tirsdag 29. september 2020

Hjelp, hva har jeg gjort...?

Batterilys inne i en glasskuppel :)

 Her om dagen gjorde jeg noe ufattelig dumt. Jeg er overhodet ikke fornøyd med nye blogger, og en av tingene er at bildene er så små. Uansett hvor mye jeg drar de ut når jeg skriver innlegget, så er de like små når jeg poster innlegget. Jeg begynte å se på andre maler, og trodde at jeg bare testet ting uten at det ble forandringer. Dumme meg hadde da fått lagret dette, og plutselig var ekornbildet, blogglisten og mye annet helt borte! Jeg fikk helt panikk, for i den nye  jeg hadde valgt var det ingen meny og ingen steder å finne tilbake. Til slutt fant jeg et bloggersymbol i bunnen, og når jeg trykte på det kom jeg tilbake til en meny igjen hvor jeg kunne velge nye tema igjen. Etter noen skremmende øyeblikk fant jeg tilbake til det tema jeg opprinnelig hadde gått over til da nye blogger kom. Men da var skaden allerede skjedd og ekornbildet var borte og hele siden til høyre på bloggen var helt annerledes. Dvs. rekkefølgen. F.eks. ligger nå etiketter helt øverst, og den lå nederst før. Jeg bruker nettbrett/tablet og jeg får ikke byttet om på kolonner eller noe. Hvis denne nye omleggingen er tilpasset det og ikke datamaskin/pc så forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke får flyttet på noe av det...

Nå må jeg spørre dere andre.  På bloggen min er det en link øverst hvor det står utforming. Er det sånn hos dere også? Når jeg trykker på linken kommer jeg til en meny med tre streker under hverandre. Når jeg trykker på den igjen kommer jeg til nok en meny hvor det står formgiving, instillinger og mye annet. Der står det også tema, og det var der jeg fikk rotet meg inn.  Hvilke tema bruker dere på bloggene deres nå? Jeg har pr. nå Ethereal. Jeg har forstått nå at der er bildene  bare så små, og jeg vil ha større bilder.  Samtidig vil jeg ha blogglister osv. Den jeg valgte /prøvde før alt ble hoppende galt het Notable. Der var bildene veldig store, men jeg fikk jo helt panikk for alt av blogglister bare ble borte, og jeg fant ikke ut av noe. Dette ble for teknisk for meg, og jeg var redd jeg hadde ødelagt hele bloggen. Da hadde det vært slutt på bloggingen for min del. 

Nå tør jeg ikke gjøre/prøve noe mer, og skulle gjerne hatt et datakyndig menneske her nå til å hjelpe meg !

Men gode råd hjelper også. Håper at noen av dere  kan noe mer om dette enn meg, og forstår hva jeg prøver å si her... ;)

Bildet over her illustrerer det jeg håper på at det finnes lys i mørket for en som famler i mørket bokstavelig talt. 

Noe annet som også irriterer meg er at blogger har samme barnesykdommer som de hadde før. Noen ganger tar det over en time fra jeg poster innlegget til det er synlig i blogglisten. 

Dette var et stort hjertesukk. På forhånd takk for svar. 


34 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Det er bestemt ikke sjovt at komme til at lave om på sin blog, design m.v. jeg har prøvet det og ikke pillet ved det siden. Men jeg forstår slet ikke det du skriver om, jeg har ikke noget link, hvor der står udformning. Jeg arbejder jo fra computeren, det andet kan jeg ikke finde ud af. Jeg har ikke haft problemer med det nye blogger udover billedernes størrelse, det fik jeg løst ved at højreklikke på det indsatte billede, derefter kom der et symbol frem, så jeg kunne vælge størrelsen jeg ønskede på billedet. Jeg kan godt se, at du har lavet om på noget her på din blog, øv hvor er det irriterende, når man ikke kan finde ud af det, håber det lykkes for dig.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nei, det er bestemt ikke morsomt i det hele tatt. Nei, det er mulig at alt ser annerledes ut på din computer. Ja, jeg har også kunnet gjøre det før. Men siden jeg bruker tablet er det mulig at det ikke blir det samme. Tusen takk.
   Klem

   Slett
 2. Nej men fy vilken hemsk känsla Marit :(
  Jag tittade tillbaka i dina inlägg och ser nu att bilderna i de gamla inläggen, där du har stora bilder från ex.vis augusti, är så stora att dom täcker över det du har på högersidan. Det är ju jättekonstigt. Blogger borde ju justera bilderna så att det aldrig kan bli så.
  Har du inte så att du kan testa ett tema, utan att byta det? Så är det i WP det går att testa för att se hur det ser ut och om man är nöjd så kan man lägga in det permanent.

  Jag skulle så väldigt gärna hjälpa dig men kan ju ingenting om blogger. Men det finns ju många som använder det så jag tror att du kommer att kunna få hjälp av andra bloggare. Jag kommer dessutom säkert att få exakt samma problem när jag ska börja använda nya editorn i WP :( Det är inte lätt att vara bloggare längre :(

  Hoppas, hoppas nu att du kan få hjälp av någon. Håller tummarna!

  Kramar
  Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var helt forferdelig, Anita! Ja, det skjedde når denne nye oppdateringen på blogger kom :(
   Jeg har så langt funnet ut at jeg ikke får store bilder i den "malen" jeg nå har valgt. For å få større bilder må jeg da velge en annen. Det var også det jeg prøvde på, og så gikk det helt galt. Jo, jeg skal lage en helt ny blogg og prøve meg der.

   Nei, det forstår jeg veldig godt at du ikke kan! Jev håper at noen kan hjelpe meg, men denne oppdateringen skjedde i slutten av juli, og jeg tror at mange blogvere har gitt opp pga. det. Det er veldig trist at blogger gjør noe så dumt, for mange bloggere er ikke ungdommer og sliter med alt dette nye.

   Tusen takk!
   Klem, Marit

   Slett
 3. I have no idea what causes all these issues, Marit, so I can't help you. I must say that I have found the transition to the new format fairly straightforward, but I seem to be the only one!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello David,
   That's ok! I hope I will find out about it.

   Slett
 4. Hello Marit

  I do see the " design" at the top of my blog's page. When I click on Design I see various choices. Such as create new post, post,stats,comments,pages, layout, themes and settings. When you click on any of the options it takes me to these other pages. I believe under themes, you have a customize choice of "advanced settings" you can adjust the width size of your side bar and pictures there? I do not like the new blogger. I am using it but I am not happy. Good luck. Wishing you a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   So nice to hear! Yes, it's the themes who caused me all my problems. Thank you for your answer. I will try my best to find a sollution. Neither do I, and I think many people don't like it at all. Very stupid of blogger to change it. It worked out just fine, until they changed it. Thank you!
   Wishing you a great day too!

   Slett
 5. Hei Marit, jeg syns både det nye bloggersystemet er fælt og det nye på facebook også. Jeg har ikke våget å redigere noe som helst, på et tidspunkt gikk det an å sende inn synspunkter og det gjorde jeg. Jeg forstår ikke hvorfor en må endre på ting som fungerer. Nå kan jeg f eks ikke gå fra "baksidene" til forsiden uten å gå helt ut og inn igjen. En ting er å endre design, men når en også endrer funksjon så blir det håpløst. Jeg ser at de har endret noe tilbake, men det er superrotete. Håper du finner ut av det. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg.
   Ja, de gjør om både her og der, og jeg liker ingen av omgjøringene. Facebook har jeg mer eller mindre gitt opp. Jeg er der også så lite at det spiller ingen rolle. At de har ødelagt hele bloggsystemet er mye verre :(
   Ja, det er helt håpløst. Jeg håper jo på det, men sikker er jeg ikke. Ha en fin dag!

   Slett
 6. Hej Marit!
  Skall försöka, så får vi se om det är till någon hjälp. Det står utforma längst upp till höger i min blogg. Klickar på den och kommer till hela mallen, där klickar jag på layout. I layouten finns olika gadgets, t.ex etiketter och dem kan du sortera om, genom att dra dem till andra ställen i högra listen. Min layout heter Awesome Inc Renewable. Längst upp har du en gadget som heter rubrik, om du klickar på den får du upp en ny ruta där du kan välja en bild att ladda upp.
  Om du tycker att bilderna du laddar upp blir små i inlägget, så kan du ändra storleken genom att markera bilden och välja stor eller större.
  Lycka till /Hoppas det var till någon hjälp/Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er der samme systemet på min blogg, og takk for at du sa navnet på din Layout. Jeg fant det navnet du nevner i oversikten, så da vet jeg at det er den du bruker. Den har jeg faktisk ikke prøvd! Bruker du pc/computer/dator? Jeg bruker nettbrett/tablet og undrer på om det er annerledes med den. Tusen takk for svar, og det var til stor hjelp å få navnet på den du bruker. Ha en fin dag.

   Slett
  2. Hej Marit!
   Jag använder min Laptop för att göra inläggen, men gick in på min tablett och loggade in, det ser likadant ut som på PC:n. Ända skillnaden är att när jag klickar på utforma så kommer jag till alla inläggena. I vänstra hörnet har jag en ikon med tre streck horisontellt på varandra, då jag klickar på den, kommer samma text och kommandon fram som jag har på PC:n. Layout och inställningar m.m. Så för mig ser det likadant ut.
   Ha det bra /Marika

   Slett
  3. Tusen takk. Da håper jeg at jeg finner ut av det!
   Ha det bra!

   Slett
 7. Sorry to hear you're having problems. The new blogger is really troublesome. I didn't change my profile so I didn't have this problem!
  Greetings

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Ela. Yes, it's very troublesome. I regret changing my blog.
   Greetings.

   Slett
 8. Hei Marit

  Det er da godt nok irriterende.
  Hvis det var mig der kom ud i sådanne store problemer så ville jeg nok lave en ny prøve-blog for at lære det nye system at kende og så se om jeg kunne reparere min gamle blog...

  Jeg undrer mig mere og mere over Bloggers fremfart. Man kan kun gisne om deres egentlige motiver, for det er vel ikke bare inkompetence hos udviklerne?

  Håber alt løser sig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det kan jeg skrive under på at det er! :(
   Jeg har gjort det i dag, men jeg har ikke kommet så mye lenger enn det. Dette er veldig tidkrevende, og jeg er heller ikke sikker på om jeg får det helt til.

   Ja, det kan du si. Jeg tror de rett og slett har bommet stygt på sine brukere, for de fleste som blogger er ikke så unge eller tar jeg feil? ;)
   Kanskje dette nye de har laget er for datakyndige 20 åringer?
   Jeg vet ikke noe om deres motiver, men synes dette er utrolig dumt gjort av de. Hvorfor endre på noe som har fungert i mange år? Men hvis det blir en stor nedgang i blogging så bør det jo si dem noe...

   Jeg håper på det jeg også.

   Ha en deilig aften

   Slett
 9. Uha uha! Jeg føler med dig. Da jeg for måske et halvt år siden besluttede at ændre på min blog, oprettede jeg en ny blog, som jeg udelukkende brugte til at eksperimentere med layoutet. Nu er skaden jo desværre sket for dig, så det er måske for sent for dig at gøre det samme. Jeg husker det som en stor tidsrøver.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det var jo veldig fornuftig av deg, og det var jo det jeg også skulle ha gjort. Dette har allerede tatt veldig mye tid :(
   Så jeg får la bloggen være som den er akkurat nå, og se på det innimellom.

   Slett
 10. Marit,
  I'll try to help you.
  Open the blogger, you'll see the column and the word Theme.
  Click on.You'll see different themes. I advice you to choose 'Awesome Inc. Renewable'. Why?
  Because you can change there any image and your squirrel will be on its place, as the blogs and other things.
  I tried others themes and understood they are badly organized, only this one (that is mine) is comfortable.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Nadezda,
   Thank you! Yes, I will look at it. I'm very happy for your advices.

   Slett
 11. Hej Marit
  Jeg er nok ikke til stor hjælp, for jeg blogger kun fra min pc og der har jeg ikke oplevet problemer. Vist så, skal man lige lære hvordan man redigerer billedstørrelse og menuen er en smule anderledes, men det meste er ret genkendeligt for mig. Kan se at nogle af de andre har givet gode svar.
  Håber du klarer det :) Det er altid lidt irriterende når det hele bliver lavet om.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det gjør ikke noe, for jeg har fått mange gode svar allerede :)
   Ja, det er nettopp sånn det er, og jeg valgte feil. Jeg skal nok finne ut av det :)
   Klem

   Slett
 12. Det er da noget af en gyser. Desværre kan jeg ikke hjælpe dig. Jeg bruger en pc, og det har ikke givet de store problemer. Jeg håber virkelig, du finder en, der kan hjælpe dig godt i gang.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var egentlig helt forferdelig. Jeg har fått mange gode rpd nå, så jeg håper og tror at jeg skal få det til :)

   Slett
 13. Så jobbigt när de ändrar.
  Jag har wordpress, men lyckats behålla den gamla versionen. Vet inte vad jag gör när den slutar.
  Tyvärr kan jag inte vara till hjälp.Är en total teknisk idiot!
  Hoppas du får några bra svar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har medført mye jobb. Det har jeg lest om hos andre bloggere ja, for da blir det nok endringer der også.
   Det er jeg også. Det er ikke enkelt dette her!

   Slett
 14. Huff og hjelpes! Ser du har fått gode råd, og håper det ordner seg.
  Jeg trodde det med bilder hadde blitt bedre, men da jeg la inn siste post, var alt bakvendt og opp ned igjen. Blir. Gal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg har fått gode råd ja, og skal teste ut noen av de. Ja, en kan bli gal av mindre. Det er mildt sagt irriterende og frustrerende.

   Slett
 15. Åh nej - stakkels dig! Jeg har ikke haft de problemer med blogger, som du fortæller om, og når jeg uploader billeder, kommer der en kasse, hvor jeg bliver spurgt om, hvor store de skal være. Selve temaet har jeg ikke rørt i årevis. Jeg tror, du må have en til at sidde ved siden af dig og hjælpe. Jeg blogger kun fra min bærbare pc. Lige som Marie herover oprettede jeg en ny blog, som jeg udelukkende brugte til at eksperimentere med layoutet.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok annerledes fra pc enn med tablet ja. Dere har vært smartere enn meg, for jeg trodde ikke at dette skulle bli så vanskelig. Nå har jeg også laget en ny blogg til testing. Jeg skulle ikke ha rørt tema, nei. Men bildene har jeg ennå ikke fått større. Må teste mer, men det er så tidkrevende.

   Klem

   Slett
 16. Kan kun sige jeg føler med dig, Marit!
  Tænker som du at de fleste af os ikke er helt unge mere. Vi er ikke vokset op med elektronik i blodet, og efterhånden føles det mere og mere som om det er konfirmander der bestemmer hvordan vores computer-liv skal leves. Hvis de helst er fri for os på Nettet er de godt på vej til at skræmme os væk.
  Håber du holder ud og kommer stærkt tilbage igen!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla!
   Ja, det er absolutt noe med alder og tekniske ferdigheter, og til eldre en blir til vanskeligere blur det med alt nytt som er teknisk. Ja, det tror jeg du har helt rett i. De som er 20-30 år behersker alt sånt, men det gjør ikke vi. Vi har vokst opp i en annen tid hvor sånt ikke eksisterte. Så all den kunskap jeg har har ikke kommet så lett, og jeg kan heller ikke så mye. Nei, vi må ikke skremmes vekk, for vi må også ha lov til å være der med våre blogger!
   Jeg prøver så godt jeg kan! Takk for dine oppmuntrende ord!

   Slett