tirsdag 10. februar 2009

Korrigering av rekord

Når jeg skrev i går at det var 24,5 minus her, så var det målt kl.08.30 om morgenen. I dag måket jeg meg vei bort til drivhuset etter helgens snøfall for å se hva gradestokken sto på der. Den måler minimumstempraturen, og den sto på ikke mindre enn minus 25,7!!!!

I går kveld når jeg så på gradestokken var det 23 minus, men i dag tidlig var det "bare" 11 minus. Rene mildværet med andre ord ;-)

Jeg var borte og matet kompostbingen i dag, og der forventet jeg å finne to meget tæla vannflasker som har ligget der i over en uke. Men det var ikke antydning til is i noen av flaskene. Komposten virket ikke noe varm i dag, for det dampet ikke av den. Men det er nok varme i bunnen av den alikevel siden flaskene ikke var fulle av is.

I går fikk jeg nok en katalog i posten, og denne gangen var det Zimtrade som kom. Det ble en liten bestilling derfra også...

Men nå er det nok for en god stund i hvertfall *ler rått*

I dag kom det frø i fra Plant world seeds, og de hadde lagt med Geranium 'Purple Haze' som gratisfrø. Den har jeg utrolig nok fra før, enda så få geranium jeg har så hadde jeg altså den. Men den er meget pen i fargen, så det passer meg ypperlig.

Jeg har lagt i bløt div. helleborus og irisfrø i dag, og jeg skal så de i morgen. Jeg har satt ned tomatspirene i kjelleren, for nå spirte alle sammen samtidig. De som kom først ble forferdelig lange i løpet av i går. Nå står blodbegerpottene på samme plassen som tomatfrøene sto, så spirer de ikke der gjør de det aldri.

Jeg fikk i dag besøk av en gammel venninne, og hun hadde med en miniphalaenopsis til meg. Den var så liten og søt, og i to lillafarger. Den sto i en bitteliten potte. Jeg bør nok potte den om i løpet av våren, for det så ut som den sto i ren mose eller noe sånt. Hyggelig med besøk midt i kulda.

10 kommentarer:

 1. Zimtrade et flott utvalg av Dahlia i år. Jeg var innom sidene til Eurobulb i går, men droppet den da jeg så utvalget til Zimtrade ;o)

  Cannautvalget er også oppgradert.

  I dag er det ikke såå kaldt, men masse snø. Litt pent og litt deilig, men mest pes. Særlig når man går på jobb og ikke finnes fortau =)

  SvarSlett
 2. Det var litt av en kulde. Vi er nå nede i "bare" -15 grader....

  Ellers er snøen og landskapet ganske vakkert, mest underholdende er det å se bilister som feilbedømmer fartskurven sin oppover veien her. Vinterføre bør man ha respekt for. ;-)

  SvarSlett
 3. Ja, rene mildværet når gradestokken viser minus 14 !!, Så det var en fornøyelse å gå til kollen idag. Jeg hadde uventet fått fri fra jobben, så jeg benyttet anledningen. Det er jo så nydelig i skogen, selv om det var snø i lufta.Har lagt Zimtrade til side, kanskje jeg greier å styre unna !!

  SvarSlett
 4. Ja Solfrid, de hadde mye fint. Jeg falt for noen doble liljer, peoner, Iris ensata, mørkerød astrantia og en hvit dicentra. Jeg har bestilt noen georginer fra før, så jeg bestilte ikke flere nå. Det blir så utrolig mye å overvintre etterhvert...

  SvarSlett
 5. Anita, det er utrolig flott ute nå, men det var altfor kaldt i går. Sånn kulde er for mye av det gode. Vinterføre kan være skummelt, så det er best å kjøre forsiktig.

  SvarSlett
 6. Her oppe er det så liten trafikk at det er fartsgærningene som selv får skrens inn i fonnene.

  Er egentlig litt glad for at jeg lærte å kjøre på denne type føre da jeg tok lappen for mange år siden. Men iskald bil kan du ha for meg. Islagt radiator og med masse snø. Grøss!

  SvarSlett
 7. Ja Bjørg, nå er det rene mildværet mot i går.

  Du må ha jernvilje når du klarer å la være å se på den.

  SvarSlett
 8. Anita, sånne fartsbøller fortjener å ligge i grøfta.
  Jeg har også kjørt mye på snøføre, og kjørte faktisk opp på nysnø. Jeg var så nervøs at det var rart jeg fikk lappen ;-)

  SvarSlett
 9. Uff det var kaldt!
  Jeg synes faktisk det er litt kaldt her, men gradestokken viser bare 3,3 minus så jeg kan nok ikke klage.

  Jeg kommer nok til å bestille noe fra Zimtrade fra meg og, men jeg har ikke helt bestemt meg for hva ennå.
  Iris ensata har jeg prøvd her en gang tidligere, men jeg fikk dem ikke til, tror ikke de trives her.

  SvarSlett
 10. juni, ja her er det fortsatt kaldt, men "bare" 15 minus i dag. der du bor er dere nok ikke vant med sånne tempraturer som vi har her.

  Jeg plantet I. ensata i fjor, og de vokste og trivdes godt. Men det blir jo spennende å se om de har overlevd vinteren her. De ligger under masse snø, for det er der vi tipper snøen når vi måker. så de burde jo klare seg. Rart at du ikke har fått de til hos deg i "syden" da.

  SvarSlett