mandag 5. oktober 2020

Det er fortsatt noe som blomstrer...

Ja, så langt har vi vært forskånet for frost.  Astrantia som har startet med en ny blomstring nå. Den frør seg litt for mye, men er søt når det blomstrer.

Echinacea 'Sunseekers Magenta' med nye knopper.

Rosen 'Munstead Wood' er ustoppelig i år, selv om det snart er slutt for i år. 

Rudbeckia hirta 'Sahara' har blomstret non stop siden juni. Det er ikke mange andre blomster som holder på så lenge!

Hydrangea paniculata 'Magic Fire'

Acer palmatum 'Atropurpureum'. Denne ble flyttet da vi gravde opp hagen, og den var ikke så fin det første året etter det. Etter det har den virkelig kommet seg. Nå strutter den av livslyst :)

Dette er Hydrangea paniculata 'Limelight' som ikke har gitt seg med blomstringen. Den blir ikke så rosa som 'Vanilla Fraise', men heller grårosa. Det er mulig at alt regnet har skylda for det.

Heuchera 'Electra' og en liten primula som tror det er vår... :)
Denne navnesorten er av de heuchera som ikke tåler sol.  Denne står plassert ganske skyggefullt og trives som bare det. 

 Det ser ikke så galt ut på bildene for den dagen jeg tok bildene regnet det ikke, men det begynner virkelig å bli høst her. I går blåste det og regnet hele dagen, og det kom hele 44 mm med regn. Som ikke det var nok, så kan det komme like mye i morgen. Det er flott at alle vintergrønne planter som f.eks. thuja får nok vann før vinteren, men det får da være måte på. 

I september kom det ca. 110 mm med regn, og alt kom i slutten av måneden. Så det holder nå. Jeg håper at værgudene stenger vannkranen snart! ;)

34 kommentarer:

 1. Jo det kan bli för mycket av allt... Här passerar de stora regnvädren precis i kanten så istället för mängder kanske det kom 5-10 mm. Idag är det sol och jag är glad... ..ska gå en sista runda och se till att jag inte glömt några växter uppgrävda nånstans, jag vet åtminstone 2.

  Härlig blomning :) Astrantia är väl generös med frön och jag kommer inte alltid ihåg att klippa i tid...

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant. Jeg har lagt merke til at du ikke får så mye regn som her. Solen skinner her i dag også, og det er så hyggelug å se den! Jeg hadde også tenkt å få gjort noen siste ting ute i dag, men alt er så utrolig vått akkurat nå.

   Ja, det er hyggelig med sen blomstring. Jeg glemmer også bort det, og plutselig er det mange nye frøplanter.

   Klem, Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Köpte några nya gammelrosa Astrantia, de är vackra när de blommar. Bladen brukar bli lite fula på mina, men då klipper jag ner dem. Limelight är fantastiskt fin, med stora blommor. Sahara är så fin. Vi har haft några riktigt ruggiga dagar med regn och blåst. Idag är det uppehåll så får passa på att gå ut och plantera några växter, som inte kommit ner i jorden ännu.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de er veldig fine, og jeg har også flere av de. Det samme været har vært her. Ja, det gjelder å utnytte de fine dagene som er nå.
   Ha det godt.

   Slett
 3. Hej Marit
  Send bare noget af regnen herned til os, vi får stort set ingenting. 30 mm i september og 6 mm forleden, det er alt.
  Flot heuchera
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det skulle jeg gjerne ha gjort, for her får vi for mye regn. Solen skinte før i dag, men nå regner det igjen :(
   For mye og for lite ser det ut som i våre hager nå. 30 mm på en hel måned er veldig lite, ja.
   Tusen takk.
   Klem

   Slett
 4. Your pond looks really terrific, Marit. Does the water recirculate or is it still and do you have creatures in there that need to be removed before it freezes? I think you should take a picture of yourself standing in the pond - the Mermaid of Norway! I will be sure to reproduce it, sell copies and send you royalties!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. It's still, but I can vonnect a waterpump. No, I have no fish og anything else there. Only frogs who survives the winter.
   You have really many good ideas!

   Slett
 5. Vejrguderne måtte gerne sende regnen sydpå ned til os. Er det rigtigt set, at du har fået reetableret både din blogliste og dit arkiv, men ikke etiketter? Din nye header er utroligt fin. Limelight er dagens favorit for mig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det synes jeg de burde gjøre, for her får vi alt for mye regn. Jeg har fått ordnet opp i det ja. Jo etikettene har jeg, jeg har bare gjemt de. Jeg gar så mange etiketter at når jeg gar de fremme så kommer alt det jeg har under etiketter veldig langt nede på siden. Jeg fant ut at jeg kunne velge hvor mange etiketter jeg vil ha fremme. Jeg har hele 1500 etiketter, og når jeg bare har en fremme så blir siden mye kortere. Jeg testet det ut før i dag, og den helt nye etiketten ble lagret i listen. Da kan jeg hente de frem ved behov. Etikettene er så viktige for meg, for hvis det er et navn på en plante jeg ikke husker så ser jeg bare der 😊
   Tusen takk. Ja, Limelight er fortsatt fin til tross for alt regnet.

   Slett
 6. Hello, Marit

  I love all your beautiful blooms and plants. Your pond is pretty. We could still use some rain here, we have only had a little bit. Take care, enjoy your day! Wishing you a happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, drought is a problem many places. I hope you get some rain soon.
   I wish you too a hapoy new week!

   Slett
 7. Thank you for a lovely walk in your fall garden!
  Greetings 

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your comment, Ela!
   Greetings

   Slett
 8. Marit,
  your Acer palmatum 'Atropurpureum' and Hydrangeas are wonderful for this season, when frost can be at any night. We have warm enough weather here, mostly +16 C, some rains.
  I see you improved your blog site, the header is pretty. I think you should do its size 1200x500 px.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Nadezda. I'm glad for this season, because the weather have been very nice. Now we get more rain. Here it's 13 degrees.
   I Will try to change it later.

   Slett
 9. Så jättefin din Astrantia är Marit! Ja allt är fint. Det går inte att fatta att det blommar så mycket i oktober. Och 'Sahara', den är ju makalös. Så ni fick så pass mycket med regn igår. Vi fick en del också men inte alls så mycket. Blåste en det gjorde det också. Tror det var resterna av någon storm som hette Alex som drabbade oss.Det ska komma regn här imorgon också. Det är bra för trädgården. Mina rhododendron behöver verkligen mycket med vatten. Och 'Elektra' ser verkligen elektrisk ut. Jättevacker!

  Önskar dig en fin måndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, den er fin nå, for den har nettopp startet blomstringen. Nei, det er jo egentlig helt unormalt, for det skulle jo egentlig vært mye kaldere ut i fra årstiden. Ja, den har jeg aldri sett maken til.
   Ja, det kom veldig mye i går. Det var nok en rest etter en storm ja. Ja, det er bra for hagen, men det kunne kommet litt mindre. Ja, den er veldig fin, og jeg liker så godt fargene på den.

   Ønsker deg også en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 10. Rudbeckian Sahara är ju helt magisk i färgerna...den måste jag så nästa sommar :)
  Ja hösten kommer med stormsteg och trädgården går nu snart i vila...skönt på ett sätt.
  Ha en fin vecka!
  Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er helt magisk, og jeg har aldri sett maken til blomstring.
   Det er helt sikkert, men det er jo litt godt også så klart.
   Ha en fin uke du også!
   Klem, Marit

   Slett
 11. Så mycket fint du har som fortfarande blommar. Väntar leverans på två Munstead Wood (och andra rosor) i veckan. Kul att höra att den är en villig blommare. Tycker också mycket om 'Sahara'-rudbeckian och planerar att så den nästa år.
  Oj så mycket regn ni fått, och kommer att få. Vill ha regn här men kanske inte SÅ mycket, men man blir kanske aldrig nöjd? De vintergröna växterna lär uppskatta det i alla fall.
  Allt gott!/Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo på grunn av det varme været. Til vanlig har det ofte vært frost på denne tiden. Så det er bare å glede seg over alt som blomstrer. Ja, Munstead Wood har blomstret veldig mye i sommer. Ja, det er nesten ikke til å tro. Nei, vi blir nok aldri fornøyd. Ja, det tror jeg også.
   Ha det godt!

   Slett
 12. Det blomstrer jo litt av hvert i hagen din, Astrantia hadde fine blomster også at Syrinhortensiaene fortatt blomstrer.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja fortsatt er det mye som blomstrer her. Så lenge det ikke kommer frost går det bra.

   Ha en fortsatt fin dag!

   Slett
 13. Skønne billeder - du har stadig masser af blomster :-)
  Jeg er helt vild med din Acer palmatum 'Atropurpureum' og den flotte farve. Astrantia holder jeg også utroligt meget af.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg har fortsatt det :)
   Det er en flott plante ja. Ja, det er en flott staude som gir mye glede.
   Klem

   Slett
 14. Hei Marit

  Ja, Astrantia er god til at frøså sig - nogen af de nye sorter er hybrider og der er du fri for det:)
  Imponerende 'Sahara' det er jo en vild blomstring den har klaret, var det den der havde overvintret?
  Det var temmelig meget regn - tørken må da snart være afblæst;)

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, i hvertfall så gjør mange av de gamle sortene det. Ja, det er veldig bra at de ikke gjør det :)

   Ja, det var de som hadde overvintret. Jeg håper at de fortsetter med det. Det er helt imponerende at noe kan blomstre så lenge.
   Ja, det er veldig mye regn vi har fått, og det regner fortsatt :(
   Tørken er definitivt avblåst ;)

   Ha en deilig uke

   Slett
 15. Jeg blev helt forskrækket, da jeg åbnede bloggen og egernet var væk. Jeg har været fraværende på grund af familiebesøg, men nu har jeg læst om dine teknik-problemer. Stakkels dig. Uf, hvor er den slags irriterende. Dit nye billede er vel nok flot (men jeg kommer til at savne den lille fyr).
  Og hvor har du stadig mange blomster. Sahara er da helt fantastisk både i farve og blomstringsvarighed. Jeg er ked af, at jeg ikke kan få dem til at gro her. Det vokser alt for tæt i min have, har jeg fået at vide af en staudeplanteskole, da jeg klagede min nød.
  Forhåbentlig klarer alle de store hortensiahoveder den megen regn. Det er da voldsomt, som I tager for jer af dråberne. Her er det mere behersket.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth
   Ja, her har det skjedd mye med bloggen. Jeg savner også det bildet så en dag skal jeg lete gjennom min gamle pc og se om jeg kan finne det igjen.
   Sahara har vært helt fantastisk i år, og så synd at du ikke kan ha den hos deg.
   Ja, de tåler det nok. De blir nok blomstrende til frosten kommer.
   Det skal jeg love for at vi gjør. Det holder lenge med det vi fikk på søndag og det regner fortsatt:(

   Slett
 16. Hello Marit!
  The last roses... I love the color of the maple!
  Have a nice week!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Tania!
   Yes, the color is very nice.
   Have a nice week you too.
   Hugs!

   Slett