torsdag 10. oktober 2024

Høstfarger...

 Nå har det endelig blitt litt høstfarger rundt her og mange andre steder også. Høsten er en fin tid når været er sånn nogenlunde. 

På tirsdag var jeg på besøk hos min mor. Det regnet når jeg kjørte oppover, og det regnet litt når jeg dro hjem. Det var litt tåke også,  så det var morsomt stoppe bilen flere ganger på veien nedover og ta noen bilder. Tåke er noe vi ser veldig sjelden her. 


Hvert år må jeg ta bilder av noen trær som står utenfor der min mor bor. De blir helt gule hver høst, og er et skikkelig blikkfang. Jeg har ennå ikke funnet ut sikkeet hviket tre det er, men artsorakelet sier med 41 % treff at det er valnøtt/ Juglans regia, eller edelkastanje / Castanea satvia med 36 % treff. Ingen av de er vanlige i naturen her, så det er nok noen trær som de kjøpte inn og plantet når de gjorde om hele området rundt der. 


Noen blader har også begynt å falle av. Det er mange høstfarger i åsen bak der også.


Det var så flott å se skyene og tåken etter regnet. Det var nesten blå himmel et lite øyeblikk.

 

Røde låver hører med i landskapet her.


Himmelen og skyer har alltid fascinert meg.


Dette er litt lengre nede i dalen. Her blir det dyrket korn hver sommer.



Det har blitt flotte farger nå ja. Det gjelder å få de med seg innen de er borte.

Det er meldt om mildt vær fremover, og det håper jeg på. Det er mye mer jeg gjerne skulle ha gjort innen det blir vinter i hagen.

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det er en fin årstid når det ikke regner hele tiden. Fargene er jo så fine akkurat nå ( her).

      Slett
  2. Hej Marit!
    Höstens färger är så fina, och du har vackra vyer runtomkring dig. Vi har bara regn just nu, hoppas på lite sol.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, høstens farger er så fine akkurat nå, og utsikten rundt her er fin ja. Det er regn her også nå, men det skal bli bedre uto er dagen i følge yr.
      Ha det godt.

      Slett
  3. Jag minns att du brukar fotografera de små träden utanför där din mor bor. De är så söta. Vackra bilder i övrigt också. Himmelen har alltid fascinerat mig också och i synnerhet på hösten när dramatiska skyar och moln drar in.
    Nu känns det som riktig höst även om temperaturen är plus 12 grader. Men det regnar ihållande och idag ska det även bli hårda vindar. Vi hann ut med Lucy på morgonpromenad innan regnet drog in men nu har det kommit och på lunchen tar jag nog bara en kort promenad.

    Önskar dig en fin torsdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg tror det er tredje året på rad at jeg har tatt bilder av trærne utenfor der min mor bor.

      Tusen takk. Ja, himmelen er spennende å følge med på.
      Det er 11 grader her, og akkurat nå regner det her også. Det skal slutte snart, og da skal det bli bedre vær resten av dagen. Det regnet her i går også, så nå holder det med regn :)
      Jeg ønsker deg også en fin torsdag!
      Klem, Marit

      Slett

Høstfarger...

 Nå har det endelig blitt litt høstfarger rundt her og mange andre steder også. Høsten er en fin tid når været er sånn nogenlunde.  På tirsd...