onsdag 25. september 2024

Halveis i mål, og fortsatt blomstring enn så lenge...

 På mandag fikk jeg gjort veldig mye. Jeg fikk ryddet i det store planterommet, og fikk satt opp en gammel hylle der. Jeg fikk også satt inn et hagebord som jeg bruker der hver vinter, og jeg fikk også inn alt av skjermlilje/Agapanthus. Pottene var veldig tunge på grunn av alt regnet i høst, så nå skal de ikke få vann på lenge. Jeg klipte ned de begoniaplantene og blodbeger som jeg hadde i ampler. Nå er det kun camelliaplantene og fiken igjen i drivhuset + noen pelargonia og spragler/ Coleus igjen der. De skal klippes ned, og så skal jeg plante avklippet. De er utrolig enkle å formere, og de er jo så fine og de trives godt ute om sommeren i halvskygge. 

Nå kommer det noen bilder som ble tatt på søndag. Vi har hatt noen deilige dager nå med rundt 15 grader innimellom regnet, men fra i morgen er det meldt om bare 5 grader om natten. Til helgen er det meldt om frost her. Usj...


Dahlia 'Teesbrooke Audrey' med flott besøk.  Vanlig hageblomsterflue/ Syrphus ribesii er dette.


Oktoberbergknapp/ Sedum/ St. Hans urt i Danmark/ Hylotelephium spectabile 'Herbstfreunde'
Kjært barn har mange navn...
De er på sitt fineste nå, og det norske navnet gir for en gangs skyld mening. Det er jo snart oktober :)


Nok en solhatt/ Echinacea av de selvsådde fra i fjor. Denne fargen er helt spesiell!


Denne fargen er mer vanlig, og disse er av de selvsådde også. 


Min nye yndling, og jeg så glad for at denne høstanemonen/Anemone tomentosa 'Robustissima' endelig har slått seg til her. 
Det er lett å se at det er en anemone, og blomsten kan minne mye om vanlig hvitveis / Anemone nemorosa synes jeg.


Dette er "restene" av bestemynten/temynten/ Monarda. Nå i høst skal jeg klippe de ned, og strø resten rundt mine lønner/acer i håp om at lukten av de kan skremme bort mus. Det er bare et eksperiment, men det koster ikke noe å prøve det ut. 


Solhatt/ Echinacea 'Sunseekers Blush'


Insektet helt til venstre er en honningbie/ Apis mellifera som har fått med seg litt pollen. Denne dahlia 'Teesbrooke Audrey' er en av mine favoritter blant dahlia. Den er åpenbart en favoritt blant insektene også :)

8 kommentarer:

  1. It’s great to see my old friend Apis mellifera going about her work with such dedication. Your preparations are well advanced, Marit, and I am sure that soon you will be ready for whatever winter brings. You will probably have a few aching muscles but a few days at the spa with daily massages will solve that! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's great to see them David, and I have a lot of them here. I have a neigbour who have bee cubes. He is very happy about all my flowers, and I think the bees are happy too. I'm soon ready for winter, but my muscles are aching very much today. I will take it easy the coming days. Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Det er meget smukke billeder, du har taget i haven! Nu er havesæsonen ved at slutte, og vi må nyde det, der er tilbage, inden nattefrosten kommer. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, sånn er det bare, og det gjelder å få med seg det siste som er fint nå.
      Klem fra Marit

      Slett
  3. Du har fått en hel del gjort hör jag. Den dahlian är otroligt vacker, förstår att den är en av dina favoriter, liksom blomflugornas.
    Hylotelephium spectabile heter kärleksört i Sverige. Olika namn i de nordiska länderna. Nu tycker jag att din höstanemon börjar se rosa ut. Den är jättefin och jag hoppas den nu har etablerat sig och kommer tillbaka nästa år igen.

    Önskar dig en fin onsdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har fått gjort en god del av det jeg må gjøre, og det er jo bra. Tusen takk. Ja, den er vakker. Det er derfor jeg skriver latinske navn, for det er bare forvirrende med de nordiske navnene. Det er mange ulike navn på en og samme plante. Ja, nå begynner den å se rosa ut, og det er jo sånn den egentlig skal se ut tror jeg. Ja, jeg håper på den. Når den overlevde forrige vinter her så er det jo en sjanse for det.

      Ønsker deg også en fin onsdag!
      Klem, Marit

      Slett
  4. I am not looking forward to those frosty days. Beautiful flowers Marit! I do love the sun hats and the last Audrey dahlia is beautiful. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. I'm not looking for it either. The frost can wait. Thank you Eileen! Take care you too, and have a lovely day!

      Slett

Halveis i mål, og fortsatt blomstring enn så lenge...

 På mandag fikk jeg gjort veldig mye. Jeg fikk ryddet i det store planterommet, og fikk satt opp en gammel hylle der. Jeg fikk også satt inn...