tirsdag 22. september 2020

Mye forskjellig som blomstrer fortsatt...

 Jeg har holdt på med både Sørlandsbilder og syrinhortensia i det siste, og dessverre så har det gått litt ut over bilder av mye annet i hagen. Så her kommet det litt av alt :)


'Clair Renaissance'

Her er nærbilde av blomsten

Sedum spurium 'Alba' het denne når jeg kjøpte den. Hva den heter nå er jeg ikke sikker på, men det samme navnet kommer opp når jeg googler det.

'Louise Bugnet'

'Winchester Cathedral'

'Munstead Wood'

Dette er 'Ambridge Rose'. Den har vokst noe helt vilt siden jeg kjøpte den som barrot rose i april. Tro det eller ei, men den er pr. nå 1,65 meter høy. Den kommer nok til å fryse mye ned i vinter...

'Limelight' har begynt å bli rosa

'Little Lime' er fortsatt veldig grønn og skjønn :)

Klaseormedrue/Actaea simplex 'Chocoholic'
Dette er blomstring fra bare en plante.


Den har vakre blomster som dufter

Mye som blomstrer fortsatt i hagen her!

I sommer og høst har sommerfuglbuskene blomstret som aldri før. Klipping av visne blomster stimulerer de til å danne nye knopper.
Nå er det meldt om regn i noen dager fremover, og det kan naturen behøve. Nå er det veldig tørt og skogbrannfare igjen. Jeg håper at det kommer nok til å dempe skogbrannfaren.

I dag er det høstjevndøgn, og det er klare tegn på at nå er høsten  her. Jeg skal prøve å få plantet noe høstløk i dag, så det er noe nytt å glede seg til neste vår :)

38 kommentarer:

 1. Så fint med blommande rosor i höstens tid. Och allt annat som fortfarande blommar hos dig. Tänk att du kan ha fjärilsbuskar som blommar så rikligt. Jag har prövat för jag vill ju ha hit fjärilar men dom fryser ner och får börja om och hinner inte sätta knopp eller rättare sagt, knopparna hinner inte slå ut. Men å andra sidan så är det ju rätt många år sedan jag prövade och vintrarna har ju blivit annorlunda. Mildare och torrare. Och på tal om torka, det är samma sak här. Trädgården är jättetorr. Och här spås inget regn, kanske någon mm men det är ju ingenting.

  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo fint at de fortsatt blomstrer så mye så sent som nå. Da burde du prøve på nytt Anita, for som du sier så har vintrene blitt varmere. Husk på å gi de god drenering :)
   Jeg har også gitt de rosegjødsel når jeg ga rosene det samme, og det har virkelig betalt seg. Det er mulig at rosene har fått for mye gjødsel, men de har i alle fall blomstret i hele sommer uavbrutt.
   Jeg tror det ikke før jeg ser det om vi får noe regn, for det er ikke alltid at yr stemmer. Jeg bare håper at det kommer noe!
   Nei, noen få mm hjelper ikke, for nå behøves det 30 mm eller mer!

   Ha en fin tirsdag du også!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Det er tørt her også. sidst vi fik regn var i begyndelsen af august, så her behøves også en del kompensation.
  Dejligt du stadig har så mange blomster i haven! Det sidste billede er så fint med perspektivet gennem haven og alle de skønne farver.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har nok ganske lik værsitvasjon, for dette tørre været har hokdt seg lenge nå i norden. Vi får håpe at det kommer noe som monner!
   Ja, jeg er så glad for det. Tusen takk :)

   Slett
 3. This is probably summer's last fling for your garden, Marit. Soon everything will begun to wither as the daylight hours get shorter and the inevitability of the first frost become a reality. In the meantime, however, you have this last blaze of glory to enjoy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess so David. Right now we have a wonderful weather here, and yesterday it was like summer with 21 degrees. It so lovely with this warm weather, but I know it will not last forever. In the meantime I enjoy it very much!

   Slett
 4. Hej Marit
  Ja det er rart at følge med i, hvordan det går i din have, jeg blev lidt misundelig, da jeg så din Ambridge Rose, den vil jeg gerne have, men kan ikke finde den i DK. Jeg haft en før, den blev slet ikke som din høj og flot, det var bare en lille en, den døde så også. Håber du viser blomstringen til den tid.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det kan jeg forstå. Det er jo synd at du ikke kan få kjløt den hos deg. Jeg frykter at den ikke vil nå å blomstre, men det kommer helt an på om vi får frost tidlig eller ikke. Den er så full av knopper, så det hadde vært morsomt å få sett alle blomstene.
   Klem

   Slett
 5. Ja, det er urettferdig, gitt!
  Flott blomstring fortsatt! Hufsa holder seg på avstand, heldigvis.
  'Clair Renaissance' er nydelig. Gikk dessverre ut hos meg. Hadde ikke den beste plassering, og det var vel i en av de skrekkvinterne på Østlandet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok veldig urettferdig ja ;)
   Det er fortsatt mye som blomstrer her, og så lenge hufsa holder seg borte kan jo blomstringen vare lenge.
   Den er veldig fin ja. Det har vært noen av de opp i gjennom årene, men nå virker det som vi har fått noen snillere vintre. Bank i bordet!

   Slett
 6. Den er flot, din 'Chocoholic', og så er den fantastisk, at den dufter. Det synes jeg ikke, der er så meget, der gør i sensommeren. Jeg har en, der hedder Brunette, men den har det ikke så godt i år, fordi vi fældede et stort træ, der gav den halvskygge. Jeg håber, den overlever.
  Her lover de heldigvis også regn, men desværre ikke ret meget. Men det vil være et velkomment bidrag til min vandslange, for hvor er det dog stadig tørt. Du må vande dine hortensier meget, så flotte de er ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den dufter deilig, og det var jeg ikke klar over at den gjorde. Det er helt sant, for det er ontrent bare noen få roser som gjør det. Får håpe at din Brunette overlever.
   Det er jo veldig lite du får av regn gjennom hele ået. Her pleuer vi å få ganske mye til tider, men nå er det snart to måneder siden vi fikk mye regn. Jeg har passet på de med nok vann ja ;)

   Slett
 7. Du har meget, der blomstrer endnu, og som du kan nyde synet af. Regn er efterhånden ved at være tiltrængt også her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er overraskende mye som fortsatt blomstrer her. Def er nok tørt i hele Skandinavia nå virker det som.

   Slett
 8. Der er da vældig meget i blomst hos dig og fine roser også.
  Det er vist på sin plads med lidt regn hos jer, når der ligefrem er skovbrandfare.
  Her er det også lidt tørt, men vi nyder dejlige september dage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er mye som blomstrer nå ja, men så har det ogsp vært mye sol i sommer. Det er veldig tørt nå ja, så jeg håper at det kommer mye regn. Det gjør vi her også.
   Klem

   Slett
 9. Hei Marit

  Ja, det må da siges at være et godt år, og du er også sluppet for den tidligste frost. Men det er godt nok sent at der er fare for skovbrand...
  Actaea er en virkelig god sag i haven og noget af en favorit blandt vore flyvende venner!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, i år har det vært et flott år totalt sett. Ingen frost enda, men det har vært nære på. Det pleier jo å komme regn om høsten, men så langt har vi ikke fått noe. Den er veldig fin ja, og spesielt biene er glad i den.

   Ha en deilig aften

   Slett
 10. Hello Marit,

  Your roses are gorgeous. I love the hydrangeas too. The Classworm is new to me, it is pretty. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. I guess google translate made a mistake. I think it's called Black cohosh. Yes, it's very pretty.
   Enjoy your day, and take care!

   Slett
 11. Så mange fine roser som ennå blomstrer i hagen din nå i begynnelsen av høsten.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig at de kan blomstre så lenge.

   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Känns som en blandning av sommar och höst, vackert.
  Har hört att Coroanläget är besvärligt i Norge också, hemskt.
  Sköt om dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er omtrent som det er det ja, men nå har vi fått regnvær og det ser ut til å fortsette. Ja, dessverre så er det blitt mye av det her også. Ta vare på deg du også!

   Slett
 13. Hej Marit!
  Så vackert med allt som blommar.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk.
   Ha en fin dag.

   Slett
 14. Hei Marit!
  Det blomstrer fint hos deg. Jeg blir spesielt opptatt av de siste som blomstrer. Har kjøpt en H. paniculata H5. Her er det H 3/4Jeg er litt usikker om jeg skal plante den nå eller oppbevare den i kjelleren i vinter. Hva tror du? Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det er mye som blomstrer nå. Jeg tror at jeg hadde plantet den ut. I herdighet ligger de på rundt H5, så jeg tror at det skulle gå bra.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
  2. Takk for svar. Jeg planter den i morgen. Klem Anne

   Slett
  3. Jeg hadde plantet den, men jeg kan jo ikke garantere at det går bra :) Lykke til!
   Klem, Marit

   Slett
 15. Der er meget, som blomstrer hos jer. Når jeg kikker på dine billeder, er farverne så fint afstemte. Nattefrosten må gerne holde sig væk den næste måned.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig mye som blomstrer fortsatt. Tusen takk. Det må den gjerne gjøre, ja.

   Slett
 16. Hvor er det smukt at se - man skulle tro, det var højsommer oppe hos dig med alt det, der blomstrer :-) Jeg har også mange blomster på sommerfuglebuskene nu, fordi jeg har klippet en af de visne blomster af.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten ikke til å tro at det snart er oktober. Det har vært en fantastisk sesong i år synes jeg. Det er godt å høre! :)
   Klem

   Slett
 17. Så mange fine roser du har, og så fine og friske blomster selv om det er høst. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar

  1. Tusen takk. Det har vært en veldig fin sensommer og høst her, bare veldig tørt.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 18. Munstead Wood blommar fint hos dig också.. ..den får jag pröva igen men blev besviken när alla 3 överlevde vintern men utvecklades väldigt trist innan de dog inom 3 år.

  Den lilla limefärgade hortensian kan jag tänka mig - kan du tänka dig det :)

  Sedumen förs numera till Phedimus spurius men den ser ser ut att vara felmärkt. Den måste tillhöra Hylotelephium en vitblommande sort.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har blomstret veldig fint i hele sommer, og det er en god rose. Så trist da!

   Ja, det kan jeg tenke meg at du liker den :)

   Takk for info. Jeg kommer nok alltid til å kalle den Sedum. Jeg blir helt oppgitt over alle disse navnebyttene :(

   Klem, Marit

   Slett