mandag 9. september 2024

Alt har en ende...

 Vi fikk fire hele dager til ende med sommervarme i beregnet i går. 

Insektene har det vært mange av i disse sommerdagene.


Humlene elsker solhatt!


Dette er det siste bildet jeg tok av den ene somerfuglen som besøkte meg. 

 Det er den første sommeren siden vi flyttet hit for 18 år siden at det nesten ikke har vært sommerfugler her.   Med det været vi har hatt i sommer så skjønner jeg godt at de har flyktet sydover.


Mine to katter som har nå overtatt en gammel badematte som de har okkupert siden Felix ble syk. Det er godt og  varmt der, og som de fleste andre katter så elsker de varme. Felix virker nå helt frisk igjen. De er veldig gode venner :)


Det er  veldig mange blomsterknopper på disse Sedum/Hylotelephium.


Min nye yndlingsblomst akkurat nå, og i dag kommer mange bilder av den. Den er ikke hvit og heller ikke veldig rosa, men jeg kan kalle den kremfarget med hint av rosa :)



Det er ikke bare jeg som liker denne blomsten!



Høstanemone/ Anemone tomentosa 'Robustissina'


Denne oppdaget jeg på fredag. Det er en høstasters, men hva den heter vet jeg ikke. Den er ikke mer enn 25 cm høy.


En solsikke som fuglene har sådd. De er så vakre!

I dag regner det igjen, og vi har fått både lyn og torden.   På tre timer har vi fått 20 mm! Det har regnet veldig hardt, og det skal også komme mer regn i morgen. 
Jeg er lei hele regnet, og jeg skulle ønske at de som ikke har fått regn i det siste kunne fått mitt regn. Sånn er det desverre ikke.

34 kommentarer:

  1. Your cats look very contented, Marit, as they should since they are no doubt treated like pampered royalty! And they don’t even care whether it rains or not, their staff (aka Marit) is always ready to take care of their every need. What a life! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. I hope they are satisfyed, David, and I try to do my best for them. They can go out in the rain, but they don't stay there for very long. I love my cats very much, and I do all I can to give them what they need. Yes, they are lucky.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hei Marit.
    De flyktet nordover! Her er det tonnevis med admiraler for øyeblikket. Vi har visst stålet alt godværet i år. Beklager. Håper det blir bedre fordelt neste sommer. Ønsker deg en tørr og solfylt uke. Virkelig.
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lena!
      Aha, så det er dit de har flyktet! Ja, det kan jeg forstå med alt det fine været dere har hatt i sommer. Det er dere vel unt, men nå holder det med regn her! Det hadde vært fint ja hvis været hadde blitt litt bedre fordelt. Men det virker som det er enten eller. Det tror jeg på!
      Ha det godt.

      Slett
  3. Pusekattene dine er så nydelige <3 Her har markjordbærene startet på runde nummer to har jeg sett. På lørdag var det 24 grader her.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :)
      Så bra da! Det var det her også, og det var så deilig.

      Slett
  4. At temperaturen daler, har jeg det fint med, men regnvejr kunne jeg godt undvære. Høstanemonen kan vist godt kaldes havens dronning 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, inntil en viss grad i dobbel betydning 😊 Det er meldt om kun 5 grader her natt til fredag. Det er visst ingen mellomting. Ja, den er så fin, og jeg så glad for at den endelig vil blomstre her.

      Slett
  5. Så mange fine billeder du har har taget i haven, Marit - og af dine smukke katte! Vi har øsende regn her efter en periode med alt for varmt vejr. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte! Det har vi også her, for det regner utrokug kraftig nå igjen. Ja, det er visst ingen mellomting på været.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  6. Vi har fået 17 mm i dag, så nu kan vi få plantet. Nu er det knap så varmt, men for dig er det vemodigt, at det var så kort tid. Vi håber på bedre held næste år.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var jo mye regn du fikk for en gangs skyld. Vi fikk 30 mm i går, men det har blitt helt vanlig her :(
      Ja, sommeren er nok over for i år. Ja, det er jo ikke annet å gjøre.
      Klem

      Slett
  7. Ja, det var rejäl sommarvärme vi fick njuta av. Här har det varit väldigt skönt med varma dagar och svala nätter. Men inatt drog det in regn och det var verkligen efterlängtat. Trädgården slokade enormt igår när jag gick omkring och tittade till växterna.
    Fjärilar har jag ju inga heller så det beror inte på att ni fått så mycket regn för här har det varit tvärtom. Dessvärre har jag läst om samma sak på flera bloggar så det är nog generellt så. Man undrar oroligt varför?
    Så skönt att läsa att Felix är helt frisk igen.
    Din höstanemon är verkligen fin med sina blekrosa toner. Hoppas nu att den återkommer varje år.
    Nu är det snart dags för morgonpromenad för mig.

    Önskar dig en fin tisdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ble et blaff av sommer her også før den forsvant igjen. Det var jo godt at du endelig fikk regn. Det var nok veldig nødvendig hos deg. Her kom det 30 mm i går og det er ingen ende på regnet her. Senere i dag er det meldt om over 20 mm igjen. Likevel er det ikke skader på noe her som det er mange andre steder i Norge. Noen steder har fått 80 mm på et døgn, og det var fra før veldig vått der. Stakkars dem!
      Nei, en kan undre seg på hvorfor det har blitt så få sommerfugler her og hos deg og mange andre også. Jeg leste på en blogg som en dame fra Tromsø skriver. De har hatt tidenes beste sommer, og det var veldig mange sommerfugler der nå! Tromsø ligger langt mot nord, så det er jo helt uvanlig. Ja, det er så herlig at han er frisk igjen. Tusen takk. Ja, det hadde vært fint om den kom igjen til neste år. Du er tidlig oppe, Anita! Jeg håper du fikk en fin morgentur.

      Ønsker deg også en fin tirsdag! Klem, Marit

      Slett
  8. Ja det var dejligt at fik nogle varme og solrige dage inden regnen kom igen-igen. Det er en fantastisk farve som din høstanemone har. Den har jeg ikke set før.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så deilig med noen sommerdager, for de har vi ikke hatt mange av denne sommeren. Regnet har kommet for å bli her tror jeg, for nå regner det igjen. Tusen takk. Den får lite sol, så det er kanskje derfor.

      Slett
  9. Hej Marit!
    Vi har också fått regn i natt, annars har det varit några riktigt varma soliga dagar. Fjärilarna har inte varit många, men nu har kålfjärilarna börjat komma fram. Dina solhattar är så fina, och de är uppskattade av humlor och insekter. Skönt att Felix är frisk igen, det syns att de är goda vänner.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Det er jo godt at du har fått litt regn, for det var vel nødvendig. Det er helt mystisk denne mangelen på sommerfugler. Jeg har nesten ikke sett kål sommerfugler heller her. Tusen takk. Ja, de tiltrekker seg mange insekter. Det er jeg veldig glad for at han er. Ja, det syns at de er gode venner.
      Ha det godt.

      Slett
  10. Hei Marit!
    Det første bildet ditt ser ut som et dyr med ører og snute...
    Veldig fint at du deler blomstene dine med så mange insekter !
    Sommerfugler har det ikke vært mye av her heller i sommer.
    Tilbake til vanlig høstvær!
    ha fortsatt fin uke!
    Hilsen fra Turid

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Turid!
      Ja, det kan ligne på det. Jeg deler med insektene så mye som jeg kan. Nei, det er rett og slett merkelig. Ja, nå er været som det pleier. Ha en fin uke du også!
      Hilsen Marit

      Slett

  11. Marit, I will gladly take some of your rain, because it is hot here +25C and there has been no rain for a week. My roses are dry. Cats are lovely. I also like your new flower, very delicate.

    SvarSlett
    Svar
    1. I wish I could send you some rain, Nadezda, because here I have too much of it. I'm sorry for your roses. Thank you.

      Slett
  12. Hello,
    Our day times temps still feel like summer, in the low 80's We could use some rain here, it is still very dry! I love all your beautiful flowers and the butterfly. The kitties are cute. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      That sounds lovely. Here is was very cold last night. The autumn is here with heavy wind. It's not nice when you don't get rain. Here we get rain all the time. Thank you! Take care, and enjoy your day!

      Slett
  13. Ja, hele fire sammenhengende dager med pent vær er vel rekord denne sommeren. Nøt hvert sekund! (Kom forresten torden og regn mot midnatt siste dagen) Koselig med dyr som er venner :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var jo nesten rekord det ja! Det gjorde jeg også. Vi er sulteforet på sol, så jeg håper at det kan komme flere sånne dager. Det gjorde det her også. Det er veldig koselig ja! :)

      Slett
  14. Hi Marit, beautiful photos of the flowers. Iovely cats, black/white. We have rain again.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Caroline,
      Thank you. Here we have sun today 🌞
      Have a nice weekend!

      Slett
  15. Hei Marit! Det er deilig å se så flott blomstring. Det som bekymrer nå, er lave nattetemperaturer. Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Tusen takk. Ja, det var ikke mer enn 4 grader her i går, og 5 grader i natt her. Det ser ut som det blir varmere igjen til uken. Nattefrost er alt for tidlig å få alt nå.
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  16. Se ven lindas tus flores. Por aquí hace bastante que no llueve, y hace falta, me la traería si pudiese. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Here we have got very much rain this summer. I guess it would be difficult to send you my rain. It's a pity that you get so little rain. Hugs!

      Slett

Nattefrost og nordlys...

 Ja, natt til lørdag var det kun 2 grader her, og min temperaturmåler er nok litt "snill" for den står inne i en krok så det var n...