onsdag 17. februar 2021

Litt bestillinger i snøværet...

 Ja, nå har jeg holdt meg rolig lenge angående bestillinger, men når vårkatalogene til Zimtrade og Hageglede dukker opp er jeg mer enn solgt...

Det går i det vanlige som alltid. Stauder blir det alltid noen av hvert år. Kanskje er det mye som er dødt etter denne kulden, og da er det jo god plass i bedene ;)

Noe av det jeg bestilte var en ny Itoh hybrid.

Peony 'First Arrival'  ser lovende ut. Jeg falt for fargen på den så klart... ;)

Paeonia lactiflora 'Do Tell'. Denne har jeg fra før, men den er så vakker at den må jeg ha en til av.

Noen flere Agapanthus bl.a. en som heter 'Peter Pan'

Pulmonaria 'Silver Bouquet'

Pulmonaria 'Blue Ensign' Denne har jeg også fra før, men den er så fin at det er bare bra :)

Jeg bestilte også hvit Skaugumbegonia. Den har jeg bare sett  i rød, og den hvite var ny sto det. Den kan få bo her i sommer, men ikke den røde ;)

Jeg har fått litt dilla på begonia, og i fjor sommer hadde jeg flere som blomstret ute hele sommeren.

Begonia er en spennende slekt, og jeg har med vekslende hell hatt flere av innendørsvariantene av Begonia rex.

Her er den siste jeg kjøpte, og den har jeg aldri sett før.

Den heter Begonia masoniana 'River'.
Bladene er mørkebrune og bladene er veldig spesielle. Når jeg tar på de kjennes de ikke ut som vanlige blader. Vanskelig å beskrive... ;)

I dag det snødd hele dagen, men det ble heldigvis ikke så mye som de først meldte. Det kom 11 cm i dag, og like mye er ventet  i morgen. Temperaturen ute er nå bare -2, 5. På søndag morgen var det kulderekord for i år med -19, 4. Så det er litt av en forskjell på noen få dager. Ut i neste uke kan det bli hele 8 grader. Jeg tror det er for tidlig å tro at det er våren som kommer, men det skal bli deilig å slippe kulden en stund.

32 kommentarer:

 1. Det er så enkelt å bare klikke litt og legge noen frø i handlekurven. Noe som ser spennende ut og noe som en aldri har sett tidligere. Så er det noe som man har leitet etter og noe som en bare må ha... ja også tenker man på hvor man egentlig skal ha alt dette til sommeren. Morsomt å både bestille, vente på at det skal komme i posten, vente på våren så en får plantet det ut og veldig spennende utover sommeren for å se om det ble som man hadde tenkt seg. Bare å ønske lykke til da vel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så enkelt, og kanskje litt for enkelt men sånn er det nå bare. Ja, hele prosessen er morsom :)
   Takk for det :)

   Slett
 2. Good evening dear Marit,
  I hope the snow that's coming down now and tomorrow will be the last of the year and spring will arrive in your garden too!! You have a lot of new plants to look forward to. The Begonia is so gorgeous!!
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good evening dear Marijke,
   Yes, it have been very nice if spring came along right now. Thank you.
   Have a wonderful evening.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 3. Det er jo lige før, man må håbe, at noget dør i din have, så du kan få plads til alt det nye :-) Hvor er det dejligt, at I kun har -2,5 nu og ikke -19,4 grader længere. Nu venter våren snart - også her :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant ;) Det er så deilig å kunne gå ut døren uten å fryse ihjel.
   Det er jo lov å håpe på det :)
   Klem

   Slett
 4. Snø er fali, det!
  Klarte å motstå peonene i år. Klarte det ikke i fjor, for å si det slik. Har virkelig ikke plass til fler! Utendørs begonia har jeg ikke greid å få dilla på. Går i Dahlia. Ble noen i år også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Jeg var så sliten i dag når jeg var ferdig med måkingen. Det kom nemlig litt regn og da ble snøen blytung. Proner er jo så fine ja, og en får aldri nok av de. Bare vent så blir du påvirket :)
   Dahlia bestilte jeg også noen av. En kommer ikke utenom de heller.

   Slett
 5. Hei Marit

  Alletiders med lidt indkøb her i snevejret.
  First arrival er noget af en klassiker - de første år synes jeg blomsten måske ser lidt bar og spinkel ud - men når den har etableret sig - flot!

  Hele Europa ser ud til at få denne varme - men egentlig var det nu godt med rigtig vinter;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, ikke sant. Den har jeg ikke sett før, men det er alltid spennende med noe nytt. De behøver noen år på seg for å bli etablert.

   Ja, det synes jo jeg også, men kulden ble litt vel langvarig. Jeg tør ikke håpe på vår, men det hadde vært deilig om den kom nå :)

   Ha en deilig aften

   Slett
 6. Hej Marit
  Ja det er den rette indstilling, hvis noget dør, er der plads til noget nyt ;) det nytter jo ikke at græde over spildt mælk :) Do Tell har jeg også, den er meget fin.
  Bladene på din begonia er flotte, de ser fløjlsagtige ud.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det er sånn vi må tenke og det nytter jo ikke :)
   Do Tell er veldig fin ja.
   De ser sånn ut ja, men de er ikke det i det hele tatt. Det er nesten som å ta på noe dom stikker men som ikke gjør det. Knudrete er det beste ordet jeg kommer på :)
   Klem

   Slett
  2. ok men flot er den i hvert fald.

   Slett
  3. Ja, det er den. Jeg skal prøve å få tatt et bilde av den i dagslys.

   Slett
 7. Hello dear Marit,
  Every spring I sympathize with you and wait so impatiently for the snow to melt! So ... I'll do again this year! Let's hope this was the last snow day!
  Have a great Thursday!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella,
   Oh yes, you must sympathize with me this year too :)
   It's nor, because it's a lot of snow today as well. Tomorrow it will stop if the weather forecast is correct. I hope so!
   Have a grat day!
   Hugs!

   Slett
 8. Kjekt med noen nye planter når våren omsider kommer. Begonia husker jeg bare som barndommens plante.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo alltid det. Begonia har blitt veldig populære i de siste årene. På gartneriet her blir de kjøpt i store mengder.

   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Hej Marit!
  Så fina pioner du beställt. Väldigt ovanlig begonia, en växt som jag inte klarar av. Bladen torkar ihop efter ett tag, och så vissnar den. Stor skillnad på temperaturen, det har blivit varmare hos oss också.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de ser så fine ut. Begonia prøver jeg å få til,mmen lykkes ikke alltid. Ja, nå er det blitt 0 grader her, og varmere skal det bli.
   Ha det godt.

   Slett
 10. I can only imagine that you are all of a twitter at this time of the year, Marit, as you start to get the first hints of spring, little glimpses here and there, and the suppliers know how to fuel the desires of gardeners-in-waiting. I am sure that your husband recognizes all the signs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, now I can feel that spring is coming. Maybe not this week, but it will come. Gardener-in-waiting is correct :)
   Yes, he knows everything about it...

   Slett
 11. Hello, Marit
  Your begonia is pretty, lovely leaves and plant. We are having a snow storm today into tomorrow morning and it is so cold. I am ready for the big melt and spring. I will be looking forward to seeing your new perennials. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. It sounds like the weather we have here. Now it will much warmer, and I hope the snow will melt.
   Take care, and enjoy your day!

   Slett
 12. Det var godt du slap af med den jern-kulde, og måske er du også snart færdig med at rydde sne? Godt du kan bruge tiden til at bestille nye frø og planter hjem til haven. Jeg tror sagtens du kan finde plads til dem alle, og drømmene om sommer og sol og frodige planter kan man ikke tage fra os, uanset hvor længe vinteren varer.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Jeg er akkurat ferdig med å rydde snø ja, og håper nå at det ikke kommer mer.
   Det synes jeg også :)
   Nei, det kan ikke været og vinteren ta fra oss. Jeg må bare finne frem veldig mye tålmodighet, for nå er jeg trett av hele vinteren her. Det ligger 40 cm med snø som først må snelte her før det blir vår.

   Slett
 13. Hei Marit!

  Jeg prøver å sitte på hendene når handlelysten kommer over meg, for det skal jo finnes plass til dem også :-)) Jeg vet jo at jeg ryker ett eller annet sted i løpet av våren ;-D

  God helg Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Ja, det prøver jeg også, men lett er det ikke. Ja, det er jo det jeg også tenker på. Men så tenker jeg at det er nok plass til en til, og en til... ;)

   God helg til deg også, Marit!

   Slett
 14. Hei Marit.
  Så langt i år har jeg klart å stagge kjøpelysten - men jeg garanterer ikke at den ikke kommer over meg. Prøver å ikke se i katalogene :)
  Ha en fin torsdag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena!

   Da er du flink. Det er nok best å ikke se ja, men jeg klarer ikke å la det være ;)
   Ha en fin torsdag, og god helg!

   Slett
 15. Alltid roligt att ha något att vänta på. First Arrival är en väldigt fin sort men jag tycker den har blommat dåligt här. Jag är inte så imponerad av Itoh-pioner som många i pionsällskapet är...

  Jag har beställt några sockblommor och ormbunkar :) Får ha lite att pyssla med tills det blir riktig vår.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Jeg har vært heldig med mine Itoh peoner, og får stadig lyst på nye.

   Det høres flott ut!

   Klem, Marit

   Slett