torsdag 15. september 2022

Jeg tok nok feil...

 Dessverre er det nok ikke bare skjærer som biter av blomster på mine alpefioler/ cyclamen.


Dette er fra gårsdagens hærverk 🤔
Jeg tror det er mine små fjærkledde venner som kjøttmeis, blåmeis og pilfink som gjør dette. Disse står ved siden av spisestuen ute med pinner på kryss og tvers som ikke hjelper mot disse små fuglene. Jeg gir de mat hele vinteren, og dette er takken... 😉

Snart skal disse alpefiolene inn i drivhuset bare det blir kjøligere ute. Jeg håper at det fortsatt er noen blomster igjen da.

I går fikk jeg pottet om alle mine camellia, og fikk gitt de ny jord og gjødsel. Jeg håper at de får grønne blader av behandlingen. Et problem som oppstår av dette er at de tar mer plass i kjelleren. Større potter tar unektelig større plass...

Men det må jeg bare tenke på nå hvordan jeg skal løse det når den tid kommer. Enn så lenge står de trygt i drivhuset.


Denne vil blomstre tidlig til neste vinter.


Min camelliasamling med nye potter og ny jord.


Dette er blodbegerplanter/ Rhodochiton atrosanguineus som jeg sådde i slutten av desember. De har blomstret i ett sett siden juni.


Ares har fått en ny seng som han ikke bruker som seng 😅 
Han bruker den nemlig som "kosepute". Han stikker sine poter ned i den og drar klørne ut og inn akkurat som de gjør med kattemoren når de drikker melk når de er kattunger. Ares gjør dette daglig og storkoser seg med sin nye "pute".

39 kommentarer:

 1. Den puta til Ares så veldig god ut. Da er saken klar, ingen mat til småfugler til vinteren ;) Nei det er vel best at de får litt hjelp til kostholdet, strevsomt nok å være liten fugl om vinteren i Norge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig god ser det ut som. Ja, ikke sant ;)
   Jeg må nok bare fortsette å mate de, for vinteren er tøff nok for fuglene her i Norge ja.

   Slett
 2. Ah, those naughty little birds. You will have to consider them like unruly children who may drive you a little crazy but you love them nonetheless. I can't believe that you are already contemplating moving heavy pots into the basement. Not only will you have to lug them down there they will have to be brought up again next spring. Time for a freight elevator in the house, Marit! Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are really naughty. You're absolutely right David. They are like naughty children, but still I love them. I have to move some of them in my basement because they will not survive in my greenhouse because it will be too cold there for them. My husband will help me when they need to move inside. Yes, they need to be brought up next spring ;) What a good idea, but there is not enough space here to have it, David.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 3. Det var da noen irriterende fugler som ødelegger dine Cyclamen, høres nesten ut som det er noe småkryp på dem som de vil ha? Har ikke så mye erfaring på området dessverre, det største jeg har oppnådd med denne planten er å få et overlevende blad. :D Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er forferdelig irriterende :(
   Jeg aner rett og slett ikke hvorfor de gjør dette. Jeg trodde de ville klare seg ute hos deg?
   Ha en fin dag du også.

   Slett
 4. Nej men ... det var alltså inte bara skatorna. Undrar varför just cyklamenblommor är så attraktiva.
  Dina omplanterade kamelior ser så fina ut. Nu kommer dom att få en fin start till våren. Men den som är allra finast är Ares :)
  Önskar dig en fortsatt fin torsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var visst ikke bare de likevel. Ja, det gjør jeg også. Jeg opplevde det i fjor høst også med disse cyclamen, så dette er ikke noe nytt.
   Ja, jeg håper og tror at de vil like både ny jord og større potter.
   Tusen takk :)

   Ha en fortsatt fin dag du også!
   Klem, Marit

   Slett
 5. Oi, at småfuglene biter av blomsterhodene har jeg ikke vært ute for! Så frekt! Det var dårlig takk for godt stell!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvorfor de er så rampete her, men frekt er det ja! Ikke sant...

   Slett
 6. Når jeg har omplantet camellia, har det slået mig flere gange, at de i grunden ikke har vokset så meget i dybden, som jeg havde forventet, og at den gamle krukkejord ofte kan virke for tung, selvom jeg bildte mig ind, at jeg havde puttet godt med dræn i krukkerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har slått meg også, for det så ut som de vokser med røttene oppover i potten og ikke så mye nedover. Jeg måtte legge et lag med jord øverst så de fine røttene der fikk noe mer å vokse i. Det var en i grunnen en merkelig oppdagelse.

   Slett
 7. Dear Marit,
  Your camelias will be beautiful next year. You have done well to change the pots and give them nourishment. I'm amazed at the behaviour of those little birds, and I have never come across it before.
  Sweet picture of Ares with his comfy new bed. He enjoys it's softness to be sure, even if he uses it as a pillow.
  All the best Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia,
   I hope so, and they have a good starting point. Yes, I'm also surprised of their behavior. Last autumn it was the first time I'd noticed it.
   Thank you!
   All the best to you too, Sonjia!

   Slett
 8. Hej Marit
  Hvor er det ærgerligt, at mejserne ødelægger dine cyklamen. Til gengæld står dine camellia fint. Min tidligt blomstrende har røde skud, det ser det ikke ud til, at din har, men mange knopper har den.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er veldig ergerlig at fuglene holder på sånn. Det gjør de nå ja, og jeg håper på flott blomstring ut i januar en gang nede i kjelleren :)
   Det finnes så mange forskjellige camellia, så din og min er nok ikke like.
   Klem

   Slett
 9. Der er fordele og ulemper ved at invitere fuglene ind i haven, men jeg tænker det mest er fordele:) Du kunne jo lægge et net over blomsterne nu hvor du alligevel har sat pinde ned...
  Jeg har ikke kamelia, men jeg ved da der findes sorter som overvintrer ude i danske haver, så det kunne da være nogle af dine kan stå i drivhuset til vinter?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare. Det er helt klart flest fordeler :)
   Jeg har vært inne på tanken å gjøre det nede i hagen. Da vil de være utestengt fra å gjøre mere ugang.
   Her blir det mye kaldere enn i Danmark. Det er ikke aktuelt med de strømprisene som er nå å ha på varme der i vinter. I kjelleren får jeg stable de i høyden :)

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Kjedelig med småfuglene som biter av blomstene. Jeg har hatt god nytte av grillpinner som matbutikkene selger, med spissen på pinnene opp, kanskje litt brutalt. Det blir flotte camelia til våren.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så kjedelig når de holder på sånn. Jeg har vært inne på tanken å gjøre det, men jeg vil jo ikke spidde de heller ;)
   Jeg håper på det.

   Ha en fin helg du også!

   Slett
 11. It is a pity that your cyclamens suffer because of hungry birds. You may not need to feed them again, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's a pity that the birds destroy my cyclamens. I guess I must feed them anyway, Nadezda.

   Slett
 12. Dejligt at kigge på en samling camelia og glæde sig til alle de blomster, der kommer til foråret!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at flere av de vil blomstre til tross for at de nå har fått ny jord og større potter. Jeg gleder meg til det ja.

   Slett
 13. Hej Marit!
  Så tråkigt med dina cyklamen, det är inte snällt att bita av blommorna. Så många fina camelior. Skönt att få ny jord till växterna.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så ergerlig, og dette gjør de hver dag her. Snart skal de inn i drivhuset når det blir litt kaldere. Da får ikke fuglene tak i de mer. Tusen takk. Ja, det er så godt å være ferdig med det.
   God helg.

   Slett
 14. Det ligner et helt gartneri med speciale i kameliaer. Samlingen ser fin ud, men det må have været noget af et arbejde at plante dem alle om.
  Ares ser så sød ud. Det var godt, den fik en "kosepute" at hygge sig med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si at de gjør. Jeg har samlet på camellia i mange år, men det er først nå de har fått nye potter og ny jord.
   Det var mye jobb ja, men det var så fint vær med sol og god temperatur. Da er det bare morsomt å gjøre det.
   Tusen takk. Ja, ikke sant :)

   Hilsen Marit

   Slett
 15. Such a shame that the birds destroyed your beautiful cyclamens.

  Ares is an adorable kitty! 😺

  Have a great weekend, my dear friend.

  SvarSlett
 16. God lördag Marit!
  Tack för kommentar hos mig :) Tittar bara in för att tala om namnet på min blå flox utifall du inte ser mitt svar. Den heter 'Blue Paradise'.

  Önskar dig en fin lördag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. God lørdag til deg også Anita!
   Takk for ditt svar! Jeg har hatt den en gang selv for lenge siden, men den var ikke så blå som din. Kanskje fargen blir påvirket av jorden akkurat som på hortensia?

   Ha en fin lørdag du også!
   Klem, Marit

   Slett
 17. Søtt lite kose-nusk, Ares :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han er så søt, og er en skikkelig kosegutt :)

   Slett
 18. El jardín nos da demasiado trabajo, pero me encanta. Te deseo que tus camelias estén felices con sus nuevas tierra y macetas. Tu gato se ve feliz. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is true that the garden gives us a lot of work, but I love it too. I hope my camellias like their new soil and their new pots. He is a happy cat!
   Lots of kisses.

   Slett
 19. Tänk vad så fina fåglar kan göra oreda.
  Fin kudde till katten, ser skönt ut.
  Skön söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig hvor mye de kan ødelegge. Han er veldig fornøyd med den.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 20. Vår lilla dagishund Molton älskar att ligga på min värmefilt i soffan, på eller av gör ingen skillnad. Han kryper gärna under den t.o.m. när den är riktigt varm - och det gör jag också. Är så frusen nu när jag inte rör på mig. Dessutom har vi sänkt temperaturen inne från 23,5 som jag vill ha till 22.....
  KRAM-Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange dyr som liker varme. Jeg er også frossen av meg. I dag var det bare 0,9 grader her, og da fant jeg frem mitt ulltøy. Jeg hater å fryse, så da må jeg bare kle på meg med mere klær. 22 grader er for kaldt for meg også. Dere får prøve med 22,5 :)
   Klem, Marit

   Slett

Litt snø pynter veldig opp...

 I går kom det helt uventet litt snø. Det startet på formiddagen, og det varte helt frem til kvelden. Det var så lett og luftig snø, og det ...