mandag 2. februar 2009

Grøsskaldt


Dagens bilde er en hvit peon, og det
minner meg om hvordan det er ute.
Pent, hvitt og iskaldt.

Når vi reiste til Kongsberg i dag var det minus 20,5.... Merkelig nok virket det ikke så kaldt som det skulle tilsi, for lufta blir alltid veldig tørr når det er så kaldt. Nå er det "bare " 14 minusgrader ute, så det er jo rene mildværet ;-)

Jeg var innom en blomsterbutikk som hadde reklamert med phalaenopsisorkideer til 99 kr, men de var selvsagt utsolgt. Jeg falt pladask for en liten oppstammet myrt som ble med hjem. Jeg har ikke hatt myrt på mange år, og har vel egentlig litt dårlig erfaring med de. Tåler ikke å tørke en eneste gang, så jeg vurderer å plassere den sammen med overvintringsplantene nede i kjelleren, for den trives best ved lavere tempraturer har jeg lest.


Denne cliviaen her minner også om vinter og snø. Tror jeg skal sette meg foran ovnen og tenke på noe annet ;-)

6 kommentarer:

 1. Huff, så kaldt dere har det! Her ligger vi på pluss 2-3 grader nå.

  Den pionene var nydelig! Har du navn på den?

  SvarSlett
 2. Heidi, jeg er ikke helt sikker på navnet på den peonen, men jeg tror den heter Paeonia lactiflora 'Duchesse de Nemours'
  Du er heldig som har det så mildt :-)

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg så inspirert av dine peoner at jeg vil legge ut bilder av noen av de jeg har.
  Heldigvis har vi det ikke så kaldt som dere, men likevel har det ikke vært kaldere her over så mange dager i strekk som nå - minus 3 viser stokken nå i kveld.

  SvarSlett
 4. Så fint at du ble inspirert til å vise dine peoner også, Juni! Ja, de er vakre, og er et "must" i hagen.

  SvarSlett
 5. Nyyydelig peon! Jeg tror goså det er 'Duchesse de Nemours', den står på ønskelisten min.

  Brrrr...minus 20 grader minner meg om da vi bodde i Oslo. Hver vinter hadde vi et-par tre perioder med under 20 kuldegrader. Her er det 'bare' 12, men fordi vi bor ved sjøen er de gufsne og rå og virker ekstra kalde. 1 mnd igjen nå så er vi over det verste! Hold ut!

  SvarSlett
 6. Den peonen kjøpte jeg i et helt vanlig hagesenter for endel år siden, så den er sikkert ikke vanskelig å skaffe, Ninni.

  Kaldt ja, det var 18 grader i dag tidlig, men det er 13 nå. Liker ikke sånn kulde, for en blir jo helt frossen inn i margen.
  Vi får holde ut, ja :-)

  SvarSlett