tirsdag 15. november 2022

Snart kommer ( kanskje) vinteren, litt reprise og en vond tann...

 Jeg kan starte med det siste først, for jeg har hatt vondt i en tann i flere uker. Jeg har vært hos tannlegen flere ganger, og senest i går. Nå håper jeg at det skal bli bedre på sikt. Så derfor har det vært veldig stille herfra i det siste.

The winter is comming...

Fremover melder yr både temperaturer ned mot 0 grader, sludd og snø. Elendigheten (les snøen) skal då vidt begynne på fredag, og i neste uke skal det snø i flere dager. Vi får se hva som kommer.

Ute i hagen er det bare brunt og dødt. Vi begynte å sette opp teltet inne i drivhuset på lørdag, og hvis jeg er i form i morgen må vi bli ferdig med det. Nå er det øyeblikkelig vinteren her, og da er det best å være ferdig med alle nødvendige gjøremål ute. Jeg har endel planter stående ute fortsatt, men alle de skal inn i drivhuset. Men jeg venter så lenge jeg kan med å ta de inn, for enn så lenge har de det bedre ute. 


Dette bildet tok jeg 12. november, og da skinte solen så fint her. Astersen har fortsatt å åpne stadig flere blomster, og det er vel der den stopper nå når vinteren kommer. Den har aldri hatt så mange blomster som i år, og jeg er glad for at jeg fikk se de.


Clematisen rakk å blomstre så fint, og det er ikke dårlig når det har blitt 12. november. 


Flere knopper er fortsatt på vei.


Så til helt ferske bilder. Fortsatt blomstrer orkidéene og den Guzmania 'Hope' jeg fikk til min bursdag så fint. 
Spesiell og flott blomst, og veldig holdbar :)


Det er bare å nyte de så lenge de varer.

22 kommentarer:

 1. A bad toothache sounds very painful, Marit. I hope the dentist is able to fix it for you. Yes, winter inevitably is about to announce its arrival. Here we have already had a little snow so it's inly fair that you should have some too! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar

  1. Yes, it have been very painful David, but I hope it will be better in the coming days.
   Haha! You can have the snow, and can I escape the snow. It's only fair ;)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Neste uke er det stor sannsynlighet for at snøen legger seg helt til neste år. Det blir litt triveligere når det blir hvitt utenfor. Jeg liker vinteren jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sannsynlig at det kommer snø, men her i lavlandet er det ikke like sannsynlig at den blir liggende. Jeg liker også snø hvis den blir liggende, men sånt slapseføre av og på snø er jeg ikke like glad i. Men vi får ikke styrt været, og må ta det som kommer.
   Jeg vet at du liker snø ja 😊

   Slett
 3. Nej men fy så tråkigt att ha tandvärk ... och att du haft det i flera veckor. Då hoppas jag att ditt senaste tandläkarbesök gör att du snart är på bättringsvägen.
  Alltså din aster ... den är makalös, det ser ut som det är mitt i sommaren när jag tittar på den. Dina inomhusblommor är fantastiska. Du har så vackra orkidéer.
  Oj, spås det komma snö redan ... eller det kanske inte är så tidigt, det bara känns så efter senaste tidens värmerekord. Ja då får vi se hur det blir då. Här spås inte snö men väl temperaturer ner mot minussidan.

  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært veldig vondt lenge, men behandlingen har ikke tidligere virket. Det håper jeg også på!
   Tusen takk. Ja, den har vært veldig fin nå i høst, og det er jo bare fordi det ikke har vært frost som har tatt den. Orkidéene har holdt seg fint de også ja.
   De spår det ja, og så får vi se hva som kommer. Ja, det har vært så varmt i det siste at det har jo ikke lignet mye på vinter.

   Ønsker deg også en fin tirsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 4. Espero que pronto estés bien. Muchos besos.

  SvarSlett
 5. Godt du har dine orchideer du kan nyde, når det er koldt og måske også snedriver udenfor. Jeg kan godt forstå, du er ked af, at der kommer sne. Men hellere nu end i foråret, sådan fungerer det desværre ikke hos jer.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig glad for de nå, for utenfor er det helt grått og trist.
   Nei, sånn fungerer det ikke her, for vi ligger i greseland mellom regn, sludd og snø. Det ser ut som vi får snø snart, men det er jo ingen som vet hvor lenge den blir liggende.
   Klem

   Slett
 6. Hej Marit!
  Hoppas det ordnar sig med tanden, det låter inget vidare att ha ont. Din aster är väldigt fin, jag var ute och letade efter min, såg en blomma på den, får nog flytta plantan så den får ett bättre läge. Dina orkidéer är väldigt fina. Idag var det kallare hos oss, men jag hoppas att det dröjer ett tag innan vi får snö.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, jeg håper også at det blir bedre til slutt. Tusen takk. Jeg flyttet min for tre år siden, og nå får den mer sol enn den gjorde før. Så det hjelper å gi dem mer sol. Det var 5 grader her i dag og regn. Ja, det håper jeg også.
   Ha det godt.

   Slett
 7. Dear Marit :=) I'm so sorry you have had toothache for so long. I had hoped you would feel better by now. I hope you are now on your way to recovery. I am fascinated by your beautiful Orchids. They are extremely beautiful and the white one has quite a few buds yet to open. Something to look forward to! The Clematises is surprisingly hardy, - another beauty, so I hope the predicted snow does not damage it. Here it rains incessantly, and the colder weather does not help my neck and shoulder pain. Winter is coming, officially in about five weeks' time, and it will soon be here, and then Christmas, and the Christmas Rose. I buy so many to decorate my home, but I think I remember that you already have one!
  Warm hugs, best wishes, and feel well soon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)
   I'm better this evening, so I hope I'll be better tomorrow.
   Thank you. The white Orchid I got from my daughter, and it seems so frech and healthy. I'm very fond of Orchids, and I guess you know it already :)
   I'm so sorry that your pain gets worse in the rainy weather.
   I'm afraid the snow comes next Monday. The weatherforcast tells me so, and it have been much colder the last few days. When I was a child we got snow in the middle of October. So I guess I must be happy with this Autumn after all.
   Yes, I gave already a Christmas Rose in my garden. It will soon bloom if it's not gets very cold.
   They are very beautiful, and I have already a new Christmas rose in my greenhouse :)
   Thank you! Warm hugs, best wishes and I hope you too will be feeling better soon.

   Slett
 8. Au, da. Håper det blir bedre snart!
  Flotte orkideer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er virkelig au.Tusen takk.

   Slett
 9. Fine Asters som fortsatt blomstrer hos deg nå. Frodige Orkideer. Vonde tenner er noe herk, god bedring med den.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Jeg kan godt forstå at du venter til sidste øjeblik med at tage planter ind i drivhuset. Det er så rart at der stadig er lidt farve i haven inden vinteren kommer for alvor. Vi ved jo, at den varer længe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gjør det, for plantene har det bedre ute enn så lenge. Jeg gleder meg over de små fargeklattene som er der ute, men det er meldt om snø i neste uke og da er det slutt på det. Det er nettopp det vi gjør!

   Slett