tirsdag 17. februar 2009

Frø i posten

I dag kom det frø fra amkjærs i posten som igjen hadde fått frøene fra orchis i Portugal. Tusen takk begge to! Frøene er fra en ferskenfarget oleander. Jeg har en hvit stor oleander fra før som jeg kjøpte i fjor sommer. Den har stått i planterommet i hele vinter, og jeg beskjærte den i går. Den hadde begynt å komme med nye sideskudd på noen av greinene, så plantene vet nok at det snart er vår. Jeg har aldri sådd frø av oleander før, og det er jo ikke sikkert at jeg får de til. Men jeg gjør i hvertfall et forsøk nå, for frøene ble sådd nå nettopp.

Ingen spirer å se i noen av blodbegerpottene, og jeg har vel egentlig gitt de opp for i år. Jeg klarer ikke å true de med koking heller, så jeg får klare meg uten blodbegerplanter i år.

I går bestilte jeg den doble lysarmaturpakken med stilas og undervanningsbrett i fra Grønt Fokus, og den dukker vel opp i neste uke eller noe sånt. Jeg må gjøre klart katterommet inne den kommer. Jeg har to store chinchilla/gnagerbur der som jeg bare skal gi bort. Får annonsere de på finn.no tenker jeg. Jeg vil bare bli kvitt de ;-)

På torsdag skal jeg til Kongsberg på besøk til en venninne, og samtidig skal jeg hente den nye "Hva skjer i 2009" som hageselskapet utgir. Ble i går oppringt av formannen i Kbg. hagelag, og de må hentes hos han. Siden skal jeg delegere noen andre til å dele de ut, for jeg er ikke lommekjent her nede. Kjekt å bare kunne be noen andre om å ta den jobben ;-)

Til en forandring så snør det ute...

4 kommentarer:

 1. Aprikos Oleander høres lekkert ut.
  En gang har jeg sådd Oleandre og den spirte lett, men klarte ikke å holde liv i den.

  Blodbegerfrøene må ha vært noen stabeist som ikke ville spire...

  SvarSlett
 2. Ønsker deg lykke til med oleanderfrø, det høres spennende ut.

  SvarSlett
 3. Randine, ja de er flotte, jeg så en sånn i fjor sommer i et hagesenter. Bra at de spirer lett da, selv om de er vanskelige å holde liv i. Det er et forsøk verdt i hvertfall.
  Blodbegerfrø er vriene, det skal være sikkert :-(

  SvarSlett
 4. Bjørg, jeg er spent på om jeg får noen spiring på de. Moro å prøve noen nye frø :-)

  SvarSlett