mandag 15. april 2024

Snøklokkene lever opp til navnet sitt...

På lørdag så jeg et syn som jeg gleder meg til å se hvert år. Jeg har snøklokker på forskjellige steder i hagen. Noen i sol og andre i skygge. De som står i sol har jeg vist for flere uker siden, mens de som står i skygge hele dagen har ikke kommet frem før nå. Jeg gleder meg like mye over de siste som de første. Snøklokker / Galanthus nivalis.  Nivalis betyr noe sånt som: vokser nær snøen, eller snødekket. 

De vokser i alle fall opp av snøen, og bare se her :)


Dette bildet ble tatt på lørdag, og nå er all snøen borte og isen på hagedammen er også borte. I natt var det frost igjen, og det skal det fortsette med det hele uken. I går kveld måtte jeg sette på varme i drivhuset. Lønnene mine med blader på hadde ikke tålt frost.


Jeg synes de er så søte når de kommer opp gjennom snøen.


Her vokser de litt innenfor og utenfor snøen.


Det er umulig å få vist hva dette er, men det er fylte snøklokker som alltid henger med hodene rett ned. Jeg er egentlig fornøyd med at de endelig vokser her, for jeg har ikke tall på hvor mange jeg har plantet av de her. Endelig har jeg lykkes med de.


Rosa blåveis/ Hepatica nobilis


Hvit krokus. Jeg tror at det er 'Ard Schenk'. 
Kjent skøyteløper fra Nederland som var i min hjemby og trente på 70 tallet :)Disse gule krokus heter 'Romance'


Disse vokser i en halvsirkel, og det er tre  år siden jeg plantet de. Det første året var de kun en tynn gul strek, men nå har de øket i mengde. Nei, jeg har ikke ryddet i hagen enda hvis noen lurer på det. Det er alt for tidlig her. Alt av blader beskytter mot frost. 


Samtidig med blåveis og snøklokker er allerede hvitveisen/ Anemone nemorosa kommet i blomst! Disse står nede i en grøft hvor det er sol hele dagen. 

Ha en fin våruke!

34 kommentarer:

 1. Åh-ja, det er forår hos dig nu, og det ser så fint ud med de små tidlige i sne - og uden sne! Forstår du glæder dig over de allerførste livstegn i haven, selvom vi nu går ind i en kold uge - igen. Vintergækker (sneklokker) er ikke nemme at fotografere - der skal næsten et spejl til hvis man vil se blomsten - men hvor er det skønt du lykkes med de dobbelte også. Din linje af gule krokus er så fin!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det vår her selv om vi får noen tilbakeslag denne uken med frost. Tusen takk. Ja, de er så søte når de dukker opp enten det er av snøen eller ikke. Takk for tips om speil. Det hadde jeg ikke tenkt på. Ja, de er omtrent umulig å fotografere uten. Jeg er veldig glad for at de dobbelte også trives. Den gule linjen liker jeg også, og jeg håper at den blir bredere etter noen år.

   Hilsen Marit

   Slett
 2. Hvor er det dejligt, at sneen nu er væk i din have. Og du har de fineste forårsblomster. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilig at snøen endelig er borte. Tusen takk. Klem fra Marit 🥰

   Slett
 3. Hej Marit!
  Härligt med snöklockorna, de ser ut att trivas riktigt bra. Jag fortsätter att försöka få dem att trivas . Krokusarna är fina, min koloni hade minskat, jag måste sätta fler i höst. Dina vitsippor är tidiga, mina är väldigt små än så länge.
  Idag blir det en solig fin dag, så skönt efter en regnig och blåsig helg.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, jeg er glad for at de trives her nå. Ja, det er viktig, for hvis de trives kan de deles. Tusen takk. Ja, krokus må en ha om våren. De står midt i solen de dagene det er fint vær. Det blåste noe helt fryktelig her også i går. I dag har det vært sol og fint vær her også, og uten vind.
   Ha det godt.

   Slett
 4. Skikkelig vår hos deg. Her var det -5 i dag tidlig, men i sola på dagen er det nesten sommer

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå ligner det på vår her. Huff, det var kaldt! Ja, det er stor forskjell på dag og natt nå. Det er 11 grader her akkurat nå.

   Slett
 5. Your snowdrops and crocus blooms are beautiful.
  A lovely sight to see! Spring has sprung, Yay!
  Take care, enjoy your day and have a happy week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, now it's spring here too!
   Take care you too, and have a great day and week!

   Slett
 6. Your patience has been rewarded, Marit, and there are lovely flowers everywhere. I bet they are all singing to you, but of course you have to have special hearing to detect what they are saying; no doubt they have a special song for you. It’s probably called “Hooray for Marit, a Flower’s Best Friend.” The snowdrops and hepatica are the sopranos, the crocuses the altos, and the Thuja has been recruited to sing bass. Such a chorus, such a joyful sound. The little patches of snow look lovely and they are melting with joy at the whole event. I wish I was there. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it has been rewarded, David. Thank you. Haha, you are a very funny man! :)
   I'm so happy that the snow has melted. It have been a very long winter. I will show you new photos in my new post of my garden. You will not miss a single flower!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 7. Nu sker der noget, men ærgerligt med frost igen. Det ser dejligt ud med snøklokker og crocus, flot med rækken af gule iris.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå skjer det mye i hagen, men ergerlig med frost igjen ja. Det var bare - 2, men det er en påminnelse om at vinteren ikke er helt over enda. Tusen takk.
   Klem

   Slett
 8. Kivipellon Saila15. april 2024 kl. 21:05

  Dear Marit!
  Snowdrops are really lovely! By the power of a miracle, they even come through the ice! Next autumn I have decided to order more snowdrops, there are quite a few types! Must order those 'Ard Schenk' crocuses too! Together with Kees Werkerk, he was my great idol as a child and as a young speed skater! Have you also been a speed skater?
  Really lovely blooms in your yard! I hope this cold spell doesn't last long!
  All the best to You! Keep warm!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Saila!
   Yes, they are! They are amazing when they grow up throug the snow and ice. I have heard and experienced that the best way to get more snowdrops is to devide them when they are green right after they have bloomed. Maybe you know someone who have have snowdrops near you?
   Yes, crocus 'Ard Schenk' are very pretty. Yes, he was together with Kees Werkerk! No, I have not, but my father was very intresting in speed skating on radio and TV, and as a child I heard a lot of it too.
   Thank you! I hope it too, but I guess it will last a week or so. All the best to you too!
   Keep warm in your lovely sweaters!
   Hugs!

   Slett
 9. How beautiful are these little white flowers, like bells. But also the crocuses in the forest are an amazing sight! Nature regenerates. Have a nice week🌷🧡!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Katerina! Yes, soon it's spring here too, and I love it. Have a nice week you too! 🌺🌺🌺 💚

   Slett
 10. Buongiorno e grazie al caso che ha voluto che venissi da re. Vedo bucanevi, anemoni di abetaie, primule che abbondano nei miei rio montani.
  La natura dopo l'inverno ci dona. Rispetiamola

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your comment. Please write in english.

   Slett
 11. Så söta de är där de växer som en bukett i snön. Fint också med de gula krokusarna. Ser ut som dom marscherar fram i vårsolen :)
  Igår var det fint väder här men idag är det bara några plusgrader och blåser kalla nordvindar. Men det är ju april. Jag städar inte heller trädgården utan låter allt ligga kvar som skydd mot kalla vindar och kalla nätter.

  Önskar dig en fin tisdag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det ser ut som de går på en lang rekke :)
   Vi har det samme været her. I går var det varmere, men i dag har det vært iskaldt med nordavind akkurat som hos deg.
   Ja, det er stadig april :)
   Det er fortsatt minusgrader her om natten, så plantene behøver beskyttelse ja.

   Ønsker deg også en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 12. Hei Marit.
  De er et velkomment syn på våren. Bare det å se noe grønt som stikker opp. Jeg håper mine har overlevd. Det gjenstår å se.
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena,
   Ja, det er alltid så deilig å se noe grønt i hagen etter en lang vinter. Jeg håper og tror de har overlevd, for de tåler veldig mye. H7 tror jeg de er.
   Ha det godt!

   Slett
 13. Hoi Marit,

  I love the yellow crocuses you planted! 🌼 They'll probably spread even more over the years, I think. Oh, and snowdrops are really the cutest when, like yours, they poke through the snow. I totally get your happy feeling. We just had hail and thunder here. Not fun at all. But this morning, the sun was shining, at least. April weather is so unpredictable. ☔️☀️

  Greetings,
  Aritha (from Frozen Moments)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Aritha,
   Thank you! I hope they will spread themselves a lot in the coming years. I love the snowdrops who silent comes up of the snow. Yes, finally it's spring here too!
   Oh, that sounds awful! Yes, April have a lot of unlredictable weather. Here we have got frost again in the night. The weather changes a lot! ⛅🌨
   Greetings, Marit

   Slett
 14. Så underbart med Snödroppar som trotsar kyla och snö och har så mycket kraft i sig att de växer sig upp genom snön .Gula Krokusar de har jag inte sett förut men de var mycket dekorativa verkligen så fina.Det är en underbar tid vi har just nu när det börjar blomma så smått ute i trädgården det är ju det man går och väntar på under vårvintern.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det, og de er så søte når de vokser rett opp av snøen. Gule krokus er nok ikke så vanlig å se nei. Ja, det er en fin tid nå hvis det bare kunne bli litt varmerr ute. Ja, det er dette vi venter på gjennom hele vinteren. Ha det godt.

   Slett
 15. Que alegría Marit, ya asoman bastantes flores en tu jardín. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's so lovely to see the flowers right now, Teresa. Hugs!

   Slett

Hurra for 17.mai!

I dag er det Norges nasjonaldag. Jeg feirer med farger fra hagen! Rødt Hvitt og blått! Lyserødt Hvitt og blått! :)  Jeg skal til min gamle m...