torsdag 11. april 2024

Forsiktig blomstring, og en stor overraskelse!

 I det siste har jeg stadig sett flere små vårtegn her, og det er så hyggelig. Vårvarmen vil stoppe opp igjen i neste uke, og det vil igjen bli frost om natten. Det må vi bare ta med, men våren er i gang i hagen!


En av mine stor favoritter om våren er denne. Blåveis/ Hepatica nobilis sår seg selv ved hjelp av maurene som frakter frøene rundt i hagen. Jeg har den mange steder i hagen nå. Opprinnelig hadde jeg den bare noen få steder, så det er gledelig at den trives her


Snøklokkene/ Galanthus presser seg opp gjennom løvet. 


En bitteliten alpefiol/ Cyclamen coum som blomstrer nå. Jeg må så flere av disse som blomstrer på våren.


Sånn ser blåveis ut på en overskyet dag. 


Hvit julerose/ Helleborus niger
Krokus/Crocus


De er bare så vakre!


Her har jeg igjen hatt besøk av rådyr som har prøvesmakt på krokusen :(
Den kan ikke ha smakt godt, for de andre fikk stå i fred.
Puschkinia libanotica


Jada, snøen er ikke helt borte i skyggen bak huset, men Helleborus thibetanus kommer opp av snøen likevel!


Dette synet gleder meg like mye hvert eneste år!


Når hagedammen  begynner å tine frem er det vår. Fortsatt er det litt snø i hagen, men den tror jeg blir borte snart. 


Disse krokusene ser ut som små soler!


Gårsdagens store overraskelse! Dette er klosterklokker/ Leucojum aestivum eller vernum som jeg fikk av ei venninne som bor på Jæren for minst 10 år siden. Jeg trodde ikke de ville klare seg her, for her er det ikke noe klima som ligner på Vestlandet, nei! Jeg har siden plantet løk av de flere ganger uten hell. Det var mange skudd der, så de må ha formert seg godt under bakken. Det er bare så morsomt! Dette er en liten løk som visner ned etter blomstring.  Det er mye glede i en liten løk!

I morgen skal jeg til hagemessen på Lillestrøm utenfor Oslo, og det gleder jeg meg til. Det er mange år siden jeg var der, så det skal bli gøy!

38 kommentarer:

 1. Jeg var på tur i går i "blåveisland" Det er nydelig når blå tepper brer seg innover i skauen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noe vakrere syn finnes ikke om våren. Det er så pent å se på.

   Slett
 2. Hej Marit!
  Håller med dig, blåsippor blir man glad av. De har blommat ett tag hos mig och de har också förökat sig. Klosterklockan har jag också försökt att få in i trädgården. Köpte några lökar på mässan, ger inte upp. Hoppas du får en fin dag på mässan.
  Ha det bra /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de er så fine, og de blir en så glad av å se i blomst. Det er så bra når de sprer seg. De er omtrent umulig å få til med vanlige løker som en kjøper om høsten. Kanskje de du kjøpte på messen er bedre. Nei, en kan ikke gi opp. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 3. Everything is looking great, Marit. I think you have finally wrestled winter to the ground and he is defeated - at least for now. So many attractive blooms springing up everywhere. Enjoy the garden show; I am sure it will be lots of fun for you, especially since you haven’t been for so long. Make sure that you have an empty trunk so that you can bring home lots of plants! I am assuming that your husband is going with you, and he knows what to expect! Hugs, kisses and happy plant shopping - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, finally it looks like spring here too at last. I'm looking forward to the garden show tomorrow. I have already found a empty trunk, and I guess it will be filled with many plants of course! No, my husband will stay at home, but I will be with a another married couple. She is alsow very intrested in plants, so we will have a lots of fun. I guess her hysband will not enjoy it so much :)
   Thank you, and I will :)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Vårtecknen hopas hos dig Marit. Visst är det härligt med alla blåsippor. Inte samma vårvärme och idag hade vi regn. Men jag är glad så länge det inte kommer snö. Och extra roligt var det att läsa om dina klosterklockor. Dom har legat där i marken och väntat på att få komma fram och glädja dig :)

  Önskar dig en fin dag på trädgårdsmässan imorgon!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig dukker det ene vårtegnet opp etter det andre. Det er en herlig tid nå! Vi hadde regn i natt, men i dag har vi hatt sol i hele dag og nesten 17 grader! Ja, en vet aldri hva som kommer så lenge det er april. Det var helt utrolig å plutselig se de i blomst. Jeg trodde de hadde dødd for lengst :)

   Tusen takk! Jeg ønsker deg en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 5. Blåveis ja...er bare pittelitt misunnelig eller for å si det som det er så er jeg veldig misunnelig hehe Fineste jeg vet men her liker de seg ikke desverre. Har prøvd ALT men uten hell. Samme med klosterklokkene forresten.
  Her har vi et merkelig vær og våren kom for fult av den grunn. Lørdag, søndag og mandag var det 28/29 varme i skyggen og i forbindelse med all regn i hele vinter så kunne man nesten se hvor fort skogen ble grønn og mye av det som skal springe ut i mai står i full blomst nå. Men på tirsdag snudde det, max temp på dagen var 8!!!! Pluss regn og stygg vind som ikke var så velkommen der og da. Ok at det er kjøligere for å holde litt igjen men imorres måtte bilene skrapes:-( Til helgen blir det visst rundt 20 igjen for så å starte på en lignende nedtur. Slikt er Ikke moro nei.
  Kose deg med blåveis og alle andre vårtegn som dukker opp hos deg!!! En vakker tid å gå imøte....
  Klem fra Annette


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annette!
   Så godt at du kan være litt misunnerlig på meg også, for som regel er det motsatt :)
   Blåveis er så vakre ja. Det har nok noe med jordsmonn å gjøre. På Vestlandet trives heller ikke blåveis.
   28/29 grader? Wow! Her var det 17 grader i dag, og det kjentes veldig varmt ut. Helt herlig!
   Så du måtte skrape is? Det høres helt utrolig ut! Nei, sånn berg og dalbane er ikke noe bra. Temperaturene svinger mye her også. I hele neste uke er det meldt om noen få minusgrader.
   Det skal jeg gjøre, og hygg deg med vårtegn du også!
   Ja, våren er en nydelig årstid.
   Klem fra Marit

   Slett
 6. Kivipellon Saila11. april 2024 kl. 21:16

  Dear Marit!
  Oh, how wonderful the spring flowers are already there and the cyclamen too - I wish it would thrive here, but I haven't succeeded in growing it yet or we have too harsh a winter for it! Great color! Blue anemones are wonderful, we also have a lot of them growing in the forest garden and have slowly started blooming, sweet!

  I hope the weather forecast for next week will change, I don't want any more frost and snow!

  All the best to You!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Saila!
   Yes, I'm very happy about all the flowers right now. I have sown the cyclamen from seed, and then they thrive here. I have bought many of them, and all of them have died. Yes, the blue anemones are so pretty.
   Let's hope the forecast is wrong!

   All the best to you too!
   Hugs!

   Slett
 7. Så godt å se at du endelig har vår i hagen din, Marit! Når bare snöen forsvinner pleier det å gå fort med krokuser, blåveis og andre tidlige blomster.
  Kos deg på messen!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig ligner det på vår her også, Nora!
   Tusen takk!
   Klem, Marit

   Slett
 8. Dejlig overraskelse, nu er der også forårstegn hos dig.
  God tur i morgen, jeg kan godt forstå, at du glæder dig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig ligner det på vår her også. Tusen takk.
   Klem

   Slett
 9. Det er de fineste tegn på forår i din have! Også selv om du vil få mere nattefrost. Den blå anemone er noget af det smukkeste! Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det vil bli litt nattefrost, men det går nok fint. De er så vakre ja. Klem fra Marit 🥰

   Slett
 10. Ja, nu er det også forår hos dig - og det ser dejligt ud alt sammen!
  Rigtig god fornøjelse med havemessen! Nu må vinteren da være slut:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ligner på vår her nå! Tusen takk.
   Vinteren må være slutt nå ja!

   Hilsen Marit

   Slett
 11. Det er så nydelig med blåveis, men de trives ikke i vårt klima, selv om jeg vet at min mormor hadde en tue i hagen sin (hun fikk til alt og mente at planter måtte stjeles for å trives). Og så kjekt med klosterklokken. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine. Jeg har hørt om det ja. Kan det være salt fra sjøen som gjør det?
   Det er nok mulig ja, men om planter må stjeles for å trives tviler jeg på. Jeg er veldig glad for klosterklokken ja. Ha en fin kveld.

   Slett
 12. Hej Marit,
  Våren har kommit till dig ser det ut som :) Visst blir man glad över att se fler och fler vårblommor kika fram. Nu hoppas jag att vintern är över och att de sista snöhögarna hos dig smälter undan. Det är snöklockan, Leucojum vernum som blommar hos dig. Den kommer alldeles efter snödropparna i min trädgård och frösår sig om den trivs. Så kul att den plötsligt dyker upp efter så många år!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,
   Ja, det ser sånn ut nå. Ja, det gir så mye glede å se nye blomster titte frem. Nå er det nesten ikke snø igjen, og godt er det. Takk for info, og da vet jeg at det er det den heter. De vanlige snøklokkene blomstrer også her sammen med den. Ja, det er noe merkelig med den, for jeg fikk den som en løk som var gravd opp etter blomstring. Ja, den har hygget seg nede i jorden i mange år!

   Ha det godt!

   Slett
 13. Hello Marit :=)
  At last signs of Spring and pretty blooms to bring joy to you and all who see them. I know you will enjoy the garden fair, and delight in all the plants you see, and buy.
  Have a wonderful time.
  Warm hugs my dear friend
  Sonjia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonjia :)
   Yes at last they finally came here too! I gave enjoyed the garden fair, but I didn't buy so much plants today. I got so much pain in my back, so I had to sit down very much. Have a wonderful weekend my dear friend.
   Many hugs!
   Marit

   Slett
 14. Det må være dejligt at se alle de små forårstegn i din have. Tænk at de har gemt sig under sneen hele vinteren, men nu har du glæde af dem. Det må blive til mange ture rundt i haven hver eneste dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilig å se de nå. De har ligget gjemt lenge ja, men nå kommer de frem ja. Det gjør det ja, for nå skjer det mye på en gang.

   Slett
 15. Skønne forårsbebuder, du viser, og hvor er det hyggeligt men sådan en overraskelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er veldig hyggelig ja.

   Slett
 16. Your garden is enchanting, Marit.
  Seeing those colorful blooms pop up must be so exciting after winter.
  I hope you enjoyed the garden fair and found some lovely additions.
  Wishing you many more joyful moments in your beautiful garden!

  Hugs and blessings

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. Yes, I'm very happy to see them now. This last winter have been so hard and long. I enjoyed it very much, and I found a few plants. Thank you for your kind comments!

   Many hugs!

   Slett
 17. Great, it really is psychotherapy to watch them be born, grow and wither!

  SvarSlett
 18. Estoy feliz de ver que empieza a florecer tu jardín. Me encantaría ir a esa feria contigo, yo también compraría muchas flores. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, right now small flowers comes alive again in my garden. It would have been lovely if you could come to the fair. It was lovely to see.
   Hugs!

   Slett

Hurra for 17.mai!

I dag er det Norges nasjonaldag. Jeg feirer med farger fra hagen! Rødt Hvitt og blått! Lyserødt Hvitt og blått! :)  Jeg skal til min gamle m...