søndag 11. februar 2018

Noen dyr og litt annet...

Nå har det vært mye fokus på planter i hagen, så i dag er det en liten pause fra det.

Det er stadig besøk av ekorn og mange fugler her.

Først et bilde som er tatt ute av en kråke

Resten av bildene er tatt gjennom vinduet. Her er det Sfinx kikker ut på ekornet som er på besøk hver dag.

Flaggspett som snart har ødelagt hele stokken fuglemateren står på...

Så til noen dårlige bilder, men alt skjedde så hurtig. Jeg så bare en skygge som fløy forbi vinduet, og det var spurvehauken som fløy rundt og rundt treet på jakt etter småfugler. Den satt der i noen få sekunder og så fløy den igjen

Det er ca et år siden jeg så den sitte i treet der, og den har vokst veldig mye hvis ikke det var en hann jeg så i fjor da. Hunnen er den som er størst av de. Stor har den blitt i alle fall. 

Så litt om været her. Dette er snøen som er kommet i det siste. Akkurat nå snør det  mye her og mer skal det bli. Innen i morgen kan det komme nye 20 cm. Denne vinteren begynner å gå meg på nervene. Tre mil unna er det 90 cm med snø, og det er ikke så mye mindre her.

Så til litt annet...

I tiden fremover må jeg muligens trappe ned bloggingen noe, for plutselig har jeg fått  veldig mye å gjøre. Men vi får se hvordan det går fremover.  Jeg har nettopp hjulpet min mor med å kjøpe en ny lettstelt leilighet, og hun har også et hus fullt møblert av ting som må tømmes og til slutt selges. Det er mye som må pakkes ned, kastes og også flyttes til hennes nye leilighet.
Vi var der i går og gikk i gang med å kaste gamle klær, og sortere alt mulig. Det er en stor jobb som ligger foran oss innen huset er tømt. Grøss og gru sier jeg bare!
Innflytting i den nye leiligheten hennes er 1.mars, og det er jo ikke lenge til...

Det vanskeligste blir å flytte fra et stort hus til en liten leilighet, for hun vil gjerne ha med seg så mye av sine gamle møbler og ting. 
 Det er bare å håpe på å være ferdig med dette innen det blir vår her, for denne våren har jeg utrolig mye gjøre med å reparere hagen etter gravingen i høst. 

I kjelleren har blodbeger begynt å spire, og det er så hyggelig. Det er mye å glede seg til fremover. 

38 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Jeg kan godt forstå, at du er nødt til at holde igen med blogning, det er ingen spøg at pakke et stort hus ned, så det meste kan være i en mindre lejlighed, de kan selvsagt ikke lade sig gøre, men hvad skal ud. I 2011 blev min mor flyttet på plejehjem, det meste måtte ud, det var hårdt, der var ikke meget plads, men det spekulerede hun ikke på, hun hang ikke ved tingene, det gjorde jeg. Jeg føler med dig og håber, at opgaven går nemt fra hånden.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, vi får se hvordan det blir fremover, men blir det helt stille så vet dere hvorfor :)
   Nei, det er helt sikkert. Min mor har mye følekser knyttet til ting hun har. Hun er ennå ikke så dårlig at hun må på pleiehjem, og håper jo at hun kan få noen gode år i en lettstelt leilighet. Jeg har også følelser angående tingene, men sånn er det bare. Ja, det mye jobb, men heldigvis har jeg en bror som også hjelper til.
   Klem

   Slett
 2. Good luck with helping your mother to move, Marit. I hope all goes well. It’s the kind of choice most of us will probably have to make one day. Looks like you need to put a little metal cladding around that post the woodpecker is on. Too much snow - both here and where you live. Spring can’t come soon enough.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David! Yes, that's true, but I hope that's many years ahead. Yes, I must try to do that.

   Yes, it's too much snow this winter, and we both have to showel a lot of snow. I agree!

   Slett
 3. Förstår om du inte har tid över för att blogga just nu - men snart är det vår och då får du komma igång igen! Om du inte har för mycket att göra i trädgården då.....
  KRAM/Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det blir nok ikke så ofte fremover, men jeg slutter nok ikke helt ;)
   Jeg har veldig mye å gjøre denne våren i hagen, men det får jeg ta som det kommer.
   Klem

   Slett
 4. Kjekt med fugler i hagen. Vi holder også på med det samme som deg, vemodig når barndomshjem skal tømmes og selges. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fugler gir liv til hagen akkurat nå. Det er vemodig, ja, men sånn blir det vel for de aller fleste.
   Ha en fin kveld du også.

   Slett
 5. Hello dear Marit!
  Wow!You sure have a lot of snow in your area!
  Wonderful Winter scenery!
  Lovely pictures o your yard birds!
  Your cat is adorable!!I can see the squirrel outside!Lovely critters!!
  Good luck helping your mum!
  Have a a lovely week!Hugs!
  Dimi...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Dimi!
   Yes, it's very much snow here this winter.
   Thank you!
   Have a nice week you too!
   Hugs!

   Slett
 6. Hei Marit

  Held og lykke med at hjælpe din mor med at flytte, det lyder som et rigtig stort arbejde.
  Der kom lidt sne her først - men regnen smeltede det hele. Og nu lover de +10 til næste helg....

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Takk skal du ha. Det er nok mye mer arbeide enn jeg så for meg. Men sånn er det bare.
   Det høres godt ut,og jeg skulle det var sånn her også.

   Ha en deilig ny uke du også

   Slett
 7. Hei Marit!
  Det er ikke bare den fysiske flyttingen som tar på, men det mentale. Det er så mange valg som må tas og minner som dukker opp. Det å gå inn i en ny fase kan være tungt, men det kan gå lettere .
  Vet du, jeg er så himla lei vinter. Nå snør det i mengder og med litt vind i tillegg føyker veien igjen.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo helt sikkert at det er sånn det er, for det blir mange tøffe valg som innebærer mange følelser. Jeg håper at det blir lettere etterhvert for henne.
   Ja, gjett om. Her har det kommet masse snø i kveld. Vind her også, og naboen har brøytet veien to ganger i kveld.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 8. Hoppas det bli bra för din mamma i nya lägenheten. Det är en omställning med att flytta, men det är kanske inte heller lätt att orka med ett stort hus när man bli äldre.
  Förstår att du kommer ha fullt upp. När vi flyttade hit till lägenheten och skulle tömma vårt hus var det hur mycket som helst att göra. Slängde och skänkte massor. Och vi har ändå en stor lägenhet här, med rätt mycket plats. Men det är även skönt att rensa ut ibland, man skulle dock gör det oftare:)
  Lycka till.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. Det er jo sånn det er, ogetter all denne snøen har kommet i vinter har det gått opp for henne at hun klarer seg ikke der mer, for hun må ha hjelp til alt mulig. Ja, sånn blir det. Vi gir bort og kaster mange ting. Du vet godt hvordan det er,ja. Det tror jeg også!
   Tusen takk!
   Klem, Marit

   Slett
 9. Hei Marit.
  fine bilder. Det er litt vemodig når barndomshjem skal tømmes og selges. Husker når vi ryddet ut av mitt barndomshjem. I den generasjonen skulle ingenting kastes. Alt ble spart på. Nå regner det, men det har snødd i hele dag og blåst kraftig. God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Tusen takk! Ja,det er jo det. Det er sånn det har vært med min mor også. Ingenting er kastet der på 50 år har jeg på følelsen av. Her snør det noe helt utrolig. Ha en fin ny uke!

   Slett
 10. Din mor er heldig, at hun kan støtte sig til dig, når hun skal flytte. Der skal træffes mange svære beslutninger. Februar er heldigvis ikke den værste måned at holde lavt blus på bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi må jo bare stille opp og hjelpe henne så godt vi kan. Ja, det er jo sånn det er. Februar på bloggen kan godt være litt rolig ja. Det er ikke da det skjer noe ute i hagen her. Jeg ser faktisk ikke noe av hagen, for nå er det så mye snø her.

   Slett
 11. Hei, Marit!

  Flotte vinterbilder av fugler og dyr:) Og du har hatt mange fine innlegg om blomster, trær og busker i innleggene under her også.

  Mye må ses igjennom når et hjem skal tømmes ja. Vi brukte en hel sommer på å tømme gården til svigermor, og det er fortsatt endel som står i kasser i kjeller og loft her som vi ikke har fått sett gjennom.
  Men i bygda der svigermor bodde, var det ei dame som samlet inn møbler, klær og annet til fattige i andre land. Hun ble kjempeglad og kom og hentet det vi ikke skulle ha.
  Så solgte vi endel på Finn også. For 8 skuvsenger ble i meste laget for oss,)

  Håper det går greit, så du får satt i gang med hagen til våren. Og så koselig med spirer i kjelleren!

  Ha en fin ny uke:-)  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine!

   Bildene er ikke så bra, men de viser at spurvehauken har vært her ;)
   Ja, jeg har fått ramset opp mye av det jeg har i hagen.

   Det tror jeg på, og det er mye å gå igjennom. Vi har ikke en hel sommer til rådighet, så vi må stå på mye nå fremover. Har lagt ut noe på finn.no og mer blir det.

   Ja,jeg håper at vi kan få solgt huset så fort som mulig, og at jeg kan få kommet i gang i hagen, ja. Spirer i kjelleren er godt å ha ja.

   Ha en ny fin uke du også! :)

   Slett
 12. Fine vinterbilder du har tatt, fugler i hagen er kjekt.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Ha en fin mandag du også!

   Slett
 13. Good morning, dear Marit,
  You also have an orange cat! I love these cats!
  It takes so long to wait for the spring, especially if you like the flowers. Good luck with packing and moving your mother to the small apartment! Will be a big job!
  Good week for you.! Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Good evening dear Ella!

   Yes, I have :) They are lovely animals.
   Here we have got very much snow last night. I wonder if it will be spring here at all... ;)
   Thank you!
   I wish you a nice week!
   Hugs!

   Slett
 14. Hej Marit!
  Härligt med fåglar och ekorre på besök. Hackspetten visade sig här också, inte ofta jag ser den, men brukar höra den. Hoppas allt går bra med flytten, och att din mor kommer att trivas i sin nya lägenhet.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er jo hyggelig med besøk i hagen av de. Det håper jeg også, og det blir en stor overgang for henne.
   Ha det godt.

   Slett
 15. Ja, du kan jo ikke være mere end ét sted ad gangen. Sidste år flyttede min svigermor fra hus til lille lejlighed, så jeg kender processen. Håber I når det hele på den korte tid.

  Fint med de forskellige fugle i haven, men spætten må da snart finde et andet sted at hakke. Om lidt får den jo hele foderhuset i hovedet. Spurvehøgen har vi også her. Et flot syn!

  Sneen er ved at være i overkanten hos dig, kan jeg forstå, og nu har du vel ikke tid til at stå på ski heller. Håber det snart ordner sig alt sammen!

  God arbejdslyst!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er jo bare sånn det er. Det er jo noe mange opplever. Det er jo enklere å stelle en liten leilighet enn et stort hus. Det håper jeg også.

   Ja, spetten hakker på alt som er. Den er en spennende fugl, ja.

   Bare i natt kom det 30 cm til. Vi er i ferd med å snø inne her. Det nytter ikke å gå på ski her nå, for det er for mye snø. Det gjør jeg også.
   Tusen takk!

   Slett
 16. Jeg føler med deg. I fjor ryddet vi to leiligheter, en for tante og en for min mor. De bor lykkelige i hvert sitt rom på sykehjem og har det veldig bra :) Men det er hhv 90 og 95 år gamle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, sånn har vi også hatt det. Så dette er tredje flyttesjauen på under et år. Da er det på tide å flytte på hjem, ja. Så bra da! :)

   Slett
 17. Oj, det ser ut som du måste skaffa en ny pinne då hackspetten verkar tycka den är jättegod. Sparvhöken har jag inte sett hos oss men det kanske beror på att vi inte har så mycket snö som ni har. Min erfarenhet är att den brukar komma snörika vintrar. Det är inte klokt så mycket snö ni har och vi har i princip ingen alls. Idag töar det, det bara rinner på vägarna och det är inte ett dugg skönt att promenera i.

  Ja det är så att ibland får man trappa ner bloggandet för ibland har man ju faktiskt annat som tar ens tid. Men det är jättebra att du talar om det, då behöver vi inte bli oroliga när det blir lite längre mellan dina inlägg. Hoppas att allt kommer att gå bra med din mors flytt. Jag vet ju hur det är att flytta, det är väldigt mycket att gå igenom, mycket att slänga och så de där svåra besluten om vad man ska spara.

  Apropå blogg, på lördag fyller min blogg 10 år! Det är inte klokt som tiden går.

  Önskar dig en fin måndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den hakker i alt som er. Nei, den er er nok mest å se når det er mye snø. Dere er heldige som slipper å få snø. Her kom det 30 cm til i natt. Ja, en må noen ganger bare la bloggingen være. Jeg synes det er fint å si i fra i tilfelle jeg blir mye borte.
   Ja, det håper jeg på, og det blir mye jobb, ja. Det blir mye som skal kastes, og jeg har begynt med det allerede. Det er litt av en jobb, ja.

   Oi, det er jo helt utrolig! Tiden går veldig fort.

   Ønsker deg en fin kveld!

   Klem, Marit

   Slett
 18. Såg på söndagsrevyen igår att södra Norge fått mellan 200 och 400% mer snö än vanligt. De suckar här i Hemsedal också för nu börjar platsen att lagra snöhögar på att ta slut. Men idag blev det en tur på längdskidorna.

  Det tar tid och är jobbigt att gå igenom saker och sen flytta. Och det blir säkert svårt för din mamma att välja. Kanske lättare om någon i familjen tar över lite saker så finns de på ett sätt kvar om än inte hos henne. Mina föräldrar ska ev flytta till sommaren och jag begriper inte var vi/dem ska göra av allt....

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nettopp sånn det er her nå. Vi fikk 30 cm til i natt, og det er bare helt sykt mye snø her nå. Det er jo det som blir det store problemet, for til slutt er det ikke noe sted å gjøre av den.

   Ja, valgene blir nok det veste, for i utgangspunktet så vil hun gjerne ha med seg alt sammen ;)
   Nei, det kan du si. Det er rett og slett for mange ting vi har...

   Klem, Marit

   Slett
 19. Moving to a new home is hard for older people.
  I wish you success and all the patience you will need.
  Nice pictures of the birds, the lesser ones are 100% good in your mind.
  Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I know. It's hard for me too, because I have to be so patient and understanding. I have so much work to do there. It's the house I grew up, and there a lot of memories there. Thank you, Jan!

   Slett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...