torsdag 4. februar 2021

Mine hageprosjekter i 2020...

Advarsel! Her kommet et nytt maratoninnlegg!

Nå som jeg nettopp ble ferdig med de månedlige tilbakeblikkene, så var jeg likevel ikke helt ferdig. Det var mange hageprosjekter jeg utelot å ta med da og her kommer et tilbakeblikk på nettopp de. Jeg trodde ikke at det var så mange gjøremål i fjor når jeg skulle finne de frem nå, men det ble visst mange (som vanlig) i 2020 også. 

Ta med dere en kopp med noe varmt å drikke og les i vei!
Jeg starter dagens innlegg med et bilde fra 28. april i fjor bare for å minne dere og meg selv på hva som venter oss bare vinteren blir borte! Nemlig vårblomster... :)

Primula denticulata 

Pga. den tidlige våren så fikk jeg startet veldig tidlig i hagen. Allerede 18. april fikk jeg tømt hagedammen, for det var hull i duken oppe på kanten. Froskene hadde alt da lagt egg i dammen, og de måtte jeg da finne et egnet sted til. Jeg fant en gammel murerbalje, og den var perfekt til formålet.

Det var blitt lagt store mengder froskeegg  i dammen allerede da pga. den tidlige varmen.

Neste prosjekt var flyttingen av en syrin, en parykkbusk og en liten lønn.  Jeg var ikke så delaktig i selve flyttingen, men mer som en konsulent. Jeg måtte jo si hvor plantene skulle stå så klart :)
En venn av oss har en minigraver og jobben var gjort i løpet av et par timer. 


Her er den ene syrinen plantet.
Det jeg husker best fra den dagen er at det var så iskaldt. Dagen etter kom det også snø.  Syrinen til høyre i bildet  var kommet veldig langt med bladene. Det hadde vært så varmt i hele april, og veldig mange planter var kommet veldig langt. Det er skummelt når det da kommer både snø og frost etterpå.


Noen tilbakeslag  i været kommer det alltid. Tar med dette for å vise magnolia som blomstrer i snøværet. Dette er fra 1. mai. Den flotte blomstringen ble da ødelagt av snøen, men den hadde flere knopper heldigvis som ikke var kommet frem da. 

Det tok sin tid å bytte den gamle duken i dammen, men 5. mai var den på plass. Vi var 6 stykker her som bar duken på plass. Godt at den ikke må byttes så ofte...

Froskeeggene var da blitt utviklet til rumpetroll, og her er de flyttet tilbake i dammen. 

Endelig ble jeg ferdig med å rense opp i steinsirkelen.
Dette var 10. mai.

Hele området så ble plutselig veldig mye bedre :)
Alle bambuspinnene er til å binde opp pioner senere på sommeren.

Jeg fikk også laget to nye innganger til steinsirkelen, for det var nesten ikke til å komme inn der har jeg fått høre flere ganger... ;)

Neste gjøremål startet 27. mai. Det var noen steiner som hadde blitt skjeve og de måtte jeg rette på. Dette er belegningstein som hadde ligget der i flere år, og de var ikke enkle å flytte på.

Det hele ble mer omfattende enn jeg så for meg som vanlig...  Det lå en gammel rot der etter et stort grantre som en gang sto der, og den var seig å få bort. Med god hjelp ble den borte til slutt.

Etter det var ferdig begynte jeg på noe som var et prosjekt som hadde ventet på meg  i flere år. Nemlig å få lagt på plass steinene som ble fjernet når det ble gravd opp her.
De hadde jeg tatt vare på, men først ble det da litt grunnarbeide igjen.

Dette er fra 27. mai, og her har jeg to  bed med med mange vårblomster. Det var mange lass med subbus som måtte fraktes dit før jeg kunne begynne å legge stein der. 

Her er hele innlegget fra 29. mai i fjor. Der er hele forhistorien til alt det som har skjedd akkurat der for nye lesere som ikke har sett det før. Det er en dramatisk hagehistorie :)


Her er det ferdige resultatet. Det er ikke så skjevt der som det ser ut på bildet, men regnet renner nå lettere ned i bedet til venstre fordi vi skåstilte steinene litt når vi la de. Fall ut fra veggen er viktig. Det var det før der også, men nå kan regnet enda hurtigere renne bort. Det nye våtere klima gir meg flere utfordringer her. Når det først regner her så kommer det veldig mye av gangen, og da må det jo renne bort et sted.  Heldigvis vokser det planter til venstre i bedet som tåler godt med fuktighet som f.eks. hosta, bregner, rhododendron og flere lønner.


Dette bildet er tatt 11. juni, og dette er fra det bedet som ligger til venstre i bildet over her bare litt lenger til venstre. Nok regn i juni satte i gang en voldsom vekst :)

Da er jeg kommet til juli, og nå er det et litt større prosjekt (igjen) som starter. 

Jeg begynte nå å skape et nytt bed av planter som sto der fra før, og mange nye.


Dette er fra 9. juli. Denne fuglemateren ble flyttet hit fra inne i gårdsplassen. Den gamle stokken den sto på var hakket i stykker av hakkespetten, så denne ble erstattet av en ny stokk. Jeg gravde et stort hull så den sto støtt i bakken der. Det måtte jeg gjøre først innen jeg fortsatte med resten. Det gjelder å gjøre ting i riktig rekkefølge!

På andre siden av dette bedet står en akeleie som har sådd seg selv.
I sommer ble den så høy at den ble bundet opp i flere omganger. Den knakk først en bambuspinne, og jeg fant da en solid stokk som ble slått ned i bakken til støtte for den. Den står der fortsatt :)


Jeg målte denne akeleien til ca. 150 cm hvis jeg husker riktig...
Denne blomstret i hele sommer. 


Stadig nye planter kom til. Jeg hadde så hell med meg for akkurat da hadde gartneriet her tilbud på høstormedrue/ Cimicifuga simplex 'Chocoholic', og jeg lot meg ikke be to ganger :)


Her er det sånn nogenlunde ferdig plantet. Da var det bare å fortsette med duk og grus.


Jeg glemte helt å ta bilder mens jeg holdt på, men dette er altså en fortsettelse av det nye bedet og området rundt som også ble til en ny sitteplass. Det er kun der det er skygge her, og i varme sommere må en jo ha det.

Ferdig resultat! :)

Men ferdig var jeg ikke...

Jeg har ofte flere prosjekter gående på en gang, og en av dem hadde jeg holdt på med tidligere på sommeren. Jeg hadde lagt duk og dekket det med grus.
Til slutt var det å få kantet og limt steinene på begge sider av kattegården og så ha på mere grus. 


Her viser jeg bare det ferdige resultatet :)

Da er jeg kommet til siste jobben i hagen i 2020, og som også ble avslutningen på et gammelt prosjekt fra 2019. 

Først litt tilbake i tid

Her fra 12. juni 2019...

...og her 24. august 2019.

Det var en veldig stor jobb og dette hang jo også sammen med alt det andre jeg gjorde i det samme området den sommeren. Men i fjor sommer ble jeg altså endelig ferdig.


Jeg hadde i april kjøpt mange forskjellige epimedium, og de ble endelig plantet. Jeg er veldig spent på å se de igjen når det blir vår. Stauder klarer seg jo fint i potter gjennom en sommer bare de får nok vann. 


Flere lønner ble kjøpt på salg og de ble også plantet der. De skal egentlig bare bli ca. 1 meter høye, så det skal bli spennende å se om det stemmer. 
Her var jeg endelig ferdig, og da var jeg også veldig fornøyd. Et langt prosjekt over flere år var endelig sluttført.

Da er jeg ferdig med alle tilbakeblikkene fra 2020. 
Jeg synes det er morsomt å se tilbake på de, og det blir sikkert noen nye prosjekter i år også.

Jeg har étt nytt prosjekt planlagt for i år, og det ligger langt nede i hagen. Det er så langt  å gå for å komme ned dit med grus og trillebår, så det blir en  fryktelig tung jobb. Så jeg får se hva det blir til. Det ligger langt frem i tid, for det blir ingen tidlig vår her i år tror jeg. 

Akkurat nå er det -10 grader. Vinteren har virkelig fått festet grepet her nå. Det snudde til nyttår, og siden har det vært iskaldt. 


49 kommentarer:

 1. I år har vi fått en riktigt ordentlig vinter. Till och med hos mig har det varit minusgrader länge nu och det har snöat vid några tillfällen så det ligger ca 20 cm.

  Att behöva kärra in grus längst ner och in i trädgården är ett rejält jobb... Du får ta det lite i omgångar så blir det lite lättare för kroppen. Jag har ju sett dina projekt färdiga IRL och kan intyga att det är ett stort jobb och du har fått ett väldigt fint resultat :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert, og i fjor hadde jeg nesten ikke det jeg forbinder med vinter. Da har du nesten mer snø enn hos meg. Her regnet det så mye, og så ble det frost. I hagen nå er alt bare en stor isklump :(

   Det er jeg helt nødt til ja. Armene mine er pr. nå veldig vonde, så jeg må nok ta det med ro.
   Tusen takk, Carina :)

   Klem, Marit

   Slett
 2. I can see that you are a smart lady, Marit, to act as a consultant when the heavy work needs to be done! If ever I find myself close to you I will be sure to drop by so that we can be co-consultants. I am sure we would make a very fine team instructing others what should be done, what to move, where to put it (they might tell us!). If I have any control over it my days of heavy physical work are done so I don't envy you the prospect of trundling your wheelbarrow all the way to the bottom of the garden. Better start building up your muscles now!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh yes I am David.
   I will help you if I can :) Yes that's true.

   Slett
 3. Hello dear Marit,
  I am always impressed with how hard you work in your garden! Your garden is always very neat and well cared!
  Not a pond for me ... I'm afraid of kikers ... yes, really! And I'm not lying!
  Have a nice day!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella,
   Thank you. I must ask - what is kikers? I don't find it in google translate. It sounds scary!
   Have a nice day you too!
   Hugs!

   Slett
  2. Lol!
   Sometimes I get the languages mixed up! They are frogs! 🐸 Hahahaha ...
   Sorry!

   Slett
  3. Ok, then I understand you better 😂
   Yes, many people are afraid of frogs. I like them, but sometimes I get a little afraid when they jump on me. I'm very afraid of worms and snakes.

   Slett
 4. Det er fantastisk at følge dine projekter i haven, Marit! Din meget store akelaje er utrolig flot! Jeg har mange af dem i haven, og de er kommet helt af sig selv.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, og den har jeg ikke engang plantet selv :)
   Hvis du vil ha frø av den til neste høst så bare si i fra. Jeg ga bort mange i høst, for den produserer enormt med frø også. Jeg kan selvsagt ikke garantere for hvordan de blir for de krysser seg hele tiden. Akeleier er så fine. Det er nettopp sånn de gjør.
   Klem

   Slett
 5. Jeg har også en naturlig pytt som det kommer froskeegg i hver vår, blir rumpetroll og forsvinner etterhvert. Minigraver var veldig lurt, det må bli neste investering tror jeg. Det er så tungt å drive med spade. Artig å se at det ikke bare er jeg som bruker litt tid når en har prosjekter, selv om de aller helst skulle vært ferdige i går.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de legger egg bare det er litt vann der. Minigraver er utrolig kjekt ja. Def er veldig tungt, og jeg vet alt om det ;)
   Ting tar noen ganger vekdig lang tid med meg, men jeg blir som regel ferdig en eller annen gang likevel. Ja, men det er sånn vi bare er. Helst i går ja.

   Slett
 6. Hej Marit
  Ja du har godt nok haft gang i mange projekter, det tog lang tid at følge med i det hele ;) jeg kan jo slet ikke være med her, og så må man tænke på, at du selv laver det meste, det gør jeg ikke, jeg dirigerer bare med Bent :) Jeg er ikke så praktisk som du er, jeg er også ældre end dig.
  Nå men Bent kiggede lidt med, han morede sig over rompetrollen, på dansk haletudse. Froskeegg vidste han heller ikke, hvad var. Ja vi lærer jo lidt til hinandens sprog efterhånden. Her kan jeg sagtens følge med, men det svenske er svært, jeg ved, at du også har det sådan.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, men det er sånn det er. Ja, det vet jeg, for det tok mange timer å lage innlegget også :)
   Når det blir så mye tekst tar det jo lang tid å lese det så klart. Ja, du er eldre enn meg og da er det ikke så enkelt å få gjort ting så klart. Min mann prøvde seg som førtidspensjonist, men det orket han ikke så nå jobber han fullt med eget firma. Så jeg har ingen å dirigere, og da må jeg gjøre det jeg klarer. Jeg får jo hjelp hvis det er noe jeg ikke får til selv. Når jeg la steinene fikk heg hjelp, for det har min mann gjort i nesten 40 år ;)
   Så morsomt da! Det var hyggelig å høre at han leser med. Ja, det gjør vi, og jeg har lært mye dansk av deg og de a dre danske bloggerne. Dansk og norsk har mye likt i språket. Siden vi var under dansk styre i flere hundre år snakket folk nesten dansk her frem til omtrent begynnelsen av 1900 tallet. Siden har språket her blitt fornorsket, men det er jo naturlig. Ja, svensk er mye vanskligere å forstå for meg også, selv om jeg lærer jo det også etter en tid :)
   Klem

   Slett
 7. Good afternoon dear Marit,
  When you look back what you've done you can be proud of yourself. How different I am (fun). I start something but never finish something because there is to much to see in the garden. The photo of the chairs brought a smile on my face wondering if you ever take time to take a seat.
  Your garden looks like paradise now!!
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke,
   I like to finish things if I have got an idea. I get new ideas all the time ;)
   I seldom have time to rest in the garden, so you are quite right about that :)
   Thank you!
   Have a nice evening.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 8. Hei Marit!
  Det har blitt skikkelig flott i hagen hos deg!
  Gøy å ha fulgt deg noen sesonger nå og se hvor nydelig det har blitt.
  Sist sommer må jeg si jeg var imponert over all den tunge jobben du gjorde.
  Blir bare helt nydelig til sommeren, da har det grodd seg til ennå mer!!
  Ha noen fine uker nå, nyt bilden dine og hvil deg ut til ny sesong:) :)
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid!
   Tusen takk. Det skjer litt nytt hvert år, så det er hyggelig at du følger med. Det er mye tungt ja, og derfor tar det også lang tid noen ganger.
   Jeg håper på det, og at ikke alt har dødd pga. kulden som er her nå.
   Kos deg du også Turid! :)

   Slett
 9. Hello Marit,
  You have had many projects in 2020, your garden looks beautiful. I love the circle patio, the path, the clematis and bird feeder are great too. The frogs must love your pond, very nice. A great look back. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, as always. Thank you. I think they love my pond because they are always around it.
   Enjoy your day too, and stay safe!

   Slett
 10. Er imponert over hvor mye du har gjort i hagen din i 2020, fine bilder som viser fremgangen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 11. Hej Marit!
  Så många projekt du har klarat av, och det är stora tunga projekt med stenläggning, och grus.
  Det ser riktigt fint ut. Är förundrad över den stora aklejan, helt otrolig. Skall bli spännande att se vad du hittar på i år. Tror inte du kan sitta still utan något projekt.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er veldig tungt, og derfor tar det også lang tid. Tusen takk. Ja, den har blitt veldig stor, og jeg er egentlig sjokkert over hvor høy den ble i sommer.
   Du har nok rett i det :)
   Ha det godt!

   Slett
 12. Marit, you're very hardworking gardener. All your projects have been completed and now your garden looks nice. I especially love your pond as I know how difficult it is to maintain it.
  Your colombina was so tall, beautiful!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes Nadeza I am. The summer is so short, and you know it too. I need to do all I can in the garden before it's winter again. Thank you. Yes, the pond gives me a lot of work. It was very suprising when it became so tall.

   Slett
 13. Det var en imponerende gennemgang af årets projekter! Du må da selv være blevet lidt overrasket over alt hvad du har nået. I hvert fald ser det hele så godt ud at jeg synes du kan tillade dig en "projekt-pause" i år - og måske prøve at sidde i nogle af de dejlige havemøbler?
  Det er dejligt at se den frodighed der herskede mens du knoklede rundt med trillebøre og sten, jeg håber du nåede at se det selv undervejs. Husker så godt de små rumpetrolle som skulle have nyt badevand (og bassindug).
  I nordmænd kan altså noget med ord... "Rumpetroll" er kommet med i min samling af yndlings-ord sammen med ord som "nistepakke" og "snuplass". (Håber jeg har forstået og skrevet dem så du kan forstå:)

  Flot indlæg Marit!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, jeg må innrømmet jeg ble litt sjokkert over hvor mange prosjekter det ble i fjor. Nå har jeg vinterferie fra hagen, og det føles helt godt nå.
   Ja, jeg ser frodigheten, og får den med meg underveis. Det er bare at hvert år føler jeg at sommeren går så hurtig (og det gjør den jo), og da må jeg nå så mye innen det blir vinter igjen. Så hyggelig å høre da :)
   Du har skrevet de helt korrekt! :)
   Dere har da også mange deilige ord i Danmark også. Yndig er en av mine mange favorittord!
   Tusen takk, Ulla!

   Slett
 14. Kære Marit
  Jeg husker dine mange projekter, men jeg må indrømme at jeg blev helt træt i arme og ryd af at se dem samlet i ét indlæg. Hold da op, hvor har du slidt og slæbt, men hvor har du også fået fine resultater. Jeg håber, du giver dig tid til at nyde dem - du har allerede et nyt og hårdt projekt foran dig.
  Rumpetroll... det lyder SÅ sødt og skørt på dansk. De er forhåbentlig blevet til mange frøer, der kan spise en masse snegle.
  Her har vi stadig næsten ingen sne og konstant mellem -3 og -5 dag og nat. Heldigvis også lidt sol, for det hjælper gevaldigt på humøret.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. ...i arme og RYG... (stavekontrol!!!!)

   Slett

  2. Kjære Lisbeth
   Ja, og det ble jeg også ;) Hagearbeide og spesielt anleggsarbeide er veldig tungt for rygg og armer ja. Tusen takk. Jo da jeg får jo til til å nyte det, men jeg har en lei tendens til å stå på helt til jeg stuper. Ingen mellomting med meg ;)

   Ja, jeg håper at de spiser snegler ja.
   Barfrost som du har er jo det verste som finnes. Her er det - 10, men jeg har likevel en steinhard iskake som ligger over alt i hagen som en gang var bløt og deilig snø. Jeg håper at den isolerer litt. Ja, det er sol her også, og jeg kjenner at den varmer inn gjennom vinduene. Det er deilig å kjenne nå.
   God weekend.

   Slett
 15. Hei Marit

  Ja, 2020 var et år hvor du virkelig havde mange store projekter. Det er imponerende med alt hvad du har nået - for det daglige underhold af haven er der jo også! Og indimellem er der jo også blevet tid til bare at hygge sig derude!
  Det bliver spændende at følge med i hvad 21 bringer hos dig - Ude i den store verden må vi håbe vi får vaccineret os ud af pandemien:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det skjedde mer enn jeg selv trodde, men når jeg fikk gått igjennom bloggen så ble det mye ja.
   Jeg må innrømme at jeg hygger meg med å jobbe der, og er ikke så god til å sitte på en stol ;)
   Men jeg hadde noe hagebesøk, og da satt jeg stille :) Men jeg når ikke alt jeg vil, og jeg skulle gjerne ha ansatt en hjelpegartner til luking :)

   Ja, vaksiner er jo det eneste som kan hjelpe. Tror jeg kan bli vaksinert i april hvis alt går etter planen. Denne pandemien skremmer meg, og ikke minst vaksinemotstandere.

   Ha en deilig weekend

   Slett
 16. Hei Marit!
  Utrolig mange prosjekter du har gjennomført. Det er imponerende. Jeg har en parykkbusk som overvintrer i kjelleren, men din overvintrer ute. Går det greit? Ha det godt! Klem Anne
  Gleder meg til at vaksinene er satt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det ble mange flere enn jeg trodde når jeg fikk samlet de. Jeg har hatt min parykkbusk i 14 år. Men den har stått i omtrent ren sand og gjemt bak en granhekk. Nå er det flyttet, og jeg er veldig spent på om den overlever denne vinteren. Den er merket som H3, så den er egentlig ikke herdig her.
   Ja, det gjør jeg også.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 17. Hei Marit!
  Så mye du har fått til i løpet av 2020! Moro å se prosjektene dine. Flott hos deg og mange spennende planter!
  Akkurat nå virker det langt til våren med denne kulda, men merker det har blitt mye lysere da. Deilig med sol.
  Har du sett noen fine camelliaer i butikkene?

  SvarSlett
  Svar

  1. Hei Edgar!
   Tusen takk. Ja, det gjør jo det nå, og med denne kulden så virker det ekstra lenge til det blir vår.
   Nei, jeg har ikke vært rundt og kikket i det siste. Pga. Covid19 har jeg kun vært på det lokale gartneriet. Der kjøpte jeg en camellia for flere år siden, og den blomstrer nå nede i kjelleren :)
   Jeg har så mange camellia, at strengt tatt så behøver jeg ikke flere... ;)

   Slett
 18. Hold da op så mange projekter, du har haft gang i. Jeg har jo fulgt de fleste af dem på din blog. Især husker jeg det store arbejde med dammen og historien om alle haletudserne. Det ser ud til, at alle projekterne er blevet vellykkede. Jeg har især betragtet billederne med de lange kik, hvor man kan se landskabet bagved. Smukt!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har nok sett de fleste. Alt har jo vært vist tidligere :)
   Jobben med dammen var stor og tung, og jeg fikk god hjelp til å få plass duken. Da var vi 6 stykker, og det hadde ikke vært mulig for meg alene. Ja, det er mye kandskap rundt her med åser og mye skog. Tusen takk.

   Slett
 19. Hade temuggen beredd.
  Vilket jobb ni gjort och så fint det blev.
  Intressant med det nya projektet, men låter som ett tungt arbete.
  Lycka till!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da :)
   Tusen takk. Ja, det kommer nok til å ta mye tid.
   God helg!

   Slett
 20. Hei Marit,

  Jeg tok med meg en kaffe jeg, og nå har jeg latt meg imponere og inspirere av å se hva du fikk gjort i hagen i 2020! Wow! Du er så effektiv og det ble supert fint alt sammen :-))

  Ja nå har vi kaldt vintervær i Bergen også, mot normal? Vi nyter det, både sol og snø!

  God helg!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Så bra :)
   Tusen takk. Ja, det er vel mot mormalt med en sånn kulde hos deg. Her er det ikke så unormalt, men det er 10 år siden det var så kaldt som nå.

   God helg!

   Slett
 21. 2020 var virkelig et år fyldt med projekter. Gad vide, om du har tænkt dig at hvile på laurbærrene i 2021 - jeg tvivler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier ikke hvile så mye nei. Jeg hviler hele vinteren, så det får holde 😊

   Slett
 22. Hej Marit,

  Fantastiskt hur mycket du hann med 2020 och så fint området kring dammen blev. Något att njuta av när våren väl kommer. Känner igen mig i att ha flera projekt på gång, en del stora över flera år och andra mindre som man kan klara av på någon dag. Och så fort man är klar så får man nya idéer. Förutom att det blir fint så håller man sig i form tack vare allt arbete (även om musklerna värker lite då och då).

  Ha det fint! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. Ja, jeg gleder meg veldig til våren en gang kommer, og da se igjen alt sammen. Ja, det er nettopp dånn det er. Nye idéer kommer heke tiden. En behøver ikke et treningstudio når en har hage, for der får vi brukt mange muskler. Det gjør de ja.

   Ha det godt!

   Slett
 23. Hello again,:=) Oh well done, your hard work paid off. You have a beautiful garden.

  Thank you for following, and it is my pleasure to also follow you, but for a while I need to rest, as it's painful for me to sit at the computer as I have sciatica so may not comment again so soon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello again :)
   Thank you.

   That's nice that you follow me too.
   I know how it is, because I have fibromyalgia. That's ok.

   Slett