lørdag 20. april 2024

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm. Jeg håper at værgudene snart besinner seg og sender noe varmere vær. Det har vært frost hver natt i hele uken, og det er jeg lei nå. Jeg vil ikke ha mer vinter nå!

Her om dagen kjøpte jeg 15 kg med solsikkefrø med skall, og etter at jeg har begynt å fore fuglene med det er dompapene her hver dag! De er åpenbart veldig kresne, men det er helt greit. Jeg synes de er så fine, og vil gjerne ha  besøk av de her. Så da får de få solsikkefrø hver dag heretter. Dompap / Pyrrhula pyrrhula


Bildene er tatt gjennom vinduet i full fart, og kunne vært bedre, men det er lett å se at det er dompapen som sitter der :)
De pleier ellers å sitte i noen trær et stykke unna, men de er så lett å kjenne igjen med den flotte rødfargen.


Ekorn liker også solsikkefrø. Den går på bakken og finner frø der. 


Den er bare så søt!

Ekorn/ Sciurus vulgaris


Den skifter nå fra vinter til sommerpels. Grå om vinteren, og brun om sommeren.


Denne ble ikke rosa, men det får så være :)
Amaryllis 'Hercules'


Jeg er helt betatt av denne, og nå har den åpnet blomsten sin helt.
Amaryllis 'Artic Nymph'


Denne sommerfuglbusken/ Buddleia davidii 'Black Knight' har bodd i teltet i drivhuset i vinter med varme på. Etter at jeg tok bort teltet har den stått i den mibste delen av 
selve drivhuset. Der blir det veldig godt og varmt.  Den er allerede nå i ferd med å utvikle blomsterknopper! Den vil sikkert blomstre veldig tidlig. Men jeg får nyte de når de blomstrer :)

Drivhuseffekten innendørs er veldig effektiv når det gjelder planter  :)

Alt som står i drivhuset nå vokser så det knaker. Jeg har bestilt en spesiell tetningslist til den drivhusdøren jeg kjøpte i fjor. Den døren sitter bakerst i drivhuset, og det tetningslisten på den ene siden manglet. I vinter tapet vi bobleplast foran døren, men den har vi tatt bort nå. Bare jeg får tettet den døren skal jeg flytte alle camelliaplantene fra kjelleren. I natt var det igjen frost og - 2 her, og vinteren vil ikke slippe taket enda.

God helg!42 kommentarer:

 1. I hope the overnight temperatures will warm up soon, Marit, and stay warm. Dealing with this never-ending frost must drive you crazy! And thanks for taking such good care of the birds. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, and I hope it too, David. I stay warm all the time because I use wool clothes all the time. I hate to bee cold!
   Yes, it drives me crazy. It looks like this winter never ends. I love my birds like you do, David. I watch them every day, and I like to feed them.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. What a lovely place in the world.

  SvarSlett
 3. Det er koselig med blomster og dyreliv. Dompaper på fuglebrettet blir man aldri lei av. Takk for hilsen på siden min!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Det er helt sant. Det var da så lite. Jeg føler med deg.

   Slett
 4. Her er det Søren, som sørger for at fodre fuglene, og han bruger udelukkende solsikkefrø. Han har nemlig også lagt mærke til, at fuglene er vilde med det. Flotte amaryllis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er tydelig at mange fugler liker det. Jeg har prøvd meg med ulike for, men heretter får de bare solsikkefrø. Tusen takk.

   Slett
 5. Forstår godt at du er lei av kulden, er lei her også, selv om vi nok foreløpig har kommet noe lenger. Du er så flink med fugler og ekorn. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når det kommer en kort snøbyge hver dag her, så birker det som varmen er langt unna.
   Tusen takk. Fortsatt god helg.

   Slett
 6. I hope the weather is more spring like in the week to come. It's gotten hot here early which is not welcome! Love that cute squirrel! Our grey squirrels here are not nearly as cute!

  SvarSlett
  Svar
  1. I hope it too. I can understand you about the hot weather. Too cold or too warm weather is not nice at all. Yes, the squirrel is so cute. I have read that many say that.

   Slett
 7. Hello again :=)
  Love the Bullfinch at the feeder and the squirrel who turned round and seems to be thinking Is she talking to me!:=) Both lovely captures, and then it is always a pleasure to look at your beautiful flowers..
  All the best dear friend.
  Sonjia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello again :)
   Yes, maybe it would talk to you! :)
   Thank you.
   All the best to you too my dear friend.
   Marit

   Slett
 8. Sounds like you're ready for spring! Love the pictures of the dompaps and squirrel, and those amaryllis flowers are gorgeous!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I'm more than ready for spring, but the weather is still very cold. Thank you.

   Slett
 9. Kivipellon Saila20. april 2024 kl. 18:28

  Dear Marit!
  Birds and squirrels peeking through the window is so nice, you can always take really good pictures through the window. I also take sunflower seeds and raisins to the migratory birds and I hope that they will survive this snowy and cold period, warm spring weather should come already!
  Great flowers on your amaryllis! I hope the weather would really start to warm up, the winter was already so long!
  All the best for you! Stay warm!
  Hugs

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Saila!
   Yes, it's always so nice to see them at the birdfeeders, even it's through the window. The birds needs a lot of food in the cold weather. The warm weather is far away. It will be frost at night for a long time here, and I guess you have the same weather. Thank you. Yes, this winter never ends!
   Stay warm, and all the best to you too!
   Hugs!

   Slett
 10. Her la snøen seg når jeg dro på jobb i går, men den ble borte iløpet av dagen. Ei skikkelig hagelskur passerte så i går var det mye vær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haglskurer har det vært her også, og iskald vind. Nå er jeg veldig klar for varmere vær!

   Slett
 11. Ja vi må håbe, at vi snart kan få noget mildere vejr. Her lover de også frost, det har vi ikke behov for. Min amaryllis er netop færdig med at blomstre, farven var ligesom din.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må vi virkelig håpe på. I natt skal det bli - 2 her, og da kan like gjerne være -3 her. Får håpe at du slipper unna frost. Da kan de to være samme løk.
   Klem

   Slett
 12. Her har vi også nattefrost, og alle mine sommerblomster er ved at løfte låget af drivbænken, men de må vente på bedre vejr:-) Godt du har dit drivhus til alle dine planter. Dejligt med dompapper og egern i haven - de er jo glade for solsikkefrø begge to!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, det er verre for dere i Danmark å få frost nå enn her. Jeg har kun to krukker ute med stemorsblomster, og de tåler litt frost. Resten av bonsaiene står i drivhuset med varme på om natten og jeg er glad for å ha det nå. Jeg tør ikke flytte mer opp fra kjelleren før det blir varmere om natten.
   Ja, det er de!

   Hilsen Marit

   Slett
 13. Du har så fina besök i din trädgård. Både domherre och ekorre. Och nej ... den amaryllisen var långt ifrån rosa. Men vacker ändå. Din Buddleia ser ju jättefin ut.
  Här vaknade jag till minus 3 och kalla nordanvindar. När vi var ute på morgonpromenad kom till och med lite snöflingor. Men mot slutet av kommande vecka ska det i varje fall bli lite varmare.

  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig å ha besøk av de. Nei, rosa ble den ikke, men den er fin likevel. Tusen takk, Anita. Den kommer til å blomstre veldig tidlig i år, og da er det nok ikke så mange sommerfugler her. Men sånn ble det i år :)
   Ja, vi har samme vær her, men her skal det også bli varmere etter neste uke.

   Ønsker deg også en fin søndag!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Det er spændende at følge med i dyrelivet i din have. Det er også spændende at følge blomstringen på dine Amaryllis. Er det så den sidste Amaryllis, der er sprunget ud? Nu må nattefrosten gerne slippe sit tag. Her har vi også haft frost i nat.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Elna. Ja, dyrelivet her er spennende å følge med på. Nei, jeg har to til som står nede i kjelleren, så det blir blomstring her en stund til. Ja det må den gjerne gjøre nå. Tenk at det er frost hos deg også, og det er jo lumskt i forhold til hvor langt alt er kommet i Danmark. Her står alt på stedet hvil i hagen.

   Hilsen Marit

   Slett
 15. Hej Marit!
  Så härligt med domherrarna på besök. Skulle ha mera solrosfrön men de var redan bortstädade på bygghandeln. Vi har också kallt, har ingen lust att gå ut. Igår var det lite varmare i växthuset, så jag fick alla mina gamla dahlior planterade i krukor.
  Vi får hoppas på lite värme.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så herlig å ha besøk av de. Jeg er heldig her, for i nærheten finnes det en butikk som har et stort lager med solsikkefrø. Det er tydelig at dompapene liker det. Det er då kaldt her også, og som du sier så får en ikke lyst til å gå ut i det hele tatt. Så bra da!
   Ja, vi må jo håpe på at det snart blir varmere ute.
   Ha det godt.

   Slett
 16. Amaryllisen din er vakker, jeg liker den mørkerøde.
  Og den myke rosa amaryllisen med grønn inni er helt usedvanlig vakker.
  Du tok noen fine bilder av oksefuglen. Jeg har også begynt å mate fuglene igjen siden det har blitt så kaldt. Fra 26 til 2 grader og det var lett frost om natten.
  Men snart kommer de varme dagene :-)))
  Mange glade hilsener til deg, Marit, fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Viola. Ja, den er så fin, men den skulle egentlig ha vært rosa og ikke rød. Men det er helt i orden. Den er min favoritt :)
   Ja, fuglene behøver mye mat når det er så kaldt. Huff, det var en stor overgang i temperatur. Ja, snart blir det varmere håper jeg.
   Mange klemmer og hilsener fra Marit

   Slett
 17. Great photos. Loved the squirrel!! Thank you for sharing with all of us.
  Be well!

  SvarSlett
 18. Summer days show up here once in a while, and it is only April. Nice photos. Always love your squirrels, and the amaryllis are beautiful.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, sometimes it feels like summer, and some days it feels like winter.
   Thank you. The squirrels are so funny to watch. Yes, they are so pretty.

   Slett
 19. Los Amarilis se ven tan bonitos, abrazos.

  SvarSlett
 20. Hello Marit
  Sorry I am late visiting and commenting. I just love your Amaryllis, lovely blooms.
  Our butterfly bush seems to be growing well after hubby cut it way back.
  Your birds are beautiful, I would love to see the Bullfinch.
  Thanks so much for linking up and sharing your post.
  Take care, enjoy your day and have a great week ahead.
  PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Oh, that's ok! I understood that you were away from your computer. Thank you. I have one butterflybush in my garden, but I'm not sure if it's still alive after this very cold winter. The Bullfinch is a pretty bird, and I'm sure you would have liked to see it. Thank you for the linkup. I'm sure it must be a lot of work. Take care, and have a great day!

   Slett

Hurra for 17.mai!

I dag er det Norges nasjonaldag. Jeg feirer med farger fra hagen! Rødt Hvitt og blått! Lyserødt Hvitt og blått! :)  Jeg skal til min gamle m...