torsdag 12. juli 2018

Som å vinne i et lotteri, og en liten "makeover"

Ja, det føles jo nesten sånn, for akkurat nå er det tordenvær for annen gang her i dag, og det lyner, tordner og ikke minst regner! Som kjent er sånt vær veldig lokalt, og mens det regner her, så kommer det ikke noe et annet sted. Pr.nå har det kommet 10 mm med regn, og det er jo nesten ikke til å tro. Omtrent som å vinne i lotto! ;)

I går var det ulidelig varmt her, nesten 32 grader og  nesten tropenatt. Det var 22 grader kl.23, men så gikk det heldighvis nedover.

I går på en av sommerens varmeste dager, så fant jeg ut at jeg skulle gjøre om på en liten sitteplass her. Jeg lagde den halvferdig i vår, men halvferdig er ikke ferdig ;)

Bort med store lobelia ampler, bort med oppstammet fuchsia og så på med grus. Jada, det var først på kvelden jeg gikk i gang, men selv da var det 29 grader.  Men det nytter ikke å la være å gjøre noe i varmen. Sånn som denne sommeren har vært må jeg bare fortsette, for hvis ikke får jeg ikke gjort noe i det hele tatt ute...

Jeg var ikke ferdig før kl. 23, og da var jeg også utslitt og hadde veldig vondt i ryggen. Sånn blir det når en ikke har vett på å gi seg ( i tide) ;)

I dag tok jeg noen bilder av plassen, og det finnes kun et "før" bilde som ble tatt i fjor i august hvor en kan skimte ugresset bak til venstre. Det måtte jo gjøres noe med og jeg har lagt duk i bunnen før jeg fylte på med grus.

Dette bildet ble altså tatt i august i fjor

Da ble det plutselig en helt annen plass...
Jeg er ikke helt ferdig, for jeg skal legge duk og fylle på grus på høyre siden også hvor det er gress nå. 

  Den mobile hageparasollen har blitt oppgradert til "foran huset" parasoll. Vi har faktisk ingen skyggeplasser her bortsett fra langt nede i hagen. Så siden vi holder på å bli levende stekt her, så må en ha parasoller. Jeg har nettopp kjøpt enda en som jeg skal ha til venstre for stolen. Da kan jeg stenge solen ute, og få det sånn nogenlunde levelig i skyggen selv om det faktisk er rett i solen... ;)

Jeg fant ut at jeg måtte flytte om på alle mine hortensia i dag, og det var litt av et puslespill før jeg var fornøyd ;)

Den store til venstre for kjellernedgangen kjøpte jeg for et år siden. Den har vært nede i kjelleren i et halvt år i vinter, og det var alt fra spinnmidd til lus på den. Men det er verdt all arbeidet med å vanne den når den blir så fin som nå. Alle de andre minus den lilla til venstre (som jeg kjøpte nå i vår) har også vært inne i et halvt år. 

Disse mørke her har aldri trives så godt av en eller annen grunn, men omsider har de begynt å blomstre de også.

Duggfriskt eller skal jeg si regnfriskt nå i kveld. 

Jeg føler virkelig med alle som ikke har fått regn...

Ha en fin kveld!

44 kommentarer:

 1. Your whole garden looks very lovely, Marit, and I am so happy to hear that you had rain. We need it here too.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. I'm so glad for it! Yes, I have read about the heat in Canada too. The climate have been very different this year.

   Slett
 2. Hej Marit
  Hvor er du heldig med regn to gange i dag. I Sønderjylland har de også fået regn og i går fik de på Sjælland, vi får ikke noget, det er der ikke noget nyt i.
  Nok om det, det er en vældig fin plads, du har fået lavet, det er nødvendigt med en skyggeplads, godt der findes parasoller. Flotte hortensia du har, godt du har meget plads i kælderen :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, jeg er veldig heldig! Det er jo nesten ikke til å tro. Stakkars deg for du får jo omtrent aldri regn. Det må da være noen lavtrykk som snart tar turen til Samsø!
   Tusen takk! Ja, skyggeplass må en ha, og parasoller hjelper til med det. Jeg har kjøpt en i år, og har overtatt en fra min mors kjeller før hun flyttet. Så nå kan heg ikke kjøpe flere hvis jeg skal få plass til de ;)
   Klem

   Slett
 3. Så det var du som fikk regnet? Det har tordnet rundt omkring, men kom bare en sparsom liten dusj. Du har uten tvil fortjent hver dråpe :) Så flott plassen ble,ikke minst med vakre Hortensia rundt. Håper du får satt deg litt ned i skyggen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fikk i alle fall litt av det :)
   Som følge av tordenværet ble det plutselig mange skogbranner i nærheten. Jeg så det slo ned, men det var et stykke unna. Så synd at du ikke fikk mer regn. Tusen takk!
   Å sitte ned er jeg dessverre veldig dårlig på, for det er for mye som må vannes hele tiden. I morgen skal jeg sitte ned, for nå klarer det seg en dag uten at jeg må vanne...

   Slett
 4. Pyha, sikke en hede I har!
  Tillykke med regnvejret og med den meget smukke plads, du har skabt! Den er så flot med hortensiaerne omkring!
  Her fik vi også lidt regn i går, men slet ikke nok.
  Hvor er det dejligt, at du har plads i kælderen til at opbevare planter i den kolde tid. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Flot siddeplads du har arrangeret, og dine fine blomstrende hortensier danner en fin kant omkring den

   Slett
  2. Ja Gitte, det blir tid tider nesten ulevelig når det blir så varmt. Vi har bjerge/åser rundt her som stenger varmen inne. Tusen takk! Vi kan nok få ner regn alle sammen...
   Ja, det er så godt å ha den kjelleren.
   Klem

   Slett
  3. Marie,
   Tusen takk! Ja, de passer godt å ha på den kanten.

   Slett
 5. Kære Marit
  Din siddeplads ser vældig dejlig ud. Det er godt med mange parasoller i denne sommer, selv om du har fået lidt regn. Flot hortensiasamling :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbet
   Ja, den har blitt sval pga. alle parasollene. Det er vi nødt å bruke, for det er til tider alt fir varmt. Tusen takk,

   Slett
 6. Hei Marit!
  Så fint det har blitt. Det er helt nødvendig å skape skygge nå.
  Her kom det 5mm. Takker for alt som kommer. Det blir ganske mye mer når vi samler vannet fra takrennene og tømmer det på steder som trenger det mest. Det er i grunnen overalt nå.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Tusen takk! Ja, det skal være sikkert...
   5 mm er bedre enn ikke noe regn. Ja, det er smart. Det er et skrikende behov for mer regn nå ja. Det ser ikke lovende ut de neste 10 dagene.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 7. Hei Marit

  Tillykke med regnen!
  Jeg hører også at lyn og torden harstartet vskovdrande - håber de er slukket nu!
  Skygge er så vigtigt i disse dage. Især i år hvor træerne ikke har så meget løv! Fin lille plads du har fået lavet:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det var utrolig godt å få det regnet.
   Det startet en rekke med skogbranner, og flere i nærheten her. Men det gikk godt, men det som var i går kveld var ekstremt. Jeg så flere lyn som slo ned, og det er også meldt om torden i ettermiddag. Det er bare å håpe på at det samme ikke skjer igjen.
   Ja, skygge må en ha. Her er det høye bartrær rundt hagen, men de er for langt unna og feil kant til å gi skygge. De gir det kun tidlig på morgenen, og det hjelper ikke så mye. Tusen takk!

   Ha en deilig dag

   Slett
 8. Det var en koselig sitteplass du har laget i hagen, solparasoll må være nødvendig i varmen. Kjekt at du har fått regn til hagen.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, solparasoll er helt nødvendig her. Det var veldig godt å få litt regn ja.

   Ha en fin fredag!

   Slett
 9. Det var godt du fikk regn:-) I Halden og i Skjeberg fikk de my regn, sammen med lyn og torden. Vi satt og så på det, men det "dreide av" og vi fikk ca.0,2mm. så det var veldig lokalt.
  Skjønner nesten ikke at du greide å gjøre noe så tungt onsdag kveld, men det ble skikkelig fint
  Ha en god dag/Eirin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! :)
   Sånt vær er alltid lokalt, og derfor overskriften. Det kunbe like gjerne være meg som fikk 0,2 mm.
   Jeg hadde bare bestemt meg ;)
   Tusen takk.
   Ha det godt!

   Slett
 10. Hej Marit!
  Låter härligt med regn, det blir så fräscht efter ett riktigt skyfall. Så fint resultat det blev, förstår inte att du orkar i den värmen. Skön sittplats och så fina hortensior.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Ja, det ble så frisk og godt etterpå. Tusen takk!
   Ha det godt!

   Slett
 11. Hei Marit!
  Duverden så fin du har det. Det blir egentlig veldig fint med stein og mindre gress.
  Imponerende at du orker å holde på i varmen. Men er man hagegal så lar man vel ikke litt varme stoppe en 🤗
  Ha en fin dag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena!

   Tusen takk! Jeg er i ferd med å fjerne så mye gress som mulig. Jeg er "steingal" og liker stein i alle former. Nei, det gjelder å utnytte sommeren og det fine været, for plutselig er det høst og kaldt. Ja ikke sant ;)
   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Så deilig at dere fikk regn!
  Ja, det er varmt nok :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! :)
   Det er helt sikkert, og det ser ut til å bli det fremover også...

   Slett
 13. You really have a lovely garden Marit, with a nice place to have a rest behind the Hydrangeas. You are lucky you had some rain. Here at my place we have not had rain of any significance for two months. I'm so glad I live along a canal and I have a pump so that I can provide the garden of water at no cost. Nevertheless, it is still very dry.
  Have a nice weekend, Janneke

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Janneke!
   I am very happy about the rain. It's the same weather here, and it's very dry everywhere. Here we also get water from a river nearby. Without the water my garden have been like a desert.
   Have a nice weekend you too, Janneke.

   Slett
 14. Hello, your patio sitting area is cute. The umbrellas will help with the shade. We could use some rain here, it is kind of dry here. Happy Friday, enjoy your day and weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! Yes, they will help with the shade. It have been so hot this summer, and the need for shade have never been so needed. I hope you will have some rain soon.
   Happy weekend!

   Slett
 15. Vi "vant ikke i lotto" i går. Vi har "sluppet unna" alle regnbyger som har passert i området. Så flott plass du har fått laget, veldig nyttig med uteplasser på ulike steder slik at en kan velge sol/skygge og le for vinden.
  Jeg synes du er tapper som setter i gang med såpass tunge jobber i varmen. Hos meg går det treigt i varmen, har lett for å havne nede på stranda og brygga.

  Du har utrolig mange Hortensiaer i potte Marit! Så fine.
  Ha fortsatt fin sommer!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trist da Turid! Du hadde nok hatt like mye behov for regn som meg. Tordenvær er som et lotteri, ja.
   Tusen takk! Her er det så mye sol, at skygge er noe vi mangler. Så da må en bare skape det selv. Jeg må bare utnytte det fine været, for hadde det regnet hadde jeg ikke fått gjort noe!
   Jeg har mange ja, og alle må inn om vinteren her. Men de er verdt jobben om vinteren når de endelig blomstrer :)
   Ha en fortsatt fin sommer du også!

   Slett
 16. Hej Marit!
  Riktigt, riktigt snygg är sittplatsen, har aldrig tänkt på att den grå färgen lämpar sig så väl i trädgården.

  Du är tapper som ger dig ut för att arbeta i den hemska värmen, se till att dricka, massor, så du inte blir sjuk. Man behöver mer vätska än man tror.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Tusen takk! Jo, jeg er veldig bevisst på at grå er en fin farge i hagen. Jeg kjøper stein fra et sandtak som ligger 6 mil herfra, nettopp for å få den rette gråfargen :)

   Jeg drikker veldig mye vann i varmen, for det må jeg jo når det er sl varmt. Hvis jeg ikke gjør det besvimer jeg nesten. Nok drikke er veldig viktig ja!

   Håper det går bra med deg i tørken. Jeg tenker på deg!

   Klem!

   Slett
 17. Å fytti, så lekkert. Masse potter med alskens snadder.

  SvarSlett
 18. Jättefint på din uteplats, så skönt att ha den klar. Du har så många vackra hortensior.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 19. Så flott det vart.
  Du er effektiv forstår eg, får frå fingrane som me seier her.
  Kjekt å sjå alle flotte hortensiaene. Du skriv at du har dei inne halve året,
  når tek du dei ut ?, vatnar du dei både inne og ute ?
  Eg har fått til dette to år, men så var det stopp. I år kom den ikkje att.

  God laurdagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, noen ganger er jeg det, men andre ganger ikje. Det kommer an på formen.
   Jeg tar de opp fra kjelleren i april, og setter de i drivhuset. Tar de ut derfra når faren for frost er over.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 20. Det ser kjempefint ut! Vi har også fått regn, men kun halvparten av det dere har. Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 21. Tusen takk! Får håpe at det kommer mer på onsdag. Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 22. Det blev väldigt fint Marit :) Visst är det knäppt att jobba när det är så varmt men när lusten att rensa sätter in är det lika bra att göra det...

  Kram, Carina

  SvarSlett
 23. Tusen takk, Carina!
  Ja, en må bare benytte arbeidslysten når den er der. Det gjelder å utnytte det fine været selv om det er varmt.

  Klem, Marit

  SvarSlett