mandag 12. desember 2022

Fortsatt blomstring...

 Mine orkidéer fortsetter med blomstringen. Jeg fikk de i midten av oktober og siden har de fortsatt med en fantastisk blomstring. 





Denne blomstrer på nytt nå. Den har jeg hatt i 7 år.


Denne er snart i ferd med å åpne seg tror jeg... 
Phapiopedilum er det latinske navnet på den.


Denne har også begynt å blomstre på nytt.


Camellia japonica 'Margaret Davies' som fortsatt blomstrer under lyset i kjelleren. Det ser ut som alle mine camellia trives der i vinter. Temperaturen der ligger nå på ca. 10 grader. 


Forskjellige sitrusplanter utvikler fruktene sine i kjelleren. 


Så litt om været (som vanlig).  Natt til i går ble det hele -14 grader her, og det er fryktelig kaldt når det ikke er noe snø som luner. Jeg var i drivhuset for å se hvor kaldt det hadde vært der inne i teltet med litt varme på, og det var - 3,4 grader. Det synes jeg er helt ok, for disse hortensia / hydrangea tåler ned til - 5 har jeg lest.  Det var heller ikke is på noen av bøttene med mine vannliljer/ nymphaea.

Jeg håper jo at -14 er den kaldeste temperaturen vi får her i vinter, men det er vanskelig å si nå. I dag ligger temperaturen på rundt - 9. Jeg ønsker meg snø, masse snø. Jeg vet at en skal være forsiktig med hva en ønsker seg, men akkurat nå kommer det ikke snø her i det hele tatt. Det er i høyeste grad helt uvanlig. Det har jeg omtrent ikke opplevd på alle de årene vi har bodd her.

37 kommentarer:

  1. Alltså, dina orkidéer är helt makalösa! Och tänk att du har en blommande kamelia.
    Men fy så kallt! Och det är verkligen konstigt att ni inte fått någon snö. Jag har ju följt din blogg i många år och läst om all snö ni fått.
    När det gäller hortensiorna så tror jag inte du behöver oroa dig. Dom klarar kyla bra. Jag har alltid min ute länge och den brukar vara ute i ganska låga minusgrader innan jag tar in den. Förra året dock så var jag inte tillräckligt snabb. Då fick vi minus 20 i flera dagar och då frös grenarna med knoppanlagen in. Men i somras så kom det nya skott och nu är den väldigt välväxt och fin. I år tog jag in den tidigare men den har stått ute i 5-6 minusgrader. Nu står den i uterummet och den verkar må väldigt bra.

    Önskar dig en fin måndag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Ja, i år har camelliablomstringen startet veldig tidlig.
      Ja, det er helt uvanlig at vi ikke får noe snø. Hadde alt regnet som kom i høst blitt til snø hadde vi nok ikke kommet ut av døren.
      Ja, jeg tror også at de vil klare seg fint. De står tross alt inne. Jeg husker at du fortalte om din hortensia som ikke hadde det så bra i sommer, men så fint at din hortensia har kommet seg igjen.

      Ønsker deg en fin kveld!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Hej Marit
    Ja du har god held med dine orkideer, det har jeg desværre ikke. Det er koldt også her, men det kan ikke sammenlignes med jeres i Norge men bidder gør det.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, jeg har det, og det er jo synd at du ikke har hell med dine. Nei, det er nok mye varmere hos deg enn her nå. I tillegg har det kommet en iskald vind rett fra nord. Den gjør at det kjennes enda kaldere ute nå. Ja, kulden biter :)
      Klem

      Slett
  3. Nydelige orkideer! Og camellia i blomst er bare så nydelig!

    Her har det kommet litt snø, og i øyeblikket er det minusgrader. Spørs hvor lenge det varer. Så det er bare å nyte :)

    SvarSlett
  4. Hos meg var det -20 i går og -17 på lørdag. I dag er det "bare" -15! Et par måneder til nå, så varmer vårsola på dagtid. Men jeg liker egentlig vinteren også jeg. Så sant det er snø og ikke fult så kaldt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Huff, det hørtes kaldt ut. Ja, det går snart rette veien. Men inntil det kommer snø her er jeg alvorlig bekymret for plantene i hagen. Sånn som det er nå så er det helt fryktelig. Et skikkelig snølag er det jeg ønsker meg. Da kan det godt være kaldt etterpå.

      Slett
  5. Hello,
    I am envious of your orchids, all the blooms are beautiful. I have one orchid blooming when I bought it, but now it has a few leaves, I hope it blooms again. The camellias are doing great in your basement, lovely bloom. Take care, have a happy day and week ahead!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello,

      Thank you. They bloom at lot here, and I'm happy about it. I hope your orchid will blooms again in the future.
      Yes, the blooms and grows well in my basement.
      Take care, and have a great day!

      Slett
  6. Hei Marit! Vakker blomstring. Den rødoransje med mørke vener, er utrolig vakker. Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Tusen takk. Ha det godt du også! Klem, Marit

      Slett
  7. Så flotte Orkideer du har, de trives virkelig bra hos deg.
    Det er vi på sørvestlandet som har fått snøen, sender den gjerne over til deg.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de trives veldig godt her. Ja, det må du gjerne gjøre.

      Ha en fin dag!

      Slett
  8. Det morsomt at forestille sig dig i dit lune orkide- og citrusparadis omringet af iskold natur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jo fint at jeg gir deg litt underholdning 😊 Inne er det tropisk, men ikke utenfor. Der er det i skrivende stund - 13.

      Slett
  9. Hej,du har verkligen så fina orkideér jag har en som jag hoppas ska sätta i gång så småningom och komma med knoppar.Citrus med frukter det är så exotiskt.Vi har fått rejält med snö men nu kommer kylan som ett brev på posten.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej,
      Tusen takk. Orkidéer er ikke så vanskelige å få til som mange tror. De skal bare ikke ha for mye vann, og ikke sol om sommeren. Citrus plantene er eksotiske ja. Så heldig dere er som har fått så mye snø. Vi har det temmelig kaldt nå.
      Ha det godt.

      Slett
  10. Vi ønsker os altid et eller andet vi ikke kan få... Her ville jeg også gerne have sne - eller bare nedbør af en slags, men vi har også frost og kulde, frossen jord og masser af rim. Alligevel nyder jeg kulden fordi den giver lysere dage og ind imellem endda sol, og det trænger vi til netop nu. Dejligt du har dit lune og blomstrende paradis indendøre og kan nyde frugten af alt dit arbejde med de eksotiske vækster midt i vinterens mørke!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Ulla, det er akkurat sånn det er. Her pleier ikke snømangel å være noe problem, men i fjor vinter fikk vi også lite snø. Så kanskje det er er nytt værmønster om vinteren her.
      Solen er deilig å se nå i midten av desember. Snart vender den og vi går mot lysere tider igjen. Ja, jeg er veldig glad for mitt paradis her både i stuen og i kjelleren. Tro det eller ei, men nå kommer det snø her :)

      Hilsen Marit

      Slett
  11. Good morning, Marit: Yesterday I had to visit an eye surgeon for a small procedure on my right eye so I didn't visit your blog. Obviously I was distraught at the thought of a day without Marit, but all is well and now I am able to get back to normal. I explained to the doctor very carefully that he had to be sure to correct the problem, otherwise I would lose my ability to connect with the epicentre of gardening in Norway. He fully understood the gravity of this situation and made extra efforts to do it right! Phew! i am glad. Now, I hope you will get the snow you are wishing for. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Good evening David. I have been visiting my old mother today, so I have been away for many hours. I'm so glad that you had a eye surgeon, and now you are back in the blogworld again! You funny man! I love your comments :)
      Oh yes, my prayers to the weathergods was heard, and today we have got 2 cm with snow. Still it's freezing cold here.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  12. Hej Marit,

    Det låter ruskigt kallt med så många minusgrader men det verkar som om vi alla har några riktigt kalla dagar framför oss. Hoppas att dina växter i växthuset klarar sig med den extra bubbelplast du ordnat. Och att det kommer snö som kan hjälpa till med isoleringen.
    Dina orkidéer är riktigt vackra och du verkar vara lika bra på att få inneväxter att trivas och må bra som de i trädgården.

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,
      Ja, nå er kulden virkelig kommet, og det er jo kaldt helt ned til Italia. Vi her i Norden er jo vant til kulde, så det må være fryktelig for de som ikke er vant til lave temperaturer.
      Jeg tror de klarer seg helt fint der så sant det ikke blir under -15.
      Det snø lett her nå, og jeg håper at det kommer mer snø. Alt hjelper! Tusen takk. Ja, jeg heldig som får de til å trives.

      Ha det godt!

      Slett
  13. Svar
    1. Thank you. Yes, the flowers are very cute. Hugs.

      Slett
  14. En vinter uten snø er forferdelig... kald og grå... Jeg krysser fingrene for at snøfnuggene faller ned i hagen din... og fremfor alt at det ikke blir så kaldt.
    Her til oss er -5 grader og snøen er akkurat nok til å gå på ski og jeg er veldig heldig... fuglerhuset er befolket av skogens fugler...flott å se på.
    Orkideene dine er nydelige og den vakre kameliablomsten...
    en stor klem til deg kjære Marit fra Viola.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Men jeg har vært heldig, for i går kveld kom det 7 cm med snø. Det er bedre enn ikke noe. Kulden bare fortsetter og det er -12 grader her nå. Ja, det er så koselig å ha besøk av fugler. Det har jeg her også hver dag. Jeg ga de mye mat i går.
      Tusen takk.
      En stor klem til deg også kjære Viola.

      Slett
  15. Hej Marit!
    Så mycket fint som blommar hos dig. Min orkidé har blommat klart, har två som har knoppar, det är trevligt brukar inte få dem att blomma om. Vi har fått snö, det har snöat hela natten och fortsätter. Det ser riktigt fint ut. Skall gå ut och ta bort snön på växthustaket, så inte det blir för tungt.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Så bra da at din orkide har blomstret på nytt.
      Det kom 8 cm med snø her også i går, og det er bedre enn ingen snø. Det er utrolig så mye snø dere får i vinter. Ja, drivhus må måkes på taket så det ikke blir for tungt. Mitt gamle drivhus ble ødelagt en vinter det kom veldig mye tung snø.
      Ha det godt.

      Slett
  16. Fantastiskt hur dina orkidéer blommar. Så vackra.
    Vacker kamelia också.
    Här visade det sig att det var -10 grader igår, men bara någon grad minus idag.
    Ha det godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Da er du heldig, for akkurat nå er det - 17 grader her.
      Ha det godt!

      Slett
  17. No veo mi comentario, estará en spam. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok, Teresa. I will look in the spambox.

      Slett
  18. Hi, how do you get citrus trees to bear fruit? We have many old and large grapefruit (Citrus × paradisi) and pomelo (Citrus maxima) trees. They grow big but don't make flowers.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi,

      I have not seen your comment before today. I have grown them in my greenhouse during the summer. They have got a lot of citrus fertilizer, so maybe that's the reason. That sounds very strange that they do not make flowers. Good luck with them!

      Slett
  19. Phapiopedium (prøvde å holde tunga rett i munnen for det navnet der) er jo en åpenbaring å se på.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det navnet er ikke lett å si riktig, Martin :)
      Tusen takk. Den er vakker å se på ja.

      Slett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...