fredag 13. februar 2009

Jeg går snart i frø...

I dag har jeg sådd altfor mye. Mange potter med Lobelia, Festuca glauca, lupiner, Aquilegia 'Woodside Blue' , Geranium pratense 'Purple Haze' , Cyclamen hederifolium og flere tomatfrø.

Alt vel så langt, men når jeg skal prikle alt dette har jeg ikke plass. Jeg har begynt å tenke på enda et rom her i kjelleren som kan brukes som planterom med tiden. Pr. dags dato er det bare rot der (les: oppbevaring av ting og tang) , men det står en vedovn der som er på samme pipe som vedovnen oppe i stua. Mao. den er fullt brukbar, og noen lysstoffrør der så kunne det jo ha blitt enda et planterom...Mange ideer i hodet mitt, men ikke alle blir noe av. Vi får se ;-)

Var borte i drivhuset i dag også for å sjekke gradestokken, og den sto på 19,7 minus som var det kaldeste i natt. Nå er det ikke mer enn 5 minus ute, og jeg håper og ber om at jerngrepet til kulda er over for denne gang. Det begredelige er at hver gang det har blitt mildere, så kommer det mere snø... De melder ikke om det før til tirsdag, men vet av erfaring at pluselig har de gjort om hele værmeldinga, og det blir snø tidligere alikevel. Sukk...

Den ene hvite novemberkaktusen som blomstret både før og etter jul, er plutselig full av knopper igjen. Den må ha fått et anfall av et eller annet tror jeg ;-)

På søndag har jeg invitert barna med samboere hit på middag, og de ønsket seg mors kjøttkaker...

Jaja, mor får lage det da. Samboeren til sønnen min har matallergi, og tåler ikke noe med mel, og heller ikke mais. Så da er det noen ganger litt vanskelig å finne på noe som alle kan spise, men hjemmelagde kjøttkaker går greit. Så da får vi prøve det.

8 kommentarer:

 1. Det må være bedre å gå i frø enn i snø, begger deler er kanskje like ille.Du må ha fått nok frost og snø så det rekker for denne vinteren.
  Det er ikke så ille midt på dagen, verre morgen og kveld synes jeg.

  Lykke til med frøsådd og flere planterom....

  SvarSlett
 2. Du har jo presentert liljene dine, jeg tenkte å gjøre det samme med Clematisene, ta en bokstav av gangen.
  Ha en god familiemiddag.

  SvarSlett
 3. Du kan sikkert trenge et nytt planterom så mange frø du har sådd. Skikkelig flittig og flink har du vært!

  Det der med matallergi er ikke så greit. Svigerdattera mi har og allergi for forskjellige typer mat, og noen ganger kan det være ordentlig vanskelig å finne på noe nytt å lage. Hun tåler ikke egg, ikke nøtter eller fisk. Jeg er alltid på jakt etter oppskrifter uten disse råvarene.
  Kan du bruke glutenfritt mel eller spelt mel? Du kan lage mye med disse meltypene.

  Lykke til med middagen!

  SvarSlett
 4. Ja Randine, heller frø enn snø ;-)
  Jeg er så lei denne kulda, at jeg kan ikke få sagt det. På dagen i dag var det helt deilig, i sola vel og merke. Planterom nr.2 er bare oppe i hodet mitt enda. det blir nok ikke med det første, men jeg kan jo tenke nøye på det.

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke presentert mine systematisk slik som du Bjørg, men det er i hverfall hyggelig å se på flotte bilder! Bedre med blomster enn snø.

  SvarSlett
 6. Ja Juni, jeg kunne nok trenge både rom og et drivhus til sånn som jeg holder på. Men dette er min største hobby, og jeg trives med det. Så da må en jo innrette seg deretter ;-)

  I kjøttkakene bruker jeg potetsmel og egg, men det tåler hun. Det er mange former for matallergi. Jeg har bedt henne om å skrive en liste så jeg vet hva hun ikke tåler. Dette er helt nytt for meg, så jeg må sette meg inn i dette.
  Takk, det går nok bra!

  SvarSlett
 7. Så flott at du har et rom å ta av dersom du trenger det til prikleplanter, jeg har skjønt det blir mange av dem :)

  SvarSlett
 8. Ja Ninni, det er kjekt å ha flere rom til det bruket. Men det er ikke sikkert at alt spirer da ;-)

  SvarSlett