torsdag 25. april 2024

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen. Det er omtrent 0 grader hver natt, og siden det er så kjølig stopper alt vekst opp. Men i følge yr skal det bli varmere i neste uke. Vi får se, og jeg tror ikke på noe nå i den retning før jeg kjenner at det har blitt varmere ;-)

Skeptikeren har talt!



Denne her er jeg ikke helt 100 % sikker på hvem er. Jeg tror likevel at den heter  grønnsisik / Spinus spinus.  


Dompapen /  Pyrrhula pyrrhula er her hver dag, og jeg fikk også besøk av stillits / Carduelis carduelis samtidig. Ikke dårlig det nei!


Rødstrupen / Erithacus rubecula har ikke vær her på lenge, men plutselig var den her den også.





Den er så søt!


Dette er en bokfink / Fringilla coelebs





Her har jeg forstørret bildet så da er det litt enklere å se hvordan brystet på den er 


Den til venstre heter grønnfink / Chloris chloris




Denne er uansett lett å kjenne igjen!



Tre forskjellige fugler på en gang! De er veldig sultne nå, for det finnes jo ingen insekter ute i kulden.


Stilitsen er så vakker!


Dompapene i hengeblodbøken



Plutselig ble de skremt av en lyd, og da fløy de avgårde.


Dette er de to cypripediumene jeg kjøpte for en stund siden. Nå kommer begge to med blomsterknopper!



Det er heldigvis noen blomster å hygge seg med innendørs i påvente av varmere vær :)




44 kommentarer:

  1. Hi Marit, beautiful birds and flowers. We have a lot of rain last weeks. Have a nice weekend !

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Caroline,
      Thank you. Rain is not nice when it never stops.
      Have a nice weekend you too!

      Slett
  2. Du är inte den enda skeptikern Marit ... här har du en till. Det är så kallt på promenaderna trots att jag har flera lager med kläder på mig. Och just nu regnar det och det varnas för blötsnö inatt. Men ... vi håller tummarna för att prognoserna stämmer och att det kommer in vårvärme till nästa vecka.

    Vilka jättefina bilder du tagit på alla dina besökare. Och visst är det en grönsiska Spinus spinus. Har tagit många bilder på grönsiskor. Och så dina fantastiska amaryllisar med sina enormt fina blommor. Tänker du pröva att spara dem till nästa år? Det fungerade ju bra för mig. Jag hade inte tänkt spara mer än några stycken av mina men har nu bestämt mig för att spara alla. Ska försöka förvara många i uterummet (där det är svalt på hösten) i papperspåsar och de jag är mest rädd om i grönsaksfacket i kylskåpet.

    Önskar dig en fin torsdag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, jeg regnet med at det var flere skeptikere i bloggland! :-)
      Det er så kjølig her også, så jeg brenner i ovnen fortsatt. Det er helt utrolig at det er fortsatt så kaldt. Her har det kommet hagl i dag. Jeg vet ikke hva det heter på svensk, men det er som det kommer isbiter ned! :-)
      Ja, det må vi bare håpe på!

      Tusen takk! Jeg tenkte at du visste det, Anita. Ja, det har du nok gjort.
      Jeg har planer om det ja. Det høres ut som du har en god plan, og du lykkes nok!

      Ønsker deg også en fin torsdag kveld!
      Klem, Marit

      Slett
  3. Så mange trivelige fugler du har på fuglemateren din. Særlig dompapen er litt spesiell. Er liksom en julefugl den.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, i dag var det veldig mange forskjellige her. Den minner om jul ja, men den har oppdaget solsikkefrøene med skall her og nå er den her hele tiden. Veldig hyggelig!

      Slett
  4. Hei Marit! Det er så morsomt å følge med på fuglelivet i hagen. Det er deilig å høre fugleliv. Blir glad for å høre svarttrosten om kvelden, Jammen har du mange forskjellige fugler i hagen,
    Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Ja, det er så morsomt. De kvitrer noe voldsomt ja, og spesielt om kvelden. Svarttrosten er utrolig fin å høre på. Ja, i dag var det veldig mange forskjellige fugler her. Jeg forer de enda, så det er kanskje derfor.
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  5. Dear Marit :=)
    What a delightful array of birds at your feeders and in your garden, and super photos. I always enjoy seeing the Robin which is the only bird I see here at my feeders. All your finches are beautiful birds. I recognise a few, the Goldfinch, Bullfinch and Greenfinch. I like your photo of the birds in flight, and your beautiful flowers. It's been very warm weather here, but it may rain tomorrow, so the forecast predicts. We will see!
    All the best dear friend
    Until next time
    I send you warm hugs
    Sonjia.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)
      Yes, the Robin is so sweet. Yes, I know you have visit of it on your balcony. I have a lot of finches here, and I like them very much. Thank you! I guess I have a very different weather than you. Right now it's only three degrees, and it seems like this winter will never end. I envy you the warm weather.
      All the best to you too my dear friend!
      Many warm hugs!
      Marit

      Slett
  6. Ingen hage uten fugleliv :-)
    Jeg tittet litt bakover i bloggen din, og ser at du har hatt mange nye planteinnkjøp.
    Selvfølgelig har du det !

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei det er helt sant. Fuglene er viktige i hagen. Ja, selvfølgelig har jeg det! :)

      Slett
  7. Så fine billeder af alle dine fugle, som har taget deres flotteste farver på i anledning af foråret! Nu er alle vist parate til det lune vejr!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, nå er alle de fargerike fuglene på plass her. Ja, det tror jeg alle er må både dyr, fugler og mennesker!

      Hilsen Marit

      Slett
  8. Du er heldig med alle de forskellige fugle. Her er der kun de almindelige.
    Ja det er ikke sjovt med den kulde, her regner det for 2. døgn i træk.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jeg absolutt! Nei, denne kulden er hekt fryjtelig da den ikke vil holde opp. Jeg fyrte i ovnen senest i går.
      Huff, det er ikke bra det heller.
      Klem

      Slett
  9. Ja vi krydser fingre for at det varme vejr er på vej. Det er dejligt at have så mange forskellige fugle i haven.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det må vi bare gjøre, og det ser faktisk ut som varmen kommer i neste uke. Det er så hyggelig å ha så mange forskjellige på besøk ja. Det er alltid noe å se på da.

      Slett
  10. You will be very happy to know Marit that I have been in touch with the Norwegian chapter of the International Council for Bird Preservation in Northern Gardens Everywhere, and have notified them of your great dedication to the birds of your area, and they are suitably impressed. They have a special award for citizens such as you called Begonias are Good, Birds are Better. On Sunday morning a delegation will be arriving at your house to bestow upon you this distinguished award, so be sure to notify friends and family. I took the liberty of advising them that you would be providing a tour of the property, an examination of the greenhouse, a check of the basement and snacks for all. They are very happy. Their group should not exceed twenty people. Perhaps they will think of other tributes for you and this will become an annual event. Congratulations and hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Oh yes, I belive you right away! I'm so impressed about all your funny comments. You are a master of words! You made me smile and laugh :)
      Thank you!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  11. Sikken tålmodighed, du må have udvist, da du fotograferede alle de forskellige fugle.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg måtte bruke både tid og tålmodighet, men det var morsomt også.

      Slett
  12. Hej Marit,

    Här är en annan skeptiker, prognoserna stämmer alldeles för sällan för att man ska kunna tro på dem.
    Vilka fina bilder du lyckas ta av alla fåglar. Vi har fågelmataren en bit från huset så jag kan titta på dem men det är svårt att få någon bra bild. Grönfinken, bofinken och steglitsen (bl andra) är här också men domherren ser man sällan.
    Håller tummarna för att värmen verkligen kommer som prognosen säger!

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Ja, det er veldig ofte at prognosene ikke stemmer, men sånn er det bare. Tusen takk. Jeg har de rett utenfor stuevinduet, så jeg får sett de veldig godt. Dompapen har kommet hit igjen etter at jeg begynte å fore de med solsikkefrø med skall. De vet åpenbart hva de vil ha. Ja, vi får håpe på det!

      Ha det godt!

      Slett
  13. Dejlige billeder, Marit! Jeg holder også meget af at følge med i dyrelivet i haven. Jeg synes, det giver en særlig ro, når nu verden er fyldt med ufred.
    Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, det er helt sant. Når nyhetene bare er fylt med krig og elendighet er det godt å ha blomster og dyr å se på.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  14. Hej Marit!
    Så fint med alla fåglar på besök, domherrarna är så fina med sitt röda bröst. Rödhaken har jag inte sett på länge, men den brukar komma senare på våren till mig. Vi har fått snö i natt så det är alldeles vitt ute. Våren tar tid på sig i år.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er så fint å få de på besøk. Dompapene synes på lang avstand. Noen ganger sitter de i noen trær et stykke unna her, men de røde brystene gjør at det er så lett å se at det er de som sitter der. Jeg har heller ikke sett den på lenge, men plutselig så kom den her igjen.
      Huff, da føler jeg virkelig med deg! Det var minusgrader i natt her, men ingen snø.
      Ha det godt!

      Slett
  15. Kivipellon Saila27. april 2024 kl. 10:37

    Dear Marit!
    Now the wait for spring is really trying, we are also so cold, it snows almost every day - last spring the weather was almost the same! Fortunately, little birds bring joy every day! We have exactly the same birds at our feeding place as you do! It's pretty cold now for garden work, it's certainly nice to sow summer flowers, kales etc. in the shelter of the greenhouse. I believe the weather is warming only when I feel the feeling of warm air.

    All the best to You, hugs!

    SvarSlett
    Svar

    1. Dear Saila!

      Yes, our patiense have a hard time right now. It was frost last night. I feell so sorry for you about the snow. Yes, it was just the same weather last spring.
      Yes, the little birds gives so much joy. I think we have very much in common. It's nice to know that you have the same birds in your garden too.
      I have been out in the garden for two hours right now. It's 12 degrees, but when the sun hoes away it feels like 5 degrees in the shadow. The weather forecast is very good for next week, but I must feel the warm air before I belive in it! :)
      All the best to you too, hugs!

      Slett
  16. Beautiful amaryllis, Marit. Our nights are cold too. I love watching the birds in your garden. Bullfinches, robin, goldfinch - they all live with us too, but now they are busy with their own affairs.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Nadezda. Yes, I guess this cold is all over Northern Europe and Russia too. Yes, now they are very busy.

      Slett
  17. Very nice, those birds. I don't know a few of them, but many also occur in the Netherlands. Beautiful flowers, by the way. I hope it gets a bit warmer soon where you are.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I guess they live all over Europe. I think and hope the warm weather comes next week.

      Slett
  18. I love the cute bird house feeder. You see all different birds than I do so your post is a special treat for me!

    SvarSlett
  19. Veldig "fuglsomt" hos deg! Artig å betrakte dem, mens vi venter på varmen ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har vært veldig mange forskjellige fugler her i det siste. Ja, det er så artig å se på de ja. Mens vi venter på varmen ja ;-)
      Jeg håper inderlig at det stemmer denne gangen. Nå er jeg veldig lei vinteren!

      Slett
  20. Love the close-ups, so cute! Hopefully the warmer weather comes soon for those hungry birds.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I hope the warm weather comes next week. The weather forcast says so. Maybe it will come some insects to eat for them.

      Slett
  21. Tienes suerte marit, tienes muchos pájaros en tú jardín. Me ha encantado verlos. Los Amarilis son preciosos. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. Amaryllis is a pretty flower. Hugs!

      Slett
  22. Hello Marit,
    Sorry I am late visiting and commenting.
    I would be thrilled to see all of these birds, beautiful captures.
    Thanks so much for linking up and sharing your post.
    Take care, enjoy your day and have a great week ahead.
    PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      That's ok! Thank you. I have a lot of them here right now. I feed them a lot, and they are still very hungry.
      Take care you too, and have a lovely day!

      Slett

Sommertemperatur og utplanting i drivhuset...

 I går ble det hele 21,5  grader her, og det var nesten ikke vind.  Det føltes nesten ut som sommer! Jeg fikk plantet alt av chili, paprika,...