fredag 19. februar 2021

En ny rot, Sisyfos og litt innesnødd...

 Snøen daler ned og det er tredje dag på rad med snø. Neida, jeg er ikke helt innesnødd , men det begynner å holde med snø nå. Yr meldte om sludd i går kveld, men alt har kommet som snø, og det er også kaldere enn de meldte. Det passet meg dårlig, men sånn er det bare. Været må vi ta som det kommer :)

Jeg lengter veldig etter våren nå...

Først et grønt og deilig bilde av min ene Vanda orkidé som kommer med noe som jeg tror er en ny rot. Jeg tar det som et godt tegn, og at våren er i annmarsj.

Resten av bildene er veldig hvite. Dette er et enslig gren/ kvist på Astilbe chinensis 'Purpurlanze' som har klart å holde seg over snøen. Det var så vakkert mot all den hvite snøen at den måtte fotograferes.

Bilde tatt ut gjennom vinduet. Ekornet har gravd seg ned til maten jeg la ut i går. Den er det ingen andre som finner akkurat nå. Jeg fjernet/måket snø inn til fuglemateren i går, men etter det har det kommet mye snø igjen...

Utsikten ut gjennom kjøkkenvinduet akkurat nå.

Dette bildet tok jeg i går, og i dag er fuglehuset totalt nedsnødd. Valmuerestene står som skjeletter opp av snøen. 

Nå er det bare å ta på seg ytterklær og gå ut for å måke snø nok en gang. Jeg var ute i 2,5 time i går, og det blir nok minst det i dag også. Fin mosjon, men jeg kunne godt tenke meg å slippe denne snømåkingen. Mannen brukte snøfreseren på resten av gården her i går kveld etter at han kom hjem fra arbeidet, men det synes ikke nå. Dette er rett og slett Sisyfos arbeide...

Jeg ser at snødybden på Kongsberg er på 47 cm i dag. Det er minst 45 cm med snø her nå. Det er mye som skal smelte innen det blir vår her...

God helg/weekend

36 kommentarer:

 1. Men oj Marit! Så mycket snö ni fått! Här är det tvärtom, det har börjat bli riktigt mildväder och snön är alldeles brungrå, jättetrist ser det ut. Och det är grått och disigt ute. Och så blåser det rätt mycket. Men å andra sidan, februari går ju mot sitt slut och mars ska ju vara en vårmånad, i varje fall i min kalender ;)
  Fågelhuset så ju för lustigt ut, alldeles översnöat. Tur att inte ert bostadshus ser ut så.
  Men ... den nya roten på din Vanda orkidé ger hopp om kommande vår.

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Anita her har det kommet mye snø de siste dagene. Her er det helt vindstille, så i dag er det stor forskjell på været hos deg og her. Ja, mars er jo regnet som en vårmåned her også, men det gjenstår å se om den blir det.
   Ja, det får holde med nedsnødd fuglehus :)
   Den gjør jo det ja, og det er den første roten som kommer på den. Det blir spennende p sebom den vil blomstre i år.

   Ønsker deg også en fin fredag, og god helg!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello Marit: I have tried twice to publish a comment on this post, without success. I give up!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello David,
   I'm sorry, but I don't know what's wrong.

   Slett
 3. Jeg liker vinter med mye snø jeg. Den blir stort sett borte til påske uansett når påsken er. I går kveld var jeg ute på tur med hundene og ble egentlig ganske våt av snøen, så det var nok ikke så kaldt her som hos deg. De la seg til tørk ved vedovnen når vi kom inn igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også snø bare den stopper på 25 cm ;)
   Det er sant, men jeg ønsker ikke mer snø nå. Temperaturen kan variere mye ja. Nå skinner solen og det er 2 grader her nå.

   Slett
 4. Hei Marit

  Alletiders med din succes med Vanda orkideerne - den du viser ser ud til at trives!
  Der skal ikke mange grader til så bliver slud til sne... Måske er det meget godt for våd slud i de mængder havde nok ikke været meget bedre - og for træerne, uha, kan det jo lave mange "Snöböjar" som de siger i Värmland, der er ikke noget dansk ord:)

  En sneslynge er sagen - kunne du ikke vente til at din mand kommer hjem;)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er så morsomt, og jeg er så spent på om de vil klare å få frem blomster i løpet av sommeren. Det er stor forskjell på snø og sludd ja, men det var også stor forskjell på temperaturene i dag. Jeg tror at kulden hang igjen her, for høyere oppe var det mye varmere.
   Det har gått fint med trærne her, for det meste kom som tørr snø.
   Det ordet finnes nok ikke på norsk heller :)

   Ja, og den er helt super. Jo, det burde jeg nok ha ventet. Min mann jobber 12 timer hver dag nå med et prosjekt som jeg skal fortelle om senere. Så han er så sliten når han kommer hjem at derfor prøver jeg å fjerne snøen på gårdsplassen ut mot veien. Snøen i dag var veldig tung, for nå er det gått over til varmegrader her. Det smelter på taket i sola, og det er deilig å være ute akkurat nå. Nå skal det fortsette med varmegrader i en uke, så da tenker jeg at mye av snøen vi har fått smelter :)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 5. Kære Marit
  Det bedste ved al den sne er, at det luner haven, men det er et stort arbejde at rydde stier og veje, så den del kan jeg godt forstå, du er træt af. Det bliver dejligt, når det for alvor bliver forår i din have. Så må vi 'håbe' ;-)))) at noget er gået ud, så du kan få plantet alt det, du har bestilt.
  Her har det vist været 8 grader og dejlig sol. Sneen er væk for længst, og jeg har været i haven og klippe græsser ned. Sikken en forskel. Jeg er langt fra sikker på, at vi ikke får mere frost, så jeg er påpasselig med ikke at klippe og rydde så meget, at det bliver for udsat.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, snøen luner hagen, og jeg hadde hatt bruk for snøen når det var -19 grader her. Men nå når det går mot mars måned kan jeg godt unnvære den.
   Jeg skal nok finne plass et eller annet sted :)
   Det høres utrolig delig ut. 1,5 grad her nå, og det drypper av takene. Jeg blir grønn av misunnelse av at du kan gjøre hagearbeide nå. Det kan sikkert komme mer frost ja, så det er nok best å ikke klippe for mye hos deg.

   Slett
 6. Good afternoon dear Marit,
  You've got plenty of snow. I can't help it but I still love your white world. Beautiful to have squirrils in the garden. The Vanda orchid is not an easy one to grow. But it seems to be doing good at your home. Beautiful photo of the 1 leaf in the snow. But I can imagine that you've had enough snow and longing for springtime. Who knows how fast the snow will be gone when temperatures are rising.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar

  1. Good afternoon dear Marijke,

   Yes, we have got more snow than we need...
   I agree that's very beautiful with white snow (on postcards) :)
   The squirrels come here every day for food. The Vanda is not an easy orchid, but I do my best to give it a lot of care. Thank you.
   Yes, I long very much for spring right now. I hope the snow will melt very fast.
   Have a wonderful day.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 7. Tænk at I har så meget sne, Marit - det er helt utroligt og meget smukt! Men også et stort arbejde, når der hele tiden skal ryddes, fordi det sner i flere dage.
  Her er sneen helt forsvundet i dag.
  Klem og rigtig god weekend

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten ikke til å tro Gitte.
   Den er pent ja, men også veldig mye unødig arbeide ;)
   Det høres så deilig ut!
   Klem, og riktig god weekend til deg også!

   Slett
 8. Hej Marit
  Smukt ser det ud, men jeg kan nu godt forstå, at du er ved at være træt af sne. Det synes, at vinteren ser ud som den gjorde for et par år siden i Norge. Ja du må leve med det, pludselig er det forår, og du er foran mig. Lige nu må du nøjes med at nyde mine billeder uden sne.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er så pent å se på, men det holder med snø her nå. Ja, det kan minne om vintrene 2017-18, og de var utrolig seige. Ja, plutselig skifter været og så kommer varmen hit også. De er deilige å se på nå :)
   Klem

   Slett
 9. Snöskottning är tungt men också skönt. Här sätts plogen för traktorn och efter det kom plusgrader och regn. Nu blir det blankis på vägen istället.

  Kul med din Vanda!

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og snøen både i går og i dag var veldig våt og tung.
   Det høres skjønt ut med plog på traktoren. Her har det vært blank is i lange tider. Nå håper jeg at den snart kan smelte.

   Ja :)

   Klem, Marit

   Slett
 10. Det er en alvorlig mengde snø som det har kommet hos deg, får håpe den forsvinner like fort som den kom.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kom mye på en gang nå, men jeg håper at regnetbog mildværet skal få den bort ja.

   God helg!

   Slett
 11. Hej Marit!
  Det är mycket snö hos dig, hos oss börjar det töa bort, och igår var det isgator ute. Vi tog en kortare promenad men det var inte så klokt, det var väldigt halt. Ser så vackert ut med ren vit snö, men förstår att du börjar tröttna på den.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det var mye snø her i går, men nå er det varmegrader og snøen smelter. Det har vært veldig glatt her lenge, og det blir det nok igjen nå. Det er så vondt å gå ute når det er sånn. Ja, det er så pent, men det holder med snø nå.
   God helg!

   Slett
 12. -I hvert fall mye som er nedsnødd! Litt dekorativt er det jo også.
  Ble litt overrasket da jeg måtte grave meg ned til dunken med kompoststrø i går. Har kommet mer snø enn jeg trodde. Ser det er meldt bare røde grader framover, så det tærer vel på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært mye som har vært nedsnødd her.
   Det er absolutt pent ja. Ja, ikke sant, for det har kommet mye snø i det siste.
   Ja, de røde gradene har kommet hit nå, og det er jeg så glad for. Nå er jeg lei hele vinteren ;)

   Slett
 13. Google is not cooperating today ... does not want to publish comments!
  When you see this is a miracle! Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, that's strange. I can see your comment, and then it's a miracle :)
   Hugs!

   Slett
 14. Mer snö, precis vad ni inte behövde. Förstår din längtan till våren.
  Skön lördag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi behøvde ikke den nå, men den kom likevel.
   Ha en fin helg!

   Slett
 15. Mye snø ... det er ikke lenger gøy. Jeg var fornøyd her med mine 35 cm og fire ukers ski ... mannen min måket snøen i oppkjørselen ... Det ville være fint om du kunne stikke innom meg i helgen ... solen skinner som mest nydelig i dag og det er 10 grader ... og det blir enda varmere ... Jeg bakte deilig brød og kaker :-))) det ville vært fint. Klem deg selv og hold deg fast.
  Vi handlet litt i morges - matbutikken er åpen - og det var vakre tulipaner som jeg hadde med meg. Jeg sender deg min første varme vårhilsen kjære Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, nå er det ikke gøy mer. Nå vil vi ha vår!
   Det er 4 grader her nå, og det smelter litt. Ja, det hadde vært hyggelig å besøke deg kjære Viola :)
   Tulipaner er så vakre nå ja.
   Tusen takk!
   God helg!

   Slett
 16. Wow for et lag sne, du kan kigge ud på. Jeg er bestemt også begyndt at længes efter foråret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det veldig mye snø her nå. Her blir det ikke vår før snøen er borte, så det behøver ikke komme mer nå...😉

   Slett
 17. I understand your longing for spring!
  Thank you for helping the birds survive the winter!
  Have a nice Sunday !

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess we all long for spring by now. I love to feed them during the winter.
   Have a nice Sunday you too!

   Slett
 18. Her er det mildvær nå, så jeg håper det kommer til dere også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har blitt mildvær her også nå, og varmere skal det bli :)

   Slett