lørdag 5. september 2020

Himmel og hav...

Her kommer del 2 av turen vi var på. Det var noe jeg glemte å skrive sist gang, og det var at der vi leverte motoren hadde de noen praktfulle blå hortensia i hagen. De hadde den blåfargen som jeg drømmer om at mine hortensia skal ha. Jeg tok et søk på google, og det sto det at sørvestlandet ofte fikk sur nedbør. Kan det være forklaringen på de ultrablå hortensia der? Her er ikke nedbøren like sur, og det er jo bra. Til neste år skal jeg gi de ren torvjord i håp om at det skal hjelpe i tillegg til alun. Jaja, dette var en liten parentes i dette innlegget :)

Dette innlegget skal  handle om den samme dagen som sist, men senere på kvelden. Vi tok da en biltur ut mot kysten.

Først var vi innom Lista fyr. Det hadde jeg så lyst til å se. Selve senteret var stengt når vi var det, men fyret ligger jo der likevel.


Først et bilde av selve fyret, og det var høyt! Hele 34 meter rager det over bakken. 

Landkrabbe som jeg er, så er jeg  tiltrukket av havet i en viss grad. Jeg måtte jo benytte anledningen til å ta mange bilder av det. 

Så her kommer mange bilder av himmel og hav.

Disse bildene tok jeg fra en kant ved fyret som jeg klatret opp på.

Til 17. Mai i år ble det satt opp en kunstinstallasjon med 1000 flagg utenfor Lista fyr. De sto der fortsatt, og det var en stille og fin utstilling  i gresset. 

Etterpå reiste vi ut til et sted som heter Havik strand etter at vi var blitt tipset om at det var så fint der.
Det var det så absolutt :)

Det var veldig fint vær den dagen.  Det var ikke vind i det hele tatt, og ikke en krusning i havet. Det er visst ganske sjelden at det er sånn der. Vi var utrolig heldig med været både på lørdag og søndag.

Utsikten utover havet var helt fantastisk. Bedre enn dette kan det neppe bli ved kysten :)

Utsikt fra hotellrommet tidlig søndag morgen

Himmelen over parkeringsplassen. Det var så fine skyer, at jeg måtte bare ta bilde av de.

Reisen hjem tok "kun" 4,5 time for da kjørte vi motorveien hele tiden, og vi hadde da kjørt ca. 100 mil på to dager. Det er jo langt å kjøre på to  dager, men det var vel verdt å gjøre det.

Det var en veldig fin tur som ga mersmak :)

Alle bildene er klikkbare.

44 kommentarer:

 1. Hello, Marit

  What a wonderful getaway, the views are beautiful. I love the pretty sky, the lighthouse and the beach. The town by the coast is charming. Great photos. Enjoy your day, happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, it was a very nice getaway. The little town was very pretty and charming. Thank you. Happy weekend!

   Slett
 2. I hesitate to even mention this to a gardener with your skill and knowledge, Marit, but I understand that the colour of Hydrangeas is regulated by the pH of the soil, so if you could have a sample of the soil where the blue variety occurred analyzed, and modify a patch in your garden accordingly, you perhaps could achieve the same results.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I know what gives the blue color David, and I have bought 1000 gram of Aluminium sulfate who will give me the blue color on my hydrangeas. The town we visited are 40 miles from here, so I don't think I will go back there for a sample of soil even if it have been very interesting to know the pH. I'm crazy, but not that crazy ;)

   I have these hydrangeas in big pots, because they need to be inside my cellar in the winter. Next year I will buy some turf and try if it helps beside this Aluminium sulfate.
   Thank you for your good advice, David! You must not hesitate to give me good advices :)

   Slett
 3. Hei Marit

  Ja, det kan godt tænkes at den sure nedbør holder ph så lav at den blå farve opretholdes. Tørv lyder som en god ide hos dig!
  Ja det er alletiders at få set lidt af sit land - som det ser ud pt, varer det jo nok lidt før man ligefrem tilråder rejser udenlands?

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er i hvertfall en mulighet. Jeg gil prøve torv til neste år ja, for her skal det prøves ut alt som kan gi blå farge :)
   Det er det absolutt. Det er mange flotte steder å besøke både i Norge og Dannark. Pr. nå så anbefales det ikke å reise utenlands i det hele tatt. Det tar nok en god stund før det blir anbefalt ja.

   Ha en deilig weekend

   Slett
 4. Hej Marit
  I var meget heldige med vejret og ikke mindst med den flotte himmel. Sikken nogle skønne billeder. Tak for turen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, vi var veldig heldig med været. Det var en veldig fin himmel der da. Tusen takk.
   God weekend, klem.

   Slett
 5. Kære Norge
  Norges bjerge, klipper og kæmpestore granitsten er noget af det skønneste både ved havet og i haverne, og de er misundelsesværdige for sådan en flad-dansker som mig. Flotte billeder, du viser. Det var godt at turen var en succes.
  Kh Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Danmark
   Ja, jeg skal være enig med deg i det, men hvert land sine fortrinn. Når barna var små så var vi i Danmark om sommeren i mange år. Jeg synes jo at det flate landskapet i Danmark er veldig pent. Tusen takk. Ja, jeg er glad for at vi tok den turen.

   Slett
 6. Himmel så vackert!!! Ha en fortsatt skön helg nu...
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar

  1. Tusen takk. Ha en fortsatt fin helg du også.
   Klem fra Marit

   Slett
 7. Hei.
  Nydelige bilder Marit. Jeg har en søster som bor på Lista, så jeg er iblant der. Ikke mange ganger jeg kan si at det ikke blåser der. Så heldig med været dere fikk.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Hanne-Lise. Ja, vi var veldig heldig med været den helgen. Jeg har hørt at det ofte blåser der ja.
   God helg.

   Slett
 8. Hei
  Det er en fantastisk flott natur i Norge. Kjempe fine bilder du viser.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja, det er helt sant. Vi er heldige som har så mye flott natur her i landet. Tusen takk.
   Ha en fortsatt fin helg du også.

   Slett
 9. Det var ganske rigtigt mange kilometer, men også mange smukke indtryk på to dage. Sådan en lille tur sammen med ens bedre halvdel er et godt afbræk i hverdagen, også selvom man ikke er ked af hverdagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble jo det til slutt. Det var en veldig fin spontan tur, og absolutt veldig hyggelig. Jeg er ikke lei hverdagen i det hele tatt, men det var hyggelig med en liten tur rundt i Norge.

   Slett
 10. Härliga bilder! Det är nåt alldeles särskilt med byar vid kusten. Vad har du använt för filter till de dramatiska molnen!
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er helt sant. Jeg har tatt alle bildene med min telefon/mobil. Ikke noe filter.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Jeg har nydt at være med på tur - begge dage! Og dine billeder er helt vidunderlige, Marit. Det var en lang tur, men fantastisk flot. Tak for de fine billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har vært med på tur, Ulla! Tusen takk.
   Ja, det var en lang tur, men det var en fin tur.

   Slett
 12. Wow, nice place ! I really like the skies !

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, the place and the sky was so beautiful.

   Slett
 13. Åh, så underbart vackra bilder du bjuder på! Jag har kikat på del ett av turen också och bara njutit. Norge är ett sagolikt vackert land. Hoppas kunna få resa runt hos er igen om inte alltför länge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er mange flotte steder i Norge, men dessverre så er det bare vi som bor her som får sett det i år. Får håpe at alt er bedre til neste sommer.

   Slett
 14. Fine bilder av himmel og hav på sørlandet. Det er riktig at vi har sur jord på sørvestlandet og Hortensia er som oftest blå.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det så jeg jo når jeg var i den hagen. Sånne blå hortensia skulle jeg gjerne hatt.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 15. Vilken härlig tur.
  Läste del 1 nedan och fascineras av det vackra hotellet och den fina naturen.
  Vacker fyr och så vacker natur runt.
  Norge är vackert!!!!
  Önskar dig en fin söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en herlig tur! Hotellet hadde vært kontoret i et firma som drev med båter og handel. Det var i en veldig maritim stil, og det var et miniatyrskip inne i hotellrommet :)
   Ja, natyren var veldig fin rundt fyret.
   Det er helt sikkert! :)
   Ønsker deg også en fin søndag!

   Slett
 16. The shapes of the clouds are very beautiful. Happy new week to you.

  SvarSlett
  Svar

  1. Thank you! Happy new week to you too.

   Slett
 17. Vilken fantastisk plats och Marit! Vilka jättefina bilder du tagit! Så vackra molnen är. Och utsikten från hotellrummet var väldigt fin. Antar att det inte är så många gäster att ni fick ett av de bättre rummen när det gäller utsikt. Jag tror jag skrev det förra gången men måste skriva det igen. Ödsligt landskap men väldigt, väldigt vackert.
  Och hortensiorna ... tog du ingen bild på dom? Tror du kan ha rätt med nederbörden, att det gör att jorden får lägre ph. Det ska bli roligt att följa dina experiment med hortensiorna. Vet du att det på vår gata finns ett hus där dom har en stor hortensia och i år var den översållad av intensivt blå blommor. Den står planterad intill husväggen och har en stor tuja bredvid sig. Det gör att den står skyddat och blommar i princip varje år. Och den har alltid blå blommor, riktigt blå. Undrar om tujan kan påverka surhetsgraden i jorden. En tanke bara.

  Önskar dig en fin söndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, det var veldig fint der, Anita. Tusen takk. Det var veldig få gjester på hotellet der ja, og vi valgte et stort rom med balkong. Det var der jeg sto når jeg tok bildet :)
   Ja, det er helt sant.
   Nei, det glemte jeg helt bort når vi var der. Vi skulle levere denne motoren, og det var fokuset akkurat da. Jeg har angret på det etterpå, men det er ikke noe å få gjort noe med ;)
   Jeg tror nok at sur nedbør der har noe å gjøre med pH i jorden. De hortensiaene hadde en nesten mørk blåfarge.
   Så spennende da! Det kan jo godt hende at det som faller av thujaene ned på jorden gjør den sur som du sier. Det blir ganske mye tørt som faller av de etter en stund, og i hvertfall etter en tørr sommer. Det hjelper nok også på blomstringen på den at den er beskyttet bak thujaen. De tåler ikke å fryse for mye tilbake, for da vil de ikke blomstre.

   Ha en fin kveld du også!
   Klem, Marit

   Slett
 18. Hvor er det smukke billeder! Det er dejligt, når du fortæller og viser billeder, som du gør her - det nyder jeg virkelig :-) Igen må jeg fortæller, at de minder mig om mine mange ferier i Norge :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Det er jo så hyggelig at du liker bildene jeg viser. Ja, og det er jo så koselig at du har vært på mange ferier i Norge :)
   Jeg har også vært mye i Danmark når barna var små. Det er ferier jeg husker med stor glede :)
   Klem

   Slett
 19. Det er smukke steder, I har set på jeres køretur, og jeg har nydt billederne. Der er en spændende himmel på billederne. Selv om vi gerne vil gå hjemme i vores haver med fingrene i jorden, er det nu også godt engang imellem at komme ud og nyde naturen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det virkelig. Det synes jeg også, og den var så morsom å fotografere. Ja, det er hell sant. Naturen er så fantastisk, og er vel verdt å komme seg ut i den.

   Slett
 20. Det er så fint på Lista, lenge siden jeg har vært der, men det er vel verdt et besøk, både fyret og strendene. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig fint der. Det var absolutt verdt besøket, og jeg hadde ikke vært der før.
   Ha en fin uke.

   Slett
 21. Hej Marit!
  Så vackra vyer, och dina bilder är riktigt fina. Skönt att komma ut och se sig omkring. Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, det er noen ganger fint å se litt nytt.
   Ha det godt.

   Slett
 22. Nydelige himmel og hav-bilder!
  Jeg synes det var helt flott med Norgeferie i år. Kanskje man skal gjøre det flere år?
  Ha en fin dag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det synes jeg også. Norge er et flott ferieland :)
   Ha en fin uke.

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...