lørdag 12. oktober 2024

Farge eksplosjon!

 Jeg er på etterskudd med å vise bilder, og jeg har nå så mange bilder på telefonen at det får bli et blogginnlegg i dag også. 

På telefonen har jeg en app som varsler om nordlys/ Aurora Borealis, og på torsdag kom det varsel på varsel om at det ville bli mye nordlys den kvelden og natten. Egentlig var jeg veldig trøtt, men jeg tenkte at dette må jeg prøve å få med meg. Det var lenge usikkert om det ville bli klart nok til at vi kunne se det her, for det var lenge helt overskyet. Kl. 23.00 sprakk skydekket opp, og da så jeg plutselig fargene på himmelen. Jeg gikk alene i mørket og tok veldig mange bilder av dette fenomenet, og det var en naturopplevelse av de sjeldne. Jeg husker at når jeg var liten så vekte faren min meg så jeg skulle få se nordlyset, og det var jo spennende å se på da.

Nå var opplevelsen en helt annen med et mobilkamera med nattlys som fikk fanget fargene. Bildene kommer i flere innlegg, for det er greit å dele de litt opp. Jeg leste i går at nordlyset var synlig både i USA og langt ned i Europa, og det var veldig sterkt denne kvelden. Norlys blir målt i en kp indeks, og også i noe som heter solvind BZ. Kp den kvelden var på nesten 8, og som er veldig høyt, og BZ var på -20 og som også er veldig høyt. Det er med andre ord mye som skal klaffe for å få tatt bilder av dette fenomenet, men på torsdag var det full klaff.

Bildene er ikke redigerte, så de er helt autentiske slik jeg tok de. 









Jeg var ute i litt over en halv time og tok veldig mange bilder. Dette var en naturopplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg har forsatt mange bilder igjen, men de kommer en annen dag.

8 kommentarer:

  1. Hej Marit!
    Oh vad härligt, vi har haft norrsken hos mig för någon månad sedan, och jag sov. Gissa om jag var besviken då jag vaknade nästa dag och läste om det och såg alla fina bilder på lokala facebook sidor. Nu skall jag se om jag kan hitta en app som talar om för mig när det är dags. Fina bilder.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det var så flott å få sett det, og ikke minst fått tatt bilder av det. Jeg forstår godt at du ble skuffet når du ikke fikk sett det. Den appen jeg bruker heter Aurora. Jeg vet ikke om den finnes på svensk.
      Hilsen Marit

      Slett
  2. Hello, Marit

    Beautiful collection of the northern lights. So colorful and pretty.
    We saw some here this past Thursday, a wonderful sight to see.
    Take care, have a great weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Yes, they are so pretty to watch. Then you was lucky too!
      Take care you too, and have a wonderful weekend!

      Slett
  3. Det er helt magisk når det bølger over himmelen. Jeg fikk det ikke med meg, for her var det skyer fram til jeg gikk og la meg. Men har sett et par kvelder tidligere i høst.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt magisk at himmelen kan bli rød og grønn på en gang. Det var jo synd at du ikke fikk sett det nå.

      Slett
  4. Det er et flot nordlys, du har fanget med din telefon. I Danmark var der også nordlys, men jeg sov fra det.
    Hav en god weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det var jo synd at du ikke fikk sett det.
      Ha en god weekend!

      Hilsen Marit

      Slett

Farge eksplosjon!

 Jeg er på etterskudd med å vise bilder, og jeg har nå så mange bilder på telefonen at det får bli et blogginnlegg i dag også.  På telefonen...