mandag 9. juli 2018

Litt av hvert...

Tiden går så utrolig fort, og jeg tar noen bilder i farten mens jeg holder på ute i hagen. Pga. varmen og tørken blomstrer alt av i et rasende tempo. Så det er ikke så enkelt å holde tritt med hva som skjer i hagen.

Denne kjøpte jeg i fjor, og endelig har jeg lykkes med de. Leucanthemun 'Wirral Supreme' . Den er temmelig høy, men jeg liker prestekrager som er foredlet. De ville dukker opp overalt og gjør meg sprø... ;)Helenium 'Moerheim Beauty' med besøk av insekter. Det har vært veldig mange humler  her i år, og det er jo veldig gledelig!

Clematis 'Ivan Olsson' med fint besøk

Clematis nederst i hagen. 'Romantica' ser nesten svart ut i halvskygge. Den er også veldig mørk i fargen, lillasvart er vel et forsøk på å beskrive den... ;)

Her i selskap med C. viticella 'Betty Corning'

På samme sted vokser min brokebladede/variegerte klatrehortensia som jeg kjøpte på Ramme gård for over 10 år siden. I år har den blomstret for første gang, men det er jo bladverket som er spesielt på denne. 

Tar med denne Primula florindae igjen. Når jeg googler den kommer det mange treff fra nord i Norge. Den finnes også i orange og røde utgaver, men jeg skal bare ha denne gule ;)
Den trives i fuktig jord og i halvskygge. Jeg har to stykker og de trives veldig godt der de står. 

'A Whiter Shade of Pale' blomstrer i halvskyggen der nede også. Det blir jo ikke så mye blomstring når de ikke får så mye sol, men den kommer stadig med  nye blomster. 

Overskyet og mye vind her i dag. Så mye at parasollen veltet i hagen. Det var opprinnelig meldt om både mye regn og torden i dag, men det er borte fra værmeldingen.
Det er bare å vanne, og håpe at det også kommer noe fra oven...

Ha en fin ny uke!

42 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Nej meteorologerne er ikke heldige med prognoserne i disse dage.
  Men når vi vander så giver haven masser af blomster igen.
  Din 'Moerheim Beauty' er meget tidligere end de Helenium jeg har her. men du har også haft det meget varmere, nok en 5 grader i gennemsnit vil jeg tro.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Nei, det er nok ikke enkelt å spå været, og det er jo bare sånn det er. Det er jo det eneste vi får gjort, så da er det jo bare å vanne.
   Ja, de er veldig tidlig ute i år, og som du sier så har det vært utrolig varmt lenge her. 5 grader varmere er veldig mye...

   Ha en deilig ny uke du også

   Slett
 2. Nydelige lyse klematiser! Og prestekragen er spektakulær. Nå regner det littegrann her, og jeg håper det varer lenge og drar seg nedover landet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er den. Så bra da! Jeg håper at det kommer litt hit også.

   Slett
 3. Hej Marit
  Ja også her er det meget blæsende, men vi får dog et solstrejf ind i mellem. Jeg går også rundt med kameraet, så jeg kan tage et billede, når jeg ser noget smukt.
  Min Helenium er heller ikke med endnu, vi er overhalet af Norge både Karsten og jeg :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Det vil jeg tro, for når det blåser så mye her vet jeg jo at da er det mye verre hos deg! Det er jo litt morsomt at jeg har tatt dere igen, og til og med forbi når det gjelder blomstring på enkelte blomster :)
   Klem

   Slett
 4. Også her afblomstrer alt i et ufatteligt tempo på grund af varmen. Det er dejligt at følge, hvad der blomstrer hos dig - din 'A Whiter Shade of Pale' er vel nok smuk. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er jo litt trist, for vi vil jo gjerne nyte de litt lengre. Tusen takk!
   Klem

   Slett
 5. Hej Marit
  Helenium er en dejlig sensommerblomst - der nu altså blomstrer i begyndelsen af juli. De brændte farver klæder august...
  Romantika har jeg også - det er en helt speciel farve, synes jeg. Faktisk lidt svært at fotografere den lillasorte farve.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det er jo helt utrolig hvor tidlig de kom i blomst i år, og de kler mørke augustkvelder. Men de er nok avblomstret innen det...
   Ja, den er vanskelig å fotografere.

   Slett
 6. Hei Marit.
  Nydelige clematiser. Her står flere uten blomster. De vokser, så kanskje til neste år. Solbrud har jeg gitt opp. Den trives ikke hos meg. Ikke noe regn idag, ute skinner solen.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk! Ja, det gjør de sikkert. Solbrud trives overraskende godt her. Jeg kjøpte de i fjor.
   Her er det helt overskyet, men det kommer nok ikke noe regn.

   Slett
 7. Hello Marit, Gorgeous blooms. I love the first two, lovely flowers. We are watering our flowers lately, it has been dry and hot. Enjoy your day, have a great week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var sjovt at se, at Romantika og Betty Corning også danner par i din have. Blomsterne i min Romantika er mindre end de plejer i år.

   Slett
  2. Hej Marie

   Ja, de kler hverandre veldig godt de to. Hos meg er de ikke det, men min står også i halvskygge hvor det er mer fuktig.

   Slett

  3. Hello Eileen,
   Thank you! Yes, I'm watering here every day too. It's very dry here right now.
   Happy Monday and enjoy your new week!

   Slett
 8. I am very happy to hear that you are getting lots of bumble bees, Marit. Good news about pollinators is always welcomed these days when their numbers have been in steep decline.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I'm very happy for it too. I haven't seen so big numbers of bumblebees for many years.

   Slett
 9. Hei Marit!

  Heldigvis kan man ikke se på bildene dine at det er tørt. Jeg var så innstilt på at det skulle pøse ned, men nei. Det er i hvert fall overskya.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Nei, heldigvis sees ikke det så godt men sø vanner jeg også veldig mye. Her regner det litt akkurat nå. Det har blitt vått på bakken, og det har kommet hele 0,4 mm...
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 10. Så flott blomstring du byr på idag. Solbrud er så vakre, men jeg her ikke kjøpt den (ennå).
  'Romantica' blomstrer nydelig her også, den har holdt det gående i flere uker. 'Betty Corning' derimot får jeg nok ikke se blomstre i år, den har fått for lite vann og har mer eller mindre tørket bort. Sånn er det vel bare, det går ikke å vanne alt.....
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg har kjøpt solbrud de to siste årene, og bare på et år så har 'Moerheim Beauty' doblet seg. Så de vokser mye.
   'Romantica' er helt nydelig, ja. De tåler dårlig uttørking dessverre. Nei, det går ikke å få vannet alt. Noe må bare klare seg så godt det går.
   Klem, Marit

   Slett
 11. Hej Marit!
  Så vackra klematis, tänkte att jag skulle prova med storblommiga och se om jag kanske lyckas hålla dem vid liv. Rosen är riktigt fin. Humlorna och fjärilarna har äntligen visat sig i trädgården. Idag har vi också mulet väder, men det är skönt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Tusen takk! Ja, det burde du gjøre. Det er så hyggelig å ha mange insekter i hagen. Det er skjønt med lavere temperatur, ja.
   Ha det godt.

   Slett
 12. Morsomt nok, står den foredlede prestekragen jeg kjøpte i fjor med knopper. Første gang jeg lykkes med å få den igjen også :) I tillegg blomstrer den sorten jeg sådde i forfjor 'Crazy Daisy' som bare det, og er akkurat så bustete som den skal være.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig så kommer de! Det er jo så morsomt når de kommer igjen.

   Slett
 13. For en fryd med alle de clematisene! Spennende med de helt mørke fargene :-)
  Ja, jeg har hentet primula fra nord :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine. Fargene er i mange nyanser, og de mørke er spesielt fine
   Ja, de trives nok godt der :)

   Slett
 14. Dina clematis ser inte ut att ha tagit skada av torkan. Här är de små och blommar dåligt. Väldigt snyggt med den variegerade klätterhortensian. Den har jag inte sett förut.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, de har nok ikke det, for jeg vanner så mye. Tusen takk! Jeg kjøpte den for mange år siden, og har ikke sett den til salgs før nå. Så de er å få kjøpt, men veldig sjeldent.

   Slett
 15. Den svarte klematisen var fantastisk. Har det skjedd noe spesielt med bloggsystemene de to ukene jeg har vært på ferie? Jeg kommer inn på bloggen min og kan kommentere, men jeg kommer ikke inn på "baksidene" og får ikke lagt inn nye innlegg ??? Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ikke som jeg vet om. Det høres jo merkelig ut. Jeg har ikke hatt problemer med det, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg.
   Ha en fin dag.

   Slett
  2. Jeg kom meg inn til slutt, lang historie, vet ikke helt hva som skjedde, men det ordnet seg i hvert fall :)

   Slett
  3. Så bra, og jeg leste nettopp innlegget ditt :)
   Noen ganger lever blogger.com sitt eget liv, og det er ikke alltid så enkelt å finne ut av hva som er feilen.

   Slett
 16. 'Ivan Olsson' var en riktig snygging liksom den mörka tillsammans med den ljusare - kontrasten var läcker. Jag frågade efter Magnolia 'Ramme' som Tommy A ska ha korsat fram när han jobbade på Ramme gård. Han kunde inte hitta den när vi var där men så småningom....

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Carina! 'Ivan Olsson' er veldig fin ja. Det høres veldig spennende ut!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Mye fint i hagen din Marit. Clematis er i ferd med å bli en av mine favoritter. Jeg tror de klarer seg godt uten mye vann, gjør i allefall det hos oss.
  Regn har jeg helt sluttet å tenke på, kom noen få dråper i går, men det er kanne-vanning som vi må satse på.
  Det beste med varme og tørke, er at jeg ikke har sett en brunsnegle på ukesvis

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Turid! Det samme her. Jeg har samlet på de i nange år, men får aldri nok av de. Det kom den store mengde av 1,5 mm her i går, så da kan du jo tenke deg hvor vått det ble... ;)
   Brunsneglene liker ikke dette tørre været nei. Aldri så galt at det ikke er godt for noe...

   Slett
 18. The first picture of the white flower is amazing! I love how delicate it is. These photos are so vivid and clear. What kind of camera do you use? Keep up the posts.
  World of Animals

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I use my cellphone, Samsung edge 7, and I'm very fond of the quality. I will :)

   Slett