torsdag 18. april 2024

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har stått i kjelleren i ca. 10 grader og utviklet seg veldig sakte. 

Jeg tok de opp i varmen her for en uke siden, og da skjer det plutselig noe med de. Det er det samme for meg om de blomstrer til jul eller nå. Blomster er alltid velkomne her uansett!


I ferd med å åpne seg...


Dette er en av mine favoritt amaryllis. Den heter 'Artic Nymph'


Denne heter 'Hercules' og skal egentlig bli rosa. Vi får se!


Ute skjer det ikke så mye, for nå har nattefrosten kommet tilbake, og i går ettermiddag kom det snø oppe i åsen her. Det regnet her, men jeg så at det var hvitt høyere oppe. Jeg har på varme om natten i drivhuset, for det er skummelt når det blir - 3 om natten som det var i natt.


Jeg fant denne i går. Den heter så mye som Hepatica agulosa semiplena og har ni kronblader. Jeg har hatt den i mange år, men den blir ikke større. Disse er to forskjellige tuer, og de er fotografert i skyggen. Da blir de blåere i fargen på bildet. Blåveis/ Hepatica nobilis.


Julerose /Helleborus niger med en ekstra knopp. De trives ikke her, men to blomster er bedre enn ingen!


Disse fant jeg også i går. Primulablomstringen har endelig startet! Jeg elsker primula, og har diverse i blomst fra nå og til juni.  Dette er Primula denticulata og de sprer seg med frø overalt her.  Men jeg lar de spre seg, for de er et søtt "ugress" :)


De har veldig mange knopper, og blomstringen er lang!

30 kommentarer:

 1. Good morning, Marit: we find two species of Hepatica in our woodlands at this time of year, Hepatica acutiloba and H. americana. They are both very beautiful - I saw H. americana the other day. They are part of the suite of flowers we refer to as spring ephemerals because they don’t last long. But they are a very welcome addition to the flora of this area. Every day it seems there is something new. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning David,
   Yes, they are both very beautiful. Hepatica always blooms a very short time, but they are worth watching while they do so. Yes, they are very welcome every spring. Here it's a cold morning today, but I hope it will be warmer later on and I can see some new flowers.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Den lyse amaryllisen var nydelig, sånn farge har jeg aldri sett på dem tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. De finnes i veldig mange fargenyanser, men de må kjøpes fra nettbutikker som har et stort utvalg.

   Slett
 3. Hello Marit
  Your Amaryllis looks lovely. All your flowers are beautiful.
  We could use some more rain here!
  I love Spring, seeing all the colorful flowers.
  Take care, have a wonderful day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, rain is very important. Here we could need warmer weather. It's freezing cold at night. I love spring too.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 4. Den är så vacker, 'Arctic Nymph'. Den har jag haft i flera år men det är ett tag sedan nu. Visst är det roligt med amaryllisblomning på våren. Eller vår och vår ... även här är det kallt. Var ute på lunchen och det var verkligen kallt. Och minusgrader på nätterna har vi också.
  Vackra blåsippor också. Blir verkligen djupt blå fotograferade i skuggan. Primulan är väldigt fin också.

  Önskar dig en fortsatt fin torsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, den er så vakker. Ja, det er hyggelig med blomstring uansett når det er. Det var -3 her i natt, og det har vært iskaldt her i hele dag. Fargen blir helt annerledes i skyggen ja. Det er sånn den ser ut i virkligheten. Noen ganger viser mobilen litt feil farge. Primula er så vakre ja.

   Ønsker deg en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 5. Dine blå anemoner er helt fortryllende, Marit - ja, det er det hele! Men nu vil vi helst ikke have mere nattefrost - det havde vi også her, selv om alt nu er grønt. Jeg har været i Landbohøjskolens Have i dag og ville gerne have vist den frem til dig, der jo elsker blomster. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Nei, det vil ikke jeg heller ha, men det skal holde seg kaldt her i over en uke. Åh, det hadde vært fint å se de blomstene, og jeg er sikker på at det er fint der.
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 6. Vi går også og frygter, at der kommer nattefrost. Indtil videre er vi heldigvis gået fri. Den lyserøde anemone er noget så fin. Den måtte da gerne vokse og så sig selv. Kugleprimula har det lige modsat hos os. De overlever sjældent vinteren, mens jeg ville ønske, at de kunne finde på at så sig selv som oppe hos dig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde jo vært fryktelig om du fikk nattefrost nå. Tusen takk. Det har den aldri gjort dessverre. Da er nok et snødekke godt for de, for her stortrives de. Jeg har frøplanter mange steder som har bare har dukket opp av seg selv.

   Slett
 7. Ja det er dejligt med primula, godt de kommer nu, det gør de også her. Min amaryllis var noget rød, men den var flot. Glæden holder bare ikke længe.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en deilig slekt med mange forskjellige arter. Røde amaryllis kan være flotte hvis de er litt mørke i fargen. Det er dessverre bare sånn det er.
   Klem

   Slett
 8. Kivipellon Saila18. april 2024 kl. 20:34

  Dear Marit!
  We seem to have almost the same taste in flowers and color scheme - I can say again, the amaryllis in a wonderful shade, the sweet anemones, helleborus-love and those ball primroses - so beautiful!
  But this coldness is so annoying, last spring the weather was exactly the same, I guess it will still snow according to the weather forecast!
  Stay warm!
  All the best to You, hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Saila!
   Yes, we have! Thank you. I hate this cold weather, and that's true that we had the same cold weather last year. Yes, we got a little snow last night, and the weather forecast is not nice at all. I guess we have very similar weather.
   Stay warm you too!
   All the best, and many hugs to you!

   Slett
 9. Hei Marit!
  Jeg smelter helt allerede ved toppbilde ditt med blåveis!!
  Blåveis er så nydelig og ikke minst , det aller største, første og sikreste tegnet på vår!
  Amaryllis en din, spesielt den hvite; er flott og på denne årstiden like fin som alltid.
  Blåveistiden er over her. Nå er det hvitveisen som dominerer overalt.
  Skulle gjerne hatt en slik flott primula som spredde seg rundt omkring, men mine vanlige primula er i full gang - enda et tydelig vårtegn!
  Selv om gradestokken faller litt under null her og, så er det bare å nyte hver dag, Marit
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid!
   Tusen takk. Ja, de er det aller sikreste vårtegnet, for da vet vi at vinteren endelig er over når de dukker opp. Ja, amaryllisene er flotte blomster selv om de ikke varer så lenge. Hvitveisen har bare så vidt kommet her, men hos deg er jo alt mye tidligere. Du er heldig som får vår så tidlig.
   Primula er så hyggelige å ha i hagen. De vanlige som selges i blomsterbutikker i januar trives ikke her. Det er for kaldt for dem her. Ja, det er helt sant, Turid. Våren er på vei!
   Klem

   Slett
 10. Your flowers are stunning!
  Artic Nymph is lovely, and it's great to see your garden coming to life despite the cold.
  The Hepatica and Primula are charming additions.
  Thanks for sharing your beautiful blooms with us!

  Hugs and blessings, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica! Finally it can look like spring here, but still it's very cold. Thank you for your nice comment.
   Many hugs!

   Slett
 11. Uanset årstiden kan man da kun glædes over de smukke Amaryllis.
  Der er sket meget i din have i løbet af de seneste dage, men vejret er lumsk, og det er godt du passer på planterne i drivhuset.
  Jeg misunder dig de blå Hepatica. Hvor er de smukke. Det ser ud til, at de trives godt hos dig. Jeg kan ikke få dem til at gro.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant. De er så vakre ja, og de kan nytes om våren også. Ja, det skjer mye i hagen her nå. Våren har begynt, men det er fortsatt kjølig både om dagen og om natten. April er en lumsk måned ja. Jeg har på varme om natten i drivhuset, og det har gått veldig fint så langt. Det forstår jeg godt, for de er jo så vakre. Her trives de veldig godt, og de selvsår seg iver alt her. Kan det ha noe med salt fra havet å gjøre? På Vestlandet i Norge har de akkurat samme problem. Der er det også salt i jorden.

   Hilsen Marit

   Slett
 12. Hej Marit!
  Så fint med Amaryllisblom. Det spelar ingen roll när de blommar, de är alltid fina. Så fina blåsippor och den rosa är helt fantastisk. Julrosorna trivdes inte hos mig heller, men jag började testa att plantera dem på andra ställen i trädgården, och nu ser det ut som att jag har hittat rätt plats, för de blommar riktigt fint. Bollprimula har jag försökt att plantera flera gånger, men de stannar inte kvar länge. De är fina.
  Hoppas att den jag planterade förra hösten vill vara kvar.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, det spiller ingen rolle for meg når de blomstrer, bare de gjør det. Ja, blåveisen er så vakker, og den rosa er også så fin. Da må det være noe med jorden hos deg de ikke liker, for her dukker de opp overalt. De er så fine ja, og jeg lar de bare bare stå der de har sådd seg.
   Ja, det hadde jo vært fint om den klarte seg hos deg.
   Ha det godt.

   Slett
 13. I really like the red amaryllis and the white crocuses. How beautiful the flowers are in spring! Have a beautiful day🌷🌼☕ !

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, all the flowers are very beautiful in spring. Have a beautful weekend! 🌹🌺🌸🌻🌷

   Slett
 14. Dear Marit :=)
  It is wonderful to see all your beautiful Spring blooms. I'm sorry I'm late in arriving, like you, I have been engaged in pruning, dead heading, watering, and looking after my garden plants in general, but I have some good news to impart, I have finally managed to hire a man who will come twice a week to help out in the garden, which is of considerable relief to me, as it was becoming too burdensome to do on my own. I'm happy to report that he is hard working and also obliging and has already trimmed overgrown hedges, overgrown trees and bushes. Forgive my enthusiasm Marit, when you have so many beautiful images for me to admire. I love your Artic Nymph Amaryllis, your Hepatica and Primula. I think you already know how much I enjoy the beauty of blue flowers. I hope your weather warms up soon, so you too can enjoy the suns warmth as well as your flowers
  Sending you many joyful warm hugs
  Your loyal follower and friend
  Sonjia.
  .

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)

   Thank you! I understsnd your enthusiasm very well. It must be so nice for you to have help in your garden. I ubderdtand your relife. I know in the future I will need it too. Not right away, but I will need it.
   I'm very happy about my flowers who grows very slowly in my garden. It's still very cold at night. It was - 2 degrees last night. I long for warmer weather!
   All the best to you my dear friend, and I send you many warm hugs!

   Slett
 15. Tienes preciosas flores en tu jardín y me encantan. Los amarilis son preciosos. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Teresa. Yes, they are beautiful. Hugs!

   Slett

Hurra for 17.mai!

I dag er det Norges nasjonaldag. Jeg feirer med farger fra hagen! Rødt Hvitt og blått! Lyserødt Hvitt og blått! :)  Jeg skal til min gamle m...