onsdag 11. februar 2009

Prikling av tomater og stemor

I dag har jeg virkelig fått gjort mye på plantefronten. Har fått priklet alle de tomatene som hadde spirt og vokst seg lange, og de er nå satt i større potter med jord opp til det første bladparet. Da vil de ikke bli så lange likevel. Jeg fikk også priklet alle de stemorsblomstene som hadde spriret. Prikling er noe av det kjedeligste jeg kan tenke meg, men er dessverre en nødvendig jobb å gjøre. Jeg har sådd alle helleborus + irisfrøene, og cyclamen hederifolium. Jeg sådde de sistnevnte i fjor med veldig godt resultat. Er så spent på om de har overlevd vinteren her. De er helt på grensa i herdighet, så det vil jo vise seg når denne snøen har smeltet engang.
Var ute i drivhuset med helleborusfrøene for kuldestratifisering, og der var det jammen deilig i dag. 0 grader var det inne i drivhuset midt på dagen i dag når sola skinte. Det var 15 minus i dag tidlig, men "bare" minus 9 når sola var på det høyeste. Med andre ord, det går fremover selv om det ikke går så fort.

I postkassa i dag lå det de frøene jeg skulle få ekstra fra Plant world seeds. Det var en ekstra pakke av alt jeg hadde bestilt, så da er det bare å legge flere helleborusfrø i bløt. Hvis alle disse spirer vil jeg få mange helleborus ja, men de er ikke av de enkleste å få til dessverre.

I går kom den irisboka jeg bestilte, og det var mange flotte bilder å se på. Jeg gleder meg til å se om alle de jeg plantet i fjor av div. iris vil blomstre i år. Sukk, kan ikke det bli vår snart?

4 kommentarer:

 1. Flink du! Jeg skal kjøpe såjord i helga, så skal jeg i gang. Nok snø å sette pottene ut under, i alle fall.
  Deltar gjerne i vårsukket ditt! Litt mildere her i dag, bare 22 mot 25,7 i går kveld. Og på Røros er det 35!

  SvarSlett
 2. Så flittig du har vært :) Så du prikler stemorene dine alt, jeg har så vidt sådd mine jeg. Håper ikke jeg er for sent ute.

  I natt har det vært kulderekord her i alle fall, minus 17. Lurer på temperaturen hos deg! Atskillig kaldere tenker jeg. Brrrr.

  SvarSlett
 3. Huff ja Berit, det er altfor kaldt nå for tiden. Det er i hvertfall lett å få stratifisert frøene. Noe kan jo denne ufyselige kulda brukes til ;-)Det er jo moro å så noe inne nå, for da en jo noe å plante ut engang når snø og kulde er borte.

  SvarSlett
 4. Ninni, jeg sådde mine for en god stund siden, så det var på tide å få gjort den jobben. Du er nok ikke for sent ute, det skulle holde akkurat for jeg har sådd i de februar før med godt resultat.

  Det var jo grøssende kaldt hos deg, minus 17! Det er 17 her nå, men jeg skal ut i drivhuset og se hva minimumstempraturen står på senere. Det frister ikke akkurat nå... ;-)

  SvarSlett