lørdag 13. april 2024

Hagemessen 2024

 Det ble en morsom opplevelse å være på hagemessen. For det første var det veldig mange utstillere der, og   mange nye. Det var til tider trangt der med veldig mye folk. Når vi kom dit var det allerede kø for å komme inn, og det var ikke før kl. 10.00 at de åpnet. Så det var mange som tenkte at det var smart å være der tidlig.

Jeg traff en nabo der, og tre fra hagelaget her. Til meg å være kjøpte jeg lite planter, og det kommer av at jeg har allerede mange stauder i kjelleren som jeg har kjøpt som barrotsplanter. Jeg var bortom BlomsterSvein som jeg har kjent i mange år nå, og han hadde med seg mange alunrot/ Heuchera. Jeg kjøpte noen planter av han. Alunrot kan jeg ikke få for mange av.

Det var mye å se på, og til  min overraskelse så var det også mange husdyr der. Ikke helt vanlige husdyr alle sammen kanskje, men det var morsomt å se på de. 

Her kommer noen bilder jeg tok, og de kommer i tilfeldig rekkefølge og etter som jeg gikk rundt der.


Orkidéer var det mange av der.


Ynde heter denne på norsk


Pelargonia var det der i mange farger. 


Japanske lønner var det også der.




Dette er kalkuner. De lagde veldig mange lyder :)




Det er så fint når så mange av samme blomst blir plantet i sammen.




Dette var fra en utstilling de kalte "Surbunnshagen". 


Dette er Alpakka. Søte dyr, men de bare lå der uten å gjøre noe som helst. 


En søt liten gris :)


Kaniner.


Ender.


Disse tror jeg heter silkehøns.

God helg!

28 kommentarer:

  1. Så trevligt att få se bilder från trädgårdsmässan. Den liknade väldigt mycket den jag var på förutom alla djuren. Alpackorna är söta liksom den lilla grisen. Känns nästan lite märkligt att ha så mycket djur i en mässhall.
    Så du hittade fler alunrot :) Jag har tittat på mina och dom ser lite dåliga ut efter vintern. Men jag hoppas dom tar sig. Jag har alltid haft svårt för alunrot här för vi har haft så blött. Men nu när tomten blivit torrare trodde jag det skulle gå bättre men jag vet inte. Jag får vänta och se. Annars får jag köpa fler. I värsta fall får jag ha dom som säsongsväxt. Köpa nya varje år. För alunrot vill jag inte vara utan.

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er nok laget ganske like, Anita. Det er jeg i grunnen enig med deg i, men det var nå sånn det var :)
      Ja, jeg fant flere av de, og de får jeg aldri nok av. Noen av de går ut om vinteren, men det får så være. De fleste klarer seg veldig fint. Det var en dame der i går som spurte om råd, for hun sa at hun aldri fikk de til. Han sa bare drenering og atter drenering. Det verste de vet er å bli "våte på beina" sa han.
      Det kan jo hende dine kommer seg igjen utover våren.
      Ja, jeg må også ha de, og går noen ut så kjøper jeg alltid nye.
      De har så vakre farger, og de passer til alle slags planter.

      Ønsker deg også en fin helg!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Hej Marit!
    Så trevligt att få se bilder från mässan. Har alltid haft en dröm om att ha höns och silkeshönsen är så fina, men det går inte att ha höns i ett villaområde. Det var nog lite för litet utrymme för alpackorna, de gillar att gå omkring på stora fält. Jag har inte sett alla mina alunrot ännu, måste fortsätta att rensa rent från löv. Det brukar försvinna några varje år. Blev helt tagen av de fina orkidéerna, hade nog kommit hem med en gul eller rosa.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, jeg måtte jo ta noen bilder mens jeg var der. Det var mye mer der enn det jeg viser så klart, men da fikk dere i hvertfall sett litt av det.
      Ja, de silkehønsene er så vakre, men jeg forstår godt at du ikke kan ha de hos deg. Jeg kunne hatt det her jeg bor, men jeg har to katter og det får være nok :)
      Det er vel mest for å få vist frem dyrene, og messen varer jo bare i tre dager. Jeg antar at de går tur med de alpakkaene i løpet av dagen.
      Det har ikke jeg heller, men det er alltid noen som går ut. Da har jeg noen som jeg kan erstatte de andre med. Jeg kjøpte faktisk ingen orkidéer, men det var vanskelig å la det være.
      God helg!

      Slett
  3. Det må have været spændende at være på havemessen, Marit! Sikke mange dyr, der var. Vi har en kæde af store plantemarkeder, der hedder Plantorama, og de minder lidt om det, du har oplevet - uden dog at have så mange dyr. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så spennende å se alt sammen der, Gitte!
      Jeg vil tro at det er flere sånne messer som kan ligne på hverandre. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  4. Hello Marit,
    The garden fair looks wonderful. I love all the flowers and all the animals.
    The orchids are a favorite and I just love the cute alpaca, bunnies and the Silk hens.
    Take care, have a great weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, it was wonderful to see both flowers and animals. Take care you tol, and enjoy your weekend!


      Slett
  5. I am sure that the garden fair was a great deal of fun, Marit. Do I gather that you were relatively restrained and didn’t buy up half the plants available? I was quite sure that I would be reading how you rented a large truck to take everything home, and texted your husband to have him clear out an area for them to be delivered. It’s no fun when you are moderate and restrained like this! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it was very fun to see. Haha David! One of these day I will write a new post just for you. Then I will write down all the plants I have bought in the past three monts. I have them in my basement, and I have not written about them in my blog earlier. Then you will see that I'm not moderate at all. You just wait and see!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  6. Tak for rundturen. Messen ser ud til at have været særdeles varieret. De mange sjove husdyr gjorde det sikkert mere appetitligt at besøge messen for familier med småbørn. Jeg husker, mine egne børn var svære at lokke med, hvis der kun var planter på en udstilling.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var hyggelig at du likte rundturen. Den var veldig variert ja. Jeg har jo bare tatt bilder av litt av det som var der. Ja, og det har du helt rett i. Jeg så mange små barn som sto som sto der og så på alle dyrene. Ja, det er vel bare sånn det er. Planter er kjedelig for små barn, mens dyr er alltid spennende å se på.

      Slett
  7. Så mange hagedyr det var der i år. Jeg har ikke planer om å dra dit i år, det ble Villmarksmessa for noen helger siden isteden for meg i år. Men firmaet jeg jobber for hadde stand der.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var overraskende mange dyr der, og det har ikke sett det der før. Nei, en kan jo ikke få med seg alt. Ok. Det var veldig mange utstillere der. Jeg vet ikke hva det firmaet du jobber for heter, og jeg så ikke på alt som var der :)

      Slett
  8. Det er en god idé med en havemesse her på denne årstid, og du har sikkert haft en hyggelig dag blandt skønne planter og fredelige dyr! Jeg synes priserne ser lidt voldsomme ud (i norske kroner er det måske ikke så slemt?), så det var godt du ikke købte alle planterne med hjem.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det før alt eksploderer i hagene her. Det var en hyggelig dag ja. Prisene her i Norge er voldsomme ja i forhold til danske priser. Dere er i EU, og det er dessverre ikke vi. Så der var ingen grunn til å gå amok der, for de legger også på prisene fordi det er en hagemesse.

      Hilsen Marit

      Slett
  9. De tuinbeurs ziet er heel leuk uit. Veel bloemen en dieren. Fijne zondag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Have a nice Sunday you too.

      Slett
  10. Dejligt at gå rundt og glæde sig over alle planterne og farverne. Altid godt at samle lidt inspiration inden havesæsonen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så fint å se på alle blomstene. Det er helt sant, for det er alltid godt å få noen nye idéer.

      Slett
  11. Kivipellon Saila14. april 2024 kl. 21:11

    Dear Marit!
    It was an interesting garden fair, there were wonderful animals and lots of plants and things to look at! Glad you posted pictures of the fair! And it's always wonderful if you can find plants you like to buy, but that's not always the case!
    Now the weather forecast promised snow and frost - I don't like it! I hope the forecast would still change!

    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Yes, it was very many things to look at, and I could have taken much more photos but I didn't :)
      Thank you. Yes, I found some plants as I have planned to buy, and I have a lot of plants in my basement too. So I was happy with the few I bought. Yes, we have got frost here right now, and it will be frost every night for a week or so. Maybe some snow too...I want spring!!!!!

      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  12. Ja det var en alsidig udstilling, men det var godt nok mange folk, der var der. Godt du hyggede dig og fik købt heuchera.
    Klem fra Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var en flott utstilling, men fryktelig mye folk ja. Jeg tror det var enda flere der på lørdag, så jeg er glad for at jeg ikke var der da.
      Klem fra Marit

      Slett
  13. Me ha encantado verlo Marit. Besos.

    SvarSlett

Skader og oppstart i drivhuset...

 I hagen er det enda flere skader enn forrige vinter, og det var altfor mange allerede da.  Thujahekkene har jeg en gang orket å ta bilder a...