mandag 8. august 2022

Det er ingen sak når en får god hjelp i hagen... Årets prosjekt del 3

 Fra fredag til søndag var eldste barnebarnet på besøk og overnattet her i to netter. Hun har blitt en stor jente på 11 år, og skal på en leirskole til neste sommer i en hel uke. Den koster mange penger, og hun har allerede begynt å spare penger til det. Jeg foreslo at hun kunne hjelpe meg i hagen, og så kunne hun tjene noen penger :)

Jeg skal si at jeg fikk hjelp ja! Hun plukket inn lavendel og lagde buketter av de, hun klipte av døde roser, hun vannet i drivhuset, hun vannet i hagen og hun fylte grus opp i trillebåren. Alt dette gjorde hun på lørdag. På søndag sorterte vi stein, plantet stauder, fylte på jord, vannet mere i hagen, og fylte på grus i de nye bedene. Vi rakk alt jeg hadde planlagt, og mere til :)

Hun fikk sin velfortjente lønn, og ellers spilte vi masse yatzy. Det ble en veldig hyggelig helg for oss alle tre her + kattene som fikk ekstra mye kos :)

Barnebarnet på pausebenken, og der var det godt å sitte innimellom øktene.

De gammeldagse solhattene som jeg har sådd blomstrer så fint nå. De flyttet jeg for et år siden, og de ser ut til å trives på sitt nye sted.

Hun fant verdens minste snegle med hus, og den ble plassert på et trygt sted av henne. 

Så over til resultatet så langt. Solhatter er og blir noen av mine favorittblomster på sensommeren.

Her i flere fargevarianter.

Alunrot / Heuchera



Nå har det blitt grus på den smale ytre stien hele veien. 

Beplantingene sett "innefra" i den lille skogen.

Hvite astilber og limefargede heuchera.

Fortsettelse følger...

40 kommentarer:

  1. Vilket bra hjälpreda i trädgården och så trevligt med besök av barnbarnet. Det var mycket hon fick utfört. Ja nu börjar solhattarna att blomma till fjärilarnas stora glädje. Och till min stora glädje så har fjärilarna kommit nu. Blev lite orolig ett tag att det inte skulle komma några i år men dom var bara lite sena.

    Önskar dig en fin måndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så godt å få så mye hjelp av henne, og det var veldig hyggelig å få besøk av henne.
      Da håper jeg at de snart kommer hit også, for jeg har nesten ikke sett en eneste sommerfugl her i år. Er det tørken som har skylden for det kanskje? Det er uansett veldig hyggelig at de har kommet til deg, Anita.

      Ønsker deg en fin uke!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Hej Marit!
    Tänker tillbaka på mina somrar hos farmor, så mycket trevligt vi hade i trädgården, och allt jobb blev mycket roligare då man var två. Så trevligt med besök av barnbarnet, och vilken söt liten snigel.
    Dina nya planteringar är riktigt fina. Solhattarna är väldigt fina, mina egensådda har börjat blomma, den första är Magnus, den lyckas jag bäst med. Den andra har inte visat färg ännu. Skall fortsätta så egna, de jag köper blir inte långvariga.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er så godt å ha sånne minner, og det har jeg også fra min farmor. Det er alltid mye mer hyggelig å være i hagen når en er to.
      Ja, det var så hyggelig med besøk av henne, og sneglen var veldig søt ja. Tusen takk. De en sår selv er nok mere holdbare ja. De nye sortene tåler mindre, og de nye jeg har plantet vet jeg jo ikke om overlever her.
      Ha det godt.

      Slett
  3. Det er herlig med barnebarn på besøk... og hagen din er nå på sitt beste. Jeg liker solhattene... generelt liker jeg mye farger i hagen :-))
    Vi har det veldig tørt, rosene har allerede falmet, men nå har dalia blomstringstiden til høsten... det betyr å vanne godt.
    Klem til deg fra Viola

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sant, og det er jo så hyggelig! Tusen takk.
      Det er fryktelig tørt her også, og jeg må vanne mye for at ikke alt skal tørke ut her. Ja, mye farger er fint nå på sensommeren.
      Klem fra Marit

      Slett
  4. Det lyder som en rigtig dejlig weekend, og resultatet af jeres arbejde ser også fint ud! God idé at lave noget praktisk sammen med barnebarnet - det er den slags man husker sidenhen!
    Jeg synes det er dristigt af dig at flytte planter i fuld blomst, og tænker det kræver enormt megen vanding, men jeg ved jo godt at din havearbejds-sæson er kortere end min, så selvfølgelig er du nødt til at arbejde i sommertiden... Godt at se de færdige bede efterhånden!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi har hatt en veldig fin weekend, og vi fikk gjort veldig mye. Hun kommer nok til å huske det en god stund ja.
      Jeg har ikke noe valg, for som du sier så er sesongen kortere her enn hos deg. Ja, det må jeg bare. Ja, det er godt å se de ferdige, og så må jeg bare passe på de med vanning :)

      Hilsen Marit

      Slett
  5. Dejligt med hjælp fra yngste generation. Og hvor er det godt at se, at hun er en sand dyreven, der også holder af sneglene. De trænger til lidt omsorg, for det er vi haveejere vist ikke så gode til at give dem ;)
    Kan man give glæden til planter og dyr til sine børnebørn, har man givet dem en stor gave.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så deilig å få hjelp til litt hagearbeide. Det synes jeg også, og det er et godt tegn. Nei, det er helt sant ;)
      Ja, det tenker jeg også at er veldig viktig å gi de.

      Hilsen Marit

      Slett
  6. Hello Marit
    It is wonderful to have the grandchildren visiting and to have some help in the garden. I love that tiny snail and your sunhats are a favorite. I hope you have some rain soon. Take care, have a great new week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, it's very nice to have visit of them here. Thank you. It's very, very dry here at the moment. I need rain!
      Take care you too, and have a nice week ahead!

      Slett
  7. Grandparents and grandchildren are a perfect combination, Marit, and I am sure that you enjoyed each other's company, and in the process got things done, and she made some money too. Everybody gained. It does my heart good to see her take care of that tiny snail. I hope that is the beginning of an ethic for nature that will last her whole life. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, that is true, David. We had a great time together here. Everybody gained, and that is perfect. I hope it too.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  8. Så fint å få hjelp i hagen! Vi har også hatt gode hjelpere i sommer. Men en ting er sikkert, her i Bergen trenger vi ikke vanne!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! Det er så godt å få hjelp i hagen ja. Da er dere heldige, for her får jeg ikke gjort noe annet enn å vanne :(

      Slett
  9. Kanskje hun slekter på deg? Veldig hyggelig med slik hjelp!
    Ja, solhatter er og blir fine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan jeg jo håpe på ;)
      Det var veldig hyggelig ja. Det er de så absolutt!

      Slett
  10. Så fina dina solhattar är jag har en i in trädgård som jag köpte förra året den lever men den har inga knoppar hoppas på sikt att den ska få det .Så bra hjälp du fick av ditt barnbarn.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det kan jo hende at din får knopper litt senere. Ja, det var så godt å få hjelp i hagen ja.
      Ha det godt.

      Slett
  11. Hej Marit
    Dejlig med en hjælper, der kan få noget fra hånden, måske arver hun også din interesse for haven, nu har du da gjort lidt til det. Fine solhatte.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, det er så deilig å få hjelp i hagen her. Det hadde vært hyggelig om hun arvet den. Tusen takk.
      Klem

      Slett
  12. Hei Marit.
    Koselig med barnebarn på besøk. Godt å få hjelp og kanskje arver hun interesse for hagestell. Her har jeg ikke merket noen interesse fra barn eller barnebarn. Ikke enda iallefall. Fine solhatter.
    Ha det godt.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise
      Ja, det er så hyggelig. Godt å få hjelp ja. Interessen er kanskje permanent, men det er hyggelig at hun vil hjelpe til i hagen.
      Tusen takk.
      Ha det godt.

      Slett
  13. Så koselig å ha en hjelper i hagen, fine bilder av solhattene som blomstrer så fint.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig koselig. Tusen takk.

      Ha en fin dag!

      Slett
  14. Virker som en mer konstruktiv gartnerhjelp du har, isteden for disse som glimter til hos meg innimellom.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hun fikk spesifikke oppgaver og det fungerte veldig bra. Kanskje du må begynne med det 😊

      Slett
  15. Nyd endelig barnebarnets haveinteresse, for den bliver sikkert med tiden afløst af andre og mere 'spændende' interesser. Jeg taler af erfaring, skal jeg hilse og sige. Forhåbentligt vender den så tilbage, når hun selv har fået have. Det ville være perfekt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det nyter jeg i fulle drag for jeg vet at det kan endre seg. Ja, du har nok lang erfaring med det. Jeg håper som du sier at den kan vende tilbake senere i livet hennes 😊

      Slett
  16. Hej Marit!
    Jag är ganska säker på att jag kommenterade hos dig igår, kanske har den blivit markerad som skräp av blogger. Har hänt flera gånger hos mig.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Takk for at du sa i fra, og du hadde helt rett for kommentaren din lå i spamfilteret. Jeg har opplevd dette mange ganger med blogger i det siste, og jeg vet ikke hvorfor det blir sånn. Jeg må sjekke spamfilteret daglig tror jeg :(
      Ha det godt.

      Slett
    2. Hej! Det var bra, började redan tvivla på mitt minne! Det är konstigt med kommentarerna. Hade en bloggvän som kommenterade flera inlägg på samma gång. Några gick direkt in medan en hamnade i spamfiltret. Det är nog bäst att titta in där emellanåt.
      Ha det gott /Marika

      Slett
    3. Hej!
      Ja, sånn gar jeg også tenkt og undret på om jeg husket feil.
      Jeg har hørt om flere som har oppkevd akkurat det samme. Ja, jeg tror det kan være best ja.
      Ha det godt.

      Slett
  17. Så trivelig blogginnlegg med den lille hagehjelperen :-)

    SvarSlett
  18. Så kjekt å få så god hjelp, fine blomsterbed også. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er fint å få god hjelp. Tusen takk.
      Ha en fortsatt fin dag du også.

      Slett
  19. Una ayuda muy buena, yo también las necesito en mi jardín. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I had very good help in my garden. I guess you need it too.
      Kisses.

      Slett

Et lite vårtegn...

I dag så jeg svarttrosten/ Turdus merula for første gang i  denne vårvinteren som vi har nå. Jeg forstår godt at den ikke har villet komme t...