mandag 19. september 2022

Det er fortsatt noe som blomstrer her...

Høsten merkes godt i hagen nå. Det har begynt å falle masse gule blader fra bjørkene rundt her. Det er ikke fordi det har vært nattefrost her enda, men rett og slett på grunn av tørken i sommer. En voksen bjørk behøver noe sånn som 500 liter vann i døgnet, og det har de nok ikke fått i sommer.

Jeg tok en liten fotorunde i går i fra hagen, og her er bildene.Dette er fra min lille "skog" hvor jeg stammet opp trær og plantet mange nye stauder. Alunrot/heuchera trives så godt her. Denne heter 'Coral Berry'


Her vokser det mange forskjellige av de.Denne heter 'Electra'. Den tåler bare litt sol, så den trives godt der hvor det er mye skygge.


Fortsatt så blomstrer solhattene.
Jeg har mer hell med disse cyclamen jeg plantet ut, for de har skjærene latt være i fred etter at pinnene kom opp. Småfuglene holder seg mest rundt huset hvor maten er, og derfor er de som står ved spisestuen mye mer utsatt.


Hvit lyng / Calluna vulgaris


Denne sedumen kjøpte jeg som hvit, men nå har den skiftet til rosa farge. Den hadde ikke noe navn, men det får være greit :)


Dette er fra et bed som er nede i hagen, og bilder fra forrige uke. Den lønnen til venstre beskjærte jeg kraftig i fjor høst, men den har vokst veldig mye i sommer. Acer negundo 'Flamingo'


Denne ble også beskåret kraftig i fjor, og derfor har blomstringen blitt veldig forsinket. Men det gjør ikke noe :)


Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise'


25 kommentarer:

 1. Nå som høsten kommer mer og mer hver dag, så må man jammen passe på å fotografere før ting fryser. Jeg har begynt å plukke inn tomater fra drivhuset, så må vel sette på litt fyring der når kuldegradene melder seg. Fult opp av blomster på plantene, men de utvikler seg neppe til kart før vinteren tenker jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant, og frosten kan kanskje komme allerede natt til onsdag her. Det er nok bare forbigående, men likevel en påminnelse om hva som snart kommer. Det er nok for seint på året til at de blir modne nå. Jeg leste et tips her om dagen. Legg grønne tomater i en skuff samnen med en banan. Da skal de visstnok modne inne. Jeg har ikke prøvd det selv.

   Slett
 2. Jag har också märkt här att björklöven börjar falla. Och som du säger, mycket av orsaken är nog torkan. Men så har vi också haft det rätt blåsigt. Idag blåser det ganska mycket.
  Bra att skatorna låter dina cyklamen vara ifred och att småfåglarna kommit på att det är godare att äta riktig fågelmat :)
  Mycket vackert fortfarande hos dig med solhattar och Heuchera. 'Vanilla Fraise' är riktigt fin!

  Önskar dig en fin måndag eftermiddag och kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det skyldes nok tørken i sommer. Det har ikke vært frost her enda. Det har blåst mye her også de siste dagene.
   Ja, de har fått stå i fred nå i det siste. Det er bedre med fuglemat ja :) Tusen takk. Den er veldig fin ja, men den er forsinket med blomstringen i år. Vanligvis blomstrer den i begynnelsen av august.

   Ønsker deg det samme, Anita!
   Klem, Marit

   Slett
 3. Hej Marit!
  Det är riktigt fint med alla alunrot, de är väldigt användbara och har så många färgvarianter. Din Vanilla Fraise är väldigt fin. Var i skogen för några dagar sedan, för att plocka svamp. Man blir lurad av gula björklöv, som ser ut som kantareller. Idag har vi haft kyligt och blåsigt, men det gör inget. Då kan man sitta inne och ha det skönt istället.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de passer inn over alt. Tusen takk. Ja, nå er det gult løv både i skogen og i hagen. Vi har hatt det samme værer her. Ja, da får vi hygge oss inne når været blir sånn.
   Ha det godt.

   Slett
 4. Fine Alunrot i vakre farger, tenk at Sohattene fortsatt blomstrer. Her har det også blitt mer høstlig.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de blomstret fortsatt i går, men i natt var det nesten frost her. Så de varer nok ikke så lenge til nå. Ja, det er uten tvil høst nå.

   Ha en fin dag!

   Slett
 5. Dit nye skovbed tegner allerede rigtig godt med mange skønne alunrod i kanten. Jeg synes jo de er lige så fine som blomster, og det er dine Acer sandelig også! Din have ser sund og frisk ud, så din vanding har virket!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser ut som de trives der nå. Jeg er også veldig glad i bladplanter og de har også fine blomster. Tusen takk. Vanningen har virket ja, og det er jeg glad for.

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Du har så fint i din höstträdgård Alunrot är en favorit på grund av att den är vacker hela sommaren och under hösten och att det finns så många olika färger av den.Din brokbladiga lönn är verkligen så läcker.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, den har blitt en stor favoritt her. De finnes i så mange farger, og passer inn over alt. Ja, den er jeg veldig glad i, og den tåler åpenbart godt beskjæring også.
   Ha det godt.

   Slett
 7. Hello,
  It is nice to see your late blooms. I love the sun hats and the hydrangea. We have not had a frost yet, so our plants are hanging in there with some blooms. Take care, enjoy your new week!

  SvarSlett
 8. Nydelige Heuchera! Like fine hele sesongen, de. A. 'Flamingo er bare smellvakker. Jeg har "forkjøpt" meg på Acer, og lurer meg i hjel på hvor den siste skal stå. Fikk faktisk plassert en Sambucus 'Madonna' (70% på salg) (inspirert av deg) i dag! Ja, det er masse tørt løv på bakken nå, mens skogen fortsatt for det meste er grønn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er de så absolutt. Ja, den er virkelig en godbit :)
   Har du også "forkjøpt" deg på lønner? ;)
   Her blir det noen nye hvert eneste år. Bare to hittil i år, men i fjor ble det mange. Og året før der... ;)
   Så bra da!
   Jeg klipte gresset i dag, og da var det mye tørt bjørkeløv på bakken. Ja, skogen er fortsatt grønn her også.

   Slett
 9. Hej Marit
  Så er jeg endelig vågnet op ;) Dine heuchera er så fine, min søn samler også på dem. Jeg synes ofte, at de bliver lidt grimme, men jeg har også mest de almindelige, de er lidt kedelige nu. Dine solhatte er bare så flotte. De truer med nattefrost her i DK, men det bliver nu ikke på vores lille ø.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Så bra da! :)
   Tusen takk. Det var jo fint at din sønn også samler på de. De gamle sortene ble ofte stygge ja, men de de nye sortene blir ikke stygge på samme måten. Her det det kun 1,9 grad i natt, så det kan bli frost her i natt. Du slipper nok det du :)
   Klem

   Slett
 10. Hei Marit.
  Nydelige heuchera. Jeg har også sans for de. Dekorative som de er. Ja, en må bare nyte den siste blomstringen mens vi kan.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Ja, de er så flotte, og passer inn over alt i hagen.
   Det må vi ja, for den ka fort være over. Her var det is på bilen i dag.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Det er godt at se, at alle de planter, du har plantet ud I år, trives godt, selvom det har været sparsomt med regn. Jeg synes også, nogle af træerne visner tidligt ned i år. Forhåbentligt bliver vanddepoterne fyldt op henover vinterhalvåret, så de kan udvikle sig frit til næste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å se at de trives til tross for tørken. Det er garantert på grunn av tørken at de feller gule blader nå. De andre trærne rundt her er fortsatt grønne. Ja, la oss håpe at det skjer. Naturen behøver veldig mye nedbør nå.

   Slett
 12. Det verkar vara en hel del som fortfarande växer och ger färg hos dig, trots hösten.
  Fin höstbilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enn så lenge så er det sånn, men i natt var det kun 0,9 pkussgrader her, og hele hagen er hvitrimet. Det er nok mange blomster som har frosset i natt.
   Tusen takk!

   Slett
 13. Sigo sin ver mi comentario. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. How strange Teresa. I can see your comments, and there is none in the spambox.
   Kiss.

   Slett