fredag 9. desember 2022

Slik gikk det med mine planer...

 Dette er tema hos TrädgårdsFägring denne gangen. I sommer så hadde jeg egentlig ingen store planer for hva jeg skulle gjøre i hagen, men hos meg oppstår ofte idéer spontant. Det har også vært sånn i mange år at jeg har ett eller flere prosjekter og planer i løpet av sommeren.

Jeg skulle egentlig bare luke vekk masse brennesle.  Etterpå  skulle vi bare tynne litt i noen trær, men plutselig så vokste det frem noen idéer og planer som bare måtte realiseres. 

Min mann har en eminent sag som kalles bajonettsag. Altså en batteridrevet sag med et sagblad i tuppen. Den har blitt et nytt favorittverktøy i hagen her. Plutselig hadde vi sagd ned masse småtrær og stammet opp flere sypresser på veldig kort tid. 

Jeg skrev om dette på bloggen tidligere i sommer. Så her kommer nå en forkortet versjon, men tar også med de orginale blogginnleggene. Her er del 1.


Dette lasset med greiner og kvister var kappet ned på veldig kort tid.


Sypressene fikk plutselig høye ranke stammer.


Dette var fra før et område hvor jeg hadde plantet både sypresser, hengelerk og mye annet for flere år siden. Området ble "glemt" bort i flere år, og da tar naturen over. Det var ikke så mye ugress akkurat her, for sypressene lagde veldig mye skygge der.

Her er del 2.


Etter opprydningen begynte jeg å plante inn nye planter der.


Jeg måtte også gjøre ferdig flere grusganger som var påbegynt i fjor sommer.

Her er del 3.

Jeg fikk også veldig god hjelp av det eldste barnebarnet med dette prosjektet.


Her sitter hun på pausebenken og hviler litt mellom alt vi gjorde.


Det var veldig mye vi fikk gjort ferdig i løpet av to dager. Planting av mange stauder...


...og påfylling av mye grus. 

Her er del 4.


Det var ikke bare grusgangene jeg hadde planer om. Jeg ville også lage en sti gjennom de oppstammede trærne slik at stien gikk igjennom en "miniskog".


Når jeg holder på med sånne prosjekter gjør jeg veldig mange ting på en gang. Som for eksempel å grave frem heller som jeg en gang la der, men som hadde "grodd" igjen av gress og ugress.


Her begynner endelig stien å ta form.



Slik ble den innveldige stien til slutt. Jeg er veldig spent på hvordan det ser ut til neste vår der. Det blir nok en del luking på sidene av stien. Ugresset gror nok mye bedre der inne når det har kommet såpass mye lys inn der. 

God helg/weekend!

26 kommentarer:

  1. Hej Marit
    Ja du er god til planer, flot at du planter mellem stammerne, det går jo fint, hvis der først er lavet skygge. Bent bruger også af og til en bajonetsav.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Det var et perfekt sted å plante, for der fikk de både sol og skygge på en gang.
      Ja, og det er et supert verktøy, så jeg forstår at han også bruker det.
      Klem

      Slett
  2. Jeg husker godt dit store skovprojekt, men det er helt hyggeligt at se billeder af det igen. Jeg er sikker på det bliver et fint sted at gå en tur til sommer, og ukrudtet skal du nok få styr på Marit! Flot at du har kræfter til alt dette arbejde, men det sætter vel også gang i din fantasi og inspiration - og planter har du jo nok af!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Ja, ugresset skal jeg nok holde styr på. Jeg skal nok ikke gjøre mer enn å få det ferdig rundt der Ulla. Jeg tror vel ikke at jeg skal holde på sånn til neste sommer, for det var veldig mye jobb. Vi får se hvordan neste sommer blir.

      Hilsen Marit

      Slett
  3. A beautiful and well constructed walkway. Looks like it was a very big project!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, it was a very big projekt with a lot of work.

      Slett
  4. Et flott stykke arbeid du gjorde denne sommeren. Kjekt å se det igjen.

    Ha en fin adventhelg!

    SvarSlett
  5. Vad mycket du gjort och så fint det är med gången. Välgjort från grunden.
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, en må gjøre det nøye fra begynnelsen av.
      God helg!

      Slett
  6. Hej Marit!
    Det blev riktigt fint, det var ett stort jobb du gjorde med hjälp av barnbarnet. Den sågen verkar vara riktigt bra, att ha bra verktyg är en stor hjälp. Skall bli trevligt att se området i vår.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Den er veldig bra ja, og enkel å bruke. Jeg gleder meg til våren igjen for å se hvordan det blir da.
      God helg!

      Slett
  7. Nydelig og hyggelig hage! Du får mye gjort så den blir stadig enda bedre :)

    SvarSlett
  8. Hello,
    I love those tall cypress trees. It is nice your hubby and grandchild are there to help when needed. I like the pathway, it looks nice! You have done so much work on your garden, I am sure you are very proud of your property. Take care, have a happy weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello,

      Thank you. It's always nice to get some help. Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  9. I endte med at få afviklet mange projekter, selvom I oprindeligt ingen planer havde lagt. Sådan går det også oftest hos os. Dog er der næsten altid nogle træer, der skal beskæres og måske fældes. Det kan vist ikke være anderledes I en have, der har en vis alder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det endte likevel med det. Jeg vil tro at det er sånn hos dere også ja. Sånn blir det ja, for jeg synes at det meste har vokst mye i de siste årene.

      Slett
  10. Te ha quedado precioso, yo también tengo muchos planes para el jardín. Demasiado trabajo, pero somos felices. Un abrazo Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. Yes, it have been a lot of work, but I like it. I have some plans for next year too.
      Many hugs!

      Slett
  11. Du verden! Og både her og der dukker dine fine solhatter opp :)
    Go' tredje adventsøndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var mange av de her i sommer, men med denne barfrosten som er nå frykter jeg for overlevelsen av de. Ha en fin søndag!

      Slett
  12. Flotte oppstammede trær og busker og flott sti. Godt å få hjelp. Ha en fin søndagskveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, hjelp er alltid godt å få. Ha en fin kveld.

      Slett
  13. Jag har ju följt ditt projekt och är fortfarande så fascinerad av resultatet som blev när ni sågade bort grenarna från cypresserna så att dom fick riktigt höga stammar. Det är ett fantastiskt projekt och det blev verkligen bra med stigen som går fram mellan stammarna. Som att gå på en stig genom en skog.
    Läste i din kommentar hos mig att ni haft väldigt kallt inatt och att det var minusgrader i drivhustältet. Jag hoppas att växterna klarar sig. I regel klarar dom ju lite minusgrader. Vilken tur att du har din källare där du kan ha så många växter. Det är kallt här också och nu blåser dessutom en isande kall nordanvind.

    Önskar dig ändå en fin måndag kväll! Hoppas inte kommande natt blir lika kall.
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du har jo lest om det før, men nå lagde jeg en kortversjon av det for de som ikke hadde lest det før. Ja, det ble en slags illusjon av en liten skog der. Ja, natt til i går var det -14, men i natt var det "bare " - 9. Jeg tror at plantene klarer seg selv om det blir enda kaldere. Ja, kjelleren er veldig bra å ha. Den samme iskalde nordavinden er her også nå. Det kjennes ut som det minst er -20 grader her nå.

      Ønsker deg også en fin kveld. Jeg håper at det holder seg som nå med - 9 grader. Håper det ikke blir så kaldt hos deg heller.
      Klem, Marit

      Slett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...