onsdag 31. august 2022

Månedens siste bilder fra august...

 En sommer er over, og minnene om  den består heter det i en gammel sang. Minnene om denne sommeren er lett å oppsummere, nemlig mye sol, og ekstrem tørke. 

Halve august var knusktørr helt til vi fikk 38 mm med regn den 16/17. Det reddet vel naturen rundt her tror jeg. Fram til da var det stor skogbrannfare. I hele august kom det tilsammen 62 mm. Nå ønsker jeg meg mer regn, men det er ikke meldt om så mye så langt de melder været. Så i går var det bare å vanne igjen med hageslanger og spredere alt som behøvde det. Det tar utrolig mye tid, men sånn er det bare. 

Så over til månedes siste bilder. 


Et veldig trist syn! Mitt hjertetre som jeg har hatt i veldig mange år er mest sannsynlig dødt. Jeg har vannet og vannet det, men antagelig ikke nok 😪


Bortsett fra det så har det meste klart seg sånn nogenlunde takket være iherdig vanning.


Alt har egentlig vokst noe helt vilt i sommer. Når plantene har nok vann rundt røttene kan de åpenbart tåle mye sol.



Dette bildet ligner på det første,  men her har jeg vridd meg litt mer til venstre. Der som de gule thujaene er litt mer til venstre på bildet er der jeg har holdt på i lange tider med mine oppstammede trær, og det holder jeg på stadig vekk... Mer om det en annen dag.


Disse bildene er tatt nå i formiddag, og det er slutt på at solen kommer tidlig i hagen. I morgen er det 1. september og min eldste sønn har bursdag og blir 36 år. Hvor blir tiden egentlig av? 
Jeg  vet godt hvor tiden blir av akkurat nå, for nå skal jeg ut i hagen og plante mer 😊

20 kommentarer:

  1. Yo sigo viendo precioso tu jardín. Siento tristeza por que se secara el árbol, a mí también se me están secando algunas plantas. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. I guess many plants dry out in your garden too.
      Kiss.

      Slett
  2. Nei disse ungene kan slett ikke være mine unger har jeg funnet ut. De er jo snart like gamle som meg! Ja for en er vel ikke eldre enn en føler seg?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja det er helt sant 😅
      Nei, vi er jo ikke det!

      Slett
  3. Jeg bare siterer: "Nå skal jeg ut i hagen å plante mer" ! Det sier alt om deg Marit :-)

    SvarSlett
  4. Det er frodig i hagen din, selv om det har vært tørt. Det var synd med hjertetreet ditt.

    Ha e fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har vannet mye her i sommer, så det meste har klart seg godt. Ja, det var synd.

      Ha en fin dag!

      Slett
  5. Nok har det været tørt, men at et voksent hjertetræ ligefrem går ud, kommer alligevel bag på mig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er mulig at der har vært sykt fra før. Jeg så i går at batken på den ene siden har falt av. Kanskje tørken ga det nådestøtet.

      Slett
  6. Hej Marit!
    Det har varit väldigt torrt här också, men det senaste regnet så fick vi mera regn än på hela sommaren. Mätaren går upp till 40 mm, och sedan är det en kant upp. Den var helt full då jag läste av den. Så glad för det, och det är växterna också. Tråkigt med ditt träd, hoppas det tar sig och att du får regn.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, dere var heldige som fikk så mye regn. Dine planter er nok veldig glad for det. Det skulle jeg også gjerne fått her nå.
      Ja det er kjedelig, men sånn har det blitt. Jeg tror ikke det overlever.
      Ha det godt.

      Slett
  7. Ja, det er en god opsummering af sommeren! Jeg har også buske som ikke har klaret tørken, men du har nok alligevel hjulpet de fleste af dine planter godt gennem sommeren med al din vanding. Nu når regnskabet skal gøres op, må man være tilfreds med det som lykkes.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har vært veldig tørt denne sommeren, og vi fikk veldig lite nedbør både i fjor høst og i vinter. Det er nå en ser skadene av langvarig tørke. Så ergerlig med dine busker som ikke har klart seg. Ja, de fleste har overlevd her og det er jeg glad for.

      Hilsen Marit

      Slett
  8. Hello Marit,
    I am sorry to hear about your tree, we have been dry here too. Happy birthday to your son. Happy September! Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      It have been very dry in many countries this summer. Thank you.
      Happy September and take care you too!

      Slett
  9. Hej Marit
    Ja det er et trist syn, og så har du endda fået meget mere regn end vores 37 mm, det er så sørgeligt med den tørke, vi må nok forvente, at det kun bliver værre :(
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, det er trist når trær dør. Det er helt sant, og likevel er det fryktelig tørt. Det ser sånn ut ja.
      Klem

      Slett
  10. Nej men så trist Marit, ditt fina träd. Känns extra tråkigt om man haft ett träd i många år och som sedan inte klarar sig längre. Ja det är verkligen besvärligt med torkan som ju är än värre i många länder i Europa. Jag hörde någon expert prata här om dagen som förutspådde att det nästa år troligen skulle bli brist på bland annat olivolja och krossade tomater. Även olika ostar från bland annat Frankrike skulle drabbas då det inte finns tillräckligt med gräs för kreaturen att äta.
    Men trots allt så är det mycket som växer och är fint hos dig. Nu är det september och det var bara 6 plusgrader imorse här men det brukar alltid komma kyla med varning om frost i början av september ... sedan brukar det bli varmare igen. Jag hoppas du kommer att få fina dagar lång tid framåt att njuta av. Och så hoppas jag att du får regn .... eller att vi alla får regn!

    Önskar dig en fin fredag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Anita, det er fryktelig kjedelig når sånt inntreffer. Denne tørken rammer nok veldig mange ting ja. Vann blir nok også mangelvare i fremtiden. Det er så skremmende med denne nye "virkligheten" som plutselig har rammet så mange. Jeg leste her om dagen at tomater kommer til å bli veldig dyre til vinteren pga. de høye strømprisene.
      Her var det kun 5 grader natt til i går. Det er nok som du sier at sånn er det ofte på denne tiden, og så blir det varmere igjen.
      Ja, jeg håper virkelig at det kommer regn her snart, for det er knusk tørt her nå.
      Tusen takk, og jeg ønsker deg også en fin høst! Her er det 21 grader nå, og det kjennes ut som sommer fortsatt.

      Klem, Marit

      Slett

Fordeler og bakdeler med en kald vår...

 I går var jeg ute i fire timer i hagen, og fikk endelig begynt på oppryddingen. Jeg har så mange bed, og må bare ta det rolig i begynnelsen...