fredag 30. oktober 2020

Bli med på tur...


 På onsdag så var det et uvanlig værfenomen å se her, for da var det nemlig sol! ☀️

Det var så flott vær at jeg bestemte meg for å gå en lang tur (i mine øyne). Det er en rundtur som det går an å gå hele året. Dette er en vei som ingen kjører på i det daglige, så det er bare en gammel vei som går gjennom skogen før den kommer ut på en vanlig vei igjen.

Det ble så mange bilder at jeg har gjort de mindre i dag. Klikk på de så blir de større.

Jeg starter alltid  med å gå i retning mot naboene nedover i  veien her, men en kan også gå i motsatt retning. 


Her har jeg tatt mange bilder tidligere. Her gikk jeg på ski om vinteren for noen år siden.


Høstfarger  i grøftekanten også.


Det var et utrolig deilig vær på onsdag med sol så lenge det varte. Kl.14.00 regnet det igjen, så det gjelder å komme seg ut mens det er fint vær.


Motsatt vei, og der oppe går hovedveien.


Her har jeg tatt av fra veien som går nedover mot Lågen, og svingt  til høyre og inn i skogen. Denne "elven" er til vanlig en liten bekk som akkurat nå er som en liten elv. Jeg ble egentlig litt forskrekket over hvor mye vann det var der. 


Dette er ikke langt fra der jeg bor, men likevel er jeg midt  i skogen uten å se et eneste hus :)


Masse vann og løv :)


Dette er videre bortover veien der jeg skulle gå, og jeg var glad for at jeg hadde på på meg gummmistøvler!


Her er jeg ute av skogen, og ut i åpent landskap igjen.


Her blir det dyrket korn om sommeren.


På motsatt side av veien er det plantet graner som blir solgt som juletrær bare de blir store nok. 


Som det synes på bildet så er det veldig mye vann i bakken nå, og så mye at det ikke trekker ned i grunnen.


Flotte skyer.


Her blir det ikke pløyd opp fordi det siste stykket ligger i en skråning. Det er fordi jorda ikke skal renne nedover og bli borte når det regner så mye. Det stykket blir alltid pløyd opp om våren. Denne er til vanlig ingen stor elv, men nå er det flom.

Skremmende full av vann, og jeg har aldri sett den så stor før.


Her var det så mye vann at jeg ville ikke gå ut på kanten der. Frådende vann har jeg stor respekt for.

Denne broen ble forsterket veldig når gangveien der oppe var ferdig. Da tok de høyde for et våtere klima, og det var nok fornuftig! Den fordyret hele gangveien, men det har helt klart vært fornuftig med tanke på det nye våte klima vi har fått.


Her er gangveien og den er 5 år nå. Den er et resultat av 25 års kamp for å sikre veien for fotgjengere og syklister. Heldigvis ble den til slutt vedtatt og laget.
Langs den går jeg tur flere ganger i uka gjennom hele sommeren på jakt etter snegler. Det har betalt seg, for siste gang jeg gikk på "jakt"  tidligere i høst så jeg kun 4 stykker. Langs hele gangveien vrimlet det av snegler før.


Vann på jordene her også


Jordene ble pløyd opp på lørdag, og det var nok smart. Nå hadde det ikke vært mulig å gjøre det tror jeg. Da hadde nok traktoren satt seg fast for det har skjedd før.


Da var turen ferdig :)

God helg/weekend!

39 kommentarer:

 1. Tack Marit, det var väldigt trevligt att få gå på tur med dig i din omgivningar via dina vackra bilder och din text. Jag kom att tänka på en sak, hur olika vi bor, hur olika landskapet är men ändå så har vi ofta väldigt lika väder. Förutom att du brukar ha mycket mer snö på vintrarna. Så bra att ni äntligen fick en säker gång och cykelväg. Att gå längs landsvägen är inte roligt. Och jag är imponerad över din snigeljakt. Bra att ta dom innan dom hinner in i ens egen trädgård.

  Idag har vi vaknat till riktigt tjock dimma här. Men den är inte grå utan ljus och lätt. Det ska bli rejält blåsigt i slutet av veckan och början av nästa vecka. Förmodar att ni får det också.

  Önskar dig en fin fredag och helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din hyggelige kommentar, Anita! Ja, det er i grunnen veldig merkelig at vi til tider har så likt vær. Det er tykk tåke/dimma her også i dag, så det er morsomt at vi har så likt vær :)

   Ja, den gangveien er jeg veldig glad for at kom her, for det var direkte livsfarlig både å sykle og gå langs den tidligere. Sneglejakten har i år vært lang, men nå ser jeg endelig resultater av kampen. Jeg tror nok at de er kommet for å bli, men at det nytter å bekjempe de. Noen av naboene her jakter også. Det er det jeg tenker også. Kan jeg få stoppet de før de kommer hit er det veldig bra.
   Vi hadde veldig mye vind sist søndag, og skal få det på mandag. Så det får du nok helt rett i!

   Ha en fin fredag og helg du også!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello Marit,

  It is great when the weather cooperates with a walk. I like getting outdoors. Your views and scenery is pretty, I like the view of the Spruce tree farm. The sky is looking beautiful. Looks like you have had a lot of rain, the rubber boots come in handy. Great photos. Take care, enjoy your day! Happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, that's true. I like to go outdoors too, but not in heavy rain. Thank you. Yes, we have got a lot of rain lately. The rubber boots are very needed right now.
   Take care you too, and have a Happy Weekend!

   Slett
 3. Det er fint å gå tur om høsten når sola skinner! :)

  SvarSlett
 4. Det ser bekendt ud, men sådan er det kun her om vinteren. Lige nu løber der ingen vand nogen steder, men der er vandpytter på vejen, hvor jeg normalt går. I dag regner det også her hos os. I har fået meget vand, jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at gå tæt på elven.
  God weekend
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, du er som regel ikke plaget med for mye regn hos deg. Det regner her også i dag. Ja, vi har fått hele 204 mm i oktober, og det er jo veldig mye. Den elven var helt vill ja, så jeg holdt med borte fra kanten.
   God weekend.
   Klem

   Slett
 5. Tak, for turen. I har vel nok fået meget vand. Hvad kan det ikke blive til de næste par måneder.
  Det er godt, du passer på dig selv. Ikke mindst, når du går alene.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har fått meget regn. Det er det ingen som vet hvor mye som kan komme, men jeg håper jo at november blir tørrere. Ja, det må jeg jo gjøre, for da er det ingen andre som passer på meg :)

   Slett
 6. Hei Marit

  Godt du benytter dig af de chancer vejret giver! Det er et flot område med de omgivende skove og fjelde. Jeg kommer til at tænke på klarälvsdalen, den kan minde om det.
  Imponerende som regnen har medført flom, som var det snesmetningen på våren...

  Ha en dejlig helg du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, da gjelder å benytte seg av det flotte været. Vi har ikke hatt mye av det i oktober. Ja, det er pent her, og det kan minne om Klaraälvadalen, ja. Jeg måtte google det, og det lignet faktisk mye på det stedet her ja.
   Vi har fått til sammen 204 mm med regn i oktober, og det er ikke så merkelig at det blir flom da. Bakken er så mettet med vann at det trekker ikke ned mer, og grunnvannet her er skyhøyt. Tørker er definitivt over for i år :)

   Ha en deilig weekend du også!

   Slett
 7. Härlig tur! Jag funderar på en i morron om solen skiner, en tur till bokskogen som glöder just nu. Min dotter sa tidigare att Oslo var så bra för vädret var sååå mycket bättre än här hos mig. Men inte i år och särskilt inte i höst. Vi har haft regn men också en hel del sol - konstigt nog dagtid sol nattetid regn. Man ska ha respekt för rinnande vatten och höga flöden. Jag bor i en dal med en del kvicklera men jag bor och har alltid bott på fast berg.

  Just nu letar jag snigelägg och förstör alla jag hittar. Så småningom när det blir mer ordning så ska jag fundera på hur jag säkrar mot åkern jämte. Hostor och sniglar är ingen bra kombination och jag vill ha mina hostor i fred.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en herlig tur å gå der, og best av alt er at det er rett i nærheten :)
   Jeg misunner deg bøkeskogen, for den finnes bare helt ute ved kysten i Norge.
   Ja, ikke sant ;) I år har vi regnet bort i oktober.
   Rennende vann i en sånn hastighet kan være farlig. På flere steder rundt her er det også kvikkleire, men huset vårt står på sandbunn og føles ganske trygt.
   Ja, nå er det tiden for å lete etter egg. Det er jeg helt enig med deg i.

   Klem, Marit

   Slett
 8. Hi good morning. All right? I am Brazilian, from Rio de Janeiro and I want to present my Blogger. New friends are welcome, no matter the distance. I would like to invite you to follow my Blogger. I'm the follower number 283.

  https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello, and good afternoon. I will visit your blog.

   Slett
 9. Marit, beautiful photos! They are really autumnal ones. I love your walk, you breathed fresh air, saw pretty landscapes. The weather in your place is so sunny, despite lots of water.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Nadezda. Yes, on Wednedsday it was clear blue sky and sun. We have got very much rain in October, so that's why we have so much water around here.

   Slett
 10. Hej Marit,

  Tack för att du tog oss med på turen. Vilka vackra omgivningar du bor i. Här har det också regnat men inte i den omfattning som hos er, vilka flöden! Förstår att du ville ta en tur medan solen sken.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det er jo hyggelig å ta dere med på tur når været var så fint. Takk, ja det er vakkert her. Ja, her har det regnet omtrent hver dag i hele oktober, så uåper jeg at november blir tørrere.

   Ha det godt!

   Slett
 11. Nydelig tur!
  Ja, en må passe på å komme seg ut i finværet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en må passe på nå, for solen er ingen selvfølge for tiden :)

   Slett
 12. Hello Marit!
  The place and the walk are wonderful :)
  Have a nice weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helli Tania,
   Thank you! :)
   Have a nice weekend you too!
   Hugs!

   Slett
 13. Fint, åpent landskap! Og de åsene kjenner jeg godt fra de la-angsomme turene med faren min (han kjørte vanligvis fort, men ikke på disse kanter!). Mye vann, ja! Men en flott dag var det. Var på en kveldstur med hunden i stemningfullt måneskinn. Traff på en nabodame som var over seg av gede (som jeg) over det fine turværet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et flott landskap her :)
   Faren din var vel fra i området her? Ja fryktelig mye vann her i det siste. Det er godt når sola endelig dukker opp ja.

   Slett
 14. Det var dejligt at være med dig på tur, Marit - og jeg går gerne med igen på andre ture :-) En solskinsdag er noget af det bedste, og her havde vi også det fineste vejr i onsdags.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre, Gitte. Jeg har allerede vært på en ny tur, og de bildene kommer en annen dag :)
   Det var deilig å se solen igjen, ja.
   Klem

   Slett
 15. Takk for fin tur i ditt nærområde, når det ikke er hagetid er det kjekt med en tur i området.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når en ikke kan være mer i hagen kan en likevel gå på tur.

   God helg!

   Slett
 16. Hei Marit.
  Takk for en fin tur! Det er utrolig vått nå, og grunnen er mer enn mettet. Vi har aldri hatt så mye styrtregn og store nedbørsmengder her tidligere. Godt å gå litt turer og brukt kroppen litt annerledes enn det vi gjør når vi holder på i hagen:-)
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin!

   Det er jo bare hyggelig å få med flere på turen :)
   Ja, sånn er det her også, og det har vært nedbørsrekord i oktober. Ja, det har en bare godt av :)
   God helg!

   Slett
 17. It's a beautiful walk, Marit, and you are lucky to have it so close by. I am sure that if I lived there I would walk it often. In fact, if I lived there we could walk it together! I would even bring coffee and muffins.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, I'm very happy to have it so close. I'm sure it had been very nice to walk with you, and you had loved to watch all the birds in my garden!

   Slett
 18. Vad trevligt att få komma med på din utflykt. Så intressant att se detta vackra landskap.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig at du likte turen. Ja, det er et flott landskap her.
   God helg!

   Slett
 19. Så vackert du bor och visst ser det ut som det är vår i luften. Önskar mig också gång och cykelbana till byn. Farligt med vägarna nu i mörkret.
  Ha det gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan se ut som det er snøsmelting og vår i steden for høst og flom. Jeg er veldig glad for gang og sykkelveien vi har fått, for det er helt sant at det er farlig å være ute i mørket nå.
   Ha det godt!

   Slett
 20. Wow, nice surroundings ! Very nice !

  SvarSlett