google ordet gaupe, men det er altså en los på dansk, og hvor er de dog smukke!!! Hvor er det sørgeligt, at dyrene jages. De vilde dyr, der hører til i den norske natur, burde man værne om. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det forstår jeg at du måtte. Los er et helt ukjent ord på gaupe for meg. De er veldig pene ja, og det er så sørgelig at de blir jaktet på. Det er nettopp det de burde gjøre.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  6. Hvor er de søde, jeg kan godt forstå, at du gerne vil have dem hos dig. Det er godt nok en smal bro.
    klem

    SvarSlett

En gledelig nyhet!

 I lokalavisen i går var det en liten video fra en bro som er ca. en halv mil eller litt mer herfra. Broen feiret 100 års jubileum i år, men...