lørdag 26. november 2022

Månedens bilde for november...

 Nok en måned har gått siden sist TrädgårdsFägring hadde dette tema, og nå er det cirka bare en måned igjen av året. Et år går veldig hurtig må jeg si...

Ute er været mildt sagt elendig. Etter at snøen gikk over til regn har det regnet både natt og dag her. Hvor mye som har kommet vet jeg ikke, for jeg tok inn regnmåleren da det kom snø her. I dag satte jeg den ut igjen bare for moro skyld :)

Det skal regne sammenhengende fra i dag og i flere dager fremover, så det er fryktelig vått ute her nå. All snøen er nesten smeltet også. Det ble så lyst og fint så lenge det varte, men nå er det nesten like mørkt og dystert som det var før snøen kom. Det er ikke mye snø igjen nå...


Jeg har satt opp en egen "ekornkasse", men enn så lenge har det ikke minket noe på maten der. Lokket er veldig lett å vippe opp for ekornet, så jeg antar at de ikke har vært her i det siste.Hagedammen har fortsatt is på seg, så det er stadig kaldt i bakken.


Sånn ser det ut i åsen bak her akkurat nå. Tåken henger tykk og lavt der, og den vil nok holde seg der i mange dager.


Jeg tok en tur innom drivhuset og inn i teltet. Ute er det 3,5 grader nå, og der inne var det 4,8 grader. Det står ikke på noe varme der, så det er omtrent 2 graders forskjell på ute og inne uten noe varme på.


Plantene klarer seg fint der inne.


Her er mine to franske lavendelplanter, Lavendula stoechas. Jeg tror og håper at de vil klare seg der i teltet. De er merket H3, og det vil si at de nesten kunne overlevd her ute. Vi får se hvordan vinteren vil bli, og hvor kaldt det blir.


Orkidéknoppen utvikler seg videre, og jeg gleder meg til den springer ut.

God helg/ god weekend!

36 kommentarer:

 1. Ja, et år går fort!! Så vakkert det har blitt i hagen din.

  SvarSlett
 2. It really does sound quite gloomy there, Marit and constant rain day after day must be a little depressing. Maybe one of the new features in the garden will be a mermaid and you will dig a pond, which the rain will quickly fill of course, and you will grow aquatic plants. But best of all, you will be able to hunker down in your beautiful home and plan for next spring. As you point out the year goes by quickly. Spring will come again. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, it's very gloomy here right now. It's depressing, and I prefer the snow. But it's melting, and soon it's gone. Haha, yes the rain would fill it up. Today in the weather forecast they report race danger here. We have basically clay here, and it turns like a thin soup then we get a lot of rain. Today today I am knitting a sweater that will become a Christmas present. So I'm starting to run out of time.
   Yes, soon it will be spring again, and I'm looking forward to it.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 3. Jeg tror jo eldre jeg blir, jo fortere går tiden... det er sant, det raser og du må passe på at du får til alt du har bestemt deg for :-))
  Vi hadde også regn i går og i dag på 6 grader, snøen har smeltet bort... men i morgen :-) skal sola skinne. Og vi feirer første advent med gløgg, adventsstjerne, Dresden Stollen og Pulsnitz pepperkaker... men ja, jeg baker fortsatt :-))) Mange glade hilsener til deg fra Viola. Jeg ønsker deg en fin første helg i advent. Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er noe i det, Viola. Jeg legger så mange planer, men får bare gjort halvparten av det ;)
   Det regner her også nå, og det er veldig lite snø igjen. Det høres flott ut! Pepperkaker er veldig godt ja, men jeg baker ikke så mye av det mer.
   Mange gode hilsener til deg også, og jeg ønsker deg også en fin første advent i morgen!
   Klem fra Marit

   Slett
 4. Jamen det er præcis det samme vejr her og tågen ligger tykt over landskabet, men regnen har vi ikke meget af. Nu er det virkelig tid til indehygge Marit, men det er jo dejligt du har styr på drivhuset og på alle dine små venner ved foderpladsen. Det bliver spændende at se din orkidé når den begynder at åbne sig! Man må sige du har grønne fingre!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har nok mye av det samme været, Ulla. Nei, du får ikke regn, men det får vi veldig mye av her. Yr har sendt ut farevarsel om skred/ras her, og det kan jeg tro på når vi får så mye nedbør.
   Ja, det er helt sant, og i dag har jeg hygget meg med et strikketøy.
   Drivhuset må jeg ha styr på ja. Mine venner på foringsplassen på stadig ha påfyll av mat ja.
   Ja, det blir vel Ja, det blir veldig spennende å se når den åpner seg! De er nok litt grønne ja, men som regel er de for det meste av tiden svarte / sorte ;)

   Hilsen Marit

   Slett
 5. Hej Marit!
  Snön är nästan helt borta hos oss, du har nog mera kvar. Det är grått och regnigt, inget vinterväder.
  Skall bli spännande att se din orkidé utslagen.
  Ha en fin advent / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, jeg hadde mer snø igjen i går, men i dag er nesten alt borte.
   Det regner her i dag også, og det minner ikke om vinter nei.
   Ha en fin adventsøndag du også.

   Slett
 6. Fine bilder fra hagen din i slutten av november, det ser nesten litt vårlig ut. Spennende plante som snart er klar til å blomstre hos deg.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan minne om vår her nå, og regnvær i slutten av november er ikke vintervær som vi er vant til her. Ja, jeg gleder meg til at den blomstrer.

   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 7. Det er sjovt at følge orkideknoppens udvikling, men trist at læse, at det regner så meget oppe hos dig. Så hellere frost og sne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det så absolutt. Her regner det så mye at jeg tror at vi har fått en vintermonsun her. Ja, heller det hvis jeg hadde fått velge.

   Slett
 8. Jeg synes hagen din er kjempefin nå også, med alle de vintergrønne fargene! Spennende med orkideknopp :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er spennende med en ny orkidéknopp. Jeg gleder meg til den springer ut :)

   Slett
 9. Hej Marit
  Nu må jeg vist til at vågne lidt op ;) nej du har ikke meget sne tilbage, men det gør nok heller ikke noget. Orkideknoppen vokser fint, det bliver spændende at se den udsprunget.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du må nok det, Lisbeth :)
   Nei, nå er det ikke mye snø tilbake her. Det regner hele tiden, og det er hele 6 grader ute her nå. Det minner ikke mye om vinter. Det gjør den ja, og jeg gleder meg til å se den.
   Klem

   Slett
 10. What a nice snow photos... thanks for your sharing...

  SvarSlett
 11. Ni verkar ha lika gråmulet och trist väder som vi har. Men ihållande regn har vi inte, skulle nästan önskat det för jag vill bli av med snön. Den ligger fortfarande djup och är bara smutsig, blöt och grå. Men det är ju bra att det är milt för då klarar sig dina plantor bra i tältet. Dom ser ut att må gott där. Orkidéknoppen ser fin ut, den liknar någon form av djur ... en drake eller en orm ... :)

  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, været har vært veldig grått og trist i det siste, og i går kom det også veldig mye regn. Oi, har du snø fortsatt? Her har alt smeltet ettersom det var så varmt både på lørdag og i går. Ja, plantene klarer seg fint i teltet. Det er meldt om kjøligere vær i slutten av uken, så vi får se hvordan været blir da.
   Ja, knoppen kan minne om en drage eller en dinosaur :)
   Det blir spennende å se hvordan den blir!

   Ønsker deg også en fin uke!
   Klem, Marit

   Slett
 12. Jeg elsker snø, men det har vi lite av her i Bergen. Hagen blir så vakker når snøen legger seg over alt som er visnet ned om høsten og beskytter det med sin hvite dyne. Så spennende med blomsterknoppene! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er egentlig veldig glad i snø jeg også, men når den forvandles til slaps og sørpe er jeg ikke så glad i den mer ;)
   Ja, snø som ikke smelter er veldig pent å se på.
   Det blir spennende å se den ja! :)

   Slett
 13. Hej Marit,

  Snö eller gråväder, oj så vacker din trädgård är med alla vintergröna inslag som framhäver de avlövade buskarna och träden. Inte kul med regn dagarna i ända men vad härligt det måste vara att kunna ta en tur ut i växthuset bara för att titta till dina små skyddslingar!
  Både lite skrämmande och tur att tiden går så fort, innan vi vet ordet av är det dags för ett nytt år.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. Snøen som lå her når jeg tok bildene pyntet jo veldig opp :)
   Vi har fått veldig mye regn siden september, og fremover håper jeg at vi får snø. Bakken her er så full av vann, at vi har fått farevarsel om ras flere ganger i det siste. Det er ikke kult når været blir sånn.
   Ja, det er herlig å gå en tur i drivhuset eller i kjelleren får å se på camelliaplantene som snart skal blomstre igjen. Ja, tiden går veldig fort, men snart snur solen og et nytt hageår begynner! Vi får glede oss over det :)

   Ha det godt!

   Slett
 14. Vi har haft lite snö här, men den försvann snabbt. Inte mycket regn, vissa grå dagar, men också vissa fina ljusa dagar.
  Roligt att se bilder från din trädgård.
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den forsvant hurtig her også. Det ble til slutt bare masse regn.
   Tusen takk.
   Ha det godt!

   Slett
 15. Here the snow also melted and fell again. This is terrible weather. I agree. Of course the squirrels will return to your feeder, Marit. I would like to see your sweater, is it Norwegian style?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's a terrible weather right now, but it will be colder very soon. I hope they will, Nadezda.
   Yes, it's a Christmas present, so I can show you a photo after Christmas. Yes, it's a Norwegian pattern, it's a Norwegian style too.

   Slett
 16. Hello Marit,
  The past year has gone by quickly. Your garden is pretty, in the winter the evergreen look lovely. It is nice to see the plants doing well in the greenhouse. We have not had any snow, yet. Take care, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, the years goes very fast. Thank you. I guess you don't get snow so often as we do here.
   Take care you too, and enjoy your day!

   Slett
 17. Det är trist att snön försvann direkt, det var väldigt fint och härligt när den låg. Grattis till knoppen på orkidéen. Det släktet är trixigt att få i blom igen. Visst försvinner ett år i ett nafs :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skulle ønske at den hadde blitt liggende som et vern mot kulden som kommer. Tusen takk. Ok, da har jeg nok vært veldig heldig ;)
   Ja, det føles som tiden bare går hurtigere hele tiden...

   Klem, Marit

   Slett
 18. No veo mi comentario, estará en spam. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. I see your comment, Teresa. I did not find it in the spam.
   Hugs.

   Slett