onsdag 25. februar 2009

Hyggelig møte

Før en tid tilbake kjøpte Sigrid to helleborusplanter for meg. Pga. streng kulde ble det aldri noe av at hun fikk sendt de i posten. Plutselig så skulle hun til Kongsberg med jobben, og da hadde hun den glimrende ideen at hun kunne jo ta med plantene dit. Så i dag møtte jeg henne på et hotell og fikk da plantene mine. Kjempehyggelig å treffe henne "live".
Plantene er nå satt nede i planteboden, og jeg håper de vil overleve frem til våren. Jeg vurderte å sette de i drivhuset, men i og med at disse har stått inne, så tok jeg ikke sjansen. Det ville nok bli en for stor overgang.

Jeg har begynt på å rydde vekk snø rundt drivhuset. Nå som det har begynt å smelte, så har vannet begynt å renne inn i drivhuset. Det samme skjedde i fjor, men da var det jo nesten ikke noe snø i forhold til i år. Med snø nesten opp til taket på sidene, så sier det seg selv at det er litt av noen mengder som må bort. Jeg begynte så smått i dag og fikk fjernet alt foran ved døra. Dette er ikke noe som er gjort med en gang, så jeg får ta det pent og pyntelig så ikke armene streiker helt.

I morgen skal jeg få hentet pakkene fra Grønt Fokus, og få satt opp de nye lysarmaturene og plantebrettene. Jeg bestilte også en ny ovn til å ha i drivhuset som er sprutsikker. Det kan trenges der, for jeg har ikke fått tettet taket helt. Det kommer bare inn hvis det er ekstremregn, men det kan jo forekomme. Jeg pleier ikke å sette varme der før 1. april, for inntil da er det altfor kaldt her. Men da skal jeg også i gang. I år skal jeg huske på å drive frem georginene samtidig som jeg starter opp. Jeg glemte de i fjor, og de kom ikke skikkelig i gang før langt utpå sommeren. Problemet er bare plassen der inne, for jeg har funnet ut for lengst at 10 kvm. med drivhus er alt for lite...

8 kommentarer:

 1. På våren skulle drivhuset vært dobbelt så stort og vel så det. Utrolig hvor fort det blir fullt når alt begynner å vokse til.

  SvarSlett
 2. Kjenner denne tanken, og i sin tid, den gang jeg hadde drivhus, så kjøpte jeg et stort, ca dobbelt så langt som ditt, tenker jeg. Men også der var det trangt om plassen om våren. Jeg hadde bare undervanningsbed der, og det funket veldig bra. Lykke til.

  SvarSlett
 3. Det var sikkert lurt å ta julerosene inn. Første året jeg skulle plante en (hadde den som juledekorasjon først) sa damen på gartneriet at jeg bare kunne sette den ut i hagen etter at jula var over, den ville tåle det. Men der var hun nok ikke helt på bølgelengde med julerosa for det likte den slett ikke. Jeg så aldri noe mer til den.
  Neste jul gjorde jeg som deg. Jeg hadde den inne til det begynte å bli varmegrader, da satte jeg den ut til herding før den kom ordentlig på plass i hagen. Nå har den stått på samme plass i mange år og blir større og frodigere år for år.

  Alle drivhus er for små om våren, mer er det ikke å si om den saken tror jeg.
  Lykke til med skuffinga!

  SvarSlett
 4. Ja Elsa, det skulle vært i sånn trekkspillutgave. Stort på våren og lite om høsten ;-)

  SvarSlett
 5. Bjørg, jeg fant dessverre fort ut at jeg kunne ha kjøpt et som var dobbelt så stort. Men det er ikke noe å gjøre med, men jeg har i hvertfall plass til et veggdrivhus engang. Jeg har ikke jord i gulvet i det hele tatt, bare undervanningsbrett jeg også.

  SvarSlett
 6. Juni, ja julerosene liker nok ikke for brå overganger i tempraturen. på dagen er det plussgrader i drivhuset nå for tiden, men om natta erd et nede i 7-10 minus. Så den får stå i kjelleren enn så lenge. I fjor importerte jeg mange juleroser, og jeg er så spent at jeg nesten ikke kan vente til jeg ser om de har overlevd. Den H. niger vet jeg klarer seg her, men det var orientalis jeg kjøpte i fjor. De er litt vriene her, men jeg må jo bare prøve. Jeg vil ha en sånn som du beskriver i hagen din. Håper jeg får mine kjempestore også! :-)

  Skuffinga ja, den kjenner jeg i dag. Får ta det litt pent tror jeg.

  SvarSlett
 7. Kjempekoselig å treffes, Marit :-)

  H. orientalis går greit her. Jeg har en Pink Lady, kjøpt i Danmark som greide vinteren flott i fjor. Den står på det aller verste stedet i hele hagen, alle andre steder er snø og isfrie minst 14 dager før. I sommer begynte den blomstringa i ma. Likevel har den vokst og ser ut til å stortrives. :-)

  SvarSlett
 8. Ja Sigrid, det var hyggelig! Vi får satse på å treffes en annen gang også. Godt å høre at de klarer seg hos deg, for da bør jeg håpe på at de har overlevd vinteren her også. Men her var det stygg barfrost før jul uten så mye som et fnugg med snø. Det er den jeg er redd for kan ha tatt knekken på de.

  SvarSlett