onsdag 16. september 2020

Ut på tur igjen...

Det har vært travle tider her med  to fødselsdager i nær familie som er unnagjort. Jeg skal ikke plage dere med mange reiseskildringer for dette er jo en hageblogg, men det er jo uansett  hyggelig å vise bilder av norsk natur. 

Forrige tur ga mersmak, men denne gangen hadde vi ikke noe vi egentlig skulle gjøre. Vi fikk bare lyst til å ta en liten tur igjen. Vi kikket på kartet og på de forskjellige byene langs kysten, og hadde lyst til å reise til et sted som ikke var så langt unna. Vi endte opp med å ville reise langs kysten fra Larvik og så ned til Tvedestrand. På veien dit dro vi til et bitte lite sted som het Portør. Det ligger utenfor Kragerø.

Tvedestrand var som navnt målet, men vi hadde veldig god tid god tid før innsjekking på hotellet.   Så det ble først en stopp der før vi kjørte videre. Det er jo morsomt å være turist i eget land, og nå utenfor sesongen er det veldig stille og rolig langs kysten av Sørlandet. Etter et lite stopp reiste vi videre til Lyngør


Dette er små steder som ligger langs kysten av Sørlandet, altså helt sør (syd) i Norge. Disse små stedene ligger relativt godt beskyttet mot vær og vind  inne i små viker.

Så reiste vi videre til Tvedestrand. Den kalles for bokbyen og der ligger det et stort antikvariat, altså et sted som selger gamle bøker. Som om ikke vi hadde  nok gamle bøker fra før...

Nok om det, for de hadde veldig mange bøker der. Jeg kikket på flere hagebøker og den nyeste jeg fant var fra 2005. Internett har tatt over mye av fagbøkenes funksjon, for i dag er det bare et googlesøk, og en får all den info en ønsker og med bilder. Jeg bladde i boken, og fant ut at jeg hadde lest alt som sto der  for lenge siden. Sånn er utviklingen blitt  enten vi liker det eller ikke. 

Jeg er jo veldig glad i bøker, men jeg fant bare en bok som jeg kjøpte. De har lister som ligger på internett, og der er det også mye mer oversiktlig. Butikken de hadde der  var mildt sagt kaotisk for det var tre etasjer med bøker ;)

Det lå en liten blomsterbutikk ved siden av der, hvor de solgte litt stauder og de hadde mange stueplanter/potteplanter. Jeg måtte jo bare se hva de hadde, men det ble ikke noe kjøp.

Tvedestrand er en liten idyllisk by og hotellet lå inne i en vik. Dette er utsikt fra balkongen på hotellet. Det var 22 grader der, og vi var igjen veldig heldig med været.

Det var mange båter i området ved hotellet.

Restauranten på hotellet var stengt pga. at kokken hadde skadet seg. Så vi dro ut på oppdagelsesferd igjen. Vi endte opp i Arendal som er en av de største byene på Sørlandet. Der spiste vi middag og dro videre ut mot kysten. Mannen hadde lest om et gammelt fort som var  bygget av tyskerne under krigen og  skulle ligge der, men vi slet med å finne det. Det lå veldig godt gjemt, men vi fant det til slutt.

Kvaløysund festning


Det var jo ikke så spennende der, men ruinene talte om hva som hadde vært der en gang rundt 1941.  Fortet ble lagt ned i 1944 , og de som var stasjonert der ble da sendt til Østfronten

Trappen står igjen, men huset er forlengst borte.


Grunnmurene var det eneste som sto igjen. Det var egentlig veldig lite å se på der, men det var fin natur rundt der.Langt der ute lå det et fyr, og det heter Ytre Møkkalasset Fyr :)


Det var vanskelig å komme ned til havet for det var veldig bratt der.

Fortsettelse følger...

32 kommentarer:

 1. Det är så, så roligt att få följa med dig på tur Marit i Norges vackra natur. För vackert är det, det är så vackert att jag kan sitta länge och titta på dina bilder, har förstorat alla. Det verkar så lugnt och fridfullt också så här utanför turistsäsongen. Och jag kan se att ni återigen fått ett jättefint rum med en fantastisk utsikt. Det var intressant att läsa om resterna efter fortet även om det inte fanns så mycket kvar. Och bilderna på slutet, med utsikten är mäktiga. Det är något visst att stå och titta ut över vatten.
  Nu ser jag fram mot fortsättningen :)

  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre, Anita! Det vat veldig stille der, og det var veldig få mennesker på hotellet. Corona og at det er slutt på sommeren gjør jo sitt til det. Utsikten fra rommet er jo veldig viktig. Ja, utsikt ut over havet er så fint, og her hjemme er det lite av det.

   Ønsker deg også en fin onsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hei Marit

  Spændende beretning. De ser altsammen så fredfyldt ud nu, men i krigstider var det anderledes. vi har haft fred i 75 år nu. Lad os håbe det kan fortsætte!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det gjør jo det nå, men det var nok annerledes der under krigen. Ja, vi har hatt det sånn i 75 år, og vi må bare håpe at det fortsetter ja!

   Ha en deilig dag

   Slett
 3. Sikke en god idé at være turist i eget land, Marit, og stederne, I besøgte, er utrolig smukke.
  Det sydlige Norge er det sted i verden, jeg har haft mine bedste ferier :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant Gitte. I år kan vi alle feriere i vårt eget land, og det er jo så hyggelig! Så hyggelig å høre at du har hatt dine beste ferier der :)
   Klem

   Slett
 4. The focus of your blog may be your garden, Marit, but I really enjoy these journeys with you through your beautiful country. I will be quite happy to see more of it any time you wish to write about your little travels away from home.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, that's the way it is, but it's nice to show a little from other places in Norway too. It's not so often we go away from home, but if I do I will tell about it, David!

   Slett
 5. Åh, for en udsigt fra hotellet...❤️
  Det var i det hele taget dejlige steder, I besøgte, og som Karsten skriver, så var det jo heldigvis også fredeligt. Coronaen er slem, men intet mod tidligere generationers hverdag under krigen.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, utsikten fra hotellet var veldig fin 😊
   Det var veldig fredelig der ja, og lite folk.
   Coronaen er slem ja, men det var garantert mye verre under krigen. Det tror jeg ikke vi kan forestille oss hvordan det var. Her i Norge var det mye fryktelig som hendte.

   Slett
 6. Hej Marit
  Dejligt med billeder fra jeres tur, en god idé at tage ud og nyde ens eget land. Norge er så smukt, jeg har ikke været der siden først i 70´erne og dog, jeg var der med vores skole i 76 eller 77, men det er jo længe siden.
  Tak for billederne.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, i år er det helt fint å være turist i eget land. Da burde du ta deg en tur til Norge igjen :)
   Jeg har ikke vært i Danmark siden 1996, så jeg burde jo en gang ta en tur til Danmark igjen.
   Det er jo hyggelig å vise de frem til dere lesere.
   Klem

   Slett
 7. Hei Marit!
  Det er spennende med bilder fra nye områder. Selv om en har vært der, er det jo andre øyne som ser. Det ser virkelig ut som om det har vært en vellykka tur.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det er alltid gøy å se noe nytt. Nye øyne, nye bilder :)
   Det var en fin tur ja.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 8. Tak for turen, Marit, og for billederne af den smukke, norske natur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var da bare hyggelig å dele bildene, Marie. Litt Norgesreklame kan jeg jo drive med her 😊

   Slett
 9. Dine billeder kunne være taget lige ud af en turist-brochure for det sydlige Norge, men dem er der vel heller ikke mere brug for. Som du skriver findes det hele på Nettet. Der er bare så smukt i Norge og navnlig i det fine vejr. Jeg er kommet en del i Kristiansand som ung, men det ligger jo en del år tilbage:)
  Fint I tager af sted på sådanne små udflugter!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla. Ja, sånn er det bare blitt i dag, for all info finnes jo i dag på nett. Ja, pent er det virkelig der, og vi har vært veldig heldig med været på de to turene vi har vært på nå. Så hyggelig at du har vært der da :)
   Ja, ikke sant!

   Slett
 10. Fine bilder fra Sørlandet, det er lenge siden jeg var der.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Jeg har vært i Kristiansand og Kragerø før for mange år siden. Det var hyggelig å være på Sørlandet igjen.

   Ha en fin dag!

   Slett
 11. Hei Marit.
  Flotte bilder fra turen deres. Det er så mange perler langs sørlandskysten. Gleder meg til forsettelsen.
  God torsdag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk. Ja, det er veldig fint der.
   Ha en fin torsdag.

   Slett
 12. Wow, så vackert!
  Vilken fin tur. Norge är vackert.
  Tack för att vi fick komma med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, Norge er vakkert.
   Det var da så lite :)

   Slett
 13. Hello Marit!

  Your trip looks wonderful. I love the scenic views of the coastline. The towns and cities are pretty. Wonderful collection of photos. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen!

   Thank you. Yes, the towns are very pretty.
   Enjoy your day, and take care!

   Slett
 14. Det er da fint, at du fortæller og viser billeder fra Norges smukke natur på din haveblog. Naturen er vel i virkeligheden vi havefolks største inspirationskilde. Jeg har ikke været ret mange steder i Norge, så jeg nyder dine smukke billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre! Ja, det er helt sant, for vi prøver vel bare å etterligne naturen i hagene våre.
   Så fint :)

   Slett
 15. Hej Marit!
  Så vackert det är. Finns mycket fint i närområdena, tror att många upptäckt det i år.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er veldig vakkert der. Ja, det tror jeg også, for det virker som at folk har oppdaget det i år ja.
   Ha det godt.

   Slett
 16. Fantastisk vy från rummet och väldigt vackert. Vi var på väg till sörlandet flera gånger med båten men det var alltid fel vind. Men Arendal har jag varit i - vänner som spenderade sina somrar där. Det var en, ganska enformig, båttävlig som bilracing fast på vattnet. Dina bilder ser betydligt lugnare och härligare ut :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, utsikten var veldig fin. Jeg tror at det er et båtrace der hvert år. Jeg ville vært der midt på sommeren, for da er det alt for mye folk der. Nå var det akkurat passe, dvs. veldig lite folk Det var helt herlig å være der nå ja :)

   Klem, Marit

   Slett