mandag 26. desember 2022

Et merkelig værfenomen...

 I går var vi i fødselsdags selskap til min mor, og når vi skulle dra derfra hadde det begynt å regne. Det var mildt sagt utfordrene kjøreforhold, for bilruten frøys hele tiden. Folk måtte kjøre til siden og skrape vinduet, for det var null sikt.  Det var fortsatt -6 grader når vi kom hjem, og likevel regnet det så mye at det var helt surrealistisk når det var - 9 grader. Da så jeg noe jeg aldri har sett her før, for regnet frøys med en gang på vindusruten. Det forble sånn helt til i dag tidlig. Alt er helt glasert av is ute, og det er livsfarlig å gå noe sted.  Brøytebilene kjører med salt på veien hver halvtime nå for å smelte isen. Fint med vinter... 

Det regner fortsatt, men nå er det 0,7 plussgrader. Usj...


Sånn så kjøkkenvinduet ut i går  kveld. Regnet frøys til is med en eneste gang.


Dette bildet tok jeg i dag tidlig, og det er vinduet oppe i trappen til annen etasje. Glasert vindu på vinteren er noe nytt her...


Så til noe langt hyggeligere. Jeg fikk en ny orkide i julepresang. Den heter Dendrobium nobile, og er så vakker akkurat nå. 


Orkidéene blomstrer fortsatt like fint...


...og fuglene er stadig like sultne.


Bilde tatt ut gjennom vinduet. Alt var så rimet av frost i går, og det er nå glasert inn i isen.


Hengealmen nede i hagen er også pyntet til jul :)

Fortsatt god jul!

20 kommentarer:

 1. Sending happy belated birthday wishes for your Mom. Wow, it is scary to drive in the freezing rain. I love both of your orchids, I have never one like your orchid gift, the lady slipper is lovely. The birds are happy with the feeders full of food. It is still a Merry Christmas! Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Eileen. Yes, it was very scary to drive yesterday, and I guess it's even worse today when many will drive home from Christmas celebration. Yes, it's still Christmas. Have a good time with your family, and take care!

   Slett
 2. Merry christmas. You have very much snow. Nice photos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Merry Chistmas to you too! Thank you.

   Slett
 3. Freezing rain is really annoying! The same has been promised here as well. I hope it won't.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's terrible weather. I hope you don't get this crazy weather.

   Slett
 4. Der er ikke noget farligere end sort is, som vi kalder det i Danmark. Det er bedst at blive inden døre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, og det var et godt navn. Her kalles det væris. Ja, en har ikke noe å gjøre ute hvis en ikke absolutt må. Vi måtte hjem i går, men brukte nok dobbel så lang tid som vanlig.

   Slett
 5. We often have have that kind of weather here. Ice on the windows, on the trees, the roads is pretty common when it is so cold as it has been this past week. down to -20C at night!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok. I have been so cold here too, -20°. On Christmas Eve we had -17,5 °. It rained yesterday too. Strange weather.

   Slett
 6. Været er mildt sagt skiftende de siste dagene, fra -24 på julaften til 0 i dag, med både snø og regnvær og en god dose vind. Håper på litt mer anvendelig vær resten av romjula.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan man trygt si om været her også. I dag ser det bedre ut om ikke annet, for her får vi snart sol.

   Slett
 7. Det høres skummelt ut med is som fryser på bilruter mens en kjører, uff. Nydelig Dendrobium, den har jeg hatt en gang, men du er bedre med slike planter enn meg.

  Ha en fin romjul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig skummelt. Trafikken gikk i 50 km. Tusen takk. Jeg har også hatt den før, så jeg føler ikke meg trygg på at den overlever. Men jeg må jo prøve å få det til.

   Ha en fin romjul!

   Slett
 8. Hej Marit!
  Det låter inte bra, undrar om det är likadant här ute på vägarna. Det har varit många olyckor och bilar som glider i diket från vägbanan. Det är inte alls trevligt.
  Ha det gott i mellandagarna.
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det kan godt hende at dere har hatt noe lignende vær. Det har vært mange trafikkulykker her også. Nei, det er helt fryktelig når været blir sånn.
   Ha en fin romjul.

   Slett
 9. Hej Marit
  Ja det har ikke været rart at køre i, ja nærmest uhyggeligt. Så må man holde sig indendøre.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var uhyggelig ja, for det var nesten ikke mulig å se ut på veien når vi kjørte. Vi var på besøk tre mil herfra når dette været inntraff, og vi måtte jo hjem. Så da måtte vi bare kjøre, og det gikk heldigvis godt.
   Klem

   Slett