torsdag 8. september 2022

Nå er de skyldige avslørt...

 Ja, jeg så hvem de var, og de ble "tatt" på fersk gjerning. Jeg kjøpte i forrige uke noe som kalles utecyclamen. Det er nesten de samme alpefioler som jeg pleier å kjøpe hver høst. Jeg satte de bak huset her som er ved siden av spisestuen. Der så jeg da at det satt to skjærer/ pica pica og bet av de nye blomstene. Jeg tror de må kjede seg her. Det er ingen katter ute her som de kan plage, og da vet jeg ikke hva ugang de ellers kan finne på. Jeg har satt opp flere pinner, og det fungerer. Nå har det ikke blitt bitt av flere blomster der som jeg først plantet de ut etter at jeg satte opp pinner der. Jeg bruker det samme trikset mot rådyr, for de liker heller ikke mine pinner 😉

Når jeg kjøpte disse nye alpefiolene / utecyclamen så oppdaget jeg noe morsomt. Jeg så at flere av de lignet på Cyclamen graceum som jeg sådde for flere år siden. De har jeg ikke sett at de har hatt på gartneriet før. Disse kommer opprinnelig fra Hellas/Greece og derav navnet graceum. De er ikke vinterherdige her, så de vil bo i drivhuset i vinter.

Cyclamen graceum frøplanter.Sånn ser de ut de jeg kjøpte her om dagen. Jeg har ikke tidligere sett de med sånne blader. Så jeg tror de er en variant av C. graceum.


De jeg pleier å kjøpe har ofte å ha blader som disse.

God helg/ weekend!

24 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Cyklamen er så fine, men de er en jungle for mig, de ligner hinanden og alligevel slet ikke. Men flotte er de. Irriterende at de skjærer spiser af dem, men godt det hjælper med pindene, men jeg forstår ikke, at det kan holde dem og rådyrene væk??
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er de. Du har jo det rette klima for de, for her er det egentlig for kaldt. Det er veldig irriterende ja. Jeg tror de er redde for pinnene som stikker opp. Kanskje de tror at de er farlige. Jeg vet ikke...
   Klem

   Slett
 2. Hello,
  Those Magpies are naughty birds. Your Cyclamen look pretty in the basket. I like the pretty colored flowers and the leaves are lovely. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, they are very naughty. Thank you.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 3. Ja, det er naturligvis skader der laver skader på dine cyklamen! På dansk hedder pica pica nemlig en skade, og det burde den jo også hedde i din have. Egentlig fantastisk der bare skal nogle pinde til at skræmme den væk, men godt du fik opklaret mysteriet!
  De er fine alle dine cyklamen, men jeg vil slet ikke blande mig i 'navne-legen'. Det bliver alt for uoverskueligt, og jeg er tilfreds med bare at se på dem:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er selvfølgelig de. Ja, det burde de absolutt hete her også! De skader jo alt som er ute :(
   De liker ikke mine pinner, og godt er det. Navneleken skal du få slippe Ulla :)

   Hilsen Marit

   Slett
 4. Så fine nye Cyclamen du har kjøpt. Det er bra at du har funnet løsningen på skadene.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, ikke sant.

   God helg!

   Slett
 5. Se ven preciosos, espero que no vuelvan las urracas a destrozar las flores. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Teresa. I hope it too. Kiss.

   Slett
 6. Det er nogle store fugle i forhold til de små alpevioler. De kan de ikke være bekendt. Forhåbentligt virker dit sindrige pindesystem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alpefiolene blir veldig små i forhold til de. Jeg håper at de fortsetter å holde seg borte ja.

   Slett
 7. Those magpies must drive a gardener a little crazy - of that I am sure. They are very mischievous birds in many ways. Seems like you have found a way to deal with them, Marit, and I hope it continues to work. Those magpies had better be careful dealing with the Warrior Gardener of Norway or the "pie" part of their name may be their destiny! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they can drive me crazy for sure, David. I try to scare them with my sticks, but they are so smart. I guess they soon finds out that the sticks are not dangerous. I hope they find something else to do. Hugs and kisses, Marit

   Slett
 8. Du får lage lekeapparat til disse skjærene dine, så kanskje ekornene begynner å engasjere seg der også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde nok vært en god ide. Det er åpenbart at de kjeder seg.

   Slett
 9. Hej Marit!
  Hoppas skatorna låter bli dina cyklamen, vet att de brukar bita av blommor också i rabatterna hos mig. Så vackra cyklamen, både blommor och blad.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det håper jeg på, for jeg er lei av at de ødelegger blomstene mine. Hvis de også gjør det hos deg er det tydelig at de holder på med dette flere steder. Tusen takk.
   God helg!

   Slett
 10. Hello Marit!
  Beautiful cyclamen! In my garden they are growing now.
  Have a nice weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Tania!
   Thank you. I guess they must look lovely in your garden right now.
   Have a nice weekend you too!
   Hugs!

   Slett
 11. The Cyclamen are beautiful plants, here as a house plant, too cold to live outside.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are very beautiful. Here can some of them I just planted probably survive, but it's a risky test. There are many different cyclamen, and the most of them are houseplants here too.

   Slett
 12. Hoppas skatorna låter bli nu då. Cyclamen är jättefina men jag klarar aldrig av de krukade så nu odlar jag de som klarar sig ute istället :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper på det. De er så fine ja. De som er plantet i kurv oppbevarer jeg i kjelleren. De som jeg har plantet ut er helt på grensen i herdighet her, så jeg er ikke sikker på at de overlever her :)

   Klem, Marit

   Slett

Litt snø pynter veldig opp...

 I går kom det helt uventet litt snø. Det startet på formiddagen, og det varte helt frem til kvelden. Det var så lett og luftig snø, og det ...