søndag 27. september 2020

Sesongens kanskje siste blomsterbilder, og en rekord...

 Ja, det er nok mulig at det er slutt på sesongen og blomstrende planter nå. Det kom til slutt regn her, og hvilke mengder vi fikk! På to dager altså på fredag og natt til lørdag kom det hele 50 mm. Totalt fra onsdag kveld har det kommet hele 89 mm med regn! Så nå er tørken definitivt over. Regnet er heller ikke over, og fra neste torsdag til tirsdag melder yr om bare regn og atter regn. Været har virkelig snudd nå ja. Jeg skal ikke klage på det (enda)  ;)

Så til de siste blomsterbildene. De er tatt i begynnelsen av uken og  før det. Jeg har fortsatt mange bilder i arkivet som ikke er vist, og de kommer utover høsten. Vintersesongen er fryktelig lang, og det er ikke bare enkelt å blogge om vinteren. Frafallet av bloggere bare øker, og etter Bloggers siste oppdatering har det blitt enda  færre som blogger. Vi som er igjen får bare fortsette! :)


Hydrangea macrophylla 'Teller Pink'
Denne var en plante som fikk feil ved en bestilling, men jeg er veldig fornøyd med den likevel.  

Kristtorn/ Ilex med røde bær nå. Disse to plantene kjøpte jeg på salg i fjor høst, og jeg var derfor spent på hvem av de som ville få bær hvis de i det hele tatt fikk det. Det er en hann og hunnplante, og heldigvis fikk de bær. Dette er et oppstammet lite tre, mens den andre planten er mye større. Jeg hadde kristtorn i min forrige hage, og de ble veldig store. Så jeg må nok bruke saksen på de etter hvert. Disse er vintergrønne og beholder blader og bær gjennom hele vinteren.

Camellia med knopper :)

 'Eskimo Flower Circus'

'Munstead Wood'. Den har blomstret i hele sommer. For en fantastisk rose den er!


'Aspirin'. Den er helt ny i sommer, så hvordan den er på overvintring vet jeg ikke enda. Den er merket H4, så det burde gå bra.

Solhatt/ Echinacea 'Sunseekers Magenta' 
Bildene av denne og de under her er tatt 11.9

Echinacea 'Sunseekers Salomon'. De har blomstret uavbrutt siden jeg kjøpte de i juli. Siden jeg ikke har hatt de før, så vet jeg ikke noe om overvintring av disse.

Det er bare til å bli stum av beundring over enkelte clematis. Den hvite 'Broughton Beauty' har blomstret siden 20 juni! Det er en rekord som jeg tror ingen andre clematis kan slå :)
'Dr. Ruppel' har også blomstret lenge. Clematis som får mye sol kan blomstre veldig lenge!

Jeg har tre roser av 'Astrid Lindgren'

Her er de to andre. Den tåler hva det skal være av frost, og den er jo også så søt. 

Sølvpære/Pyrus salicifolia 'Pendula' med en eneste pære :)
De er uspiselige leste jeg akkurat, men den er jo likevel en frukt på treet. Det blomstrer med hvite blomster på våren.

I morgen er det meldt opp opphold i regnet, og da skal jeg få gjort noe av sesongens siste arbeide i hagen. Nå gjelder å utnytte de siste fine dagene. Det er ikke meldt om noe frost enda, så enn så lenge lar jeg hortensia og andre planter som skal inn stå ute. Sesongen innendørs blir likevel veldig lang for de. Så jeg haler den ut så lenge jeg kan. Jeg ser i arkivet at jeg har tatt de inn rundt 1. oktober, og det er jo allerede til uken. I fjor fikk vi snø 4. oktober, og jeg håper jo at vi slipper det i år. I går kom det snø over 1000 meter så jeg i avisene, så det er ingen tvil om hvilken årstid vi går i møte...

32 kommentarer:

 1. Nydelig sisteblomstring! Kjempesøt 'Teller Pink'. Flott med kristtorn m/bær, som pynter opp til jul og alt. Har lurt på herdigheten til den.
  Håper på noen uker til med blomster, men blir det bare regn, så...
  Den siste "oppgraderingen" til blogger var ikke noe sjakktrekk! Merker de verste feilene har gått seg til nå, men mange orket nok ikke vente.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, 'Teller Pink' har vært en overraskelse. Det er morsomt å få bær på den ha. De har herdighet på H4, så den burde gå hos deg. Det er lov å håpe på den, men det ser ikke sånn ut nå.
   Ja, den har vært en katastrofe for å si det mildt. Nei, det har nok blitt for teknisk for for folk tror jeg.

   Slett
 2. Hello,

  Beautiful blooms and photos, it is nice to take advantage of the good weather. We are getting some much needed rain too. I love all your roses, the sun hats and hydrangea. The holly berries are pretty. I hope this winter is not too bad, I do not like the snow. Take care! Enjoy your day, have a great new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you. Yes, it's important now. Let's hope for a nice winter.

   Take care, and enjoy your day!

   Slett
 3. Jag måste säga att det är väldigt mycket fint som blommar hos dig fortfarande Marit. Men oj så mycket regn ni fått! Här regnade det natten mot lördag och även om det åskade och tidvis forsade ner så blev det inte så mycket. Men välkommet ändå.
  Teller Pink' är väldigt vacker. Och visst är det roligt när kameliorna sätter knoppar. Alla mina har knoppar också. Har dom fortfarande ute, håller koll på eventuell frost.

  Så tråkigt att flera slutat blogga i och med ändringar hos blogger (dom ändrar ju hos Wordpress också och det är samma sak där, flera har slutat). Jag har börjat få problem med att titta på bilder hos dig och andra som har blogger. Då bilderna är så små i själva inlägget vill jag alltid förstora dom. Men det tar jättelång tid att få upp första bilden. Sedan går det att bläddra men plötsligt kan det ta stopp och så får jag vänta 20-30 sekunder på nästa. Jag har prövat från flera läsare också och fått samma problem. Måste ha med nya versionen att göra. Men dom rättar förhoppningsvis till det. Det är ju alltid småfel i början.

  Ha en fin söndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, vi har fått veldig mye regn nå. Ha, når det er så tørt er alt velkomment. Ja, en må følge med på frosten nå ja.

   Så dumt da at disse oppdateringene gir deg problemer med bildene. Jeg har prøvd i dag og endre malen jeg bruker for å få frem større bilder. Da fikk jeg nesten slettet hele bloggen, så jeg å undersøke mer før jeg endrer på noe :(
   Ja, det får vi håpe på!

   Ha en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 4. Hej Marit
  Jeg skal da love for, at I får regn, så meget behøver jeg ikke, men lidt mere bare 20 mm ville være godt. De lover ikke ret meget desværre.
  Jeg tror, jeg har en hortensia, der ligner den, du viser. Jeg har også knopper i mine camellia, undtagen den der skulle blomstre her i efteråret. Til gengæld har min Munstead Wood ikke været flittig i sommer.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er helt sikkert. Det er ingen mellomting virker det som. Du kan gjerne få litt herfra ;)
   Ja, disse hortensia selges flere steder. Så bra at du også har knopper på dine. Det var jo synd. Mine er nye i år, så det har kanskje noe med saken å gjøre.
   Klem

   Slett
 5. Hei Marit

  Sidste? Nja mon dog, der er jo ikke ligefrem frost i udsigterne så mon ikke noget vil blomstre.
  Din 'Sunseekers Salomon' er da fantastisk - vi må håbe den ikke bruger al energi på blomstringen men også har lidt energi til næste år!
  Ja blogger har da vist skudt sig selv i foden med sin nye grænseflade. den er lavet til de der ikke har pc men blogger fra mobil eller tablet. Men hvorfor ikke samtidig beholde det gamle folk kender - Googles store indkomstkilde er jo Android så jeg tænker de fremover kun vil udvikle services der fremmer denne platform...?
  Måske man skulle udvikle sit eget blogsystem?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Jeg kan jo ikke si det sikkert, men hvis det blir regn her i 14 dager blir de fleste roser ødelagt. Det er jo lov å håpe på det.
   Ja, den er så fin, og jeg håper du har rett i det.

   Ja, snakk om tabbe! De kunne jo bare beholdt det ja. Ja, det er nok det de satser på. Jeg har ikke blogget fra pc på lenge, så jeg har ikke prøvd den nye versjonen der. Jeg bruker kun tablet og mobil nå, og det er fordi en tablet er så enkel å bruke når en har vent seg til det. Det hadde sikkert vært smart, men det er vel blogger og wordpress som folk flest bruker. Det koster penger å utvikle ting, og det må jo også fungere på de bloggplattformene som andre har.
   Ikke lett det der!

   Ha en deilig aften og ny uke

   Slett
 6. Det er vildt at læse, at du regner med, at det snart er slut med blomster i haven. Men du har jo haft have i mange år efterhånden, så du ved jo, hvordan haveåret plejer at forløbe. Sjovt nok har jeg også lige gået og nydt synet af knopper i camelliaerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan selvsagt ta feil. Men vi fikk snø i fjor 4. Oktober, selv om den selvsagt smeltet hurtig. Det er umulig å si så klart. Jeg håper at jeg tar feil :)
   Mine har stått i drivhuset i hele sommer, og der trives de veldig godt.

   Slett
 7. Det er trivelig med bær på kristorn Marit, men hos meg blir buskene robbet av trosten frem mot jul. Det er jo da jeg har spesielt bruk for grener med bær.
  Angående blogging etter oppdateringen så bruker jeg ikke mobilen i det heletatt til nettbruk. Jeg er lei av at folk kun ser ned på mobilen i alle sammenhenger, og jeg har nettid om morgenen på min stasjonære apple-maskin istedet. Jeg slipper avhengigheten av å måtte sjekke siste oppdateringen på siste nyheten av alt mulig. Det fungerer fint for meg, men er nok helt håpløst for de fleste :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig, og det er første gang jeg har det, Martin. Enn så lenge så sitter bærene der, men det kan jo hende de blir spist her også.
   Det kan nok være veldig fornuftig. Ja, det er nok ikke så mange som gjør som deg :)

   Slett
 8. Så meget regn I fik - hele 89 mm! Det var da utroligt på nogle få dage. Men du alligevel så utroligt mange flotte blomster stadigvæk.
  Nu er jeg ved at vænne mig til den nye blogger-grænseflade, men det tog lidt tid :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nesten uhyggelig akt som kom. Alt eller ingenting virker det som. Ja, men nå etter regnet er de nok ikke så fine mer. Her er jeg mildt sagt frustrert over den nye blogger.
   Klem

   Slett
 9. Det var mange fine Roser som fortsatt blomstrer hos deg, håper du kan ha planter ute ennå.

  Synes det går bedre nå med den nye blogger, så lenge bildene kommer i rett størrelse er jeg fornøyd. Blogger med min gamle PC stort sett om morgenen, mobilen blir for liten for meg til blogging.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så lenge det er varmt kan alt stå ute. Det er ikke meldt om frost enda, men masse regn igjen.
   Jeg prøvd i går å gjøre om på bloggen, og i går forsvant både bilder og bloggen når jeg prøvde å finne en ny mal.

   Ha en fin dag!

   Slett
 10. Hej Marit!
  Du har mycket som blommar fortfarande, så fint. Jag hoppas att frosten och vintern håller sig borta, så jag får njuta av dahliorna ett tag till. Så mycket annat är det inte som blommar hos mig. Några solhattar och höstastrarna har inte slagit ut ännu. Det är en hel del som skall göras i trädgården hos mig, dahliorna skall upp och lökarna skall ner i jorden. Hoppas på fina oktoberdagar.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, enn så lenge er det mye som blomstrer, men etter alt regnet vi har fått og fortsatt skal få vet jeg ikke om det er så mye som er så fint mer. Ja, det er fortsatt mye å gjøre ger også, og det får vi håpe på.
   Ha det godt!

   Slett
 11. My word, Marit, that is an awful lot of rain in a very short span. i hope you don't go right from drought to flood!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, and it looks like we are going to get even more rain. It's nothing in between. It's going to rain the next ten days :(

   Slett
 12. Natten till lördan var ett otroligt väder även i Oslo - mängder av regn och vilka vindbyar!! Här hemma har det tydligen varit fint och kring 20 grader...

  Jag kommer låta kameliorna vara kvar ute så länge det går i år. Tog in dem onödigt tidigt förra hösten. Dem hade mått bättre ute fram till februari eller nåt. Men vi lär så länge vi lever :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det vil jeg tro at det var, for det er bare 7 mil herfra :)
   Jeg er glad for at vi fikk regn, men det hadde vært nok med halvparten. Det kommer jeg til å gjøre også. Jeg tar ikke noe inn før jeg må. Det er ikke meldt om frost fremover, og da lar jeg de bare stå ute. Det er absolutt best for de!
   Ja, sånn er det bare :)
   Klem, Marit

   Slett
 13. Kære Marit
  Det blomstrer fortsat flot hos dig. De har åbenbart tålt vandmængderne.
  Her har vi også fået en del, dvs over 30 mm, hvilket er meget for os.
  Dine kristtorn ser godt ud med røde bær. Når først det bliver efteråret kan jeg faktisk bedre lide frugt og bær på planterne frem for blomster. Sådan nogle lakrøde bær er da bare flotte :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Jeg må nok skuffe deg, for bildene er tatt før regnet ;
   Joda, det blomstrer fortsatt ser jeg fra vinduet, men nå slutter det ikke å regne. Fra ørken til sump virker det som :(
   Ja, det gjør jeg også. Bær passer inn i bildet nå! Vi blir nok mer påvirket av naturens gang enn vi tror. Ja, de er veldig fine, og håper de forblir på det lille treet gjennom vinteren.

   Slett
 14. Hortensiaen er smuk, det var en heldig fejlbestilling.
  ‘Astrid Lindgreen’ har jeg også 3 af. Det er sunde og meget blomstervillige roser.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig fin. Det var Zimtrade som hadde sendt meg feil, men det ble jo en flott hortensia ut av det.
   Ja, de er veldig flotte roser. Den ene av de jeg viser ble plantet i 2008, og den har tålt veldig kalde vintre her som vi hadde i 2010 og flere år etter det. Da var det -25 grader her, så den tåler mye.

   Slett
 15. Hei Marit! Så mye fint som har blomstret hos deg i slutten av september! Nydelige roser og solhatter, og den kamelia'en ser lovende ut med alle knoppene!
  Så fikk vi regnet vi trengte og en del til. Vi får håpe det holder seg mildt en stund til, og at hagesesongen kan strekkes litt til :) Fortsatt god høst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Ja, det har vært en flott sesong, og blomstringen har vært veldig flott i år. Ja, den ser veldig lovende ut. Ja, det det er visst ingen mellomting :)
   Ha en fortsatt fin høst du også!

   Slett
 16. Jeg hadde en E. Sunseekers Salmon i fjor og den døde i vinter. Ble kjempehappy da de hadde fått inn av disse i år også. Som med din, har den blomstret i ett siden den ble plantet, og gjør det fortsatt. Bare elsker fargen på denne! Får de inn disse neste år, skal jeg ha minst 3 :-). Solveig

  SvarSlett
 17. Hei Marit!
  Om det ikke er siste innspurt, nærmer det seg virkelig. De to siste dagene har vi fått gjort mye. Alle fuchsiane, pelargoniane og noen dahlia er inne. Håper å få inn resten av dahliane i morgen. Er redd for at det blir frost i natt. Det er vemodig å gå runden må i kveld. Kanskje møter jeg noe helt annet i morgen. Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...