fredag 2. desember 2022

En usedvanlig stille blogg, og en overraskelse i kjelleren...

 Ja, det har vært veldig stille herfra i det siste, og uvanlig stille til meg å være ;)

Jeg har stort sett vært hos tannlegen både en og flere ganger i det siste og det har vært fryktelig vondt. Men endelig ser det ut til at det går riktig vei, for nå er ikke smertene uutholdelige lengre.

Jeg har begynt å strikke igjen, og det skal bli en julepresang hvis jeg bare blir ferdig med den innen jul. Strikketøyet har vært en god ting til å holde på med i det siste.

Det er ikke mye som minner om adventstid og juleforberedelser her i år, for jeg har ikke hatt overskudd til det nå. Jeg kjøpte en stor hvit julestjerne her om dagen, og den pynter i alle fall opp. Jeg har også satt et kunstig juletre med lys ute på trappen, og det får holde. Det blir nok jul likevel ;)

Jeg har i dag begynt å pakke inn de første julepresangene, og det er i hvertfall et godt tegn. Energien kommer helt sikkert tilbake før eller siden  ;)


Dette er en av de fire knoppene som utvikler seg på orkidéne nå. Jeg gleder meg veldig til de springer ut.Jeg skulle gå ned og vanne i kjelleren i dag, og der gikk jeg meg en stor overraskelse. Der  nede sto det en camellia og blomstret :) Snakk om å være tidlig ute, men det skyldes helt sikkert den varme sommeren, og i tillegg en lang og varm høst. Vanligvis pleier den å blomstre i april.  Den og alle de andre camellia jeg har ble jo pottet om i høst, men det har bare vært bra for de tror jeg. Ellers hadde den nok ikke blomstret.  Denne heter 'Margaret Davis'
Den er den største av de jeg har av, og den minner snart mer om en stor busk enn om en potteplante. Ute i naturen kan camellia bli store trær der de vokser naturlig. 5-9 meter høye står det på google, men jeg satser på at mine ikke blir så store ;)

God helg  / weekend!

30 kommentarer:

 1. Wow den var virkelig flott den blomsten i kjelleren. Jeg satt på nettet i ettermiddag og tittet på frø, så nå blir det spennende å se om jeg får nok ringblomster til neste år. Jeg har planer om å lage meg ringblomst olje, så jeg kan blande den i både det ene og det andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig flott, men akkurat i år er den fire måneder tidligere ute enn ellers. Det høres flott ut, og da har du sikkert god nok plass til å dyrke så mange også.

   Slett
 2. Det känns mycket roligare att sticka och brodera nu än att blogga. Jag öppnar inte ens datorn många dagar nuförtiden. Och det har frigjort massor av tid :)

  Vacker kamelia! Jag har satt mina på en hylla mellan ett berg och en stor verkstad. Där mådde de bra i vintras så jag testar det i år igen.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er i grunnen enig med deg i det. Internett tar mye tid ja.

   Tusen takk. Ja, hos deg går nok det bra, men her hadde de ikke overlevd ute.

   Klem, Marit

   Slett
 3. Hej Marit
  Ja du har været stille, og jeg er også lidt stille, men jeg har ikke haft tandpine ;) jeg kan godt forstå, at du har været stille så, det er ikke rart, jeg håber, at det er ved at gå over.
  Flot camellia jeg synes også, de har større knopper i år. Den der normalt blomstrer tidligt hos mig er næsten sprunget ud, den har 4 knopper.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det har vært stille her en stund nå, men jeg føler at det stadig går bedre nå og håper bare at det fortsetter.
   Tusen takk. Det kommer av den varme sommeren, for camellia trives i varmen bare de får vann nok. Det høres fint ut.
   Klem

   Slett
 4. Hello,
  I have some Christmas presents for our grandsons but I have not thought about wrapping them yet.
  It is awesome your orchid will be blooming soon. The camellia bloom is beautiful, what a nice surprise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   I have so many gifts to wrap, so I must start early. Yes, I look forward to see it bloom. Yes, it was a nice surprise to see it bloom.
   Have a great weekend!

   Slett
 5. Hei Marit! Smerter kan virkelig ta over. Nesten alt blir ubetydelig. Det er himla godt at du nå klarer å se framover. Vinterblomster er utrolig verdifulle. God bedring! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det blokkerer det meste, og da blir en helt satt ut. Jeg må jo bare prøve det, og håpe at det går fremover. Det er de så absolutt!
   Tusen takk! Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 6. Det var en nydelig hvit Julestjerne. Så flott med blomst på Cameliaen i desember. Vonde tenner er noe herk.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det har jeg ikke opplevd før at de har blomstret i desember. Det kan jeg skrive under på.

   Ha en fin helg!

   Slett
 7. That camellia bloom is such a wonderful surprise!

  Hugs and blessings, Marit! 💐

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it was a wonderful surprise to see it bloom.
   Many hugs, Veronica! 🌸

   Slett
 8. Hej Marit!
  Det låter bra att du är på bättringsvägen med tanden. Din Julstjärna är riktigt stor och fin. Vilken fantastiskt vacker camelia, tur att du fick syn på den.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Det går litt frem og tilbake med tannen, men det må jo snart bli bedre håper jeg. Tusen takk. Ja, jeg er glad for at jeg så den i går.
   God helg!

   Slett
 9. I am very sorry to hear, Marit, that you have been having issues with your teeth. It sounds very unpleasant and I am sure quite painful too. But at least it has provided you with time to knit a sweater for me. How lovely. I shall look forward to receiving it soon! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your kind words, David. It have been very painful for many weeks now, but I hope it soon will be better.
   Oh yes of course I knit a sweater just for you!
   I guess you will receiving it before Chrismas!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 10. Hei Marit.
  Godt at du har det bedre. Å ha problemer med tennene er gyselig. Det vet jeg alt om. Nydelig camelia.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Ja, formen går opp og ned, men jeg håper at den blir bedre fremover. Ja, det er fryktelig. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Kjekt med sånne kjelleroverraskelser, fin var den også. God bedring med tannverken, ja, det gir jo ikke akkurat mer energi. Ha en forhåpentligvis fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Tusen takk. Nei, den tapper meg helt for energi, og det passer dårlig nå.
   Ha en fin dag.

   Slett
 12. Det er godt tandpinen ikke er så frygtelig, som den har været. Det må bestemt ikke have været sjovt, og jeg forstår godt, man helt kan blive tappet for energi. Det var godt, du fik købt dig en hvid julestjerne, man bliver altid opmuntret af blomster. Sikken overraskelse du fik. Hvor jeg misunder dig, at du kan gå ned i kælderen og betragte de smukke camelliablomster.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, den har være mye verre, men den går litt frem og tilbake.
   Energien forsvinner helt ja. Ja, den lyser så fint opp inne nå. Det er alltid hyggelig med nye blomster. Ja, det var en stor overraskelse. Jeg er glad for min kjeller, så jeg får dele blomstene med deg så du også får sett de 😊

   Hilsen Marit

   Slett
 13. Uf, det må have været rigtigt slemt, når det har forhindret dig i dine normale aktiviteter. Hvor er det fedt , at camelliaen blomstrer, den trives tydeligvis fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært veldig vondt i lang tid nå, og det har gått ut over hele min energi. Jeg håper at det blir bedre fremover.
   Ja, det var så morsomt å se den blomstre i kjelleren. Jeg tror de trives der under lyset ja.

   Slett
 14. Ja, du har været stille Marit, men det forstår man jo godt - og her er i det hele taget stille i denne grå og mørke tid, synes jeg. Håber du er på vej tilbage til livet igen! Det har været en ordentlig omgang.
  Jeg er sikker på det nok skal blive jul selvom du ikke pynter så meget op som du måske plejer:-) Dine planter pynter jo sig selv så længe du passer dem med vand og kærlighed!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært uvanlig stille, men det har altså vært en vond grunn til det. Smertene kommer og går, men jeg håper jo at det skal bli bedre fremover. Det blir helt sikkert jul likevel ja! Ja, ikke sant :)
   Takk for dine søte ord, Ulla!

   Hilsen Marit

   Slett
 15. Me alegra saber que estas mejor. Yo también tengo que ir al dentista. Estoy deseando ver la floración de la orquídea, creo que es muy parecida a una que tenia. La camelia se ve preciosa, aquí suelen florecer en febrero. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your kind words, Teresa. Yes, sometimes we must go to the dentist. I think it will bloom very soon. Maybe it is a similar ochid. Many hugs.

   Slett